17989
  • Seaweed
    A masik meg hogy en nem allitottam azt hogy ne csapattamogatonak keszult volna! (csak hogy egy erdekes vegtermek lett)
    (Mellesleg az ameriaki legireoben nem letezik a "csatarepulo" kategoria ha jol tudom!..az csak tolunk keletre...illetve igazabol ott sem az IL2 ota...de ennek hosszu tortenete van)
  • Seaweed
    es ki beszelt itt ilyenrol? "nem pedig az A-10est építették át" ???

Ami nem letezik azt hogyan lehet atepiteni?
    Az Y-9-est epitettek at a GAU-8 miatt..igy lett belole az A-10...
  • Seaweed
    Akkor kicsit nezz utana a dolgoknak.
  • riviera
    Én úgy tudom, hogy az YA-9 a Northrop gépe volt, nem pedig az A-10est építették át, mert az eleve a GAU-8 köré épült és öszvérnek sem mondanám mert a kazdetektől fogva csatarepülőnek és közeli légitámogató feladatokra tervezték.
  • 42nd Intruder
    OK:D
  • antijedi
    már emgnéztem és megértettem :D
  • 42nd Intruder
    Hmmmm.... pedig ha bombázni akarsz akkor nézd meg! Én is abból értettem meg...:P
  • Seaweed
    Nah megneztem most, nem lehet lezeriranyitasut rakni csak AI altal vezetett gepre!
    (benne vannak a gameben a GBU-t es a KAB- bombak de nem lehet egy repulheto tipusra sem rakni oket!)
  • antijedi
    őőő de az ugy túl eccerü :D
    amugy néztem én anno de bombázás akkor kimaradt :D
  • 42nd Intruder
    Nézd meg a kiképző Track-eket, sokat lehet belőle tanúlni! :)
  • antijedi
    most nem csak amcsi gépekről beszélek
    énis jobban favorizálom su25öt csak megkéne tanulni vele efektiven célozni :)
  • Seaweed
    ooo passz nem is igen repultem meg amcsi gepekkel..de szerintem csak kene lennie...
  • antijedi
    oks :D
    apropo, lézerirányitásu bombák vanak lockonban? mert a lézer irányzásu rakéták addig stimm de mombákat még ugy nem figyeltem
  • Seaweed
    Nem a zuhanobombazora ertettem amit mondtam, hanem ugy efektive az A-10-re.
    Amugy kell hogy legyen egy bizonyos sebeseged es bezart szoged a talajjal, hogy tudj celozni.
    (de elehet "szemre is" oldani...)
    Mindenesetre nem eveletlen a lezeriranyitasu vezerles megjelenese a bombakon..
  • antijedi
    én ezt csak poénnak szántam nyugi :P
    azé mondtam hogy zuhanóbombázó mert nekem ált csak zuhanva lehet célozni azal a kis körrel :D
    mellesleg tudtomal 2.vh óta nem épitetek és terveztek egyátalán direkt zuhanóbombázónak készült gépet, bár lehet tévedek :)
  • Seaweed
    oo szar=sztar de nem sokat "tevedtem"
  • Seaweed
    Bombazni egy kulon muveszet.
    A-10-et semmire se terveztek..tulkeppen egy oszver az egesz gep..indult YA-9-nek ami leginkabb egy tulmeretezett Su-25-re hasonlitott, majd a GAU-8 kore "atepitettek" az egeszet...
    Azt is elfelejtik egyesek, hogy az A-10-et pareve meg ki akartak dobni..es kivonni a hadrendbol (ugy 90 elott), mert "semmire se jo"-nak titulaltak..
    Azutan jott obolhaboru, es o lett a nagy szar...es ugye a nagy jueszejben a sztarokat nehez fellreallitani mar...igy jutott oda a tipus ahol most van...
    De nem zuhanobombazo gep..sokkal inkabb egy "foldi csapattamogato" elv alapjan keszult...de nem a klasszikus modon...mondhatni megszenvedett erte!
  • antijedi
    másik kérdés:
    a bombákal hogy szoktatok "célozni" ? :D
    mert addig ok hogy a10nél van az a célzó kör (amugy nem is tudtam hogy a10et zuhanobombázásra tervezték mert legtöbször csak ugy szokott látszodni :P) de pl su25nél még nem láttam ilyet..., bár lehet csak nem néztem eléggé :D
  • antijedi
    aludtam az ágyikómban :D
    amugy megoldodott nem tom milehetett, lehet valami más game kavart be vagy nemtom, mindenesetre most már jó
    azért köszi a helpet :)
  • Seaweed
    hat ilyen csak ugy nem szokott elofordulni!
    Gondolkodj! Mi tortent az utolso Lock Onozas ota?! Mit telepitettel a gepre, mit csinaltal a geppel
    (A hiba mindig ott van hogy "attol biztos nem lesz semmi baja" kijelentesekkel szakertek altalaban a gepeket a hasznaloik...hu de sok ilyennel talakoztam szervizeskedeseim ideje alatt...)
  • antijedi
    hm, érdekes ez a lockon..., eddig ment minden gond nélkül, azt ma felkeltem és minden átmenet nélkül inditás után fekete képernyő fogad..., ha alt tabolok bevilan egy pilra a rendes menü de használhatóan nem tom behozni...
    valakinek volt már ilyen? megoldás? :) (reinstall sem segittet... :( )
  • neuro
    inkább arra gondoltam, hogy van superpack és benchmark sims és freefalcon - és ezek össze vissza fejlesztenek...
  • Reaper
    Hát akkora káosz lehet, mint SP3-ban, mármint a full indítási procedúra, mert az nagyon bejövős volt!:)
  • Seaweed
    Jo lenne ha semmi se lenne?
    Annal jobb ha kaosz van...legalabb van valami
  • neuro
    Szerintem miután leáll a fejlesztés a hexa editorosok előbb utóbb úgyis szétszedik a programot darabokra. A kérdés már csak az, hogy jó lesz-e nekünk, ha a Falcon 4-hez hasonló káosz uralja majd a lockonos modokat is.
  • Seaweed
    Hat akkor meg "nyajak' meg" uborkaek...
    Mindenesetre szerintem a lentebb vazol valamelyik megoldas lehet csak ami szoba johetne..es lenne is eredmenye..
  • neuro
    Falcon 4.0-nak nem adták ki a forrását.
    Az a baj, hogy a programkód a kiadó tulajdona (jelen esetben UBI Soft) és így nem valószínű, hogy ők kiadnának egy több éves fejlesztést a kezük közül.
  • end
    Ugyan francia oldal, de azt meg lehet rajta találni a dolgokat (bal oldali menü: Lock-On, és utána itt Campagin, Skins, stb.)--IGEN LESZEDTEM MEG MINDEN de a missiok nagy része felvett nem is játszható...mint a fast battle-ben
  • end
    hát nemtom a10-el vagy 100* könnyebben találom el a célt
  • Seaweed
    Nem tudom nincs ralatasom a fejlesztesre. De szerintem csak az az oka az egesznek, hogy nem elve igy keszult az egesz engine, hogy konyen modosithato legyen..
    Ettol fuggetlenul szerintem minden gep onallo modell es fejlesztes a jatekban, ez latszik is...szerintem.
    Mert ha nem igy lenne akkor pl hasonlo repmodell (mas kulombseg nagyon nincs is), es fizika lenne. De ha nem az akkor mar tok mas az egesz...
    amiben meg egyezhetenek abban szerintem mindnek kell egyeznie...
  • cifuatwork
    Pl. részletesebben kidolgozott (akár új) modellek, új map, és a többi és a többi. A fejlődést az OFP-nél is így oldják meg: több polygonból álló, és részletesebb, 1024x1024 vagy akár 2048x2048-as textúrákkal felvértezett modellek, amelyek messze szebbek és kidolgozottabbak, mint az alapmodellek, sőt olyasmire is képesek, amire a játék eredetileg nem volt képes (pl. egy jármű (hajó) legénysége 3-nál több emberből álljon). Új effektek jelentek meg az atomrobbanástól kezdve az úszásig, amelyeket a scriptelés tett lehetővé. Ehez viszont az kellett, hogy igen könnyen modolható az egész játék. Amennyire én látom, a Lock-On esetén eddig még azt sem sikerült megoldani, hogy új gép kerüljön a játszható gépek közé, a különféle "új" játszható gépek valójában "rá lettek húzva" valamelyik eddig repülhető tipusra...
  • Seaweed
    Bar minden bizonnyal a MOd-olas is hozhat elorelepest, de en ugytudom a jatekok nagyreszeben a MOD nem hoz elorelepest, csak a meglevo dolgokat "ulteti masik szekbe"..azaz mas kinezet, mas vilag, modellek,...
    De a motor es az alapmu a regi.
  • Seaweed
    Nem tudom hogy erted ezt, es a MOD-olasnak mi koze a fejlodeshez?
  • Seaweed
    Mindenesetre az sem lenne velemenyem szerint egy rossz megfontolando otlet az ED reszerol, hogy a tovabbiakban ugy biztositanak a hatteret a Lock On tovabbfejlodesenek, hogy a motort eladnak, mint pl a Quake vagy HL motorok eseten..
    Igy a vasarlonak is jo mert sokkal kevesebb fejlesztesre van szuksege, es az elado is kothet mondjuk olyan szerzodest, hogy a "3rd party" innovaciobol szarmazo elonyoket felhasznalhatja!
  • cifuatwork
    Nem tudom mennyire modolható a Lock-on, de én úgy vélem nem igazán, pl. az OFP-t a mai napig eltartják a Custom Addon készítők, mivel van hozzá editor, és a játék igen könnyen lekezeli az Addonokat (csak be kell másolni az "Addons" könyvtárba, és kész...
  • Seaweed
    Jah kb..ott sem veletlenul lett "ugy" megoldva!
    (Nincs ide vago nyilt licenszelesi mod ha jol tudom..egyedi licenszel, meg tul sokba lennenek a jogaszok..)
  • Tikal #2114
    kösz... talán mert nem csak egy meglátás van
  • 42nd Intruder
    Gondolom olyasmire gondolsz mint a Falcon 4.0 és az EE C vs H esetében volt...
  • Seaweed
    (Bar ilyen licensz nem iagzan van..szal megoldas lehetne egy jogilag megfoghato scene-nek adomanyozni a jogot, aki dont, es karban tart...de mindenkeppen ez lehet az egyetlen ut szerintem..hisz a jovo semmilyen...nincs...nuku...meg tervben sem...ala ugy egesszeben a szim piacon es nem csak ED szinten...max Olegek delkeletazsiai szimjeben "bizhatunk"...mar ha igaz a fama...)
  • Seaweed
    Tikalnak neha igen erdekes meglatasai vannak...
    Nem is meltatom, hisz nincs miert, de nem is ertek vele eggyet!

Masik tema:

Velemenyem szerint ha "konyec" zaszlo lebeg majd az 1.03 utan..akkor legjobban az segitene az egesz scenen, hogy az ED kiadna a forraskodot! Nem mondom hogy GPL, ahhoz tul sok melojuk van benne..es meg valami pofatlan szepen epitene belole egy szimet (bar ennek ugyanugy orulhetnenk...ED mar nem annyira mint mi...), hanem valamilyen nem nyilt, de javithato, fejlesztheto licenszeles alatt.