22786
Html-, css- és php-help
-
#6256 Pl md5-el kódolsz pár adatot. Küldő ip-je, jelenlegi idő, és nem árt egy véletlen szám sem pl a rand() függvénnyel. -
#6255 Lejjebb kérdeztem a meghívós dolgot, sikerült megcsinálni, de az aktiváló kódhoz kéne generálnom véletlen számot. Hogy lehet ilyent? -
#6254 ok:) -
#6253 [coruier]Na ezen már eléggé szépen el tudok indulni :)[/courier] -
#6252 "td-nek valign="center""
Na ezeket tessék elfelejteni. Az oldal formázását tessék a CSS-re hagyni. ;) -
#6251 Táblára van a SHOW TABLE STATUS parancs. Esetleg ha végigmész az összes táblán, és összegzel...
Példa
Megjegyzés: Google első találata a mysql database size keresőszavakra. -
#6250 Nem húztam fel magam csak próbáltam megmagyarázni, de hogy értsd.... (küldök privátot a konkrét dolgokkal leírva) amúgy ha faustus nem tud rá okosságot akor ennyi nincs megoldása! van ilyen is :P -
#6249 Érdekes, megnéztem, amit ott írtak, de az én .htaccess-emben a megfelelő utalás történik a .htpasswd-re (nevezetesen: AuthUserFile /nfs/extra/h/hi/hispan1/wwwroot/login/.htpasswd). Tehát a gond nem ez... -
#6248 Köszi, müxik. -
#6247 td-nek valign="center" -
#6246 azt hiszem: vertical-align -
#6245 Sziasztok!
Lehet valahogy CSS-sel függőlegesen igazítani szöveget?
Nekem konkrétan egy táblázathoz kell, amiben az egyik cella több sorból van egyesítve (rowspan).
Próbáltam a text-align-t, de az csak vízszintesen tud. -
#6244 esetleg? -
#6243 Üdv!
Régebben az egyik extra.hu-s oldalamon alkalmaztam a PHPAccess-Login 1.02 szerveroldali védelmi dolgot. (erről bővebben: http://www.tutorial.hu/node/345#asp cikk vége). Akkor működött.
Most is ezt akartam használni, feltettem a szerverre a php fájlt, bejelentkeztem vele, az létrehozta a .htaccess és a .htpasswd fájlokat, mégsem enged hottáférni ezek után a védett mappa fájljaihoz. Egyszerűen nem fogadja el a korábban létrehozott felhasználóhoz tartozó jelszót. Letöltöttem a .htpasswd-t és abban megvannak az adatok (a név simán, a jelszó kódolva), tehát a php létrehozza a megfelelő tartalmú 2 fájlt, csak épp sehogy sem lehet a továbbiakban letölteni semmit a védett mappából.
Mi lehet a baj? Az extra.hu-n változtattak meg valamit, amiért nem megy a dolog? A segítséget előre is köszi. -
#6242 ezen kár volt felhúzni magad, úgy tűnik nekem nem nyilvánvaló amit kérdeztél (most sem az) -
#6241 [coruier]A lényeg amit mondai akartam 6239-es hozzászólásomban, hogy ne a kibúvót keresd a megoldás alól hanem ha nem tudsz válaszolni inkább ne is tegyél megjegyzéseket mert nem feltétlenül az van a dolgok mögött több esetben az userek mögött amit te gondolsz!
Jelen esetben is többről van szó csak a mai világban mindent meg lehet találni a neten ezért beszéltem rébuszokban illetve úgy hogy a problémát meg lehessen oldani hasonló képpen! Nekem ez kielégítő válasz volt hogyha extrán nem lehet akkor nálam sem mert a körülmények ezt adják!
u.i.: köszi Faustus![/courier] -
#6240 hát ha nem rébuszokban beszélnél -
#6239 Gondolkodj el rajta! Nyilván hasonló dologról van szó mint az extra, de nem ingyenes tárhelyről ha már van saját serverem...... -
#6238 ennek mi értelme? ha extra sok adattal dolgozol (100ezres tétel) biztos lehetsz benne hogy az ingyenes tárhelyszolgáltatód időben értesít arrol hogy megtömted a mysql-t -
#6237 "Saját server de ha mondjuk egy extra.hu-s tárhelyen szeretném alkalmazni akkor.... ?"
Sajna nem lehet (a Quota-adatbázis nem felhasználó-bázisú):
"This (of course) doesn't work for users who have global priveleges, because the quota is database and not user based, but in most environments privileges are given in the "db"-table which is modified by the MySQL Quota Tool."
-
#6236 Látom mostanába nem megy a courier:) -
#6235 [courier]Erre nincs tipped Faustus[/coruier] -
#6234 "olyan kérdésem lenne h csinálgatok egy lapot és azt h tudom megoldani hogy ne csak 1024*768 ban hanem 1280*1024 ben is ugyan ugy nézzen ki?"
Ha fix méretű oldalt, nem ismétlődő háttérképet használsz:
* Pozicionáld középre, így nem lesz annyira zavaró a háttérképet körülvevő üres hely.
* Nyisd meg új ablakban, aminek a méretét a háttérkép méretéhez igazítod. Javascriptnél a window.open metódusnak nézz utána.
* Csináld meg a háttérképet több felbontásban, kérdezd le az oldal betöltődésekor a képenyő felbontását (Javascriptben screen.availWidth, screen.availHeight metódusok), majd töltsd be a megfelelő felbontáshoz tartozó háttérképet (style.backgroundImage tulajdonság).
Ha nem fix az oldal mérete, és a háttérkép ismétlődő, nézz utána a liquid, elastic, vagy fluid design illetve layout szókapcsolatokra. -
alakulat #6233 Hi!
olyan kérdésem lenne h csinálgatok egy lapot és azt h tudom megoldani hogy ne csak 1024*768 ban hanem 1280*1024 ben is ugyan ugy nézzen ki?
mer 1024-768-ban készitem de ha nagyobb felbontással nézem a lapot akkor kicsi az egész hogy lehet megcsinálni h a nagyobb felbontásban is jol mutasson?
elöre is köszi -
#6232 folyamatosan jön fel firefox, pár éve még csak 10-15% körül voltak:) -
#6231 pedig mindig ffre fejlesztek:|
-
#6230 aláírásomban lévő oldalon 58% ie, 36% ff -
#6229 pedig (sztem) jobb a mozilla (nem akarok erről vitát indítani, csak megjegyeztem az álláspontomat:)) -
phoenix1 #6228 ... 82% a (saját) statisztika szerint IE-t használ. -
#6227 köszönöm szépen -
#6226 1. Mint az alábbi globális (106489 látogató/órás) statisztikából látható, a többség 1024*768-as felbontást használ, de vannak akik még 800*600-as felbontást használnak.
2. Az 1024*768-as/800*600-as/x*y-os képet érdemes átméretezni. Az operációs rendszer tálcái, a böngészőablak, a görgetősávok mind vesznek le a használható területből (igen, van görgetősáv, de sokat ront az élvezeti értékből).
3. Az hogy a háttérkép csak egyszer szerepeljen, stíluslapok segítségével könnyedén megoldható.
Tegyük fel, hogy van az alábbi HTML-kódrészlet:
<div id="hatter">
</div>
Ehhez az alábbi stílusdefiníció dukál:
#hatter {
width: 760px; /* Szélesség */
height: 570px; /* Magasság */
background-image: url(kep.jpg); /* A kép elérhetősége */
background-repeat: no-repeat; /* A kép ismétlődése - most nem ismétlődik */
background-position: center top;
}
4. Ha szöveg is kerül arra a háttérképre, ügyelni kell arra, hogy a szöveg háttere ne legyen túl kontrasztos, részletes, rikító - ugyanis akkor a szöveg olvashatatlan lesz. Érdemes a képet elmosni, vagy fényerejét és kontrasztarányát módosítani; azaz törekedni arra, hogy a szöveg és a háttér kontrasztos legyen. Erre egy példa. -
#6225 heló, az lenne a kérdésem, hogy ha hátteret akarok készíteni a weblapnak, akkor azt milyen méretűvé készítsem, hogy mindenkinek pont jó legyen a felbontásához meg a monitorjához. mármint nekem 1440x900as a felbontásom, de ha 1024-es képeket rakok háttérnek akkor az már alapból nekem rosszul néz ki, mert mozaikba rakja a képet. mi a megoldás hogy mindenkinek jó legyen? -
#6224 Vigyázunk de mire? :D -
#6223 igen, jól gondolkodsz;) -
1Emese #6222 Megadom hozzá a linket, de kérlek vigyázatok.
Köszi előre is. -
1Emese #6221 Sziasztok, valaki nem tudna egy picit segíteni nekem? -
#6220 ezt még nagyából vágom, csak a másik részét nem, milyen módom küldje el a meghívót? tehát valami egyedi link vagy ilyesmi kéne neki, és ha ez megvan, akkor hogyan regisztrál?
Sztem:
csinálok mysql-ben egy táblát egy felhasználó id-vel, és egy kóddal, amit akkor generál, amikor kiküldi a meghívó emailt. Ezt eltárolom, és így msql-ben lesz egy kódom, pl 235jmgsda432t és egy felhasználó id-m, pl 4, ő küldte el a meghívót. A levél tartalma pedig a következő lenne: valami.hu/regisztracio.php?ref=235jmgsda432t
a regisztracio.php megnézi hogy van e ilyen, ha van, akkor az új felhasználóhoz aki regisztrál, beírja a meghívó felhasználó id-jét mysql-be, jelen esetben 4 és így kitudom iratni hogy melyik felhasználó hívta meg.
Jól gondolkodom? Márha érthető amit írtam:) -
#6219 tehát adsz x meghívót egy felhasználónak, azt tárolod egy fájlban van sql-ben, és ha minden sikeres és a meghívó is elment akkor megnyitod írásra ezt a fájlt, amibe van a meghívó száma, kivonsz belőle egyet és az új értéket visszaíratod a fájlba és...
if ( $x == 0 ) {
print "Jelenleg nincs meghívód!";
}
else {
//ide jön a mail küldés...
mail(........);
}
-
Cat 02 #6218 a meghívós rendszernek semmi , anyni h kevesebben nézik a lapot :D -
#6217 hi
Egy meghívórendszert szeretnék csinálni a weblapomra, tehát adok egy x számú meghívót a felhasználóknak és abból küldhet el emailcímre meghívót. Kérdésem az lenne, hogy nemnagyon értem a logikáját, hogyan és miként tároljam a meghívókat, az egész nem világos, php logikáját még nem sikerült megértenem:)
Előre is köszi