22786
Html-, css- és php-help
-
#6376 "Mi a különbség?
img {
border: none;
}
img {
border: 1px;
}"
Az előző esetben nincs a szegélynek stílusa, az utóbbi esetben csak a szélessége van definiálva.
Mindkettő valid, csak gyakorlatban az utóbbi esetben definiálni kell a színt és a szélességet is, mert anélkül kevés hatása van:
img {
border: 1px solid black;
} -
#6375 szöveg lemaradt:)
a:visited-nek add meg ua a tulajdonságot mint az a-nek, de egyszerűbb ha:
a,a:visited {font:1px} -
#6374 a
a:hover
a:active
a:visited -
#6373 Ha már css-nél vagyunk valaki nem tudja hogy hogy tudnám megoldani hogy a böngészőben ha az user látta már az adott linket akkor ne legyen ilyen hulla lila hanem maradjon az eredeti szine? -
#6372 azthiszem a border: 0px a jobb, ha csak simán none van, akkor a border-width marad 1 px -
#6371 img {
border: 0px;
}
*** -
#6370 [coruier]A második tesz bordert nem? :) Akkor nem tesz ha az érték 0px vagy tévedek? Amúgy mindkettő valid legalábbis validator szerint[/courier] -
#6369 Mi a különbség?
img {
border: none;
}
img {
border: 1px;
}
Úgy értem mind a kettő nem tesz bordert és minden böngésző ugyanúgy értelmezi, illetve mind a kettő valid?
-
$username=("max7");
//Adatbazisbol kivalasztja a $username felhasználót és megnézi az id-jét
$res = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '$username'");
$row = mysql_fetch_array($res);
$uid = $row['id'];
//FTP adatbazisbol kivalasztja az $uid felhasználókat
$res = mysql_query("SELECT * FROM ftpd WHERE user_id = '$uid'");
$row = mysql_fetch_array($res);
A kérdésem az lenne hogy nyilván ha 1db olyan sor van amiben user_id = $uid -vel akkor mondjuk az usernevet így kezelem: $row['username'] de mi van akkor ha 2db olyan sort tartalmaz a zábla aminek az user_id -je ugyan az? akkor hogy tudom külön külön kezelni? -
#6367 "Hogy akkorában játssza le a adatfolyamot amekkora az adatfolyam natív felbontása, az már más tészta."
Meg is van miért:
Mint a fenti linken látható, a stretchToFit nem alkalmazható application/x-ms-wmp-nél más mime-típus esetén... -
#6366 "Activex nélkül nemtaláltam 1 darab olyan lejátszót sem, ami helyesen működne mms stream lejátszásakor."
<object type="video/x-ms-wmv" data="http://www.i-tv.hu/stream/7616.asx" height="363" width="452">
<param name="src" value="http://www.i-tv.hu/stream/7616.asx">
<param name="autoStart" value="1">
<param name="controller" value="true">
</object>
Ez működik. Teszteltem (Firefox 1.5, Firefox 2, Opera 8 és 9 alatt is).
Hogy akkorában játssza le a adatfolyamot amekkora az adatfolyam natív felbontása, az már más tészta.
"Tapasztalatom szerint ez embed féle berakás azt a célt szolgálja, hogy akkor lép ez életbe, ha nincs engedélyezve az activex, különben az object-félével megy."
Az <embed>-det a Netscape 2.0 vezette be.
Ámbár úgy szokták használni, hogy az <object>-tet leváltsa, de nélküle is meglehet lenni. Az <object>-tel is lehet ActiveX nélkül használni, csak a Classid helyett (amit én a webszerkesztés egyik legnagyobb blődségének tartok) type attribútumot kell megadni. -
#6365 picit loptam:) -
#6364 Tapasztalatom szerint ez embed féle berakás azt a célt szolgálja, hogy akkor lép ez életbe, ha nincs engedélyezve az activex, különben az object-félével megy. -
Cat 02 #6363 "You have Windows Media Player Version 6.4 vagy újabb installed." :) -
#6362 Activex nélkül nemtaláltam 1 darab olyan lejátszót sem, ami helyesen működne mms stream lejátszásakor.
Megcsináltam az activex ellenőrzőt, köszi a linket
Tesztelő -
#6361 A vertical-align az csak az adott div-ben lévő szövegre vonatkozik (vagy a szöveg képhez képest való elhelyezkedése), de képre nem? Úgy étem adott dobozban a kép legyen középen. -
#6360 mysql-ben latin2--> hungarian, így menni fog
-
#6359 "azt nem lehet megoldani h az oldalon az egész egy flv be dekódolja v nem tom ? mert flv-t het csak flash player kell"
Elvileg könnyedén megoldható lenne, csak gyakorlatilag az a gond, hogy a TV-k által adott streamet át kell alakítani flv-bé.
Ez még elvileg egyszerűen megoldható lenne, csak a fő probléma az, hogy 600 TV-adásról van szó (600 stream megfelelő sávszélesség igénnyel).
Mind a 600-at át kell alakítani FLV-be (jó az inaktív adásoknál lehet pihizni, de akkor is megfelelő erőforrás kell hozzá), majd a 600 FLV streamet el kell osztani napi x látogató között.
Jó kis sávszélesség- és erőforrás igénye lenne a dolognak. ;)
Megérné? A felhasználóknak mindenképpen. A szolgáltatónak nem (na jó a hoszting cégnek talán).
"mindnek csak a fele látszik, nem látszik, vagy mösszenyomja a képet."
176*144-es videót akarsz 452*363-asban megnyitni - nem csoda hogy összenyomja... -
#6358 Hello!
CSS-be kérnék segítséget. Olyat szeretnék csinálni amit régen frémekkel lehetett megcsinálni, h adott 1 fejléc frame amibe a menüpontok is vannak, ill. egy main frame ahova mindig betöltődik az adott menüponthoz tartozó tartalom (html file). Namost ezt, h lehet divekkel CSS-sel megcsinálni, h az 1ik divbe van a fejléc menüvel és az alatta lévő div-be ami állandó, betölteni a tartalmakat külső html-ből?? Remélem érthető, h mit is szeretnék. Legyen állandó a fejléc csak egyszer töltődjön be, ill. az alatta lévő rész is állandó, csak a tartalma változzon. -
Cat 02 #6357 azt nem lehet megoldani h az oldalon az egész egy flv be dekódolja v nem tom ? mert flv-t het csak flash player kell -
#6356 Ezért mondom: használj Javascriptet, és válaszd ki a böngészőnek megfelelő kódot.
A látogatónak NEM KELL külön kiterjesztéseket feltelepítenie, csak a böngészőhöz a megfelelő médialejátszót (bár az is sok, az igazi megoldás a Flash lenne - semmi médialejátszó, semmi kódek, csak egy plugin). -
#6355 tvtest
Beraktam egy fájlba mindenféle szóbajöhető lejátszót, nálam firefoxban activex nélkül mindnek csak a fele látszik, nem látszik, vagy mösszenyomja a képet.
IE-ben még úgy ahogy jó, bár ott is vannak érdekes dolgok -
#6354 Akkor használj JS-t, mint az SWFObject esetén, és az aktivizációt is megúszhatod.
Itt egy böngésződetektálás, a document.getElementById('idnev') segít a megfelelő valid kód betöltésében. -
#6353 Egy bővebb leírást hogy mit csináljak én firefoxban :D Én csak böngészésre használom mert praktikus semmi féle patch nincs fent meg semmi tutor rajta :) -
#6352 Már mindent próbáltam, feltételekkel nem ment
De most leszedek minden activex-et a gépemről és egy üres lapon kipróbálok mindenféle megoldást:)
Most egyébként ez a kódom:
<object id="mediazone_console" width="452" height="363" type="application/x-oleobject" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11D3-B153-00C04F79FAA6">
<param value="url" name="URL"/>
<param value="true" name="autoStart"/>
<param value="true" name="showControls"/>
<param value="#000000" name="bgcolor"/>
<param value="full" name="uimode"/>
<param value="false" name="EnableContextMenu"/>
<param value="0" name="fullScreen"/>
<param value="true" name="stretchToFit"/>
<param name="volume" value="100" />
Nincs Activex a számítógépeden. Ha Firefoxot használsz, lekell töltened a következő kiegészítést:
http://i-tv.hu/downloads/mozactivex-ff-15.zip
A letöltés után csomagold ki a fájlt, és a kicsomagolt mozactivex-ff-15.xpi fájlra kattints jobb gobbal, társítás menü, további programok almenü. Itt válasz ki a amozilla firefoxot, és indítsd el.
Ha Internet explorert használsz, nézd meg az eszközök menü, internet beállítások almenü, biztonság fül, alul egyéni szint gomb. Itt nézd meg, hogy az ActiveX vezérlők és beépülő moduloknál az első részben az Engedélyezés van e bejelölve.
</object> -
#6351 "Sima object kellett, de engedélyezve kell lennie a böngészőben az activex-nek, firefox esetén pedig egy plugint kell telepíteni az activex-hez. "
Látogatót vesztettél. Nem egyet, sokat.
Használj inkább feltételes megjegyzéseket, vagy Javascriptes beépülő-betöltést (kiiktatható vele az aktivizáció réme is).
"Valamilyenmódon lelehet ellenőrizni, hogy a felhasználó számítógépén van e activex?"
IE alatt még csak-csak, Firefox/Opera/Safari alatt már nemigazán. -
Cat 02 #6350 ha kiírja h kérem telepítse az active-xet akkor valszeg nincs:)
btw i-tv ff ben mennyi kell várni a windóz media playeres adásokra? -
#6349 1. courier az, nem coruier (Since 1955...)
2. Ha a szülőkönyvtárat akarod elérni: ../
Ha a szülőkönyvtár szülőkönyvtárát: ../../
Ha a szülőkönyvtár szülőkönyvtárának szülőkönyvtárát: ../../../
Ha a szülőkönyvtár szülőkönyvtárának szülőkönyvtárában levő max7 könyvtárat: ../../../max7/
(Na ilyenkor bújik ki a szög a zsákból: ezért van haszna a parancssor ismeretének - amit a mai Windowsos világban elfelejtenek...) -
#6348 Egyébként megszületett a windows media player tv stream adás valid weboldalba helyezésének problémája:)
Sima object kellett, de engedélyezve kell lennie a böngészőben az activex-nek, firefox esetén pedig egy plugint kell telepíteni az activex-hez.
Kérdés:
Valamilyenmódon lelehet ellenőrizni, hogy a felhasználó számítógépén van e activex?
-
#6347 csináld már meg firefoxba, hogy magától berakja a textareaba a [coruier][/coruier]-t és csak a szöveget kell közéírni:)
És igen, úgy kell:) -
#6346 [courier]Ha több könyvtárt szeretnék visszamenni php segítségével akkor a helyes utvonalmegadás így müködik (mondjuk 3 könyvtár esetén): ../../../max7/ ????[/coruier] -
#6345 "Én azt szeretném,hogy azokból a mappákból amelyekben index.php szerepel automatikusan azt nyissa meg!"
Na fuss neki a kérdésnek még egyszer mert nem lehet érteni, hogy mit is akarsz.
Ha van a honlap.szolgaltato.hu cimen egy konyvtar könyvtárad és abban egy index.php állományod, akkor a böngészőbe a http://honlap.szolgaltato.hu/konyvtar/ címet írod be akkor automatkusan a konyvtar könyvtárban levő index.php alapból meg fog nyílni.
Ha azt szeretnéd, hogy a konyvtar könyvtárban levő összes alkönyvtár is kilistázásra kerüljön, keress rá a rekurzív könyvtárlistázás (recursive directory listing) keresőszavakkal.
Például.
-
lolka01 #6344 Szia! De a listázó minden mappa teljes tartalmát kilistázza akkor is ha van benne index.php.Én azt szeretném,hogy azokból a mappákból amelyekben index.php szerepel automatikusan azt nyissa meg! -
#6343 nagyon tökéletes, köszönöm szépen! -
#6342 Ha file függvényt használsz, a kimenet egy tömb lesz, aminek az elemein végig kell menned:
$filetomb = file ("szoveg.txt");
for ($i=0; $i<count($filetomb); $i++) {
$filetomb[$i] = str_replace("\r\n","",$filetomb[$i]);
/* Folytassa Sam! */
} -
#6341 hello!
hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy a \r\n-eket semmibe vegye, preg_replace-vel nem működött:(
mert az a gond, hogy én fájlba iratom: "szöveg\r\n"
és kiolvasásnál (soros kiolvasásnál is és file() fügvénnyel is) megmarad a \r\n és nekem meg hozzá kéne írnom egy változóhoz, és be a fájlba, de ugye a \r\n miatt rossz lesz...
a választ köszönöm előre is -
#6340 Itt van egy rakat
Itt is van pár
Ez alapján készíthetsz is egyet
"minden mappából automatikusan az index.php-t nyitja meg"
Alapbeállításban a szever az index.html-t vagy index.php-t nyitja meg, szóval az index.php-nek kell megadni a fájlokat kilistázó szkriptet. -
lolka01 #6339 Szia!Egy olyan php fájl listázót szeretnék amely minden mappából automatikusan az index.php-t nyitja meg.Segítségeteket előre is köszönöm! -
bracsek #6338 -
#6337 "mit felejtek el?"
Szerintem mindenképpen az adatbázis (adatbázisszerver, adatbázis, táblák, oszlopok, automatikus konverziók) környékén nézz körül. Segítségként ott a két Weblabor-cikk.
<off>Egy kis, gyorsan összeütött Gimp-ben való szerencsétlenkedés... - hogy legyünk konstruktívek Cat 02 javaslatához</off>