22786
Html-, css- és php-help
  • gz8

off
    Azért, mert javítottam.
    on
  • stormnet
    - a .php mentésénél a fájlnév alatt a enyíló listából UTF-8-at választottam.
    - headerben megadtam hogy utf-8
    (ezekkel elértem hogy ami a lapon van az jol jelenik meg, kivéve a mysqlbol nyert adatokat)
    -mysql administratorban edit table->table options->character set utf-8-ra állítva, majd kulon az egyes column settingsekben utf-8at állítottam

mit felejtek el?
  • Dj Faustus #6334
    1. #6328-as hozzászólásomhoz hozzárakva: a script legelejére: header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
    2. Nagyon arra apellálok, hogy a MySQL-nél a bibi.
  • Dj Faustus #6333
    "És milyen kódolást ajánlasz?"
    Ha csak magyar vendégeknek készül az oldal elegendő lehet az ISO-8859-2.
    Ha külföldieknek is UTF-8.

A lényeg, hogy minden karakterkódolási beállítást (MySQL, PHP, HTML, stb...) azonosra állíts be.

"Szia!Egy tárhelyemen több olyan üres könyvtár is van amelyeket nem tudok törölni.Mi lehet ennek az oka?"
    1. Nincs hozzá jogod.
    2. Valami olyan karaktereket tartalmaz a könyvtár neve, hogy az adott FTP-kliens (?) nem engedi törölni. próbáld meg másikkal más beállítással, vagy webes (konzolos, ssh-s, anyámkínja) felületen.
  • stormnet
    Még mindig nem sikerult megoldani a problémát :(
    Ha UTF-8 a kiválasztott kódolás a bongészoben, akkor minden szoveg jol jelenik meg, csak az nem ami a mysql-bol van kiolvasva.
    Ha ISO-8859-2 van a bongészoben kiválasztva, akkor pedig a mysqlbol olvasott szovegek jelennek meg jol, az tobbi nem.
    Megoldás?
  • stormnet
    És milyen kódolást ajánlasz?
    ISO-8859-2 vs UTF-8? vagy nemszámít?

• lolka01
    Szia!Egy tárhelyemen több olyan üres könyvtár is van amelyeket nem tudok törölni.Mi lehet ennek az oka?Hogy lehetne ezeket letörölni?
    Segítségedet előre is köszönöm!
  • Dj Faustus #6329
    #6327, #6325 - rendben van (nincs doboz).
  • Dj Faustus #6328
    1. Maga a dokumentum is UTF-8-as karakterkódolással lett kiküldve?
    2. Volt is erről cikk a weblaboron - sőt kettő is:

• gz8
    Itt már jó lesz talán:

"Itt az sg-n a szövegbeviteli mezőben már van egy beállított háttérkép, de a beírt szövegnek saját hátteret (highlightot) szeretnék."
    Hát azt nehéz lesz, ugyanis a <textarea>-n belül a szöveg így helyezkedik el:
    <textarea>Szöveg, szöveg, szöveg,...</textarea>

Ha csak a szövegnek akarunk hátteret, akkor a <textarea>-n belüli szöveget külön elembe kellene raknunk, és annak definiálni hátteret:
    <textarea><span>Szöveg, szöveg, szöveg,...</span></textarea>
    És a CSS formázás:
    textarea span {
    background-color: red;
    }

Csak ez sajnos nem fog működni. ;(

Még egyszer köszi a választ!
  • stormnet
    Hello,
    Faustus:
    Valami 5let, hogy miért nem jelennek meg az ékezetes karakterek a mysql-bol kinyert adatoknál?
    Amugy az oldalon mindenhol megjelennek szépen, csak a táblában nem, amit a php mysql-bol tolt fel.
    Kódolás utf-8, a php fájl is ugy van elmentve és az oldalon is az van megadva meta-ban.
    Koszi!
  • Dj Faustus #6325
    Mármint a <textarea>?
    No próbáljuk meg még egyszer:
    a <textarea>-n belül a szöveg így helyezkedik el:
    <textarea>Szöveg, szöveg, szöveg,...</textarea>

Ha ez most nem szövegbeviteli mező, akkor nem bug. Ha az, akkor bug. Ha később válik szövegbeviteli mezővé (erre gyanakszom, mert tegnap ez még nem az volt), akkor vagy bug vagy megeshet, hogy valaki szórakozik (annak meg a ......... (bármilyen káromkodás behelyettesíthető) ).
  • akyyy
    lol
  • gz8
    off
    Nincs új címe, csak vettem egy mély levegőt, aztán kijavítottam a topic címét és a leírását a jelenleg érvényes helyesírási szabályok szerint. A html, php stb. is úgy működik jól, ha minden kapcsoló, paraméter, kiscica a helyén van. :)
    Ha valakinél ez konfúziót okozott, elnézést.
    on

#6316: a betűtípus nem coruier, hanem courier. Érdemes lenne a *courier**/courier (a *-ok helyébe értelemszerűen [ vagy ] megy) stringet elmentened a vágólapra, vagy akár txt-be, és mindig jól jelenik meg. :)
  • gz8
    Ettől tartottam én is, hogy vagy csak az egyik, vagy csak a másik. Mindenesetre köszi :)
  • Dj Faustus #6321
    No innen el is érhető a linkfal - még nincs megformázva, de már funkcionálisan használható (5 másodpercenként frissül - ha az egér nincs a területen).
    Ajaxot (Javascriptet), szöveges adatállományt használ.
  • Dj Faustus #6320
    "Az adatlapodon a kép miatt sok információ eltünt!"
    Az nem kép volt, hanem Javascript alkalmazás (John Conway-féle életjáték).

"itt lehet megadni a meccsek eredményeit, de semmit nem jegyez be"
    if ( $_GET["submit"] ) {
    Mivel a $_GET["submit"] értéke nem logikai (true vagy false) ezért ennek a kiértékelésnek nincs semmi értelme.

Inkább így:
    if ( $_GET["submit"] == "Bejegyzés" ) {

Mellesleg a GET metódusú űrlapküldést nem igazán javaslom - helyette inkább POST (az nem látszik annyira).
    No meg PHP a frontvonalon, védekezés a bemeneten

"sztem kéne logo :D nem csicsás csak ilyen alap oldal benen lennének"
    Az 5let nem rossz, csak annyi "alap-oldal" van, mint a nyű.
    Ha javasolhatnám, a logó alá, egy külső oldalról meghívott, időnként (mondjuk percenként, ha az egér nem az oldalon tartózkodik, hanem az oldalon kívül) frissülő "linkfalat" lehetne készíteni (ha akarjátok elkészítem).
  • Max7
    Az adatlapodon a kép miatt sok információ eltünt!
  • Cat 02 #6318
    off2: sztem kéne logo :D nem csicsás csak ilyen alap oldal benen lennének (tutorial.hu) és házigazda
  • passatgt
    lehet a szerkesztődben rosszul van beállítva a fájl kódolása
  • Max7
    Nekem is feltünt egyből :S
  • CattiBrie
    olyan
  • stormnet
    Hello,
    a weblapomon rosszul jelennek meg a speciális magyar betuk (ékezetek stb.)
    Az osszes .php és .html UTF-8 kódolással van elmentve, és minden oldalon ottvan a <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />.

Ezzel a megoldással minden helyesen jelenik meg, kivéve azok az adatok, amelyeket a php a mysql adatbázisból merít. Azoknál az "é,á..." betuk helyett négyzetek jelennek meg.

MySql-ben a tábla beállításainál Charset: utf8, Collation: utf8_general_ci.

Hol a hiba?
    Koszi
  • Cat 02 #6313
    OFF: új neve van topicnak?
  • Max7
    a wikipediasat nem lehetne magyarul? túl hosszú és túl lusta vagyok lefordítani :D

a probléma megoldodott extrán nem megy de localhoston nálam is :)
  • Dj Faustus #6311
    "Nem igazán tudom beüzemelni! Pedig a comment alapján csinálom :S"
    Nálam, lokális közegben működik.
    Ennyit kellet a függvény után írnom:
    echo recursive_directory_size(".",TRUE);
    A . a gyökérkönyvtárat jelöli, a TRUE, pedig hogy emberi nyelvű visszajelzést adjon.

"Ennek mi köze van a designhez?"
    Ennyi

"Egy olyan kép listázót szeretnék, ami minden képet letöltés nélkül is meg tud jeleníteni."
    Ezen mit értesz? Mi nem tölti le a képeket? A böngésző? Mert annak le kell töltenie a képeket, ha meg akarja jeleníteni őket...
  • passatgt
    Próbáld meg Strict-be, vagy validáld le az oldalt, lehet rosszul van berakva a javascripted, xhtml-be kicsit másképp kell:)
  • mike0013
    hello!
    Kéne egy kis segítség, mégpedig:
    neki láttam a egy dinamikus tabella (foci) írásához!
    meg lehet adni a csapatok nevét, a php legenerálja, hogy 1 vs 2 stb...
    és aki használja ezt a scritpet, az megadja, hogy mik lettek az egymás elleni meccsek, de én itt akadtam le, hogy hogyan:|
    itt lehet megadni a meccsek eredményeit, de semmit nem jegyez be
    itt a kódja
  • Max7
    [courier]
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Ennek mi köze van a designhez? mert ha benne hagyom a html-ben akkor nem müködik rendesen egy %-ot számolo scriptem ami viszintes oszlopdiagramot készít viszont ha kiszedem akkor nincs probléma :D[/coruier]
  • lolka01
    Egy olyan kép listázót szeretnék, ami minden képet letöltés nélkül is meg tud jeleníteni.
  • Max7
    Nem igazán tudom beüzemelni! Pedig a comment alapján csinálom :S
  • gz8
    Itt az sg-n a szövegbeviteli mezőben már van egy beállított háttérkép, de a beírt szövegnek saját hátteret (highlightot) szeretnék.
    Ezt hogyan lehetne kivitelezni?
  • Dj Faustus #6304
    "Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy regisztrált tárhelyen mi okozhatja ezt a hibaüzenetet:"
    Warning: Division by zero in /nfs/extra/k/ke/kep-upload/wwwroot/source/global_functions.php on line 212

Azaz:
    Figyelmeztetés: 0-val való osztás a /nfs/extra/k/ke/kep-upload/wwwroot/source/global_functions.php 212. sorában.

"Fontos a biztonság, ezért gondolom a .htacces-es megoldás lenne a legjobb (konyvtárok, fájlok védelme),"
    Csak akkor kell htaccess, ha könyvtárakhoz (és az azokban levő állományokhoz) akarsz védelmet (összeköthető a MySQL adatbázissal is).
    Ha már biztonság, beléptetés:

• mike0013
    sql, fájlírás/olvasás, sütikezelés ezek kellhetnek neked a biztonsághoz, meg ezekkel a legkönnyebb megoldnai
  • stormnet
    Még annyi kiegészítés, hogy mysql adatbázisban vannak tárolva az userek.
  • stormnet
    Sziasztok,
    adott egy website, tobb php oldalból áll, minden oldalon van egy kis login formocska. Hogy oldhatnám meg a legjobban a login rendszert?
    ami kell: rangok(registered, admin...), egy admin felulet majd, ahol uj user-eket lehet felvenni stb.
    Fontos a biztonság, ezért gondolom a .htacces-es megoldás lenne a legjobb (konyvtárok, fájlok védelme), de elejével sajnos freeweb tárhelyen kell mukodni, ott pedig ha jól tudom erre nincs lehetoség.
    Koszonom
  • lolka01
    Sziasztok!
    Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy regisztrált tárhelyen mi okozhatja ezt a hibaüzenetet:
    Warning: Division by zero in /nfs/extra/k/ke/kep-upload/wwwroot/source/global_functions.php on line 212
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Dj Faustus #6299
    Get the filesize of a directory and all files and subdirectories.
  • Max7
    [coruier]Skacok hogy tudnám php-vel kiiratni a gyökér ftp-m full méretét? file size-re találtam függvényt de konkrét dolog nincs mappára? :) pl extrán tárolt tartalmam szereném kiirni az oldalon[/courier]
  • Dj Faustus #6297
    1. Fogsz egy Jegyzettömböt.
    2. Beleírod az alábbit:
    ErrorDocument 404 http://sg.hu/
    3. Elmented .htaccess néven.
    4. Feltöltöd a tárhelyre.
    5. Élvezkedsz, hogy hibás elérés esetén átirányít az sg.hu oldalára.
    További példák