22786
Html-, css- és php-help
-
#6096 Kösz! -
#6095 "Egy php script futása közben milyen paranccsal lehet visszamenni az "előző oldalra"?"
A böngésző előzményeit (azaz hogy milyen oldalakon járt az oldal felkeresése előtt a felhasználó) nem fogja tudni a PHP. Esetleg csak azt, hogy milyen oldalról jutottak el az aktuális oldalra.
Erre való a $_SERVER["HTTP_REFERER"]; - ami a böngésző által küldött fejlécből szedi ki a megfelelő részt - már ha a kliens küld ilyesmit (tűzfal esetleg nem szűri). -
#6094 Köszi szépen, a myfonts.com segített. (Hallottam róla, de a címét nem tudtam.)
(A font képét leszedtem a korábbi postomból, kell minden hely. :) ) -
#6093 használj javascript-et:
<script language="javascript" type="text/javascript">
window.history.back();
</script> -
#6092 Hali!
Egy php script futása közben milyen paranccsal lehet visszamenni az "előző oldalra"?
Olyanra gondolok mint a header() függvény, vagy ezzel is visszalehet? Ha igen, hogy?
-
#6091 Próbáld meg ezzel az oldallal (előtte mondjuk érdemes lenne a hátteret fekete színnel betölteni, hogy a háttér elüssön a szövegtől).
Vagy nézz végig pár font-libraryt. Például ezt. -
lolka01 #6090 Valami más megoldás nincs?
-
#6089 uw szerveréről küldöm..
és így használom: mail("emilem", "Üzenet", "Ide jön a szöveg, ezt nem részletezem", "$email"); $email-t a felhasználó adja meg -
#6088 Sziasztok! Nem tudok hova fordulni, de mivel weblapszerkesztéshez kell, tőletek kérdem: egy fontot igényelt az ügyfél, itt képe: Font
Nem tudja valaki a font nevét? Előre is köszönöm! -
#6087 "van egy kis gondom, mégpedig az, hogy a mail() függvénnyel küldök email-eket és mindenkinek spam-ként érkezik meg:("
Min keresztül küldöd a leveleket? Külön SMTP szerveren keresztül vagy sendmailen keresztül?
Az SMTP szerver (vagy a webszerver) nincs DNSBL listán? Ezzel például ellenőrizhető.
Milyen fejléceket küldesz el? -
#6086 1. A "gépnek" nincsen felbontása.
2. A monítoron állítható be felbontás, illetve a böngésző foglalhat el bizonyos képernyőméretet.
3. screen.height: A képernyő magassága.
screen.width: A képernyő szélessége.
style.display: Felülbírálja az elem szokásos megjelenítését és meghatározza, hogy az elem soron belüliként, blokkszintűként, vagy listaelemként jelenjen meg.
style.visibility: Ez egy elem láthatóságát szabályozza.
document.getElementById('iderteke'): Ez meg egy adott ID attribútumot keres meg.
Ennyi, ezeket kell felhasználni. -
#6085 hello!
van egy kis gondom, mégpedig az, hogy a mail() függvénnyel küldök email-eket és mindenkinek spam-ként érkezik meg:(
ez ellen lehet valamit tenni?
köszönöm előre is a választ! -
Cat 02 #6084 olyan script létezik h ha a gép felbontásta 1024*768 akkor ne legyen alul görgetősáv? -
#6083 Mint mondtam, ingyenes tárhelyen az fsockopen nem fog működni.
Így marad a manuális mód: csinálsz (szimplán HTML-ben, amit már valószínűleg ismersz) egy sima szöveget (bekezdést) amiben tájékoztatod a látogatót, hogy mivel az egyik tárhely nem mindig elérhető, ezért az oldalt átmásoltad egy másik tárhelyre is.
A végére beraksz két linket: az egyik az egyik tárhelyre másik a másik tárhelyre hivatkozik.
De hogy lásd, kivel is van dolgod: HTML for lazies...
<!DOCTYPE HTML PUBLIC '-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN' 'http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd'>
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<title>Üdvözlünk</title>
</head>
<body>
<h1>Kedves látogatónk!</h1>
<p>Oldalunk két tárhelyen érhető el, ugyanis az eddig használt szolgaltato1-es tárhely elérésével a közelműltban gondok voltak.<br>Ha az egyik tárhelyen levő oldal nem lenne elérhető, kérjük jöjjön vissza, és próbálja meg a másikon!<br>Ha egyik tárhelyen sem lenne elérhető az oldal kérjük jelezze a mailcim[k u k a c]szolgaltato3[p o n t]hu e-mail címen. Megértésüket köszönjük!</p>
<p><a href="oldal.szolgaltato1.hu">Az oldal a szolgaltato1 szerverén</a>|<a href="oldal.szolgaltato2.hu">Az oldal a szolgaltato2 szerverén</a></p>
</body>
</html> -
#6082 "Ez ingyenes tárhelyeken nem igazán használható"
"(ingyenes tárhelyeknél ez em igazán eszközölhető)"
:) -
lolka01 #6081 Nem tudnál valami olyan kódot adni ami ingyenes tárhelyen is működik, és egy kis magyrázat is kéne. -
#6080 Tehát hogy van 3 tárhelyed: A, B, C. Az A oldalon van az átirányítást végző oldal, a B és a C tartalmazza a valódi oldalt.
Az A oldalnak az alábbi kritériumoknak kell eleget tenni:
* legyen megbízható
* automatikus átirányítás esetén szükség lesz szerveroldali nyelv (PHP, ASP, JSP, CFML, Perl) megfelelő (PHP esetén az fsockopen függvénynek a külső oldalakat is el kell tudni érnie) támogatására (ingyenes tárhelyeknél ez em igazán eszközölhető)
* nem kell nagy tárhely ugyanis csak egy kezdőoldal kerül fel rá
Manuális átirányítás: a kezdőoldalon közlöd a látogatóval, hogy az oldal két tárhelyen érhető el. Ha az egyik nem érhető el, jöjjön vissza, és nézze meg a másik tárhelyen. És beraksz két linket - egyiket az egyik tárhelyre, másikat a másik tárhelyre irányítod.
Automatikus átirányítás: az A oldalon a B é C oldalaknak fsockopen segítségével elküldöd a HTTP-kérés fejlécet (amit a böngésző küld el).
Például ilyesmit:
GET /manual/hu/function.fsockopen.php HTTP/1.1
Host: hu.php.net
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.8.1.4) Gecko/20070515 Firefox/2.0.0.4
Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5
Accept-Language: hu-hu,hu;q=0.8,en-us;q=0.5,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300
Connection: keep-alive
Erre a tárhelyek válaszolnak. Ha szerencséd van akkor ilyesféleképp:
HTTP/1.x 200 OK
Date: Tue, 26 Jun 2007 12:35:08 GMT
Server: Apache/1.3.37 (Unix) mod_ssl/2.8.28 OpenSSL/0.9.7e PHP/4.4.4
X-Powered-By: PHP/4.4.4
Content-Language: en
Set-Cookie: LAST_LANG=hu; expires=Wednesday, 25-Jun-08 12:35:09 GMT; path=/; domain=.php.net
Last-Modified: Tue, 26 Jun 2007 02:38:08 GMT
Vary: Cookie
Keep-Alive: timeout=5, max=16
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html;charset=utf-8
Ha nincs szerencséd akkor így:
HTTP/1.x 404 Not Found
Date: Tue, 26 Jun 2007 12:36:22 GMT
Server: Apache/1.3.37 (Unix) mod_ssl/2.8.28 OpenSSL/0.9.7e PHP/4.4.4
X-Powered-By: PHP/4.4.4
Content-Language: en
Set-Cookie: LAST_LANG=hu; expires=Wednesday, 25-Jun-08 12:36:22 GMT; path=/; domain=.php.net
Status: 404 Not Found
Keep-Alive: timeout=5, max=15
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html;charset=utf-8
A lényeget kiemeltem: tehát amelyik tárhely 200-as választ ad vissza, az rendben van, az a tárhely elérhető. Amelyik 4xx-est vagy 5xx-est, az nem jó.
Ez ingyenes tárhelyeken nem igazán használható, mert biztonsági okokból letiltják az fsockopen használatát. -
lolka01 #6079 Mi lenne ha lenne egy harmadik tárhely ami valamilyen módszerrrel eldönti hová irányít?
-
#6078 Hali!
A gépemre telepítettem webszervert:
Apache 2.0.59
PHP 5.1.2
MySql 5.0.22-community-nt via TCP/IP
Az a gondom hogy nem tudok csatlakozni a mysql-hoz. A MySql Administrator programmal pedig megy. Mi lehet a gond?
HELP! már egy hete ezzel szaraxok... -
#6077 egyébként jó volt az enyém is:)
http://passatgt.i-host.hu/asd.html -
#6076 "Az még lemaradt hogy css-sel hogy lehet azt megoldani hogyha a textareaban hosszabb szöveget írnak be, mint a kiírásra szánt hely, akkor törje a sorokat?"
Alapesetben a szóközöknél sortörésre kerül (a cols attribútumnak megfelelő karakter után) a sor a <textarea> elemnél.
IE esetében van a <textarea> elemnek egy, a W3C ajánlásában nem szereplő wrap attribútuma, ami lehet off, soft és hard. Soft és hard esetén a sortörés aggresszív módon töri a sorokat.
Ez Firefox esetén nem működik. -
#6075 Kösz, ahogy látom, még a menün egy picit kell módosítani. -
#6074 "Nekem olyan kérdésem lenne hogy van 1 veblapom(honlapom) és néha nem jön be a honlap szolgáltatói hiba miatt! Ilyenkor át lehet valahogy irányítani a honlapot egy másik webcímre?"
Mivel az oldal nem jön be, Javascript és <meta> tag kilőve, nem működik.
Ha sok a panasz a szolgáltatóra, válts szolgáltatót.
-
#6073 - gyorsan összeütve, Firefox 2, Opera 9, IE7, Safari 3 alatt szépen működik. IE6-nál már nem annyira szépen. Az előbb említett cikk alapján. -
#6072 Várj, ez nem egészen az.
Eredmény: a lap lentebb van, a menü a fejlécben van. A tartalom a fejlécen van.
Reménytelen, én ezt lassan kezdem feladni. Már napok óta ezzel szarolok, és nem tudom összerakni, és már kurvára mérges vagyok miatta. SDVFsdv -
#6071 kösz, azonnal megnézem -
#6070 contentarea=tartalom
megszokás...:) -
#6069 de nem jön be az oldal:)
body {
margin: 0;
padding: 0;
}
#lap {
margin:180px 0 0 0;
position: relative;
top: 0;
left: 0;
width: 100%;
}
#contentarea {
margin-right: 200px;
margin-left: 0;
margin-bottom: 0;
margin-top: 0;
}
#menu {
position: absolute;
right: 0;
margin: 0;
width: 200px;
}
#fejlec {
position: absolute;
left: 0;
width: 100%;
height: 180px;
overflow: hidden;
}
Fejből írtam, szóval nembiztos hogy jó:) -
#6068 Annyit tudok, hogy meta taggal kell megoldani, vagy java scripttel. -
#6067 hmm... mért válaszolt blacrav3n üzenetére? :S -
#6066 Nekem pedig olyan problémám lenne, hogy nem tudok sehogy se rájönni hogy kéne a designt megoldani.
Ezt kéne elérnem: lap, 100% széles. Van három főrész, fejlés, középső rész, lábléc. A fejléc 180 magas, a középső részen jobbról 200px van egy menü, ettől balra a tartalom kitölti a maradék helyet. Ugye a tartalom, és az egész középső rész a tartalomban lévő szöveg hosszától függ. Minden alatt van egy 100% széles lábléc, amiba majd egy sor fog kerüli, tehát nem lesz nagy.
Eljutottam odáig, hogy megírjam a vázát, de CSS-be egyáltalán NEM tudok rájönni, mit kéne beírni. Próbálgattam már sokmindnet, de egyre csak HIBÁS kód keletkezik.
Ez lenne a váz, ami csak-csak jó, de a többi már nem:
<div id="lap">
<div id="fejlec">fejlec</div>
<div id="kozep">
<div id="tartalom"></div>
<div id="menu"></div>
</div>
<div id="lablec"></div>
</div>
-
#6065 http://www.w3schools.com/tags/showit.asp?filename=tryhtml_textarea
nálam itt ha beírok valamit új sorba rakja, nemtudom mire gondolsz -
#6064 Ilyent nem kéne csinálnia, se myadminba, se kérésre. Valószínüleg bug lehet a rendszerben, legalább is mást erre nem tudok mondani. Szerintem írj az infójukra, hogy ez a gondod, nézzék meg. Elvilg kell segíteniük, ha nem akkor válts szolgáltatót.
A kérésbe semmi gond, én is így rakom be.
A másodikra gőzöm sincs. -
Cat 02 #6063 nem nagyon sajna :)
1ékbént olyat lehet h van egy textarea és mellete egy gomb h Link beszúrása és a textare ba beszúrja pl h <a href=""></a>? -
lolka01 #6062 Hali! Nekem olyan kérdésem lenne hogy van 1 veblapom(honlapom) és néha nem jön be a honlap szolgáltatói hiba miatt! Ilyenkor át lehet valahogy irányítani a honlapot egy másik webcímre?Kérlek mielőbb válaszolj! -
Blackrav3n #6061 Az még lemaradt hogy css-sel hogy lehet azt megoldani hogyha a textareaban hosszabb szöveget írnak be, mint a kiírásra szánt hely, akkor törje a sorokat? (ha 1 szó hosszabb mint a neki szánt hely akkor is?) Szóval hogy ne lehessen széthúzni a táblázatot. -
Blackrav3n #6060 Üdv!
Pár napja irtam hogy mysqlben összekeverednek a sorok. Azóta abbahagyta, de már megint elkezdte. "insert into comments (ID, bekuldo, szoveg) values ('', '$name', '$szoveg')" Ezzek szúrja be. Üzenet még nem volt kitörölve, 80 körül rontotta el. Ha php myadminban nézem, akkor pl. a 71-es id elöbb van mit a 70. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy a kiírást át kell írni id alapúra? -
BIZ0906 #6059 http://www.jeroenwijering.com/ Ennek az oldalnak megtaláltam a könnyen kezelheő részét thx a segítséget -
#6058 "És van olyan Flash Player ami m3u playlistát játszik le?"
De az előbb említett lejátszóhoz is készítenek M3U->XML lejátszási lista konvertert:
"mp3 m3u stream flash player ilyen létezik és le is lehet tölteni a lejátszót?"
Biztos van. Keresni kell.
Például ez.
"Így jól jelenik meg internetexplorerben és firefoxban is, de ff-ben berak a lejátszó elé egy <!--[if IE]>"
Akkor használj Javascriptet vagy CSS-t az elkülönítésre. -
BIZ0906 #6057 mp3 m3u stream flash player ilyen létezik és le is lehet tölteni a lejátszót?