36836
-
#4270 Az csak illusztráció, de haver úgy rakta rá a csövet, hogy hosszában szétvágta.
Én nem csöveztem be, csak fekete ragasztó szalaggal néhány ponton megerősítettem, és így is megmaradt a cső forma, és még nem is feltűnő a ragasztás, mert mindene fekete a kábelnek. -
#4269 Ezen én is gondolkodtam. Szerintem hosszában szétvágta, majd összeragasztotta. -
#4268 A hátsó rendszerhűtő venti egy Spire BlueBreeze és max fordulaton 25dBA, és 2 kék led van rajta, amúgy a Bluefish-ben vettem, kb 2 rugó. A rendszerhűtő kártya szinte ráfexik az SB Live-emre, ezért tettem alá azt a kartont, hogy ne rezonáljon. A Zalman meg max 2400 RPM, és azon 25 dBA. Amúgy nekem minden le van szbaályozva, hogy halkabb legyen, kivéve a Silent Blade a vidkarin, mert az amúgy is csak 19 dBA max fordulaton. -
zero_cool51 #4267 Én is megcsináltam az IDE kábel szétdarabolását, de hogy tudtad rátenni azt a csövet? -
#4266 Modd:
A ventilátora pedig egy jó öreg peugeot 305-ös légkondicíónáló ventije volt vagyúgy 80-100 kph-val fúj, mintha az autópályán százzal kidugva fejed az ablakból� J
Csak egyetlen hátránya Nagyoon zajos de ha fülvédőt teszel fel�.. ;) -
#4265 Ez a jó kijelző:
-
#4264 Szerintem megéri 3 év garival. -
#4263 1. America's Army
2. Thief: Deadly Shadows
3. White may
4. Logoműhely
5. Lineage 2 - a MMORPG
6. Jaccunk mi is szoláncot
7. Márkás ruhák
8. Fórumozók fényképei
9. Screenshotok játékokból
10. Pc tuning
Gyertek segíteni!!!!!!!!!!!! -
#4262 Ez:
ELÕLAPI PANEL VANTEC NEXUS NXP-301
miért jobb, mint ez:
ELÕLAPI PANEL VANTEC NEXUS NXP-305 EZÜST -
#4261 Ez sztetek megér 20-at?
HDD SAMSUNG SP0812N 80GB (7200RPM/ 8MB) 3 ÉV G. -
Különleges egér gomb nélkül: Crystal Neon Mouse
dátum: 2004-06-06 - forrás: hardware hounds
"Ahogy telik az idő, egyre több és több modding alkatrész jelenik meg, mely bevilágítja házunkat. Így hát, csak idő kérdése volt, mikor kezdenek majd megjelenni a kivilágított perifériák is. Ezúttal a Crystal Neon Mouse-t vesszük szemügyre, egy egeret, mely olyan világítással rendelkezik, amilyet hasonló megoldásokban még sohasem láthattunk." - olvasható a Hardware Hounds cikkének bevezetőjében.
A Crystal Neon Mouse első különlegessége a forma. Az elnyújtott, gömbölyded alak vélhetően elsősorban a kisebb kezűeknek lesz majd kényelmes.
forrás: hardware hounds
A második furcsaság az első képen felfedezhető - hol vannak a gombok? Nos, a görgő gombként is használható, az emellett még szabványosnak számító két gomb azonban hiányzik. A leírás alapján ezeket egy egész különleges módszerrel helyettesítették: bal kattintáshoz az egeret balra, jobb kattintáshoz pedig jobbra kell megdöntenünk. Hasonló megoldásra még nem nagyon volt példa, így kiváncsiak vagyunk, mit hoz a teszt.
Az egér egyébként USB-n keresztül csatlakozik a számítógéphez, de a csomagolás részét képezi egy PS/2 átalakító is, így a Crystal Neon Mouse régebbi, USB porttal nem rendelkező gépekkel is használható.
forrás: hardware hounds
A cikk írója szerint az egér különleges formáját, és azt, hogy a gombokat egy oldalsó nyomással aktiválhatjuk, könnyű megszokni, és az eszköz teljesen kényelmes hosszan tartó használat után is.
A különleges, gombokat helyettesítő módszer azonban nehézséget okoz olyan helyzetekben, ahol az egyik gombot folyamatosan nyomva tartva kell mozgatnunk egerünket - ilyen például a drag 'n' drop művelet, vagy a különböző grafikai programok használata. Amire egyáltalán nem ajánlott az eszköz, az az FPS játékok - a speciális kattintási módszer ugyanis teljesen elrontja célzásunkat.
A Hardware Hounds szerkesztősége úgy döntött, további három hónapos próbaidőt ad az egérnek, majd közzéteszi a tapasztalatokat. Egy biztos - aki megszokja, különleges látványban lesz része. Sajnos a termék elérhetőségéről és áráról nincsenek információink.
A teljes cikk a Hardware Hounds oldalán olvasható.
-
#4259 SilverStone ST30NF: ventilátor nélküli tápegység!
dátum: 2004-05-30 - forrás: systemcooling.com
Ventilátor nélküli tápegységgel bővült a főleg házairól ismert SilverStone. A 250 és 300W teljesítményű tápok hűtéséről a hűtőbordaként viselkedő alumínium borítás, valamint két heatpipe gondoskodik.
Specifikációk:
* Nincs ventilátor - hangtalan működés
* Heatpipe technológia és alumínium borítás a lehető legjobb hőleadás érdekében
* Állapotjelző LED-ek
* Aktív PFC
* Univerzális hálózati feszültség (100-240VAC)
* Serial ATA tápcsatlakozó
* ATX12V 1.3 kompatibilis
* Fekete borítású kábelek
* 1 év garancia
Nagyítható képek!
forrás: systemcooling.com
Az eszköz az ATX12V 1.3-mas specifikációknak megfelelően két SATA tápcsatlakozót tartalmaz, valamint megszűntették a már nem használt -5V-os ágat. Érdekességnek számít a hátoldalon lévő két LED, mely a tápegység működéséről, illetve a hőmérsékletről tájékoztatja a felhasználót.
forrás: systemcooling.com
Utóbbiról - ventilátor nélküli tápegységről lévén szó - érdemes pár szót ejteni. A "TEMP" jelzésű LED akkor vált pirosra, ha a táp hőmérséklete 55°C fölé emelkedik. A SilverStone ajánlása szerint az eszköz üzemeltetése 25°C-os szobahőmérsékletig ajánlott, ezt tehát mindenképp figyelembe kell vennünk egy esetleges vásárlás előtt.
A systemcooling.com cikkében a tápot különböző elektronikai műszerekkel tesztelték, elsősorban a terhelhetőséget, a terhelés alatti feszültségingadozást, valamint az egyes ágakon mérhető zajt vizsgálták. Összefoglalva elmondható, hogy a SilverStone tápja minőségi darab, a feszültségek bőven a normális értéken belül maradtak komoly terhelés mellett is, az egyes ágakon tapasztalható elektronikus zaj pedig minimális volt.
Működés közben a borítás igen forróvá vált, műszerrel előállított 95%-os terhelés mellett a hőmérséklet az 54.3°C-ot is elérte, átlagos felhasználás mellett pedig 45°C körül volt, 24°C-os szobahőmérséklet mellett. Talán nem nagy meglepetés, hogy egy csendes, 8cm-s Panaflo ventilátor ráhelyezésével a hőmérséklet nagyjából 20°C-ot esett vissza, tehát sokat számít a környező légmozgás, azaz házunk szellőzése is.
A SilverStone tápjai tökéletes választás lehet azoknak, akik teljesen hangtalan darabra vágynak, és gépükhöz elegendő a 300W-os teljesítmény. Tuninghoz természetesen nem ajánlott, HTPC-kbe azonban annál inkább. Sajnos a SilverStone termékei hazánkban továbbra sem elérhetők, külföldön a 300W-os változat ára $165 (~33.500Ft).
-
#4258 Hi all!
Lenne tőled egy két kérdésem ollie...
AZ első, hogy azok a ventik, amik a géped hátuljában vannak, azok uv-k?
Hol vetted, mennyiért, és milyen hangos?
Látom neked is van az a slot rendszer hűtőd, mi az a paper alatta?
A zalman procihűtőről tudnál egy-két szót mondani... az érdekelne, hogy mennyire hangos 3600 rpm körül, és, hogy mennyire hűti le a procit? -
#4257 Nekem Nero 5.5.10.35-ös vagy p*cs*m tudja melyik verzió, de nem a 6-os. -
#4256 De csak on the fly-nál... -
#4255 6-os jah. Akkor figyelmeztetett, mikó nem így volt bekötve, mert még nem volt hosszú csőkábelem... -
#4254 Hányas Nero, 6-os? NEkem az 5.5 semmit sem mond. -
#4253 Téged? -
#4252 Pedig télleg figyelmeztet... -
#4251 Nála pont külön vezérlőn van a cucc. Nálam van ugyanazon, de a Nero soha nem figyelmneztetett semmire. -
#4250 Abban tudnátok segíteni, ha mondjuk nézni szeretnék az ATI kártyámra memória bordákat + a GPU-ra bordát és/vagy másik cooler-t, akkor hogyan kérjem azt egy boltban ill. nem tudtok v.mi olyan árlistát a NET-en, ahol esetleg képekkel illusztrálva ki is vannak téve ilyen cuccok? -
#4249 Jól Látod :)
Az kábelkötelgelő, és csak a videokarin van rajta. Teljesen stabil a cucc, nincs semmi rezgés. Egyszerű leszedni (2 nyisszantás) és nyoma sem marad. :)) -
#4248 Én ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha Nero-val csinálsz egy CD másolást (közvetlen) és mind2 azonos IDE kábelen van, akkor a NERO figyelmeztet, hogy sebesség miatt jobb lenne külön IDE vezérlőre tenni az írót és az olvasót. -
#4247 Hát ez keggyetlen brutál!!!
Látom egy jócska Zalman ventillátor is ott figyel abban a gépben :)
Ha jól nézem, a heveder csak a video karira van téve? -
#4246 Sztem a legjobb (átviteli sebesség szempontjából)
IDE 1:
Master--> vinyó1 (leggyorsabb, legnagyobb)
Slave--> CD olvasó
IDE2:
Master--> CD író
Slave--> vinyó2
Ollie-é is jó monnyuk, de sztem ennek több előnye van. A lényeg az, hogy a leggyorsabb adatátvitel az IDE1-ről IDE2-re történik tudomásom szerint, és nem 1 IDE-n belüli két eszköz között.
Itt ugye gyors a vinyóról-vinyóra, és vinyó1-ről cdíróra.
A CD olvasó meg ugye van ahova fér... :) -
#4245 Nekem így van:
IDE 1
vinyo 1 + vinyo 2
IDE 2
master CD/DVD olvasó
slave CD író
és tökéletesen müxik -
BoSA #4244 Szerintetek melyik a legjobb módszer a 4 meghajtó (2 merevlemez, 1 cd és 1 cdrw) bekötésére?
1. Master merevlemez + slave Cd
2 Master CdRw + slave merevlemez, vagy
1. Master merevlemez + slave merevlemez
2. Master CdRw + slave Cd -
#4243 mindegy
az a lényeg, hogy nagyon olcsón vettem :) -
#4242 akkor annyira nem jó az szerintem, legfeljebb csak a gari miatt -
#4241 ja, kingstone
próbáltam rosszabb időzítésekkel is, de 450-en kifagy a win -
#4240 akkor jó én is 20ra tippeltem... -
#4239 Amúgy mivel élettartam garis azért is rúháznék bele, hogy ne kelljen foglalkoznom vele, hogy jók legyenek pár évig... -
#4238 nem tudom -
#4237 Hmm, talám 18 az Infineon és 20(?) a PQI
De nézz körül a prohardver hw piacán, ott fogod látni az aktuális árakat. -
#4236 és jól húzható? -
#4235 más: van 1 PQI és egy Infineon PC3200-esem, 11-12 hónap garival (mondjuk a PQIra úgy tudom élettartam gari van, mert PQI, de nem biztos)
Mennyit lehet elkérni értük? -
#4234 Hát gondold át. Sok sebességet nem fosz vele nyerni. Szerintem akkor lenne érdemes, ha a kingston jól húzható lenne. -
#4233 Úgy szerintem érdemes. -
#4232 Másik két kérdés:memória
A két Samsungomat 23e ellenében megéri lecserélni Két élettartamgaris Kingston CL 2,5-re? (PC3200)
Amúgy érdemes 3 CL helyett 2,5-ösöket venni? -
#4231 akkor nem érdemes a kártyamemóra bordát rakni, nekem egy Zalman ZM80HP-C van a karin, az alá nem érdemes? Az OP-1 levenné a levegőt.