22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #6136 működik az extra.hu-n is legalábbis nálam
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon"> - irtam be persze az ico nem jpg átnevezve mert az explorer nem eszi meg!!! -
BIZ0906 #6135 Köszi a segítséget de ezek szerint az extra.hu-nál nem működik.
-
#6134 Nem tudom, nálam nem akart működni :s -
#6133 BIZ0906: A technikát összefoglalóan faviconnak nevezik.
Kell készíteni egy kis felbontású (16*16, 32*32, 64*64 vagy esetleg 128*128 - de túl nagyra nem érdemes méretezni, mert úgyis kicsi méretben jelenik meg), könnyen felismerhető, nem nagy részletességű (ugyanis kicsi méretben jelenik meg) lehetőleg .ico formátumú (az IE csak ezt támogatja) kis képet. .ico formátumba az Irfanview nevű képszerkesztő és konvertáló program segítségével alakíthatod át a képet.
Ezt fel kell tölteni a webtárhelyre, és a <head> és a </head> elemek között hivatkozni kell rá:
<link rel="shortcut icon" href="http://example.com/favicon.ico">
<link rel="icon" href="http://example.com/favicon.ico">
A zöld színnel jelölt részt értelemszerűen átírod.
IE-nél volt olyasmi, hogyha nem veszed fel a kedvencek közé, akkor nem jelenik meg a ikon, Ingyenes tárhelyek esetleg agresszívan a saját ikonjukat rakhatják be.
Bővebben
[url=http://www.tutorial.hu/node/370]Bővebben #2[/url]
"de nekem olyan kéne h a kép fölé pl egy 5*5 ös képet rakjon úgy hogy ismétlődjön, akkor is kell js ?"
Hát esetleg így - HTML:
<div id="inner">
<div id="outer">
</div>
</div>
CSS:
#outer {
width: 400px;
height: 300px;
background-image: url(felso.png);
background-repeat: repeat;
}
#inner {
width: 400px;
height: 300px;
background-image: url(also.jpg);
background-repeat: repeat;
}
A felso png-nek átlátszónak/áttetszőnek kell lennie (megoldható giffel is), ha az alsóból akarsz látni valamit.
Viszont van egy probléma: a PNG-t nem támogatja rendesen az IE (az átlátszóságot/áttetszőséget). Erre van megoldás IE5 felett, viszont nem tökéletes, ugyanis nem fogja ismételni a hátteret. -
bracsek #6132 Az img tagnak nem lehet (tudtommal) háttérképet rakni, tehát vagy berakod egy egy divbe vagy js el bevarázsolod egy egy olyan tagba aminek lehet háttere, vagy megelégedsz a keret lehetőségeivel pl egy különböző szélességű szaggatott keret az az oldal fehér képeire:
<style>
img[height="172"]{/*kiválogatja a 172 magasságú képeket*/
border-style: dotted;/*stb: dashed solid double;*/
border-width: 2px 2px 3px 3px;
border-color: #ffffff;/*több szint lehet megadni az oldalaknak*/
}
</style> -
#6131 ...
mind1 én balf*szkodtam el, a lekérdezésénél loginnnev-et írtam...
mosmá jó
-.- -
#6130 Most vettem észre hogy működik, csak nem marad meg... mi lehet a baja?
setcookie("loginnev", $egysor['nick'], time()+3600);
-
#6129 Micsináljak ha nem megy a cookie függvény php-ben???
Nem ír semmi hibát.
Pls help! -
BIZ0906 #6128 Nem vágom nem jelenik meg. Részletesen valaki mondja el de szószerint mert nem értem miért nem jeleníti meg -
Cat 02 #6127 csinálsz egy 16*16 os jpg képet, mikor totalcomanderrel töltöd fel nem favicon.jpg néven hanem favicon.ico néven -
BIZ0906 #6126 Azt le tod írni egy példával, hogy hogy csináljam? mert nem jelenik meg -
Cat 02 #6125 <head>
</head>
közé -
Cat 02 #6124 itt ugye a fehér képek eléggé elütnek az egésztől és ezértt gondoltam rá fekete keresztcsíkózást :) (csak hát ebből még lesz 6 kb és az már elég sok kép :S) -
BIZ0906 #6123 és ezt egy htmlbe hogy tegyem az elejére? -
#6122 nemnagyon értem mit akarsz:)
-
#6121 <Link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">
head-be, a favicon.ico 16x16 pixeles legyen -
BIZ0906 #6120 Hogy tudok ikont rakni az oldalamra? mint itt a http://www.sg.hu/ elött van egy SG ikon. Hogy tudom megcsinálni? -
Cat 02 #6119 de nekem olyan kéne h a kép fölé pl egy 5*5 ös képet rakjon úgy hogy ismétlődjön, akkor is kell js ? -
#6118 amit mondtam css-el van, csak kell hozzá javascript is:) -
#6117 hello
mijen
ojan
letöltésvezérlővel félbehagyott fájlok -
Cat 02 #6116 vagy sok részből áll vagy csak simán nevezd át tcm ben sima .rar ba ^^ -
Cat 02 #6115 css el nem lehet valahogy ? :D -
purk #6114 HELLO.
Lehet hogy ez nem az a fórum ahová a következö kérdésemet kellet vólva írnom de mást nemtaláltam. Remélem tiistudtok nekem segíteni.
Akérdésem az lenne hogy hogyan lehet (mijen program kell) megnyitni egy ojan fájlt aminek a kitömöritése ".......rar.fb!" vagy "......rar.DAA" mik ezek a kiterjesztések???
Válaszotok KÖSZ! -
#6113 [coureir]Egyik sem! Mysql adatbázisban találod![/courier] -
#6112 javascriptel lekéred a kép offsettop meg offsetheight tulajdonságát és abszolótpozícióval odarakod fölé -
lolka01 #6111 Bocsi tudom hogy sok a kérésem és egy kicsit béna vagyok de le tudnád nekem írni azt a kódot pontosan amit nekem be kell illesztenem.Segítségedet köszönöm! -
lolka01 #6110 a phpBB fórumrendszerbe melyik fájl hordozza a jelszót , ugynis azt is elfelejtettem melyik e-mail címemmel regisztráltam a saját fórumomba -
Cat 02 #6109 létezik olyan a css ben h mindne kép fölé berak egy képet ? -
Cat 02 #6108 extra az nem ?:) (bár mostanábol van alul ilyen xar) -
bracsek #6107 Pedig reklámból mind a négy kellene tudjon fejleszteni, mondjuk az extra csak saját magát reklámozza. Várom mikor lesz egy teljesen reklámmentes tárhely Magyarországon. erre is kiváncsi vagyok a kilu.de miből tartja fen magát de ez már nem ebbe a témába kapcsolódik. -
#6106 Magyar tárhelyeken (freeweb, ultraweb, tar.hu, extra.hu) tiltva van. Nem véletlenül.
-
bracsek #6105 nem mondanám, hogy nincs ilyen most raktam fel a kilu.de-re és mit ad Isten megy (a weboldalamban a három hírdoboz közvetett módon rég ezt használja és megy)
Példa http://bracsek.kilu.de/temp/online.php?link=*
a csillag helyere irod a cimet, ha szerver jön be aktiv, ha keres valamit az emberke akkor nem online a szerver
google online
kitudjami.com nem létezik/nem megy
az ötlet és a szkript gondolom innen van
ha nem kezd senki kamikaze akcióba nincs probléma és szerintem meg van adva hány kapcsolatot létesithet percenként egy user és néha leellenőrzik ki mivel terheli a szervert. -
#6104 "én egy olyan ingyenes tárhelyet keresek ahol "fsockopen" függvény futtatható.Tudtok ilyet mondani?"
Nincs ilyen. Ugyanis biztonsági kockázatot jelent (regisztrálok 10 ingyenes tárhelyet és DOS támadást/portscanning-get hajtok végre...).
Vagy feltelepítesz magadnak egy webszervert (ilyen például a XAMMP csomag) a saját gépedre és portot nyitsz a tűzfalon/a routeren - de akkor a saját gépedet teheted ki illetéktelenek támadásának.
Esetleg még egy 5let: elhelyezel mindkét tárhelyen (B és C) egy képet.
Javascripttel előtöltöd mind a kettőt:
kepB = new Image();
kepB.src = "http://oldal.szolgaltato1.hu/kep.jpg";
kepC = new Image();
kepC.src = "http://oldal.szolgaltato2.hu/kep.jpg";
Megnézed mind a kettő méretét. Ha nulla, akkor nem jött le a kép, vagyis hiba van. Ha nem nulla, akkor a tárhely elérhető, ki lehet a linket rakni:
if (kepB.width != 0) {
document.getElementById('linkek').innerHTML += '<a href="http://oldal.szolgaltato1.hu/">Az oldal a szolgaltato1 szerverén</a> ';
} else if (kepC.width != 0) {
document.getElementById('linkek').innerHTML += '<a href="http://oldal.szolgaltato2.hu/">Az oldal a szolgaltato2 szerverén</a> ';
} else {
document.getElementById('linkek').innerHTML = 'Az oldal nem érhető el';
}
Persze ehhez létre kell hozni egy linkek ID-attribútumú elemet, amibe betölti a linkeket:
<div id="linkek"></div>
A probléma ezzel mindössze az, hogyha a képek betöltése bármilyen okból nem sikerül (például a Javascript kiiktatása, lassú/terhelt hálózat) akkor a linkek nem jönnek létre. -
lolka01 #6103 én egy olyan ingyenes tárhelyet keresek ahol "fsockopen" függvény futtatható.Tudtok ilyet mondani? -
#6102 Hali!
Saját webszerveren van a weblapom és a cookie() függvény nem megy.
Semmi hibaüzenete nem ír (legalábbis én nem láttam).
Mi lehet a baja? -
#6101 már megoldódott:) -
#6100 na a link kellett nekem köszönöm! -
#6099 egy újabb gond:(
képfeltöltés:
<form name="Formular" method="POST" action="?go=kepek&page=kuld" enctype='multipart/form-data'>
<input type='button' onClick="lenyil('kepek');" value='Képfeltöltés' style="border-color: rgb(63, 63, 63); height: 32px; background-color: rgb(17, 17, 17); color: rgb(254, 254, 254); font-size: 22px; font-family: Arial;">
<span id='kepek' style="display: none;">
<input type="file" name="file">
<input type="submit" value="Feltöltés">
</form>
<?php
if ( ! file_exists("kepek/kepek.dat") ) {
touch("kepek/kepek.dat");
}
if ($_REQUEST['page']=="kuld")
{
if ( $_FILES["file"]["type"] == "image/jpg" || $_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg" || $_FILES["file"]["type"] == "image/gif") {
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "kepek/kepek/".$_FILES["file"]["name"]);
print "Sikeres képfeltöltés!";
$fp = fopen('kepek/kepek.dat', "a");
fputs($fp, $_FILES["file"]["name"]."\r\n");
fclose($fp);
}
else
{ print "Nem megfelelő a fájl típusa"; }
}
?>
</span>
Ezzel az a gond, hogy mindig azt írja ki, hogy Nem megfelelő a fájl típusa, de engedélyezett fájlformátumú képet töltök fel...
A választ köszönöm előre is... -
#6098 hoszt.domain.hu/konyvtar/oldal.php?valtozoa=ertek1&valtozob=ertek2
Ebben az esetben, ha az oldal.php-ről akarjuk a változók értékeit meghatározni:
$valtozo1 = $_GET["valtozoa"];
$valtozo2 = $_GET["valtozob"];
Ajánlott olvasmány:
-
#6097 Azt megtudja nekem valaki mondani, hogy milyen módon veszik ki a változókat a címekből?
pl domain.hu/valtozo
meg láttam olyat is: valtozo.domain.hu?
(gondolok itt olyanra, minta ?id=valtozo ;;$_GET['id'];)