11368
  • Hmuda
    Ne legyetek már ennyire töketlenek! Szerinted miért írtam oda azt, hogy menj el a bárba érdeklődni az elveszett Selkethok után? MERT CSAK AZUTÁN MEHETSZ BE ODA!
  • mukika
    Na mostmár átláthatóbb. De bejutni oda ahol a Jedi mester van.
  • Kandurex
    Miért kellett újra írni?
  • Kandurex
    Aha
  • Hmuda
    Na, Manaan újraírva. Kandurex, átnéznéd? :D
  • Mr. Perfect
    Na jó, de azért a gyakorlás sohasem árt...
  • Hmuda
    Mondom, hogy mire oda kikerültem, már tudtam oylan jól angolul, hogylazán megértessem magam velük, szóval nem ott tanultam a nyelvet.
  • Valen
    Az jó / én is mennék
  • Valen
    Engem állítólag 8 évig tanítottak angolra, de nem állítantám hogy a tanárok tanítottak meg a nyelv szépségeire :)

De költői voltam

Inkább a feliratos filmek és a feliratos gammák amik tanítanak. meg a külföldi nyaralások (Dániában minigolfot akartunk játszani és megkérdeztük, hogy mennyibe kerül, erre mondja hogy free.... mi úgy értettük 3-rom (three) erre megkérdeztük hogy mi 3 (kb 5 percig próbáltuk megérteni egymást) igaz ez még 1995-ben volt :)))
  • Mr. Perfect
    Na igen, így lehet igazán megtanulni angolul, egy kicsit mondjuk irigyellek ezért :-))))))
  • Hmuda
    Hát én megtanultam annyira alkalmazni játékokból az angolt, hogy 10 hónapot lehúzzak tökegyedül amcsiban egy ottani családnál. Tökéletesen megértettük egymást, és ezt főleg a játékoknak köszönhetem.
  • Mr. Perfect
    Félre ne értsd, nem azt akarom mondani , hogy én milyen jól tudok angolul, nekem pl. ha meg kell szólalni angolul akkor komoly problémáim adódnak..
  • PiszkosFred
    ksz=x
  • Mr. Perfect
    Azzal egyetértek, hogy sokat lehet tanúlni a játékokból, de azért az igazi angoltudás azért mégis csak más nem?
  • PiszkosFred
    De az csak lekszikalis tudas, a nyelvtant jatekokbol csak elsajatitani lehet, de megerteni nem mindig. A kiejtes miatt meg mindenkeppen muszaj tanar, vagy sok jo film, angol subbal ;] De az biztos, hogy ha valaki leul egy kalandjatek ele, es teccik neki annyira hogy forditgassa szotarral kozben a dolgokat, akkor egy-egy kifejezest es/vagy szot csak ketszer keres ki a szotarbol, harmadjara mar tudni fogja..
  • Hmuda
    Hát hiszed vagy nem, de nekem az angol tudásom 95%-ban játékokból származik. Eddigi iskolai pályafutásom alatt minimum 10 angoltanárt kaptunk és mindegyik tökelőlről kezdte mindig az anyagot. Én is szótáraztam, de általában elég volt, ha a szövegkörnyezetre figyelek és abból kilehetett silabizálni a szó értelmét.
  • Mr. Perfect
    Na azért cak a játékokból nem nagyon lehet angolul megtanulni, de akinek van egy jó alapja annak nagyon jót tesz, hogy van valami ami inspirálja arra, hogy tovább tanulja a nyelvet...
  • PiszkosFred
    Jaja, habar az elso igazan intenziv szotarozasom a monkey 1-2 kapcsan volt, akkor mar kezdo szinten ismertem a nyelvet, de ott muszaj volt erteni is a poenokat, es hat egy normalsi mondat sem volt a jatekban. Igy ment a pause es a lapozgatas... ;]
  • gerger
    lol én 3om évesen és az aladin oroszlán királlyal stb. na folyt köv holnap. Legalábbis számomra: )
  • gerger
    Amúgy én legtöbbször csak szavakat nézek pl ha az van a szóban, hogy kill you azt nem érdemes válaszolni és többnyire az első sorban levő válaszok a jók pl. a tarison amikor nem tudtam hogy kell bemenni a lower citybe megláttam azt a szót, hogy sith-trooper ruha vagy vmi ilyesmi egyből tudtam mi a dörgés
  • Hmuda
    Én meg úgy a Gothic1 környékén kezdtem el fejlődni (bár akkor már egész jól ment). Asszem az igazi fejlődést valahol úgy a Duke Nukem 3D környékén kezdtem meg (bár igazi számítógépes korszakom egy kőkori Enterpriseal kezdődött, madj egy jó öreg 286-ossal folytatódot (ah, régi szép idők :D)).
  • Valen
    MATRIX Rulez :))
  • gerger
    a franc mennem kell csicsikálni, mert holnap korán megyek e csáá! lol mit csázok ez fórum nem cset. Habár miost elég csetes itt a hangulat: )
  • Valen
    Geger : Akkor tárgytalan, csak a legútóbbi hozzzászólásodnál még itt jártál :)
  • Hmuda
    Na, hogy kcsit békésebb mederbe tereljem a szót:

Tök poén volt az előbb. Nagyban újrakezdem egy soldierrel és 16-os DEX-e és 10-es STR-el indultam. A Sith bázisra megvolt a 18-as DEX és az egyik szobában mindkét társamat lemészárolták pár másodperc alatt, énmeg összevissza hajladozok a lövések elöl és senki nem tudott eltalálni. Lol volt. :D
  • Valen
    HMUDA egyetértek veled, én is játékokon tanultam meg angolul.

OFF

Anno a Day of the Tentacle-n gyakoroltam.
  • gerger
    police nem polive
  • gerger
    öhm ezt most nekem üzented a gegert mert én ezen a részen rég tovább jutottam- Összetévesztesz polivéval
  • gerger
    hát ha végigtudtam csinálni a jk2őt meg a jk3at meg még pár jatekot akkor ha nagyon akarnám ezt is végigtudnám csinálni egyedül háááát azé ez nekem valahogy nehéz jatek azé a jk2 meg a 3om könnyebb
  • Valen
    Na, végigolvastam az itt lévő magyr végigjátszást.

Tény, hogy nem minden van benne egzaktúl megfogalmazva, viszont ennyi segítséggel is meg lehet csinálni a játékot.

Geger : Amikor megbented BigZt akkor elmész az erőtérhez, s megpóbáod használni a konzolt. Ekkor Mission fogja és megbütyköli azt, majd az erőtér megszűnik.
  • Hmuda
    Hameg egy szó nem világos vkinek, akkor az általában a szövegkörnyezetből úgyis kiderül. Én is a játékokból tanultam meg angolul. Olyan szintre vittem velük az angolom, hoyg mostmár minden egyes szót megértek játékokban (kivéve az olyan költői szófordulatokat, amiket Juhani is nyomat állandóan a meséi közbe :D).
  • PiszkosFred
    3993ra ment valasznak ;]
  • gerger
    lol ez már nem fórum hanem cset
  • PiszkosFred
    Annakidejen hogy jaccottuk vegig a sierra es lucas kalandokat? Vagy elolvastuk a CoVban, vagy szotaroztunk. Es legtobbszor a masodik volt, nalunk legalabbis. En csk azt mondom, nem olyan bonyolult ez a jatek, jarjunk korbe minden helyszint, nyomogassunk meg minden gombot, beszeljunk mindenkivel, es legyunk egy picit kreativak. Tanacsot kerni nem szegyen, sot, de azert nem minden sarok utan kellene megkerdezni, hogy a kovetkezo ajton benyissak e vagy sem.
  • gerger
    lol már abbahagyhatnám ezt a bazt a mondataim elején csak a jk2es klanonban mindenki így kezdte a modtatot
  • Hmuda
    4000 :DDD
  • gerger
    bazz minden üzenetem egyre lassabban töltődik be!
  • Hmuda
    Hát szerintem az angolt sohasem úgy kell olvasni, hogy magadban fordítod, hanem reflexből, mint ha magyarul olvasnál.
  • gerger
    hát azé nem tudhat mindenki perfectül angolul na jó azér nem perfectül de hosszú idő lefordítani és sok szöveget csak úgy elmondanak a játékban és tovább is lépnek rajta tehát nehéz lefordítani gyorsan mármint ahoz már nagyobb szintű angol tudás kell és én is szín ötös vagyok angolból mégis sok szöveg van amit nem értek meg aztán sok is
  • Hmuda
    ej de fellendült a topic :D