22786
Html-, css- és php-help
  • Dj Faustus #6456
    Példa
    Forráskód - UTF-8-as karakterkódolású!
  • BIZ0906
    Akkor passz, nézz majd a fórumra hátha valaki tudja majd a megoldást.
  • Max7
    Volt egy kisebb napszúrásom az elmúlt két napban így nem volt időm tesztelgetni meg a problémáimat megoldani, most már jobban vagyok bár az orvos utasítása szerint nem lenne szabad géphez ülnöm, de a munkával így is el vagyok maradva ráadásul van 3 nap kiesésem! (ez csak egy kisebb infó volt hogy csak okosan menjetek napra mert nagyobb gáz is lehetett volna!)

Faustus: Megnéztem közelebbről amit adtál megtaláltam régebi fájlaimban ezeket de ezzel cdsak azt ellenörzöm hogy adott $jelszo tömben a megengedett karakterek szerepelnek-e és ha nem hibát ir ki...

nekem azt kéne ellenöriznem hogy legalább 2-2-2-2 kis-nagy-szám-spec karakterek szerepeljenek benne (minimum 8 karakteres lehet a jelszó) erre valami 5let?

és még 1 kérdés: az informatikában használatos 'tera' mértékegység 1db r betűt vagy 2db r betűt tartalmaz? mert a wikipedian 1db r betűvel irják de minenki 2db r betűvel használja :D

• 0ppika
    végülis az, de a fórum külön tárhelyen van, tehát nem függ össze így, de a vírusra sem találtam meg a megoldást :(
    erre az "sp(1).html"-re hivatkozik, de ugye ilyen fájl nincs is fent, már az összes htmlt letöröltem és újra felraktam de még jelez :(
  • BIZ0906
    ez az az oldal ahol virus volt nem? gondolom azt javítják vagy kitörőltés és most helyre kell hozni. vagy tévedek?
    (a virusos fájl sp(1).htm) Lehet hogy tévedek elörre is bocs vagy nem?
  • Dj Faustus #6451
    reguláris kifejezéssel:

Például ez a függvény alkalmas erre
  • Max7
    Annyit pontosítanék hogy a "Could not connect to the database ez valszeg phpbb hibaüzi" nem teljesen igaz mert nem csak phpbb adhat ilyen hibát hanem bármi más ez konkrétan arra utal hogy nem tud csatlakozni az adatbázishoz ez vagy azért lehet mert megszünt vagy mert törölték vagy mert megváltozott a jelszó stb stb stb
  • Max7
    hogy tudnám ellenörizni hogy mondjuk egy tömben lévő tartalom:

$jelso (vagy bors)

tartalmaz-e legalább 2db nagy 2db kis betűt 2db a számot és 2db különleges karaktert amit szintén mondjuk egy tömben tárolnék pl:

$különleges = ("³, $, ß, ¤, [, |, &, >,");

fogalmam sincs hogy hogyan kezdjek hozzá :S
  • 0ppika
    csak lang_hungarian van :S
    elvileg nem piszkált bele senki, eddig nem láttam még a tárhelyen ezeket a fájlokat, csak most kaptam meg a hozzáférést hogy próbáljak utána járni :S

mit lehetne tenni?
  • rushman
    a 690 sorban nem találja a ./language/lang_english/lang_main.php fájlt
    Could not connect to the database ez valszeg phpbb hibaüzi
    a lang_main egy működéshez szükséges állomány lehet megnézném, hogy a jelzett elérési útvonal helyes-e illetve létezik e a fájl
  • 0ppika
    Üdv!
    Egy nem is tudom milyen fórum motor van telepítve egy lapra :S és egy ideje ezt a hibát írja és nem működik:
    Warning: message_die(./language/lang_english/lang_main.php): failed to open stream: No such file or directory in /includes/functions.php on line 690

Warning: message_die(): Failed opening './language/lang_english/lang_main.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /includes/functions.php on line 690
    phpBB :

Could not connect to the database

Ez az adatbázis hiba mi lehet? El lett szúrva valami, vagy valami központi hiba lehet?
  • Max7
    Cefre érlelés után még nem tudok pálinkát inni hacsak nem megyek át a szomszéd kocsmába :D

get post megfelelő lesz talán majd több adatot egyeztetek nehogy át tudja irni azt az egy fránya id-t pl ellenörzöm az előző oldalról hozott usernévvel hogy emgegyezik-e az id és akkor hiba irja át ha az id nem ahoz az user névhez van rendelve akkor nem hajt végre semmit!

titkositásra nincs szükség mert egy szám lesz amit átad mindössze nem jelszókat akarok küldözgetni :)
  • Dj Faustus #6444
    - Az eredményben szereplő sorok számát adja vissza.
    "mysql_fetch_array($res)" - ez meg egyszerre csak egy sort olvas ki.
    Ha előtesztelő ciklust használsz, akkor meg klasszikus eljárás:
    $i=0;
    while ($row = mysql_fetch_array($res)) {
    /* Itt meg csinálsz valamit... Barackot szedsz, cefrét érlelsz, pálinkát iszol,... */
    $i++;
    }
    echo "Sörök száma: ".$i;

"Illetve tanácstalan vagyok hogy egyik php-ből a másikba hogy tudok adatot átadni úgy hogy az user ne tudjon róla"
    URL-en keresztül (GET metódus), POST metódus, cookie, session, fejléc, lemented ideiglenesen a szerveren állományba/adatbázisba és a következő oldalon előveszed - ezek a lehetőségek.
    A legbiztonságosabb az utolsó, de erőforrás-igényes. A legelső a legláthatóbb, és a legtámadhatóbb.

Függően az adat jellegétől az adatokat titkosíthatod is, vagy kezelheted ezeknek ellenőrzőösszegét. Mivel ezeknek az adatoknak van egy neve és egy értéke (pl: index.php?ital=kisusti, ahol a név az ital, az érték a kisusti) ezért a név is titkosítható (például hozzácsapod a névhez a mai dátumot és ennek a két dolognak veszed az ellenőrzőösszegét).
  • Ability
    mysql_num_rows()

A másikra meg session-t használj. Ez eltárol alap esetben egy cookie-t a kliens gépén, és a szerveren tárolja az adatokat, amit a cookie-ben található kulcs alapján azonosít. weblabor.hu és php.net ...

Vagy ha olyanról van szó, hogy ürlapról akarod küldeni, és feldolgozni a másik oldalon akkor post metódust kéne használni...
  • Max7
    Illetve tanácstalan vagyok hogy egyik php-ből a másikba hogy tudok adatot átadni úgy hogy az user ne tudjon rólla (rejtett mezőn gondolkoztam de forráskódból kitudja nyerni az adatot, végülis ez is jó mert egy id-vel nem tud mit kezdeni de hátha van valami biztonságos mód) ami fontos hogy amint átvette a másik php az adat tünjön el nehogy kavar legyen!
  • Max7
    Hogy tudom meg hogy a...

$row = mysql_fetch_array($res)

...hány sort olvasott ki mysql-ből?
  • Dj Faustus #6440
    [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1043617395&no=6428]#6428[/url]
    [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1043617395&no=6299]#6299[/url]
  • lolka01
    Szia! Nem találom azt a hozzászólást!
  • Max7
    Olvass vissza, pár hozzászólás faustus nemrégen adott nekem is egy scriptet ami kiirta hogy összesen mennyit foglal el egy adott mappa ez már félig kielégiti az igényeidet aztán tudni kéne milyen jogok vannak azon a serveren amin szeretnéd tudni a maximum tárhelyet! Mert ha root jogod van mysql-hez és az ftp adatait mysql-ben rögzitik abból ki tudod olvasni! D ez fix általában akár egy tömben is emgadhatod vagy változónak!
  • passatgt
    Én nem szoktam kiírni, hogy a:link, csak simán a.
    De lehet hogy ez nem a megfelelő megoldás:)
  • passatgt
    kikell írni az egészet, és én így szoktam az ilyent elrendezni, átláthatóbb:

.szoveg ul li a:link,
    .szoveg ul li a:visited,
    .szoveg ul li a:active,
    .szoveg ul li a:hover {

}
  • CattiBrie
    .szoveg ul li a:link {
    font-weight: normal;
    text-decoration: none;
    }
    .szoveg ul li a:visited {
    text-decoration: none;
    }
    .szoveg ul li a:hover {
    text-decoration: underline;
    }

Ezt soha nem tudom, hogy lehet összfűzni. Segítsetek pls a logikájában!

.szoveg ul li a:link, .szoveg ul li a:visited { ...

Ki kell írni az egészet? Avagy meddig? Kell a pont is?

.szoveg ul li a:link, a:visited { ...

És mi van, ha variálom? Csak egy részéig ismétlem?
  • hispan2
    Köszönöm. Működik.
  • passatgt
    ja és nem is így megy össze mint nálad,nyomok egy printscreent én is
  • passatgt
    11-es mediaplayerrel összemegy
  • Dj Faustus #6431
    "Firefoxban és operában még így is összemegy"
    Az embedes nem megy össze. Miért? Mert nincs megadva MIME-type.
  • passatgt
    harmadik lehetőséget próbálgatom:

tvtest

Utolsó előtti lejátszó object+embed, utolsó pedig simán embed

Firefoxban és operában még így is összemegy activex nélkül, ieben tökéletes mindkettő:)
  • passatgt
    egy darab kérdés nem volt 5 hozzászólás alatt:)
  • Dj Faustus #6428
    - ha a tárhely egy partíció
    - ez pedig a szabad terület

Ha más kvóta van: ezzel
    lekéred az elfoglalt tárterületet, és kivonod a kvóta mértékéből.
  • rushman
    ilyen kérdést csak 10 év alatt szoktak feltenni
  • CattiBrie
    ilyen 'válaszokat' 18 alatt szoktak írni, nem 25 felett
  • rushman
    Szia! én meg egy olyat, ami megmutatja merre van észak! Köszi!
  • lolka01
    Szia! Egy olyan scriptet szeretnék ami kijelzi a teljes tárhely nagyságát és a foglalt területet.Segítségeteket előre is köszönöm!
  • CattiBrie
    ez a rdquo és bdquo tökéletes, köszi
  • Dj Faustus #6422
    Google első találata a html quote character keresőkifejezésre.

Egyébként ha nagyon szemantikusak akarunk lenni az HTML-ben vannak <q>...</q> és <blockqoute>...</blockquote> elemek, amik CSS-sel formázhatóak.
  • CattiBrie
    Olyan ugye létezik, hogy felső és alsó macskaköröm? Ami nem ".", mert ugye ebből csak felsőt lehet tenni.
    Mi azoknak a kódja?
  • CattiBrie
    Köszönöm szépen Mesterek!
  • Dj Faustus #6419
    5 perces ujjgyakorlat
  • passatgt
    szöveget meg sorkizártra állítod
  • passatgt
    simán floatolod, adsz a képnek margint, hogy a szöveg ne legyen hozzá olyan közel

valahgy így:http://passatgt.i-host.hu/proba.html