Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de úgy hogy ha a megnyitott oldal "nem az enyém"?
arra jó a második megoldás?
az sg-t nem tom úgy átírni, ha nincs benne id rész..
arra jó a második megoldás?
az sg-t nem tom úgy átírni, ha nincs benne id rész..
[/spam]™
"lehete pozicionálni vagy mi a megnyitott oldalt?"
Tehát hogy automatikusan egy adott pontjára ugorjon az oldalnak?
Egyik megoldás az <p id="resz">...</p> vagy <a name="resz">...</a> --> index.html#resz alkalmazása (errõl már beszéltünk ebben a fórumban, valamelyik hasonló topicban).
A másik pedig a window.scrollto Javascript-metódus.
Tehát hogy automatikusan egy adott pontjára ugorjon az oldalnak?
Egyik megoldás az <p id="resz">...</p> vagy <a name="resz">...</a> --> index.html#resz alkalmazása (errõl már beszéltünk ebben a fórumban, valamelyik hasonló topicban).
A másik pedig a window.scrollto Javascript-metódus.
Vagy Javascripes megoldás - ez megy a <head> és </head> közé:
<script type="text/javascript">
function valaszt () {
colorsel = document.urlap.szin.value;
if (colorsel=="kék") {
document.getElementById("valasz").innerHTML="Nekem is a kék a kedvencem.";
}
if (colorsel=="piros") {
document.getElementById("valasz").innerHTML="Utálom a piros színt.";
}
}
</script>
Ez meg a <body> és </body> elemek közé:
<form action="" method="post" name="urlap">
<select name="szin" size="1">
<option selected value="kék">kék</option>
<option value="piros">piros</option>
</select>
</form>
<p id="valasz"></p>
És ezzel a szervert sem terheled feleslegesen...
<script type="text/javascript">
function valaszt () {
colorsel = document.urlap.szin.value;
if (colorsel=="kék") {
document.getElementById("valasz").innerHTML="Nekem is a kék a kedvencem.";
}
if (colorsel=="piros") {
document.getElementById("valasz").innerHTML="Utálom a piros színt.";
}
}
</script>
Ez meg a <body> és </body> elemek közé:
<form action="" method="post" name="urlap">
</select>
</form>
<p id="valasz"></p>
És ezzel a szervert sem terheled feleslegesen...
legyen a frém 120*20-as méretû és mondjuk itt az sg oldalt tölti be és pl mindig az elsõ komment fejléce, logója legyen benne, tehát ne a felsõ sg banner, hanem lehete pozicionálni vagy mi a megnyitott oldalt?
[/spam]™
Az elejét még értem. A végét már nem:
"és a frémbe betöltött oldalon egy bizonyos rész, például csak egy kép jelenjen meg.."
Ezt kifejtenéd bõvebben?
"és a frémbe betöltött oldalon egy bizonyos rész, például csak egy kép jelenjen meg.."
Ezt kifejtenéd bõvebben?
1. Elõször is tessék az ürlapot rendesen felépíteni:
<form action="" method="post">
<input type="submit" name="submit" value="Elküld">
</select>
</form>
2. Utána lehet bármilyen PHP-s dologba fogni:
<?php
if ($_POST["submit"]=="Elküld") {
if ($_POST["szin"]=="kék") {
echo "Nekem is a kék a kedvencem.";
} else {
echo "Fúj, kommunista!";
}
}
?>
<form action="" method="post">
<input type="submit" name="submit" value="Elküld">
</select>
</form>
2. Utána lehet bármilyen PHP-s dologba fogni:
<?php
if ($_POST["submit"]=="Elküld") {
if ($_POST["szin"]=="kék") {
echo "Nekem is a kék a kedvencem.";
} else {
echo "Fúj, kommunista!";
}
}
?>
a form adatokat postolnod kell aztan $_POST<'szin'>'szin'> valtozoban ered el oket.
ha post nelkul akarod megoldani, hogy kivalasztaskor megjelenjen, akkor javascriptre van szukseged, nem php-re.
ha post nelkul akarod megoldani, hogy kivalasztaskor megjelenjen, akkor javascriptre van szukseged, nem php-re.
boccs, rossz a kérdés: hogyvan az hogy: "ha a kék van kiválasztva"
ingyen sms!! --->>>unknow.uw.hu
kis segítségre lenne szükségem.. ez hogy van phpban? :
Melyik a kedvenc színed? <select name="szin" size="1">
<option selected>kék</option>
<option>piros</option></select>
<?php
if(a kék van kiválasztva) {
echo "nekem is az a kedvenc színem";
}
?>
Melyik a kedvenc színed? <select name="szin" size="1">
<option selected>kék</option>
<option>piros</option></select>
<?php
if(a kék van kiválasztva) {
echo "nekem is az a kedvenc színem";
}
?>
Ajánlom a hotscripts.com keresõrendszerét, rengeteg nagyon jó ingyenes ... program(?) van.
Amíg nem tudtam PHPben progizni innen kukáztam 😊
Amíg nem tudtam PHPben progizni innen kukáztam 😊
Mondjuk ha a HTML oldal helyett PHP alapú oldalt használnál akkor lehet.
Ha értesz a PHP-hez, akkor meg kell írnod egy bejelentkeztetõ, egy tartalomszerkesztõ, egy fájl-/adatbázismentõ (ez a 3 együtt az adminisztráció), és egy megjelenítõ részt (ez pedig megjeleníti a fájlban/adatbázisban tárolt dolgokat).
Ha nem értesz hozzá, akkor meg ott vannak az ingyenes CMS-ek (Content Managment System = tartalomkezelõ rendszer): e107, Drupal, Joomla, Xaraya, stb...
Ha értesz a PHP-hez, akkor meg kell írnod egy bejelentkeztetõ, egy tartalomszerkesztõ, egy fájl-/adatbázismentõ (ez a 3 együtt az adminisztráció), és egy megjelenítõ részt (ez pedig megjeleníti a fájlban/adatbázisban tárolt dolgokat).
Ha nem értesz hozzá, akkor meg ott vannak az ingyenes CMS-ek (Content Managment System = tartalomkezelõ rendszer): e107, Drupal, Joomla, Xaraya, stb...
vna valahol ilyne hírkiirõ féleség ?
van egy oldal és minden HTML és ezért ha hírt akarnék írni akkor Jegyzettömb megírom feltöltöm és jó de van olyan hogy az oldalon bejelntzkezek megírom és kész ?
van egy oldal és minden HTML és ezért ha hírt akarnék írni akkor Jegyzettömb megírom feltöltöm és jó de van olyan hogy az oldalon bejelntzkezek megírom és kész ?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Íme
Egy kis Javascript, egy kis DOM, és egy jól felépített ürlap (<form>...</form> elemek közé van rakva, a szövegmezõnek meg van name attribútuma).
Egy kis Javascript, egy kis DOM, és egy jól felépített ürlap (<form>...</form> elemek közé van rakva, a szövegmezõnek meg van name attribútuma).
miatyánk: Upsz, 16 helyett 15...
Remélem a PHP kódban is kibõvítetted a megfelelõ részt (nélküle csak 15 adat kerûl lementésre).
Nézd meg most a kódot, most már eggyel többen vannak a beviteli mezõk...
Remélem a PHP kódban is kibõvítetted a megfelelõ részt (nélküle csak 15 adat kerûl lementésre).
Nézd meg most a kódot, most már eggyel többen vannak a beviteli mezõk...
"ezt hogyan kell megírni php-ban?"
<?
echo "<tr><td>$rows </td><td>$rows </a></td>".
"<td><a href=\"profile.php?u=$rows \">Adatlap</a>".
"</tr></table>";
?>
<?
echo "<tr><td>$rows
"<td><a href=\"profile.php?u=$rows
"</tr></table>";
?>
Hy! ERRE a lapra kellene egy olyan script, hogy amikor az INPUT mezõbe beírom a video vagy zene elérési utját pölö-->http://www.gumicsizma.hu/media/video/ijeszt.wmv és megnyomom a gombot, akkor a lenti Microsoft Media Player lejátsza azt!
Azert kerek ilyen script-et, mert tudom, hogy van én magam tapasztaltam, ám a forráskódot nem tudtam megszerezni! Elore is koszi!
Azert kerek ilyen script-et, mert tudom, hogy van én magam tapasztaltam, ám a forráskódot nem tudtam megszerezni! Elore is koszi!
Nagyon szépen köszönöm Dj Faustus!
Pontosan úgy mûködik, ahogy leírtam. 15 szövegmezõt csináltál, de sikerült megtoldanom egyel, úgy hogy most már tökéletes.
<#worship>#worship>
Pontosan úgy mûködik, ahogy leírtam. 15 szövegmezõt csináltál, de sikerült megtoldanom egyel, úgy hogy most már tökéletes.
<#worship>#worship>
olyat lehet csinálni, hogy van egy weboldal.. és benne van egy frém.. és a frémet méretezzük, és a frémbe betöltött oldalon egy bizonyos rész, például csak egy kép jelenjen meg.. tehát ilyen meghívott oldalon belüli automatikus pozicionálás vagy mi
nem kell a megvalósítás, csak elméletben vagyok kíváncsi 😊
nem kell a megvalósítás, csak elméletben vagyok kíváncsi 😊
[/spam]™
<#help>#help>
A TXT fájlt arra a szerverre/könyvtárba kéne menteni, ahol maga az ûrlap fájlok vannak.
A TXT fájlt minden adat küldéskor felül kéne hogy írja. Szóval fontos, hogy ne úgy mûködjön mint egy logfájl!
A TXT fájlt minden adat küldéskor felül kéne hogy írja. Szóval fontos, hogy ne úgy mûködjön mint egy logfájl!
Üdv.
Én nem vagyok web programozó, de most úgy adódott, hogy kéne nekem egy Ûrlap, amit nem tudok megcsinálni.😊
Szóval egy egyszerû oldal kellene, amin 16db szövegmezõ lenne(egyenként max 6 karakter). Minden mezõhöz tartozna egy rövid leírás, és a lap aljára egy küldés gomb.
Az adatokat sorban, egymás alá (enterrel) elválasztva egy txt fájlba mentené, egy FTP szerverre.(az ftp fontos, mert egy spec progi onnan szedné a txt-bõl ezeke az adatokat!)
Ha valahonnan lehet tölteni hasonló kész ürlapot, vagy valamilyen ûrlapkészítõ progit, az is jó lenne.
Szóval help!
Én nem vagyok web programozó, de most úgy adódott, hogy kéne nekem egy Ûrlap, amit nem tudok megcsinálni.😊
Szóval egy egyszerû oldal kellene, amin 16db szövegmezõ lenne(egyenként max 6 karakter). Minden mezõhöz tartozna egy rövid leírás, és a lap aljára egy küldés gomb.
Az adatokat sorban, egymás alá (enterrel) elválasztva egy txt fájlba mentené, egy FTP szerverre.(az ftp fontos, mert egy spec progi onnan szedné a txt-bõl ezeke az adatokat!)
Ha valahonnan lehet tölteni hasonló kész ürlapot, vagy valamilyen ûrlapkészítõ progit, az is jó lenne.
Szóval help!
phpban van megírva <#alien2>#alien2>
a <? helyett lehetne mondjuk <?php amúgy jónak tûnik. ez egy htmlbe beágyazott php, ami a $row tömbbõl ír ki elemeket, gondolom egy sql lekérés után
a <? helyett lehetne mondjuk <?php amúgy jónak tûnik. ez egy htmlbe beágyazott php, ami a $row tömbbõl ír ki elemeket, gondolom egy sql lekérés után
shit happens
ezt hogyan kell megírni php-ban?
<tr><td><? echo $rows<'userid'>'userid'>; ?></td><td><? echo $rows<'username'>'username'>; ?></a></td>
<td><a href="profile.php?u=<? echo $rows<'username'>'username'>; ?>">Adatlap</a>
</tr>
</table>
<tr><td><? echo $rows<'userid'>'userid'>; ?></td><td><? echo $rows<'username'>'username'>; ?></a></td>
<td><a href="profile.php?u=<? echo $rows<'username'>'username'>; ?>">Adatlap</a>
</tr>
</table>
A <style type="text/css"> és a </style> tag közé:
td.msgbody {
background-color: red;
}
td.msgbody span {
color: white;
font-weight: bold;
}
td.msgbody {
}
td.msgbody span {
}
HTML-kódba illesztett CSS esetén:
<style type="text/css">
textarea {
}
</style>
Ez annak a szövegdoboznak a (háttér- és elõtér-) színét változtatja meg, amibe beírod a szöveget.
<style type="text/css">
textarea {
}
</style>
Ez annak a szövegdoboznak a (háttér- és elõtér-) színét változtatja meg, amibe beírod a szöveget.
helo!
kéne nekem egy css kód, ami itt sg-n megváltoztatja a szövegdoboz háttérszínét és félkövérré teszi a betûket.
thx 😊
kéne nekem egy css kód, ami itt sg-n megváltoztatja a szövegdoboz háttérszínét és félkövérré teszi a betûket.
thx 😊
a proxy error-ral mit lehet kezdeni? (az uwnál vagyok), a rendszer hibája?
sok ilyen program van, csak a távoli sql kapcsolódás minden ingyenesen le van tiltva (de még a fizetõsök jórészén is), mert könnyen sebezhetõ a rendszer.
összedobsz egy webszervert otthon, ott fejlesztesz, ha kész az sql dumpot feltöltöd 1x és el van felejtve...
összedobsz egy webszervert otthon, ott fejlesztesz, ha kész az sql dumpot feltöltöd 1x és el van felejtve...
shit happens
:S, és nem is létezik olyan progi??:| ami csatlakozik, meg minden? ek. a dreamweaver 8, tudna ilyet csak vmiért nekem nem megy
Hát pedig ez a legkönnyebb módja.
Vagy írsz egy, az adatbázisodban található táblához illeszkedõ adminisztrációs felületet. De azt magadnak kell megcsinálni.
Vagy írsz egy, az adatbázisodban található táblához illeszkedõ adminisztrációs felületet. De azt magadnak kell megcsinálni.
de ha már itt vagyok, akkor megkérdezném, hogy tud-e vki egy olyan progit, amivel tudom kezelni a msql táblákat, mert most mindíg fel kell mennem az uw-ra és az egy idõ után kezd unalmas lenni....
form adatokat altalaban celszerubb post -al kuldeni. method="POST" a HTML kodban
az elkuldott adattagot pedig igy ered el: $_POST<'felhasznalo'>'felhasznalo'>
az elkuldott adattagot pedig igy ered el: $_POST<'felhasznalo'>'felhasznalo'>
Szasztok kérdésem lenne PHP tanulók még nagyon kezdõ vok de már nem értek valamit.
Kérdés: Egy formot szeretnék feldolgozni az egyik oldal az így néz ki!!
{ELso html dokumentum}
<html>
<head>
<title>valami</title>
</head>
<body>
<form action="kuld.php" method="GET">
<input type="text" name="felhasznalo"><br>
<textarea name="cim" rows="4" cols="15"></textarea>
<input type="submit" value="Küld>
</form>
</body>
</html>
A másik lap ami már php lenne a könyv szerint így kell "feldolgozni"
{php-s oldal}
<html>
<head>
<title>feldolgoz</title>
</head>
<body>
<?PHP
print 'Felhasznalo: $felhasznalo\n\n';
print 'Cim: $Cím\n\n';
?>
</body>
</html>
Na ez nem mûkszik mert a fordító kiírja hogy a $felhasznalo és a $cim nincs definiálva ilyenkor mi van!!Leírnátok nekem a helyes szintaktikát? Elõre is köszi a segítséget.
Kérdés: Egy formot szeretnék feldolgozni az egyik oldal az így néz ki!!
{ELso html dokumentum}
<html>
<head>
<title>valami</title>
</head>
<body>
<form action="kuld.php" method="GET">
<input type="text" name="felhasznalo"><br>
<textarea name="cim" rows="4" cols="15"></textarea>
<input type="submit" value="Küld>
</form>
</body>
</html>
A másik lap ami már php lenne a könyv szerint így kell "feldolgozni"
{php-s oldal}
<html>
<head>
<title>feldolgoz</title>
</head>
<body>
<?PHP
print 'Felhasznalo: $felhasznalo\n\n';
print 'Cim: $Cím\n\n';
?>
</body>
</html>
Na ez nem mûkszik mert a fordító kiírja hogy a $felhasznalo és a $cim nincs definiálva ilyenkor mi van!!Leírnátok nekem a helyes szintaktikát? Elõre is köszi a segítséget.
Ahogy Dj Faustus is írta, tényleg nagyon egyszerû megoldás és nyilván nem szupertitkos az eredmény sem. Viszont ez is egy lehetõség, az olvasókra van bízva, ki mit választ megoldásként. 😊
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Jo, csak igy nem sok ertelme van 😊 Mivel pont ugyanilyen egyszeru egy tenyleg biztonsagos megoldas is.
A hamis biztonsag illuzioja pedig rosszabb a semminel is 😊 Pl ha nem tudja a delikvens, hogy egy hatmeteres biztonsagi lyuk tatong a megoldasan es tenyleg nem publikus infokat rak fel..
A hamis biztonsag illuzioja pedig rosszabb a semminel is 😊 Pl ha nem tudja a delikvens, hogy egy hatmeteres biztonsagi lyuk tatong a megoldasan es tenyleg nem publikus infokat rak fel..
"Íme egy nagyon egyszerû szkript oldalaink jelszavas védelmére."
Szóval nem is az a célja, hogy szupertitkos legyen. 😉
Szóval nem is az a célja, hogy szupertitkos legyen. 😉
"Balo név+jelszavas honlapvédelme"
http://www.tutorial.hu/node/410
Ez szerintem nem sokat er.. 😊 Akarki hasznalja, utana ottmarad a browser hisztoriban a szupertitkos kitalalhatatlan filenev.
http://www.tutorial.hu/node/410
Ez szerintem nem sokat er.. 😊 Akarki hasznalja, utana ottmarad a browser hisztoriban a szupertitkos kitalalhatatlan filenev.
Szemezgessetek:
HTTP autentikáció PHP-val
Login rendszer honlapra
Balo név+jelszavas honlapvédelme
Honlapok jelszavas védelme
Egyszerû regisztráció és beléptetés
Authentikáció
[url="http://hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/User_Authentication/index.html"]Felhasználóbeléptetés[]/url
Üzenõfal honlapra
Üzenõfal készítése
üzenõfalak, csevegõszkriptek
HTTP autentikáció PHP-val
Login rendszer honlapra
Balo név+jelszavas honlapvédelme
Honlapok jelszavas védelme
Egyszerû regisztráció és beléptetés
Authentikáció
[url="http://hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/User_Authentication/index.html"]Felhasználóbeléptetés[]/url
Üzenõfal honlapra
Üzenõfal készítése
üzenõfalak, csevegõszkriptek