Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cr3ativ3
mûködik, de a neve nem tetszett neki. 😛 de nem volt benne se ékezet, semmi extra. 😛 grrr de sehova nincs leírva, hogy milyen neveket nem szeret. Vagy le van? :$

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Hat, ha ez egy chat, torles nelkul elobb utobb elfogy a hely.. Nemart a logokat sem limitalni.
Vorpal
Srácok akkor leirommég :
UPDATE table SET szam=(szam+1) ORDER BY szam DESC

1 sor és tolja az egész sort -és teheted be az uj bejegyzést 1. helyre
természetesen -1 el is mükszik
de ez a lehetõ legrosszabb megoldás, mert php ból vicces megcsinálni
nem kell tolni semmilyen sort egyszerüen a SELECT kérelem végére teszed

LIMIT 14 ORDER BY szam DESC

az utolsó 14 et veszi ki, és a többi megmaradhat lognak, hameg nem akarod, akkor a napvégén törlöd a maradékot.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Igy mar erthetobb.. Vegulis a celt elered vele, de minden beszurasnal shiftelni az egesz tablat, csak azert hogy a korlat tullepese eseten majdtoroljon, eleg sok folos plusszmunka.

A beszurasok igyis egyesevel mennek. Vegezd el a beszurast aztan nezd meg kell-e radirozni es csak akkor hajtsd vegre az sql parancsot:

if($rowcount>$korlat) { $q="delete from chat where szam=min(szam)"; mysql_query( $parancs, $MySQL )}

Lazarus
Azt akarom hogy ne legyen több komment pl 14nél, ha bejön egy új mindig törölje a 14.et

a lenti példában a max kommentszám 3
Miert akarod, hogy a legujabb szoveg legyen az egyes id? Van valami jelentosege? Ha nincs, jobb az ilyet auto-increment -re bizni es folfele novelni. Egyszerubb a beszuras es nem lesz ennyire eroforras-pazarlo.

Ha csak a megjelenitesi sorrend miatt kell, hasznalj order by szam desc -et..

Az sg is kb igy mukodik ha megfigyeled a szamokat jobb oldalon.
Vorpal
UPDATE table SET szam=(szam+1) ORDER BY szam DESC

ez szépen megnöveli minden szamot egyel, és eléteszel egy egyet?

Lazarus
Így? makróknál le van írva
akyyy

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Lazarus
sikerült 😊

$szoveg = "újszöveg";

$parancs = "UPDATE chat SET szam = szam+1";
mysql_query( $parancs, $MySQL );

$parancs = "DELETE FROM chat WHERE szam > 3";

$parancs = "INSERT IGNORE INTO chat ( szam, szoveg ) VALUES ( '1', '$szoveg' )";

Nem 1 parancs, de jobb mint a for ciklus
Lazarus
Hi! Kéne egy kis help MySQLbe.

Itt a tábla:

Azt akarom hogy a szoveg-ek egy sorral lejebb kerüljenek a Duma1 a 2-eshez a Duma2 a 3-ashoz. Meg lehet ezt valahogy oldani egyetlen SQL parancsal?

Chathez kéne...
Köszi!! elvileg jó.. vagyis gyakorlatilag is 😊 ennek ellenére csak a firefoxnak sikerül lefordítania rendesen, az iexplorernek vmiért nem sikerül 😞 de akkor mostmár hagyom is. thx!

Mindig van két lehetőség... vagy nincs.

<frame style="overflow-x:hidden; overflow-y:auto;" .......
talán <#fejvakaras><#nemtudom>

C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G

Sziasztok! Ma már írtam egy másik topicra s ezért bocs midnenkitõl de úgy látom itt nagyobb a mozgás.. szóval ne hara, de sajnos nagyon nincs idõm ezért nem olvastam végig a topicot 😞 ez viszont fontos lenne: Meg tudjátok nekem mondani, hogy lehet egy frame-en csak vízszintes scrollt csinálni HTML-ben? (egyáltalán lehet-e? bár már láttam vhol ilyen "tutorial" szerûséget errõl, de én hülye nem olvastam végig, és a linket persze nem tudom) elõre is köszi!

Mindig van két lehetőség... vagy nincs.

cr3ativ3
elírni nevet nem írtam el, mert simán csak átmásoltam a functionsbe az adott funkciót. A fájlnév is stimmel. Én se tudom mi lehet a baja :p

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

akyyy
2006. máj. 07. 18:14 | Privát | Galéria | Válasz | #4263

ezek, ha topikot akarok "szinezni", mi akódja?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Vorpal
És maga a funkció müködik? ha nem includolod?
Ennek simán mennie kell.
kicsi tesztet pakolj bele
a functionsba pl $f='valami'; ezt includolja? csak a funkciót nem?
nem irtál el semmit? a funkció nevét pl amikor meghivtad?

cr3ativ3
Hi again.
most olyan gondom támadt, hogy:
a funkciók egy functions.php ben vannak, és ebbõl szedné ki a program a funkció definícióját. DE a probléma az, hogy hiába próbálom iclude, ~_once, require illetve ~_once hívással, mindegyikre azt jelzi, hogy ilyen fuznkció nincs, mármit az amit a functionsban definiál.

konkrétan:
1.php:
<?php
require_once"functions.php";
funkcio();
?>

functions.php:
<?php
function funkcio () {
utasitasok;
}

és a kimenete:
Fatal error: Call to undefined function: funkcio() in /1.php on line 2.
?>

dvidka
kösz, mostmár megy<#vigyor3>

ingyen sms!! --->>>unknow.uw.hu

En ugy csinaltam, hogy a belepteto oldalon egy formba kertem a bejelentkezo adatokat es postoltam egy masik php oldalnak (pl check.php), ami ellenorzi.
Ha jo a jelszo, akkor beteszi a $_session tombbe a jelszot es atiranyitja a fooldalra.

Ezutan celszeru az ellenorzest vegrehajtani mindegyik oldal betoltesenel. Magat atiranyitast igy a legegyszerubb megoldani:
header("Location: main.php");
( Fontos, hogy ez elott elotte ne irass ki semmit a kepernyore )

Ja, elonyosebb inkabb az index.php -t hasznalni beleptetesre es barmi mast a tartalomra.

Persze az atiranyitos filet(itt check.php -nek irtam) meg lehet sporolni, ha raksz egy elagazast a beleptetooldalra.
dvidka
azt hogy lehet megoldani, hogy amikor bejelentkezik valaki, akkor egybõl átugorjon az ablak a login.php-rõl az index.php-re?
itt az oldal

ingyen sms!! --->>>unknow.uw.hu

off:

teis jonagy pa*aszt vagy.
Vorpal
Hát ilyet még nem ba*tam,)))
Hamár ugyis vakok, legalább a görbe hátat megspórolhatnátok nekik, a géptõl,)

Köszönöm!
Dj Faustus
HTML-ben sehogy.
Kliens oldali szkriptnyelvre (Javascript, VBScript) lesz szükséged.
Nézz szét itt.
Vagy itt.
Esetleg itt.
Vagy még itt.
Vagy itt is van egy.

Vagy megoldható esetleg még Flash-ben is...

Hello!

Nem tudna valaki segíteni abban, hogy hogen lehet olyan képléptetõs kis ablakot (mint a msn.com fõoldalán van) létrehozni html-ben?
Ch_Slater
nah innen letölthetõ ez a taw-tool: http://www.tawdis.net/taw3/cms/en
a bal oldalon online tesztetlhetõ az oldal, a jobb oldalon meg letölthetõ a standalone progi...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Koszi a valaszokat mindenkinek. Hat nem semmi ez a vischeck-es oldal. Eleg szemleletes.

Én színtévesztõ vok és simán látom.<#vigyor2>A színvakok nevében nem tudok nyilatkozni!
Ch_Slater
-Protanopia (vörös vakság)
-Deuteranopia (zöld vakság)
-Tritanopia (kék vakság)

-Protanomaly (csökkentett vörös vakság)
-Deuteranomaly (csökkentett zöld)
-Tritanomaly (csökkentett kék)
-teljes színvakság

nézd meg ezt a cimet, itt le tudsz ellenörizni három félét (nálam kicsit lassú): http://vischeck.homeip.net/vischeck/imageEngine.php

a kontrasztot egy kis free progival meg tudod nézni, innen letölthetõ: http://www.nils.org.au/ais/

erre azt irja, hogy megfelelõ kontrasztú, egészen pontosan ezt:

The difference in brightness between the two colours is sufficient. The threshold is 125, and the result of the foreground and background colours is 184

The difference in colour between the two colours is sufficient. The threshold is 500, and the result of the foreground and background colours is 516

Ha további accessibility dolgokra vagy kiváncsi, akkor van egy TAW3 nevü progi, azzal offline is le lehet ellenörizni az oldalt...

Dj Faustus
"3-4 fajtája a színvakságnak?"
Színlátáshibáknak van 3 változata...

Egyébként a kérdés nem szokatlan. Az akadálymentesség egyre inkább téma - szerencsére.
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi oldalakat:
Akadálymentes weboldalak I.
Akadálymentes weboldalak II.
Irányelvek webfejlesztõknek
Weblapok ergonómiája

ivjoe
3-4 fajtája a színvakságnak?
Tudtommal van színtévesztõ és van színvak. Ha jól tudom a színtévesztõ a pirosat és a zöldet keveri össze, a színvak pedig egyáltalán nem lát színeket.
Szal mivel a kontrasztkülönbség elég nagy sztem látni fogják a színtévesztõk és a színvakok is.
Udv!

lehet, hogy kicsit szokatlan kerdes, de:

Ilyen szinu hatteren (#f4ecd9) ilyen szinu (#1B3961) betukkel keszult oldalt el tudnak olvasni szinvakok? (tudom van vagy 3-4 fajtaja a szinvaksagnak, jo lenne ha barmelyikkel olvashato lenne..)
Dj Faustus
Inkább csináld így (ha a PHP mysql_query függvény segítségével csinálod):
mysql_query ("UPDATE adat_tabla SET adatmezo1 = '".$ertek."' WHERE ertek2 = '".$ebbe_a_valtozoba_van_egy_spaces_szoveg."';");
Tehát a mezõk neveit ne tedd aposztrófok közé.

cr3ativ3
Mért van az, hogy egy update kérés sql-n a spacetkõl ne teljesün? Egyszerûen ha kiadok egy UPDATE `adat_tabla` SET `adatmezo1` = '$ertek' WHERE `ertek2` = '$ebbe_a_valtozoba_van_egy_spaces_szoveg'

Tábla felépítése:
CREATE TABLE `adat_tabla` (
`ID` INT(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`ertek2` varchar(128) NOT NULL ,
`adatmezo2` CHAR(1) NOT NULL ,
`adatmezo1` CHAR(1) NOT NULL ,PRIMARY KEY ( `ID` )
) CHARACTER SET = latin1;

Vorpal
engem meggyõzött,))

Ch_Slater
az a válasz kielégít, hogy imádom a statokat? <#vigyor3>
Nagyon sokmindennél figyelem a statot, mert a pozitív irányba való eltérés, amit a stat mutat erõt ad a folytatáshoz.
pl.: GPS-es Timex futóstopperem van és ezzel nyomon tudom követni, hogy mennyit fejlõdtem futásról-futásra. Amíg ez nem volt, 2 hétnél tovább nem tartott a "rendszeres" kocogásom, mert nem érzékeltem hogy jobban vagy rosszabbul menne és nem ösztönzött.
ez egyfajta mankó nekem (futásnál pl. egy "személyi edzõ" az az óra)

ez van<#idiota>

Vorpal
a valóság az, hogy én sem használok nagy statot, nem igazán érdekel milyen országból hányan és milyen böngészõvel.
egy alapvetõ idõreosztott, és unique session alapján mûködõ statom van, ami már csak arányaiban is elegendõen tükrözi a látogatottságot.
a számláló, amely egy sessiont csinál sem több 15 sornál, és ezekután bármikor saját kézre lehet irni, mármint ha érdekel valami egyéb is.
még az IP cime nézését sem találtam túl érdekesnek, amellett hogy örül az ember a számoknak, igazából nemsok értelme van, fõleg egy dinamikus ip orientált helyen mint MO.

ami esetleg fontos lehet, és elsõsorban az oldalak megtekintése az elõbbi szempontok alapján (aloldalak, termékek), de hát azsem tesz túl sokat a 15 sorhoz

vazz minek nektek stat ? 😄 sima számláló nektek nem elég ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Vorpal
ugyértem ez egy extern statisztikai szolgáltatás ugye?
tehát a lapnak meg kell hivnia a szkriptet egy külsõ helyrõl
maga az apróságok letöltése, majd a külsõ szerver elérhetõsége,
relativ sebessége?

Ch_Slater
"Bár még érdemes ide megjegyezni, hogy nem a legjobb megoldás külsõ dologtól függõvé tenni az oldal megjelenitését. "
ezt meg én próbálom megfejteni 😄
a statgépre írtad ezt? mennyiben befolyásolja az oldal megjelenítését??

Vorpal
Bár még érdemes ide megjegyezni, hogy nem a legjobb megoldás külsõ dologtól függõvé tenni az oldal megjelenitését.
Ez a legutóbbi PHP stat amit Faust idelinkelt nagyon korrekttul néz ki, és bárki telepiti hiphopp, átfogó képet ad, eltekintve attól, hogy nem leszel benne a toplistában ami +reklám.

Vorpal
És egyetemi diplomával,)) lesújtó,))

Ch_Slater
pedig nem nagy agymunka. meg kell nézni, hogy melyik hozzászólásra ment és máris itt a megvilágosodás (ha mégse, akkor el kell látogatni az adott hozzászóláson lévõ linkre)

Vorpal
egy csomó idõt töltöttem azzal, hogy a Valakinek van rá meghivója hozzászólást megfjtsem, és még mindig nem sikerült.

srácok, én autista vagyok, és az ilyen intermezzok könnyen megzavarhatják a lelkibékémet,(

Ch_Slater
valakinek van rá meghívója? kb. 1 hete ezt hajkurászom... 😞(

Dj Faustus
AKkor 120%
Elkönyvelhetjük a brigádnaplóba - túlteljesítettük a tervet 😉

CattiBrie
ez 10-bõl 11, de mi van ha az eredeti 12-es? 😛

[/spam]&#8482;

ja es: "..<FONT SIZE=-2>csak valódi.."

(idezet a source-bol 😊
ezt kisse korulmenyesebb leirni, masreszt ugy gondoltam, ennek az oldalnak mar ugyis mindegy. <#beka3>