22786
Html-, css- és php-help
  • passatgt
    asszem megvan a gond, ipb úgylátszik belefűz valami karakterláncot is:

SELECT name
    FROM ibf_members, ibf_members_converge
    WHERE name='user'
    AND converge_pass_hash = MD5(CONCAT(MD5(converge_pass_salt),MD5('password')))
  • Max7
    [coruier]...Saját server de ha mondjuk egy extra.hu-s tárhelyen szeretném alkalmazni akkor.... ? :) oda kéne főképp a biztonsági rendszer hogyha kezd telni adatbázisban a log mármint helyileg akkor megyek és törlöm![/courier]
  • passatgt
    elvileg csak simán md5-ben eltárolja mysql-be
  • rushman
    invision nemtom hogy kezeli a felhasználókat, lehet hogy nem csak a jelszót kódolja, hanem tesz hozzá valami mást is, látni kéne hogy működik a jelszókezelése
  • passatgt
    van egy ipb fórumom, ahova regisztáltak a felhasználók.
    Írtunk egy saját oldalt, amire átakarjuk rakni a felhasználókat.
    Átraktam az ipb felhasználótábláját az új weblapra, átneveztem a táblákat mezőket, kiszedtem a mezőket ami nem kell. MD5-be rakta fel jelszót ipb, mi is azt ahsználjuk a belépésnél is, mégsem működik.
  • GyimiGábor
    jah ismerem...csak itt nem jeleníti meg..
  • GyimiGábor
    Egy kis átalakíttással megy:
    str_replace(" "," ",$amibenkellatöbbszóköz);
    Kössz, asszem más bajom nincs.
  • rushman
    ezt nem értem
  • rushman
    lebetűzve:

str_replace(" ","& n b s p ;",$amibenkellatöbbszóköz);

a második paramétert ismered ugye? ez egy non breakable space nehogy szóközökkel írd!
  • rushman
    str_replace(" "," ",$amibenkellatöbbszóköz);
  • passatgt
    Van egy fórumom, amin a jelszók md5-be vannak.
    Átraktam egy saját scriptre mysql-bóla felhasználókat, jelszóval együtt, de az új oldalon nem működik a belépés.
    Mitől lehet ez?
  • GyimiGábor

mosmár csak azt kell megcsinálni, hogy több szóközt is megtujon "jeleníteni".
  • GyimiGábor
    nl2br(htmlspecialchars( ));
    így már műkszik
    kössz!
  • rushman
    nl2br(); de ha htmlspecialchars()-al iratod ki, akkor ez mit sem ér
  • GyimiGábor
    Kösz, már csak azt kellene csinálni, hogy ha textarea-ban enter-t ütünk akkor a hozzászólások kilistázásánál is egy új sor egyen.
  • rushman
    htmlspecialchars()
  • GyimiGábor
    Kösz így már megy.
  • rushman
    ezt inkább így:

mysql_query("INSERT IGNORE INTO $topic (name, comment, date, time, jog) VALUES ('$name', '".mysql_real_escape_string($comment)."', '$date', '$time', '$jog')";
  • GyimiGábor
    Akkor olyan kellene ami úgy jeleníti meg a html kódokat, mintha szöveg lenne.
  • GyimiGábor
    75-ös sor:

mysql_query("INSERT IGNORE INTO t$topic (name, comment, date, time, jog) VALUES ('$name', '$comment', '$date', '$time', '$jog')", mysql_real_escape_string($comment));
  • rushman
    viccelsz? a strip_tags kiszedi a html kódokat!
  • rushman
    benyomnád a 75-ös sort?
  • GyimiGábor
    A strip_tags()-nál meg nem jeleníti meg a html-kódot.
  • GyimiGábor
    Ez a hiba jelent meg a mysql_real_escape_string()-nél:

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\server\Apache2\htdocs\page\forum.php on line 75

• Dj Faustus #6192
    "Mikor új hozzászólást írok, a '-jelek miatt nem menti a hozzászólást."

"Jah és a html-kódokat mivel lehet "kikapcsolni" egy megadott helyen?"
  • Dj Faustus #6191
    GMAIL support for lazy folks...
  • Dj Faustus #6190
    "Nem tudja valaki megmondani, hogy php-vel hogy tudom lekérdezni hogy maximum mekkora lehet a mysql-em mérete és hogy mennyit foglal el?"
    Ha tied a szerver, esetleg: MySQL Quota-Tool
  • lolka01
    Köszönöm az eddigi segítséget, de egy gmail-es fiók törlésére is van lehetőség?
  • Dj Faustus #6188
    DynDNS Support
  • Dj Faustus #6187
    Freemail fiók törlése - a Freemail nyitóoldaláról 3 kattintásra érhető el.
  • lolka01
    Segítséget szeretnék kérni a DYNDNS.COM oldal használatában!Vannak extra funkciói a többi DNS szolgáltatóval szemben?
  • lolka01
    Én a főoldalon található "Segítség" linkre kattintva megjelenő szövegeket elolvastam,de sajnos nem találtam választ.Ha megmondanád, hogy te mire gondoltál MEGKÖSZÖNNÉM!
  • GyimiGábor
    Jah és az oldalhoz egy account, mivel még nincs regisztráció:
    nick: cendeg
    jelszo: vendeg
  • GyimiGábor
    Hali

Csináltam egy fórumot php-vel és a következők vele a gondjaim:
    1.Mikor új hozzászólást írok, a '-jelek miatt nem menti a hozzászólást. Ez alatt azt értem, hogy a mysql-ben a topic táblájába nem ír semmit, még egy új sort se kezd. Egyébként ha nem írok '-jelet akkor tökéletesen megy.
    (ha kell a forráskódja, akkor majd leírom)

2.Mikor az üzenetet megjeleníti, én a <pre></pre>-t használom, hogy ne egybe írja az egészet. Ezzel az a bajom, hogy ha hosszú szöveget írok amit a <textarea> automatikusan megtördel, a kiíráskor egy sorba írja és széttolja az egész oldalt. Milyen megoldást javasoltok? Van olyan megoldás, ami berakja a <br>-eket, és a szóközökből nem csak egyet "jelenít" meg? Mert akkor nincs szükség a <pre>-re és akkor nem tolja szét az oldalt a hosszú szöveg.
    Jah és a html-kódokat mivel lehet "kikapcsolni" egy megadott helyen? Én először azért használtam a <pre>-t mert itt nem mennek a html kódok és a hozzászólások így nem zavarják az oldal szerkezetét.

A válaszokat előre is kösz!
    A weblapom még pár óráig elérhető ezen a címen:
    www.mystro.selfip.com
  • Max7
    Van! olvasd el a FAQ-ját a freemailnak!
  • Max7
    Nem tudja valaki megmondani, hogy php-vel hogy tudom lekérdezni hogy maximum mekkora lehet a mysql-em mérete és hogy mennyit foglal el? mert egy védelmet szeretnék, hogyha 90%-át elfoglalja akkor küld nekem egy mailt hogy ennyosz bennyosz :)
  • MadBence
    Már egész jól megcsináltam, de van itt egy elég nagy gondom...
    Az egész munkamenetkezelés így néz ki:
    Kliensoldalon egy cookie-ban tárolódik a sessionID. Ezt az oldalon egy megfelelő függvény összeveti a MySQL adatbázisban találhatóakkal, és ha egyezés van, megkapja a php szkript a felhasználónevet, md5 jelszót, ip-t, user agentet, és utolsó frissítés idejét.
    Ezután egy további ellenőrzés megmondja, hogy vendég-e az illető, ha igen, ellenőrzi az adatokat (ip, agent, időkorlát), frissíti a sessionID-t (újat generál). Ha vendég, akkor csak ellenőrzi az adatokat.
    A problémám ez lenne:
    Beírom a felhasználót/jelszót, a form elküldi az adatokat.
    A megjelenő oldalon kiirattam a generált ID-t (most e22aa64774323c372188403dfa4f1411 lett), ezenkívül eltárolom cookie formában is.
    Itt egy kis debug infó refresh utánról:
    MySQL sessid régen: e22aa64774323c372188403dfa4f1411
    MySQL sessid most: 6c90fac98f939a0bc78c3a99213cfea2
    A cookieban az új érték található.
    A következő refresh után:
    NEM találja meg a mysql adatbázisban a sessid-t. Pedig ottvan, meg is néztem... (SQLyog)
    Remélem meg lehetett értani amit mondtam :-)
  • lolka01
    Szia!Freemail-es fiók törlésére van lehetőség?
  • bracsek #6178
    Az első link tökéletes válasz :) szép százalékokban kifejezett esélyeink vannak, mikor végzel egy kóddal kiszámolhatod mennyi az esélye az egésznek :)
  • Dj Faustus #6177
    "Van valahol olyan hely a weben ahol le vannak írva mik azok a tag-ek, java szkript fügvények amelyeket ez a szép hármas tökéletesen ismer? Vagy ehez már fekete mágia kell, és írjon mindenki minél szebb kódot, hátha megkönyörül rajta a böngésző és megjelenítí?"
    Például:

No meg a böngészők dokumentációja:

De a legjobb megoldás: megcsinálod (de facto') szabványok szerint, utána ellenőrződ. Először például Firefoxban (és örülsz, mer' általában működik). Utána megnézed Operában (jó esetben ott is működik). Utána megnézed IE alatt (és ott valószínűleg káromkodni fogsz). De általában a javítások megoldhatóak a validitás megtartásával.

No meg a kereső mindig segít... ;)