32945
Magyar Foci
  • Breki33
    én csak azt szeretném cáfolni, hogy haver vagyok :-)

Egyszóval sem mondtam, hogy minden tudok, sőt...
    De nem értem miért kell mindig sértegetned

a Népsportot kb 78 óta olvasom
    több évfolyam Képes Spotom van (hálisten újra elindult)
    És lehet, hogy nem értek a focihoz, de tudom mert illik tudni, hogy mikor volt Aranylabdásunk és aranycipősünk és mit jelent ez.
    De ha politikai újságokra célzol azt nem olvasok.
    "mindegy, tiszteld az általad nagyra becsült mezey mestert, aki tönkretetten a magyar labdarúgást"

Kétszer leírtam már újra nem fogom amúgy elég értelmetlen mondat :-)

Amúgy ha szerinted tartalékos volt a Brazil csapat ugye el tudnád mondani az összeállítását?

Vagy tudod mit elég a magyar vagy legalább a gólszerzők neve.

Amúgy ha képes vagy kulturáltan válaszolni és nem sértegetni
    válaszolok, de erre a lekezelő stilusra nem vagyok kiváncsi.

Azért mert más a véleménye nem kell a másikat sértegetni.
    Tisztelj meg please, hisz ez csak egy fórum
  • Ramore
    akkor viszon újságokat nem szoktál olvasni (ezt a topikot is csak szórványosan), mivel ott is leírták már számtalanszor, hogyan is mentek a dolgok akkoriban. de lényegtelen, hiszen te ezt is jobban tudod másoknál.

mindegy, tiszteld az általad nagyra becsült mezey mestert, aki tönkretetten a magyar labdarúgást,újra leírom, hogy könnyebben megértsd végre, nem egyszemélyben tette tönkre, de egy biztos, vezetője volt és még jelenleg is éllovasa a rombolásnak. Mi lett edzői munkásságának a gyümölcse? A számtalan európai szintű edző, egy halom sztárfocista, eb, vb győzelmek, bl dicsőségek tömkelege. Most kezdheted ezt is cáfolni haver!
  • Breki33
    1967-ben nyerte meg
    1966-ban ötödik volt

és nem politikai okból :-)
    nemzetközi újságírók szavazatai alapján itélik oda és 68 pontot gyűjtve megelőzte a jócskán lemaradt 66-os aranylabdást. (Bobby Charlton), harmadik a Celtic-es Jimmy Johnstone volt.

Puskás Ferenc második volt 1960-ban
  • Breki33
    ja több mint tíz évvel haver :-)

amúgy lehet nem értek mondjuk ez a te véleményed de ezek alapján nálad biztos jobban haver P
  • Breki33
    amúgy aranycipőt a gólok után adják :-)
    illetve adták
  • Ramore
    írtam, hogy valamivel korábban. attól még, hogy a focihoz nem értessz, olvasni azért illene tudnod. ez a lol, haver
  • Breki33
    hagyad neki Albert egy időben volt :-)
    Az éves világranglista szerinte meg egy hetes
    És még nekem mondja, hogy nem értek hozzá lol :-)
  • PREMIERE1
    Arancipő stimm, de az nem 85 volt, hanem kb. 73 (?) körül, vagy még korábban. Nyilasi kapott még egyszer - talán 83-84 körül - egy bronz cipőt. :)

Kenesei Kínában, Sáfár meg újból Ausztiában, az Austrianál.
  • Ramore
    pedig milyen szépen néztek ki régebben mátyusék egy-egy átdrogozott este után a papa akkor még működő népszerű szórakozóhelyén. azok a régi szép idők :)
  • Ramore
    vagy aranylabda? egyre megy :)
  • PREMIERE1
    Albert? :)

Mindegy. Mátyus is megnősült (magyar apa, iraki anya lánya :), a lettek meg kikaptak Anudaluzia válogatottjától 1-0-ra ... :)
  • Ramore
    Nagyon nem értek egyet veled, egyáltalán nem mindegy ki az edzője a csapatoknak, a mai keretből is meggyőződésem, hogy ki lehetett volna állítani egy olyan csapatot, amielyik kijutott volna az eb-re. Tudod ez igenis edzőkérdés.

Meg fogsz lepődni, én is láttam a meccset és szerintem igenis B válogatott volt, attólmég, hogy Socratessel álltak ki ellenünk.

Az pedig, hogy elsők voltunk akkoriban egy hétig a világranglistán, az egyrészt semmit nem jelent, másrészt politikai ügy volt szerintem. Albert miért kapta meg kicsivel korábban az aranycipőt? Le sem tagadhatod, mert köztudott, hogy a poiltika miatt.

mezeyt pedig egy lapon emlegetni Matthaus, vagy ezzel az erővel Bölönivel, vagy Jeneivel egyszerűen butaság. Az ilyen hozzászólások miatt mondtam, hogy szerintem nem értessz a focihoz.
  • Ramore
    minek izessenek meg öreg alkoholista edzőket szerinted?
  • Breki33
    a név nem mondana semmit
    és különben is tagadó mondat volt :-)

Amit írtál:
    >Mezey, Egervári, Gellei és a többi sztáredzőnk, ha egyszer >visszavonul, nem lesz szava, meghal stb stb, akkor vsz a >focink is meg fog mozdulni. De addig is ...

Tényleg azt hiszitek, hogy azon múlik a labdarúgásunk, hogy ki van a felnőtt csapatoknál?
    Akárki lesz amig az utánpótlással nem törödnek és nem fizetik meg az utánpótlásban dolgozó szakembereket addig tökmindegy Mezey vagy Matthaus vagy akárki az edző !

Erről jut eszembe Matthaus is emléxik arra a mecsre mikor Péter Zoli góljával elvertük őket :-)
  • Breki33
    Ha nem követed miért mondod nekem, hogy én nem értek hozzá.

Én kint voltam azon a meccsen előtte NSZK-val játszó Socratessel felálló válogatottat én nem nevezném tartalékosnak.
    Amúgy Braziliában nincs B válogatott, hisz annyi jó játékos van, hogy akár 3 ugyanolyan csapatot is ki tudnának állítani. De az a csapat europai túráján csepet sem volt tartalékos.

Amúgy Hollandiát idegenben vertük meg ha jól emléxem Varga "Kacsa" még 11-est is hibázott.

Ja a Spanyolokat is megvertük (Garaba Imi 35 méteres bombagóljával).
    A Mezey György vezette nemzeti csapat az 1986-os mexikói világbajnokság előtt az UEFA-ranglistán Európa legjobb együttese volt.

Ezekért az eredményekért tisztelem, viszont az akkori világbajnoki felkészülésbe rengeteg hiba csúszott. A bajnokság befejezése után rengeteget edzettek, így az energiaraktáraik teljesen lemerültek. Azt hiszem, a Mexikóban mindennap délben megtartott tréningek és az edzőmérkőzések sem szolgálták azt, hogy jobb legyen az erőnlét.
    Nem vettük figyelembe olyan szakemberek tanácsát, mint Franz Beckenbauer, aki megmondta, ő korábban játékosként megtanulta Mexikóban, hogy a negyven Celsius-fokban végzett munka kondicionálisan visszaüthet.

De azért, hogy egy egy ember miatt ilyen a labdarugásunk...
    Mikor kint volt kuvaitban akkor sem volt jobb a labdarugásunk pl MÁgussal 7-1-re égtünk Hollandia ellen úgy, hogy Végh Zoli parádézott :/

Amúgy az edzőképzést be kellett indítani, (egyrész a szakmai alapok miatt másrész a nemzetközi futtballszövetség előírja) de mivel magyarok vagyunk valószinű nemis működik tökéletesen, de hogy ez egy ember hibája lenne...

Bölöni-t meg Jenei-t arra a kérdésre írtam, hogy ismerek-e sikeres magyar edzőket ("akkor nevezzél meg egy nemzetközileg sikeres magyar edzőt.")
  • a.carkey
    Hm. Kakas László?

Nem biztos, csak tippelek. Korban kb. ... :)
  • Ramore
    mezey nyilatkozata a szovjet-magyar 6:0-ás meccs után szó szerint a következő volt:

Az volt a baj, hogy az első két gól hamar jött! :))

MegaLOL

Ez minden idők legkirályabb nyilatkozata.
  • Ramore
    "Amúgy Cserna volt pár éve magyarországon edző, vagy ez elkerülte figyelmedet?"

Én a magyar focit nem követem figyelemmel, csak érdekelnek a történések.

"megvertük németeket, brazilokat, hollandokat"

Igen, megvertük barátságos meccsen a brazil B válogatottat, azóta a mindenkori magyar válogatottnak csak és kizárólag barátságos meccseken terem babér.

"NEM MONDTAM, HOGY KEDVELEM"

Hidd el, engem tényleg nem érdekel, hogy te kit kedvelsz és kit nem, de azt vettem észre, hogy szimpatizálsz iránta és sikeres edzőnek tartod, talán még tiszteled is. Te dolgod, szerintem miatta olyan a labdarúgásunk, amilyen. Továbbra is állítom, hogy nincsen olyan edző, aki a mezeynél vette meg a képesítését és nemzetközileg sikeres edző lett. Te meg jössz itt Bölönivel meg Jeneivel, akiknek szerencséjükre az égvilágon semmi közük nincsen a magyarországi, pontosabban a mezey edzőtanfolyamokhoz.

• Breki33
    mitcsináltak? :-)

megvertük németeket, brazilokat, hollandokat

Na mi köze Garaminak Mezeyhez? :-)
    Amúgy nem rajongok Mezeyért de akkor megint leírom hátha felfogod
    "NEM MONDTAM, HOGY KEDVELEM"

De jó akkor nem szeretem a focit és nem értek hozzá.
    Nemis fociztam és apu sem védett a fradiban P

Amúgy Cserna volt pár éve magyarországon edző, vagy ez elkerülte figyelmedet? P
  • Ramore
    Azt az eredményt a szovjetek gerjesztették, egyébként garaminak nagyon is sok köze van mezeyhez. Ha szeretnéd és értenéd a focit, akkor nem rajonganál mezeyért, aki tönkretette és jelenleg is zülleszti az amúgy sem rózsás focinkat. Nem tudom, hogy neked élvonalbeli labdarúgó, vagy edző ismerősöd van, én ismerek egypárat és elég sokmindent elmeséltek már nekem.

Csernai akkor lenne érdekes számomra, hogyha holnaptól a fradi edzője lenne, de nemhinném, hogy Magyarországon szerezte az edzői képesítését.
  • Breki33
    amugyis tök hülyeség ez a banda elmélet
    speciel Garaminak semmi köze Mezeyhez

Amúgy+ kéne nézni, hogy utoljára mikor voltunk az első háromban a világranglistán, és ki volt akkor az edző
  • Breki33
    nem mondtam, hogy kedvelem
    csak uncsi hogy mindig ezen nyafogsz

aztán aztsetudtad ki Csernai
  • Ramore
    ha unod akkor két dolgot tehetsz, türtőztesd magad, vagy húzz el innen és offtopikolj máshol. ha már ennyire kedveled a mezey bandát, akkor legalább védenéd meg őket, mert ezzel a nyafogással semmit sem érsz el.
  • Breki33
    uncsi már ez a mezeyzés...
  • Ramore
    hazajön a bandzsa patkányfejű elbulizgatni a magyar cimborákkal? mezey rögtön 3 klubbot is ajánlott neki?
  • Buddy
    akkor nekem a mai napra van 4 érmem :)))
  • Buddy
    na ehhez szóljatok: sebők vili hazagyütt:

- Két külföldi csapat is érdeklődött utánam - mondta Sebők -, de nem ígérnek sokkal több pénzt, mint a három itthoni "kérőm", így nem lenne értelme ismét országot váltani.

elmegy ez a talicskabaszó kurva édes anyjába.....pénzes kurva dögölne meg ahol van.....mindig is utáltam ezt a bandzsa patkányt.....ez ilyen kabát-stílus

• Ramore
    wc-re
  • Buddy
    na kérek tippeket mire fogunk előbb kijutni....EB-re vagy VB-re?
  • Dani19..
    3-szoros ROTFL
    :DDD
  • Buddy
    tehát vesztes :))

(csak a Ferrari)
  • Buddy
    dupla lol :)
  • Dani19..
    MEGNYERJUK AZ EB-T! :DD
  • Ramore
    budapesti mentalitás LOL
  • a.carkey
    És olyan pasit akar találni aki F1 és foci rajongó. :)
    Hol él ez? :)
  • a.carkey
    Valamint F1 és Kimi rajongó. :) LOL! :):):):)
  • a.carkey
    :) Most nézem a Fix.tv-t. Konta Barbara egy női NB2-es focicsapatban játszik ... :) (Írisz :)
  • Ramore
    teljesen jól látod a helyzetet, a szurkolókon kívül senkinek sem érdeke a gödörből való kikászálódás, fociberkekben mindenki nagyon jól megvan, legyen az játékos, vagy edző, vagy éppen egy szponzor, akinek pénzmosásra van szüksége.
  • a.carkey
    Zsengellérék ...
  • a.carkey
    Nem jó edzők. Nézz rá az eredményekre. Vagyis ne nézz, mert nincs nekik. Mezey abból él, amit '85-'86ban összehozott, de azóta semmi.

Ez kb. olyan, mint a magyar foci. Zengellérék letettek az asztalra valamit, Puskásék továbbvitték, majd egyik percről a másikra mindent elvesztettek és mára csak az utódok emlékeznek rájuk úgy, hogy 6:3, de az öregek meg legyintenek, hogy 2:3 Bern. A magyar foci meg azóta abból él. Voltak eredményecskék, meg jó válogatottunk, de a nagy meccseket, amik nagyon fontosak, nem barátságos, azokat ált. mindig elbuktuk.
    A magyar futball-vezetőink meg kapaszkodnak a székükbe, mert, ha nem lenne, már Dubaiba meg Trinidadra sem kellenének, dolgozniuk kéne, és saját pénzükből élni. Na amíg tudják, ezt az állapotot igyekeznek fenntartani.
    Mezey, Egervári, Gellei és a többi sztáredzőnk, ha egyszer visszavonul, nem lesz szava, meghal stb stb, akkor vsz a focink is meg fog mozdulni. De addig is ...
    Loddart is kb. azért hozták, hogy megmutassák: "na a külföldiek sem tudnak semmivel többet" - szépen keresztbe fognak neki tenni ahol tudnak, majd figyeljetek - és ezután bérelt helye lesz az Egervári és Mezey féléknek a magyar kispadokra. Aki nem nyal, nem rúg majd labdába. Eszükbe sem jut, hogy a "szakma" félreálljon. Eltűnjön úgy 50 évre. Majd talán egy Szabics Imre vagy más pengés külföldön játszó emberke tud esetlegesen !!! színt vinni úgy 15 év múlva a magyar fociba edzőként, de addig szerintem ki sem kéne írni a bajnokságot. Felesleges. Csak a pénzt - egyelőre az adófizetők pénzét - viszi. A játékosaink meg villognak a cuccaikkal, amiért szart sem dolgoztak. (Tisztelet a kevés kivételnek!)