36836
  • M@TriX
    sztem olcsóbban is lehet venni előlapi panelt amire rá lehet kötni a coolereekt, pl, az Aerogate II, én spec egy olyanra pályázok. ;I
  • Khull
    Erdekes nekem nem mukszik, de sikerult mashonnan letoltenem.
    Mindenkep kosz a segitseget.
  • KranaZoli #4308
    Írtam, hogy szeretnék beszerezni v.mi olyan előlap modul-t, amivel azt a funckiót szeretném ellátni, hogy a gépemben lévő cooler-eket tudjam rákötni (2 rendszer, 1 CPU, 1 GPU több nem nagyon lesz) és ezek fordulatszámát szabályozni, ill. ezekről (fordulatszám infót kapni) plussz ha még van benne v.mi hőmérő akkor azt is bekötni v.hova.

No, tegnap bementem a füredi boltba, ahol volt egy Thermaltake HardCano9-es cuccos. Egy Thermaltake házban ami cca. 50 rugó, de keggyetlen profi cuccos volt.

Erre ippen 4 db cooler-t lehet rákötni és egy darab hőmérővel rendelkezik.

Csakhogy a kijelző annyit csinál, hogy kijelzi annak az egységnek a hőmérsékletét, ahova tettem és a riasztási hőmérsékletet. A cooler-ekről semmiféle infót nem ad.

Itt jön az, hogy vagy én gondolkozom hülyén, vagy nem értem a dolgot.

Aszongya a srác, az alaplapi sw-el meg tudom nézni a ford. számokat.

Igenám, csakhogy nekem az alaplapon 2 db fan csatlakozó van (system + CPU) ha nem ezekre dugom a coolereket nem tom, hogy az kijelzi-e (gigabyte sw) a HardCano-ra kötött cooler-ek fordulatszámát?

Szal nem tom, hogy megvan-e az 1üttműködés a HardCano és a Gigabyte cuccos között ilyen értelemben. Plussz a gigabyte-os alaplaphoz kapott szoftver csak a CPU és SYSTEM fan-ről tartalmaz riasztásra beállítható értéket. Vagyis nem tom, hogy képes-e kijelezni 2-nél több cooler állapotát?

A srác nem értette, hogy ez engem miért érdekelne?!

Mondom azé, mert a pótméterekkel csak állítani tom a ford.számot, de arról hogyan győzödök meg, ha pl. v.melyik cooler nem megy?!?!

(pl.: v.melyik system fan bemondja az unalmast)

No, ezé lenne jó, ha az LCD panel-en ha má 1x úgyis rá vannak kötve a cooler-ek akkor kijelezhetné a fordulatszámot is.
  • KranaZoli #4307
    OFF!

Hi!

Elnézést, hogy egy off-topic témában kérnem a véleményeteket, de van k*rva bosszantó problémám és azért fodulnék hozzátok mert látom többeteknek is SB Live! 5.1 Digital hangkártyája van.

No, nekem is egy ilyen cuccom van, de driver CD-m az kettő is van hozzá, viszont egyik sem kimondottan hozzá való. A kártyát úgy szereztem külön, majd külön prószáltam hozzá driver CD-r szerezni.

Sikerült is 2 fajtát, az egyik mint EMU10K (ha jól emléxem) ezközként ismeri fel a kártyát és ticcsen EAX anim indításkor, ami másik driver CD pedig egy villámlással indul és SBLive! series, vagy SBLive! (WDM) driver-t tesz fel és van EAX anim.

Ezzel azonban ott szarakodik a kártyám, hogy bejelentkezéskor és kilépéskor 10x akkora hangerőn szólal meg a kártya, mint Windows-ban.

A másikkal nem igazán voltak gondjaim, bár sokkal puritánabb a programok sora.

Viszont tegnap szerettem volna DVD-t nézni és pattog, szaggat a DVD lejátszás, ...

(InterVideo WinDVD 5.0 Platinum)

Pedig ez régebben jó volt.

Nem tom mitől szart be és mi lehet a hiba.

Eltávolítottam az SBLive programokat, driver-t, majd újra install.

Ha újraindítom a gépet, megtalálja az eszközt felteszi az 1. számú CD-ről a driver-t és korrektül szól a hang. Aztán elindítom a telepítőt, felteszem a többi cuccost AudioHQ, stb és újra elszaródik a hang.

Az biztos, hogy a CD-n lévő windows driver okozza a problémát, mert ha e nélkül teszem fel a többi komponenst, akkor jó a hang, csak ha indítanám az Audio HQ-t aszongya, hogy installáljam újra a windows driver-t. Szal nem indul el az EAX paneles részem :(

Ha felteszem a driver-t, elszaródik a hang.

Próbáltam azt is, hogy újra gyalu minden-t (driver, eszköz), majd install és utána directx 9.0b install. Így is maradt a hiba.

Az a bosszantó, hogy volt ez jó és akkor is WinDVD5-öt használtam és a kettő közül v.melyik driver CD-t tettem fel.

Amit az Internet-ről lehet letölteni driver-t azt is prószáltam, de azzal is szarakodik.

A rendszerem pár hete installáltam újra (szal még nem sok dolog van fent) így már azon vagyok, hogy újrainstallálom a rendszert.

A különbség annyi, hogy most a legfrissebb SiS-es driver-eket tettem fel (AGP, IDE), ezek okozhatnak ilyen problémát?

Bár nem hiszem, mert mint fentebb írtam csak akkor szaródik be, ha installálom a driver CD-t.

A driver CD v.mi 2001 Július-i cuccost indít el.

Elnézést a hosszú levélért!!!!

Nincs v.mi 5letetek?!

Akár abban is, hogy rakjam újra a rendszert, ha fontos esetleg a telepítési sorrend?

Köszi: KranaZoli!

P.S.:

Lecseréltem a logom CoolStuff cuccosára.

OFF!

• ollie
    De gondolom ez jóval hangosabb, nem?
  • perempe
    Glacialtech Igloo 4360 megoldotta a gondokat: 33 fok IDLE/ 43 100% terheléssel - P4 2,8C. Gyári hűtővel 40/56 hőmérsékletek voltak.
  • stone
    Ok, mert ez kicsit idegesítő
  • stone
    Na pont ilyen bordák vannak a memórián nekem is, egyébként nem húzok semmit (egyenlőre).
  • ollie
    Ez a link ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/kd7ec.exe nálam működik.
  • KranaZoli #4301
    Holnap megszüntetem ezt a Texasi kopó logót és visszateszem a régit, vagy amit CoolStuff ajánlott.

De legalább most nem uncsi
  • Khull
    Hali!
    Szeretnem updatelni a biosomat ABIT KD7-RID de nem tudom letolteni az uj bios fajlt kd7ec.exe
    Ha valakinek megvan vagy tud egy mukodo linket legyszi segitsen.
    Kosz
  • ollie
    JA
  • KranaZoli #4298
    Szerintem ocsmányul brutál ez a villódzás, nem ?
  • KranaZoli #4297
    Ámbár most, hogy jobban karirgálom a fejem tetejét rájöttem, hogy talán nem is neked volt a 9800-asod

Akkó vegyél memória bordát és fűrészeld méretre

Először én is ezt akartam, de közben megtalálta a srác a raktárban a cuccost
  • ollie
    Külön nem kapsz ilyen bordát.
  • KranaZoli #4295
    A 9800-asodra még plussz bodra?
    Hisz akkora borda volt rajta, mint a kártya 2/3-a :o
  • ollie
    A VGA kártyám? Kintről hozta valaki.
  • KranaZoli #4293
    Elnéztem a Thermaltake weblapjára, de ott olyan cuccost találtam, amibe a HDD-t lehet beépíteni :o

Ezen kívül lehetséges, hogy ami nekem kellene azokat is tudja, de nekem a HDD-ről nem kell infó (rpm, hőfok, ...).
  • KranaZoli #4292
    No, akkó frissíts és máris élvezheted az új képem
  • KranaZoli #4291
    Mé ez jobb?
    Van másik is, de attól a falnak mentek.

De a kedvedért betesz, szerintem azt hamar meg fogod unni
  • KranaZoli #4290
    Pontosítok:

www.byteline.hu, de a város az stimmel-t :)
  • KranaZoli #4289
    Balatonfüred.

www.byte-line.hu
  • CoolStuff
    Ez kira!
    Nézzétek meg, autóba szerelhető pc:
    http://www.pcunleash.com/bbs/zboard.php?id=ModSolution&page=1&page_num=20&select_arrange=headnum&desc=&sn=off&ss=on&sc=on&keyword=&no=66&category=4
  • CoolStuff
    A széksz, az olyan, mint a száx?:P
  • CoolStuff
    áz, de jobb, mint a sima kép!:D
  • Zetorg
    széksz™!!!
  • CoolStuff
    Nem bírtam már nézni a nick képed, ezért összedobtam valami animáiót is bele...

Ha kell, akkor tedd be nicknek, ha nem, hát nem!
  • CoolStuff
    Csak a plusz borda kéne...:P
  • Zetorg
    nekem is van olyan :P
  • CoolStuff
    Hali all!
    Hol vetted azt a VGA cuccost Zoli?
  • ollie
    A Thermaltake-nek (is) vannak ilyen cuccai, de elég sokba kerülnek (10k-tól felfele).
  • KranaZoli #4279
    Amiről lentebb linkeltem be képet, azon olyan hűtőventillátor van, ami fel van vértezve fordulatszám mérővel is.

Azonban az alaplapomon csak CPU és SYSTEM fan csatlakozó van.

Egyenlőre, hogy megnézzem mennyivel pörög az új cuccos ventije a SYSTEM fan-t lehúztam és annak a helyére dugtam az új CPU cooler-t. (4600-on pörög)

Láttam itt több olyan képet is belinkelve, amikek olyan házak voltak, hogy volt rajtuk egy előlap, ahol különféle dolgokat jelzett ki.

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e vásárolni v.mi olyan előlapot, amivel az alábbiakat lehetne megcsinálni:

* 2 db SYSTEM cooler
    * 1 db CPU cooler
    * 1 db VGA cooler

Ezek fordulatszámát írná ki, ill. még az alaplap hőmérsékletét, CPU hőmérsékletét, ill. ha tudja GPU hőmérsékletét (bár a VGA kártyámon ticcsen ilyen, de ki tudja).

Plussz ha még lenne hozzá v.mi Windows XP-s GUI is, ahol be lehetne állítani a riasztásokat, vagy magán a cuccoson, vagy mind2őn.

Tud v.ki ilyen terméket?
    Ill. milyen árban mozognak ezek a cuccosok?
    (meg miket nézzek az árlistákban, ha ilyeneket keresek)

Köszi: KranaZoli!
  • KranaZoli #4278
    Tegnap vettem egy hasonló kit-et 2500 pénzért:

A kisebbik képet azért linkeltem be, mert amit vettem abban volt 8 db tappancs (borda) is, ami a kisebbik képen látható.

Ez így asszem jobb lett, mint az eredeti gyári ATI :)
  • KranaZoli #4277
    Én most vettem pár hete zsír új SAMSUNG 120 GB SP1203N (ahogy az aláírásomban is szerepel).

Szerintem a plussz 40GB megér 5 rugót.
  • CoolStuff
    Na utánanéztem, és a silent blade-nél a legfontosabb, hogy 5 év garis, de ezek alapján veri az Aero Cool, kivéve gariban:
    Silent Blade:

Ventilátor mérete (mm): 80x80x25
    Csapágyazás: dupla, golyós
    Ventilátor: 12Volt
    Ventilátor sebessége (RPM): 1700
    Ventilátor levegő szállítása (CFM): 25.20
    Elérhető színek:fekete, átlátszó kék
    Zajszint (dBA): 19
  • CoolStuff
    Nem tudsz valami ultra halk 80mm-es kék ledes ventit elfogadható áron?
    Nem tom te, hogy állsz az AeroCool-al, de mostanában nekem nagyon bejön a vantec-el együtt, bár nem egy kategória...
    Erről mi a véleményed, van olyan jó, mint a Silent Blade?:

# Számítógépház belsejébe erõsíthetõ szabványos ventilátor (tápventilátor)
    # Csúszócsapágyas
    # Fordulatszám: 2000 fordulat / perc +/- 10%
    # Zajszint: 20.3 dB
    # 3 tûs, alaplapi tápcsatlakozó
  • CoolStuff
    Ez szted lehet olyan jó, mint a Zalman?:

Primecooler hűtési megoldások

Megérkeztek üzleteinkbe a Primecooler gyár hűtési megoldásai. Processzorhűtők, vga hűtők, rendszerhűtők is kaphatóak üzleteinkben. A gyár élen jár a hűtési megoldások "fejlesztésében", talán ezért sem véletlen, hogy a Hypercool I és Hypercool II sorozat megtévesztésig hasonlít a Zalman 7000-es sorozatára mind a termék kivitele, mind pedig a csomagolása tekintetében.

A termék árának ismeretében azonban meglepő az, hogy a nagy hírű Zalman termékeit hűtési teljesítményben megközelíti. Meg kell említenünk a gyár kínálatából a piacon egyedülálló passzív HDD hűtőt, amely 0 azaz nulla dB zajkibocsátással látja el winchesterünk hűtését.

PRIMECOOLER HYPERCOOL I és HYPERCOOL II - Mind a két típus univerzális rögzítésű, azaz egyaránt használható Intel (P4 S478) és AMD (SocketA S462) vonalon, sőt az új generációs Athlon 64 (Socket754) processzorok hűtését is rábízhatjuk. A 92mm-es hűtőventilátorral megtámogatott rendkívül jól kialakított hűtőborda, kellemes zajterhelés mellett 3,4GHz -ig képes stabilan hűteni egy P4-es processzort, míg AMD-ből 3400+ -ig bízhatunk felügyeletére CPU-t. Ezeket a gyári értékeket szervizünk mérései és tapasztalatai is megerősítették! A HYPERCOOL II-es modell teljesen réz bordájára a gyártó egy változtatható fordulatszámú (Adjustable Fan Speed Controller) ventilátort szerelt, így a zajszintje terheléstől függően 20-28 dB közötti értéken tartható, 1700-2800 percenkénti fordulatszám mellett.

# Univerzális: AMD (Athlon 64-hez is!) és Intel vonalon is használható
    # Kétsoros golyós csapágyas
    # Fordulatszám: 1700-2800 fordulat / perc +/- 10%
    # Zajszint: 20-28 dB
    # Teljesen réz borda!
    # Súlya: 579g
    # Ajánlott P4 esetében 3.4 GHz-ig, AMD esetében 3400+-ig
    # Manuális fordulatszám szabályzás

8000Ft bruttóban!
    Zalman mennyi?
  • ollie
    A zalman jobban hűt kis fordulatszámon is.
  • ollie
    nekem most 2000 rpm és 38 fok a proci
  • CoolStuff
    Hogy-hogy 2400Rpm a max?
    Hány fokos így terhelve a procid?
    Nekem 3200RPM-en most 42 fok csak netezéssel...