17989
  • [NST]Cifu
    Csomóban (Knots).
  • Braveheart
    nekem az a10-es a kedvenc gépem és én értek mindent a hudon...
    a sebességet meg asszem mérföld/órában méri a hud és nem km/h-ban
  • antijedi
    mégis azt tetted
  • neuro
    erre nem is válaszolok
  • Seaweed
    Kolok vagy meg maradj csondben..
  • end
    Ja, ugyan ez igaz a magyar társadalomra is...
    igen csak sokkal kissebb mértékben és nem olyan hiszékenyek bár ez a fideszes mánia neked ad igazat.....rasszizmus alatt ugye nem a gányokat véded?
    de ez a téma nem ide tartozik
  • Seaweed
    Persze teny ez itt offtopic..de nem tartom ettol fuggetlenul politikanak..hisz ma mar nem szamit vetelytartsnak...

Meg annyit tennek hozza, hogy termeszetes hogy a mai magyar "elit" ujgazdak szarhaziak azt tanitjak a kolkeiknek hogy az igy meg ugy szar volt...hisz ok akkoriban egy senkik, egy porbafingo szarjjankok voltak... (legtobbje)..
    Mondom mindez ugy, hogy nem egy "komcsi" csaladbol szarmazom..egyik felmenom se volt soha partag...apam 82 tol MASZEK (mekkeora szam volt ez anno! Aki nem elt akkor az nem is tudhatja!) volt...mai megszolitasa "vallalkozo"..de en maradok az akkorinal: "kisiparos"...szal maszek autoszerelo mester volt...Aki tudja, az tudja hogy ez nem volt egy "megbecsult" pozicio..de ennek is voltak jo oldalai..
    Szoval nem "olyan" csaladbol szarmazom..de megis tartom magam a nezeteimhez, es a mondokamhoz..hisz en ezt megalapozottnak tartom...
  • Seaweed
    Ooooo azert volt ott is delugyumolcs dogivel(csak nem mindenkinek)...pl narancs Yaltan terem termeszetesen... :P
    (Amugy informacioim szerint Moszkvaban nagyon "jo elet volt"...nem volt hianycikk semmi..es tulkepp szinte mindenhez hozzajuthattal...de moszkvaba nem "akarki" elhetett...)
  • neuro
    Flight Simulator 2004-ig fent vannak a játékleírások...
  • antijedi
    aszem ide is bekéne irni az altopicba hogy politika kicsukva mint a haditechnika topicban :DD
  • Bucser
    NA vége off:)
  • Bucser
    Hat nem tudom 82-es születésű voltam szal eléggé a light diktatúra idején születtem, De nem tudom elítélni a Kádár rendszert. Az eszme ami a szocializmust lényegévé teszi jó... A diktatúra viszont rossz és mivel az ember gyarló és a szocializmust csak központi újraelosztással lehettt megoldani ezért szükséges rossz volt a diktatúra... MO-n ez még nem is volt olyan súlyos csak a II.VH után egész 56-ig.. a Rákosi Korszakban.. azután folyamatosan puhult a dolog.. Egy diktatórikus rendszerben pedig elengedhetetlen a hatalommal rendelkezők visszaélése --> nincs egyenlőség és ezért a szocializmus megbukik már az alaptételnél... Na de félre a politikával... Hány keletebbre lévő országban volt banán narancs déligyümölcs ananász konzervben vagy épp frissen behozva??? Nem volt itt ilyen rossz és a mai politikusi elit is abban a rendszerben tanult.. Hogy tudnának Demokráciát építeni, ha csak a diktatúrától tanulhattak?? Szal ez a hülyeség... a Magyar hadsereget meg széthordták mikor a Rendszerváltás megtörtént... És azóta is a légierőt mindeddig folyamatosan ütötték meg rúgták.. nyírbálták... Jó volt az a korszak, de fejlődési lehetőséget igazán az országon belül nem nyújtott... Soha.. Csatlósállam volt és az is maradt volna amíg csak a SZU létezett.. Az oktatási rendszer pedig kitűnő, mivel a porosz-orosz sémát vette át ami a természettudományokra épül és nem a bölcsész tárgyakra...
  • neuro
    offtopik: comanche 4 leírás feltéve a bop oldalra :)
  • neuro
    Értem én mire gondolsz, szerintem kb egy idősek lehetünk :)
  • Seaweed
    Rasztake :P

Nah de most komolyan...
    En egy olyan rendszerben lette mbeoltva aminek vege konyec..
    Amikor meghozta a posta az eszemet, abban az vol,t kodolva, hogy ez van ez lesz igy jo..ehhez kepest tok mas lett..
    Most csoda hogy enyhe ahitattal atitatott melankoliaval gondolok vissza arra a rendszerre?
    (sok hulye kispocs akik meg nem is eltek akkoriban..csak azt lattak tanultak hogy apuci meg anyuci szidja ezerrel..szidjak mindenhol..mikozben semmit sem tudnak rola..)

Nem tudom en szerintem mindig megmaradok "70-es-80-asnak"....
  • antijedi
    tudom én, én csak válaszoltam... :P
  • neuro
    nem akartam és sem rád sem senkire rosszat mondani, csak az általánosítás "hülye amerikaiak/angolok/oroszok/afgánok/kínainak/törökök/románok/burmaiak..." egy kicsit erős.

egyébként is magyarország a magyaroké, jamaika a .... :P aki kitudja mondani elsőre kap egy ajándék babylon rockert :))
  • antijedi
    tévedés..., a fajgyűlőlet se ott se itt egyátalán nem bujtattot... :)
  • antijedi
    szuper, tudtam én hogy nem lesz jó ebből a grippenvásárlásból :PPP
  • antijedi
    nemtom feltünte de én még viszonylag ritkán szapulom jenkiket..., és viszonylag ismerem is ottani helyzetet mivel kint él 22db rokonom, és nagyából tisztában vagyok hogy megy arrafelé (nameg voltam is kint szal em csak hallomásról beszélek), és szeritnem se minden amcsi totál hülye, vanak egész értelmesek is (a magyar kivándorlók..., najó csak poén :P), de ez hogy igy alakult ki baromság..., canadában is igy alakult ki eredetileg... (még mindig az angol királynő képe van a canadai dolláron, etc, szal még talán jobban is mint amcsiknál) de mégis áttudtak térni metrikus mértékegységekre...., amcsiknál meg ez a láb meg col meg hasonlók mizéri már csak ilyen "mimárpedigcsakazértsem" hozzáállás... :)
    amugy ez tényleg marha offtopic, de én ettől függetlenül nem is nagyon az amcsikat szidtam hanem a hülye rigolyáikat, amit továbra is fentartok hogy értelmetlen ... :)
  • neuro
    Nem akarom megismételni az előző hozzászólásomat, de "ugyan ez igaz a magyar társadalomra is" :))
    * atlag birka - detto
    * bujtatott fajgyulolet - detto
  • Seaweed
    Nalam mar sprot a jenkiszapulas...
    De nekem aztan ne mutasd be oket...tobbel is (amerikai kosarasok) munkam miatt kapcsolatban allok..vannnak jo barataim is koztuk...
    De hidd el..az atlag (ezt a barataim is megerositettek) birka, es raadasul mivel ezek a sportolo ismerosok baratok egytol egyik fekak, meg tudok egys mast a mai napig bujtatott fajgyuloletrol is...(es en pont azokat utalom a legjobban akik altalaban feherek es a "birkak" valfajaba tartoznak...)
  • neuro
    Ja, ugyan ez igaz a magyar társadalomra is...
  • [NST]Cifu
    Megjegyzem, hogy elvileg a magyar Gripeneken is angolszász mértékegységekben lesznek a műszerek, ha jól tévedek. :)
  • end
    olvastram valami ujságkönyvetb nemtom mit hogy a kormányzat milyen modon befolyásolja az amerikai társadalmat van egy nagyon vastag birka réteg,elég ostobák meg hiszékenyek meg egy nagyon kicsi irányító réteg.milyen káros hatásai vannak a jólétnek:DDDDami az ujságban volt az meg megdöbbentő....de ez nem ide való
    amugy a fentiek az A-10 -esre nem vonatkoznak az egész játék legjobb gépeee
  • neuro
    Ez így alakult ki, és ezt kell elfogadni. Nem értem miért kell folyton szapulni az amerikaikat ok nélkül (nem védeni akarom őket, csak kicsit már fárasztó ez a folyamatos anti-amerika szöveg). Olyanok, amilyenek vannak közöttük nagy seggfejek, de teljesen normális, hétköznapi emberek is, és ezek aránya ugyan olyan mint bármelyik másik országban.
    Na jó nem idegesítem magam és nem off topicolok inkább :)
    - Peace!
  • Vlala #2204
    A játék mellé van eredeti kézikönyv? Megnéztem a demót, de úgy látom, újra kel tanulnom repülni...
  • antijedi
    ebben msot egyetértek :P
    a világon szinte mindenkinek jó a metrikus rendszer csak a különc amcsiknak nem... :P
  • antijedi
    hátő az lehet...., mindig is idegesitet hogy amcsik mért nem tudnak emberi mértékegységet használni... :)
  • Seaweed
    Ha' mondom en hogy jenki szar semmire sem jo :P
  • neuro
    biztos azért mert mint ahogy cifu írta, a hud-on láb/csomó van, a külső nézetben pedig méter és kilométer/óra
  • antijedi
    meg pl su27nél nav üzemmodban jobra a kis képernyőn klasszul mutatja navpointokat meg minden..., a10es meg ugy elszoktam tévedni néha mint az sitennyila... :)
  • antijedi
    mellesleg nem vicc, komolyan vért izzadok amire kiigazodok amcsi gépek hudján...
  • antijedi
    őőő biztos, bár lehet amiat nem találtam hogy néztem külső nézetben is speadet és a hudon nem irt semi oylat ami csak megközelitené azt... :)
    minden esetre orosz gépeken meg ránéztem hudra és egyből vágtam mi mi, valahogy sokkal ésszerüb az elrendezésük :)
  • [NST]Cifu
    Ez ugye csak viccből mondod? :)))

(segítek: bal oldalon sebesség (knots), jobb oldalon repmagasság (feet))
  • antijedi
    nincs, és légi tankolásról sincs :P
    amugy kereszteskérdés megint:
    miért ilyen "gagyi" az összes amcsi repülő hudja?
    su27nél és társainál egyből szembeőtlik minden ami kell, full érthető az egész, de pl a10nél még azt se találtam emg a hudon hogy mi jelenti a saját sebességemet...
  • Seaweed
    Oooo nem tudom..en egyiket se neztem meg meg...
    (Meg flanker 2.0-val belejottem mindenbe...)
  • antijedi
    tényleg jut eszembe, repülőgéphordozóra való landolásról nincs is tutorial :)
  • Seaweed
    (az nem ujdonsag...anno ezzel volt tele hivatalos forum..."hogy nezzetek milyen ugyes vagyok"...)
  • antijedi
    azóta már rég megnéztem tutorialt énis :))
    mellelsleg ez a mdoszer elég gány mert igy gyk csak "zuhanó" bombázni lehet :P