32945
Magyar Foci
-
#1945 MNO
"Mezey Györgyöt is bosszantották a kft. gazdasági problémái, ezért az óév utolsó előtti napján jelezte, ha nem rendezik a játékosokkal szembeni tartozásokat, nem folytatja a megkezdett munkát.
'Gondolják csak el, hogyan lehetne motiválni, munkára késztetni olyan játékosokat, akiknek megélhetési problémáik vannak, mert a munkájukért nem kapják meg a kialkudott pénzüket – mondta Mezey György. – Az előző év utolsó napján viszont mindenki megkapta a fizetését, így nyugodtabb légkörben dolgozhatunk tovább. Amiatt nem vagyok különösebben ideges, hogy elmaradhat a törökországi edzőtáborozásunk, majd keresünk erős ellenfeleket Horvátországból, Szerbiából vagy Szlovákiából. A keretszűkítés a héten megtörténik, a továbbiakban huszonnégy játékossal készülünk. Neveket egyelőre nem mondhatok, de az már biztos, hogy Róth Ferenctől elköszönünk. A középpályás nem váltotta be a szerepléséhez fűzött reményeket, de lesznek még követői.'"
Amik nagyon tetszenek: :)
1. "Gondolják csak el, hogyan lehetne motiválni, munkára késztetni olyan játékosokat, akiknek megélhetési problémáik vannak ..." Megélhetési problémáik? :) Ja, nem tud elverni havonta 200ezret bulira a 19-22 éves csákó ... :)
2. "Róth Ferenctől elköszönünk. A középpályás nem váltotta be a szerepléséhez fűzött reményeket, de lesznek még követői ..." Ja, remélem Mezey. Mindörökre ... :) -
#1944 -
#1943 végül hazajön és ír egy könyvet az izgalmas pályafutásáról, ezután nyit egy manager irodát. ismerős a sztory? -
#1942 és beperel mindenkit -
#1941 igen, de közben összevesz az edzőjével, majd a klubb tulajdonossal is -
#1940 vagy Oberhausen B a regionalliga alatt fél évig, aztán hazajön és milyen nagy sztár, hogy megjárta külföldöt (ez már alap a válogatott-tagsághoz) -
#1939 vagy Oberhausen, fél évig, aztán ágyő -
#1938 vagy pofon :) -
#1937 vagy cipő :) -
#1936 áhh, az első évben csak német gólkirály, a másodikban a champion liga győztes és gólkirály, na majd akkor megy az aranylabda. -
#1935 ezután jönne az aranycipő -
#1934 persze, sőt bohócot csinálna a bayern védelméből, egy-két biciklicsel majd testcsel, végül 20-ról bevág egy pókhálózót a pipába! -
#1933 Bár ha tokody megrázza magát, akkor beéri Makaayt a góllistán......ilyen 20 gólt simán összehoz -
#1932 :) -
#1931 Majd kiesnek! :) -
#1930 bombaerősítés......pláne tokody -
#1929 a melák és suta Koller után már meg sem lepődnék, ha egy virtuóz magyar csatárt is megvennék erősítés céljából :) -
#1928 de nem mondod komolyan, hogy a Dortmund lealacsonyodik ilyen szintre? -
#1927 először nekem is ez jutott az eszembe, de aztán megelégedtem volna, ha a béna Kollert kiszorította volna a csapatból. :) -
#1926 hmm....érdekes gondolat, miért nem rögtön ronaldo helyett? :) -
#1925 :)
persze én a dortmundra gondoltam kivételesen -
#1924 hát a tokodyért tényleg kár.....kár, hogy tehetségtelen :) -
#1923 kár -
#1922 NS
"Tokody Tibor vételáráról egyezkednek az Oberhausennel" -
#1921 "A második ligát vezető Oberhausen azonban próbajáték nélkül leigazolná a kétszeres válogatott játékost ..."
:)
BUÉK!
-
#1920 sem pedig a kiesők-bentmaradók kérdése, de mi ebben a meglepő, 20 éve így megy ez már -
#1919 kovács ádám nyilatkozatát én is alátámasztom, tuti, hogy nem a pályán dőlt el a bajnoki arany -
#1918 Végh Antal nagyon jó író volt, mezey lol! -
#1917 nem neked írtam
Végh Antal lol -
#1916 "ott volt még Nagy Anti"
Erre írtam
milyen példáról beszélsz, hogy megvertük őket?
-
#1915 mezey nyilatkozata a szovjet-magyar 6:0-ás meccs után szó szerint a következő volt:
Az volt a baj, hogy az első két gól hamar jött!
mezey nevét soha nem fogom nagybetűvel írni. Hogyan is tehetném, hiszen egy olyan emberről van szó, aki felelőse a 20 éve tartó szégyenletes folyamatnak, az ő nevelésének az eredménye a nem tudom hányadik bukott csődtömeg generáció is. Végh Antal könyveiben világosan le volt írva, hogy amíg a mezey és a hozzá hasonló gazemberek nem tünnek le a magyar foci környékéről, addig itt csak süllyedés lesz. Az élet bebizonyította az író igazát. Sajnos. -
#1914 Fűbe volt nyírva, nem a Stadionba! :)
+
egy átlag ...
Bocsika! :D
-
#1913 "Részegen". Annyi hülyeséget nyilatkoznak mindig udvariasan. Ezt felhozni példának? :) Nem kéne!
Nagy Antira nem írtam, hogy csatár ...
-
#1912 részegen?
Idegenben megvertük öket
jó biztos azis a b csapat volt
amúgy Nagy Anti a védelem alapembere volt
pont ezért volt gáz a bundabotrány miatt.
Hannich viszont kiegészitő ember volt.
Amúgy ezt gondolom tudjátok ki nyilatkozta:
"Amikor 35 évesen abbahagytam az aktív labdarúgást, felajánlotta, legyek klubigazgató-helyettes, s egyúttal mellette pályaedző. Úgy gondoltam, ezt nem szabad kihagynom, később beigazolódott, jó döntés volt. Gyuri volt a klubigazgató és vezetőedző egyszemélyben, én a helyettese. Játékosként és edzőként is nagyon sokat tanultam tőle. Szervezőkészsége, szakmai hozzáértése kiemelkedő volt. Én most is állítom: Mezey kivételes képességű egyénisége a magyar futballnak. Precíz volt a munkában, átlátta a dolgokat. Érzékeny volt, de soha nem terrorizált, hagyott kibontakozni, elfogadott olyannak, amilyen vagyok. Ismertem az elvárásait és annak megfelelően dolgoztam. Az alapokat, az irányvonalat tőle tanultam, erre építhetek Sopronban, az új szerepkörben is. "
"A Mezey-féle válogatott egészen lentrõl eljutott a ranglista második helyéig, aztán egyszer nagyon kikapott. Megérdemelt helye valahol középúton volt a felmagasztalás és a megaláztatás között. Ebbe azonban senki sem nyugszik bele. Tizenöt éve él a tésztamítosz (akár a "Forma-1" elnevezés meg a "közbeavatkozik" ige, ez is az elhivatott sportújságírók találmánya - a tészta egyébként nagy energiatartalmú és könnyen emészthetõ élelmiszer, miért ne volna szabad meccs elõtt enni?). Tizenöt éve kering a doppingvád, pontosabban az elfuserált doppingolás vádja (függetlenül az igazságtartalmától, érdemes volna megtudni, miért pont mi és miért pont akkor fuseráltuk volna el). A legjobban alighanem Esterházy Márton közelítette meg az okot: "valami biztos történt a csapattal, [valami] lehetett vagy a levegõben, vagy az ételben, vagy valamiben, amitõl mind ennyire gyengék voltunk". Magyarán: volt ok, de olyasmi, amirõl sem a játékosok, sem Mezey nem tehetnek, valami, amit sima balszerencsének is nevezhetünk."
Amúgy a honi labdarúgás ezen korszakához tartozik a Videoton UEFA-kupa-szereplése is. Kovács Ferenc szakvezetésével 1985-ben a Vidi egészen a döntõig jutott, ahol a Real Madrid ellen itthon 3-0-ra kikapott, a Bernabeuban pedig 1-0-ra nyert, így ezüstérmes lett.
A magyar futball 1985-ben még a csúcson volt, s az “igazi nagy válság” a szovjetek elleni mérkőzéssel kezdődött. Magam úgy vélem, hogy az a csapat – Mezey György egy játékrendszerre érvényes szakmai telitalálatának és egy rövid időre összefonódott sportolói és vezetői érdekviszonynak köszönhetően – sokkal jelentősebb eredményeket ért el, mint az a labdarúgásunk színvonalából valószerűen következhetett volna, ezért aztán – pontosan az emlegetett érdekviszony megbomlása miatt – kiszámítható törvényszerűséggel zuhant össze – doppinggal vagy anélkül. Brazil mérkőzés ide vagy oda, a Mezey-féle csapat abban a pillanatban kezdett “szétesni”, amikor a bécsi diadal után a játékosok alsógatyára vetkőztetetten levonultak a pályáról, amikor világossá vált, hogy kijutottunk a világbajnokságra. Mi ugyanis nemcsak a vereséget, a (rész)győzelmet sem tudjuk emberszabásúan “feldolgozni”! Mámorban éltünk mindannyian – amit a bódítóan kétértékű brazil meccs csalfán megnövelt –, de közben a csapat már nem a miénk volt, nem is “önmagáé”, merthogy a várt sikert mindenki csak magának akarta. A “kaparj kurta” közelre néző agresszivitásának idejét élte ekkor már a végórája felé közelgő magyarországi “elit”, a hátsó gondolatokkal telített nyerészkedési vágy és az irigykedés amorális kevercse ráborult a valós önértékelési képességében éppen megroggyant csapatra. Emlékezhetünk: Nagy Antal, a megegyezéses meccsekben is gyakorlott, lassú léptű beállós még a világbajnoki címet sem tartotta elképzelhetetlennek! Közben filmezésen veszekedtek, Nyilasiért huzakodtak, hóban készültek a hőségre, a játékosokon meg hónapok alatt lett úrrá a gyorsan jött sztárság önteltségének s a leégéstől való félelemnek a csak magyar földön kialakulni képes fura egyvelege. Mezey György e folyamatban őrlődött fel, a szovjetek elleni meccs első négy perce csak a pont volt a mondat végén.
-
#1911 Kovács Ádám nyilatkozta:
"A szakmai dolgokba természetesen nem szólok bele, erre megvannak a megfelelő emberek, azt viszont nem tűröm el, hogy a Ferencvárost bántsák. Még egyszer nem fordulhat elő, ami a legutóbbi bajnokság végén történt. Amúgy megdönthetetlen bizonyítékom van arra, hogy nem a pályán dőlt el az aranyérem sorsa! Nem véletlen, hogy akkor nem az én csapatom diadalmaskodott. Valakik pontosan ezt szerették volna, és az akciójuk tökéletesen sikerült. Ne csodálkozzon azon, amit mondok. Bizonyítékom van, de ezzel nem rukkolok elő, mert nem szeretnék háborút."
Végülis, olyan "spontán", amilyen spontán a Fradi-Debrecen mecsre berohantak a szurkolók (kopaszok), és amilyen sebesen zsidózni és bunyózni kezdtek ...
Elgondolkodtató volt. Még utána a "vezérszurkolók" sem igazán tudtak érdemben hozzászólni a bunyóhoz. -
#1910 Ebedli rossz példa ...
Az, hogy Franz mit nyilatkozik részegen egy magyar tévés bandának, aki azt akarja hallani, amit a szar gazdasági helyzetben hallania kellett egyátlag magyar állampolgárnak, az a saját szíve joga, de szerintem komolyan ő sem gondolta. Nehogy már egy Schumacher - Brehme, Förster, Kohler, Augenthaler - Briegel, Magath, Matthaus, Thon - Littbarski, K-H. Rumenigge (de még írhatnám Völlert, Wolfarthot, Allofst és Hoenesst a csatárok közé, csak, hogy a szar német csapatot fikázzam ...) :)
A magyar csapat meg, hogy is ment Mexicoba?
Disztl Péter a kapuban (Szendrey József volt azt hiszem a második számú kapus.
Védelem: Disztl Péter, Kardos, Roth, Sallai, Varga
Középpálya: Détári, Garaba, Hannich
Csatársor: Kiprich, Eszterházy (variálhatták még Dajkával, Burcsával, Kovács Kálmánnal, Borgnáral és ott volt még Nagy Anti).
Hát, nem tudom. Azért szerintem a német csapat ütősebbnek tűnik és tűnt akkor is. Amikor itthon kikaptunk a Hollandoktól (bele volt nyírva a Stadionba a Mexico 86 logo és kint volt 70000 ember, na akkor mondtam azt, hogy szopi lesz a VBn. Az volt a vég kezdete ...)
-
#1909 Itt nem arról volt szó, hogy most jó edzó-e (tulajdonkép Garami-n akadtam ki)
Amúgy ami vasasnál és újpesten filyik az nevetséges
vasas ugye tudjuk hol van újpestől bajnokcsapat edzőjét is küldték már el
szval arról volt szó, hogy az 1984-85-ös selejtezőbeli vállogatott igenis jó csapat volt.
Ugyebár a Dániai vereség után mikor Mészőly lemondott Mezey (egy ember nevét illene nagybetüvel irni) vette át a vállogatottat és lemondva a korábbi sztárokról (Katzirc, Martos,Kocsis, Tóth?Kiss, Ebedli) új csapatot épitett. És bár az EB-re már nem tudtunk kijutni a következő eredmények őt igazolták.
Asszem sokan elfogadnának most egy fiatal Détárit, Kiprich-et, Disztl, Nyilasi-t stb.
Ezek tények Beckembauer nyilatkozta, hogy ez a vállogatott jobb az ő csapatánál. -
#1908 ha mezey edzőként vki lenne, akkor az újpest sem lenne 8. pedig a keretük a többihez képest (a többihez képest) nem rossz.....a vasasban sem mutatott semmilyen eredményt és a bvsc-nél is másban kereste a hibát -
#1907 a csapnivaló felkészülés, a helytelen étrend, nyilasi leszállítása a repülőről az utolsó pillanatban, mezey fontoskodása, pontosabban az újságírók kitiltása az edzésekről. ezzel a húzással a világsajtóval is sikerült megutáltatni magunkat, és persze lejáratni is, hiszen ezen röhögött mindenki, késöbb meg a parádés eredményeinken. -
#1905 többször is leírtam már, hogy személyesen is láttam a brazil magyart, ezért nem fogom felsorolni a játékosokat, oké?
másak a nézeteink, felejtsük el egymást