22786
Html-, css- és php-help
-
#6056 http://forums.radioblogclub.com/viewtopic.php?t=10972 -
#6055 radioblogclubot próbáltad?
viszonylag egyszerű, egy könyvtárban lévő mp3-ból csinál listát -
BIZ0906 #6054 Mármint hogy ne XML-be keljen playlistát csinálni hanem egy egyszerü winamp-al megtudjam csinálni a playlistát és azt csak átmásolom a lejátszoba és lejátsza a számokat.
? -
BIZ0906 #6053 És van olyan Flash Player ami m3u playlistát játszik le? -
#6052 <!--[if !IE]> <!--
<object id="video" width="452" height="363" type="video/x-ms-asf" data="'.$url.'">
<param name="url" value="'.$url.'" />
<param name="autoStart" value="true" />
<param name="enablecontextmenu" value="false" />
<param name="volume" value="100" />
</object>
<![endif]-->
<!--[if IE]>
<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" data="'.$url.'">
<param name="url" value="'.$url.'" />
</object>
<!--<![endif]-->
Így jól jelenik meg internetexplorerben és firefoxban is, de ff-ben berak a lejátszó elé egy <!--[if IE]> -
#6051 Azért ezt a mime-t választottam, mert asx-et játszik le, gondolom az neki mindegy, hogy azon belül milyen fájl van.
Ez így nem igazán jó, bejön mindkét lejátszó, közötte a <!--[if IE]> szerepel. De utánanézek, pár hozzászólással lejjebb adtál linket, azon mintha ilyen lett volna. Köszi -
#6050 "Ráadásul az ASF MIME-tipusa nem igazán akar játszani. WMV-vel működik. ;("
Utóbbi stornó. Működik az:
<!--[if !IE]> <!-->
<object id="video" width="452" height="363" type="video/x-ms-asf" data="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx">
<param name="url" value="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx" />
</object>
<![endif]-->
<!--[if IE]>
<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" data="http://www.i-tv.hu/stream/7813.asx">
</object>
<!--<![endif]--> -
#6049 A probléma az, hogy a classid (IE), és a type attribútum (Firefox) egyszerre nem használható (az előbb említett cikkekben sincs együtt).
Ráadásul az ASF MIME-tipusa nem igazán akar játszani. WMV-vel működik. ;( -
#6048 Most, hogy levalidáltam, már betölt a lejátszó, csak a streamet nem játsza le -
#6047 Na tehát így valid:
<object id="video" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" type="video/x-ms-asf">
</object>
,de operában nem működik -
#6046 Tesztelgettem a tv lejátszómat és így működik tökéletesen ff-ben, ie-ben, de operában meg sem jelenik. Mitől lehet ez?
<object id="VIDEO" width="452" height="363" classid="CLSID:6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6" type="video/x-ms-asf">
<param name="url" VALUE="'.$url.'">
<param name="autostart" VALUE="True">
<param name="uimode" VALUE="mini">
<param name="enableContextMenu" value="False">
<param name="volume" value="100">
</object>
És valid is:) -
#6045 Egy médialejátszót (vagy más beépülő plugint) szabványosan például így kell beilleszteni:
<!--[if IE]>
<object classid="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95" data="data/test.wmv" width="320" height="255">
<param name="src" value="data/test.wmv" />
<param name="autoStart" value="0" />
</object>
<![endif]-->
<!--[if !IE]> <!-->
<object type="video/x-ms-wmv" data="data/test.wmv" width="320" height="255">
<param name="src" value="data/test.wmv" />
<param name="autoStart" value="0" />
</object>
<!--<![endif]-->
persze a különböző attribútumok változhatnak, de jelen esetben a lényeg a <param> tag. Ez határozza meg egy beépülő pluginnak, hogy hogyan működjön (például jelen esetben az autoStart nevű paraméter 0-ás értéke azt jelenti, hogy az automatikus lejátszás - ami az oldal látogatóját zavarja - ne történjen meg).
Ennek a <param> tagnek két attribútuma van: a neve (name) és az értéke (value).
Ezeknek a listája megtalálható például itt:
Amikre érdemes figyelni a Show kezdetű paraméternevek. Ezek állítják be, hogy egy-egy része a lejátszónak látszódjon-e (true érték esetén) vagy se (false érték esetén).
De én nem ajánlom a Windows Media Player használatát a weboldalakon, ugyanis:
* Nem platformfüggetlen - kizárod a Linuxosokat, a Machintosh-használókat, és azokat, akik nem WMP-t használnak.
* Kódekfüggő - ráadásul a lejátszóhoz a megfelelő kódeket is le kell töltenie, fel kell telepítenie a látogatónak. Ez időveszteség és fáradtság - a látogató ezt nem szereti
Helyette videó/hang lejátszásához javaslom a Flash használatát.
Platformfüggetlenebb, nem szükséges külön kódekek feltelepítése, van rá valid és aktivációmentes beillesztési mód.
MP3 lejátszóból van egy rakat - például ez.
Videót meg átkonvertálod FLV formátumúra - például Riva FLV Encoder segítségével - és lejátszod például ezzel a lejátszóval. -
BIZ0906 #6044 Hy. A kérdésem: Hogy tudom megcsinálni úgy, hogy -
#6043 Persze, de nem történt változás... -
phoenix1 #6042 próbáltad, hogy "törlöd" a böngésző ideiglenes tárolójában elmentett fájlokat "cache"? -
Cat 02 #6041 ééés jóóóó thnx :D -
#6040 elég a 6 is
-
#6039 .kiskep img {
margin:8px 0 0 0;
} -
Cat 02 #6038 az kéne ha a képek benne legyen függőlegesen középen :)
olyasmit próbáltam h a div en belül efy div be rakom és az már lehet középen de nem akar műxeni :) -
#6037 Milyen kéréssel írod be SQL-be az adatokat? Lehet, hogy ott a hiba. -
Blackrav3n #6036 Üdv!
Az mitől lehet hogy egy mysqles chatboxnál 20-30 üzenet után, néha elrontja az id-k autómatikus növelését? Ettől nincsenek jó sorrendben az üzenetek, a végén az egész össze-vissza van. -
#6035 Érdekes, most nekem is. Többször megnéztem, és IE6-nál, amikor ki voltam jelentkezve, egyszerűen nem ment. Beléptem, és működött. Mindig ugyan ez volt, akármikor próbáltam. Megkértem egy barátomat, hogy nézze meg ő is, és nála is ugyan ez volt. Bár ez nagyon bután hangzik, mert semmi köze nem lehet hozzá, mégis így volt. Gondoltam hátha van valami kód sg-n, ami csak akkor fut le, ha be vagyok jelentkezve, de semmi különöset nem találtam. Most meg teljesen jó. :)
Lényeg, hogy működik, köszönöm, hogy megnéztétek. -
#6034 Nálam is megy tökéletesen -
#6033 " Írtam egy javascriptet az egyik témába, ahol házigazda vagyok. (szabályzatra katt) "
Nálam fut rendesen. Teszteltem Firefox2, Opera 9, IE7, IE6, IE5, IE5.5 (IE alatt lassabb futással) alatt. IE4-nél kiakad (de az más topikoknál is csinálja). ELinks (szöveges böngésző) alatt megjelenik a megnyitandó doboz.
#6025:
<script type="text/javascript">
var test = document.getElementsByTagName('body');
var szkriptek = document.getElementsByTagName('script');
var throwawayNodeA = test[0].removeChild(szkriptek[0]);
var throwawayNodeB = test[0].removeChild(szkriptek[0]);
</script>
Ha Firebug vagy a Web Developer Toolbar segítségével megnézed Firefoxban, az említett szkriptek eltűnnek. -
#6032 Faustus légyszíves segíts. Írtam egy javascriptet az egyik témába, ahol házigazda vagyok. (szabályzatra katt) Opera alatt nekem teljesen jól működik, viszont IE alatt érdekes dolgok történnek. Először is csak akkor hajlandó lefutni, ha be vagyok jelentkezve. Másodszor egyik barátomnak valamiért megáll az oldal töltése a fejlécnél, majd 10mp múlva folytatódik, és tölt be teljesen. Mintha valamivel nem tudna mit kezdeni, majd amikor ráhagyja, akkor belöki az egészet. Nekem is ezt csinálja, csak nekem minden témánál. Érdekes. Firefox-ot sem szoktam használni, de ott meg alul kiakad a waiting ads.sg.hu üzenettel, és szintén később jelzi, hogy végzett, de az oldal teljesen betöltődik. Ezeket nem tudom hova tenni, egyik böngészőt sem használom, viszont lehet, hogy az én scriptemben van a hiba. Felraktam ide az egészet. Mivel egy témába rakom be, így nem adtam meg semmilyen kódolást, doctype-ot, semmit, szóval lehet hogy lesznek benne kriksz-kraksz-ok. :) Szerintem nincs benne hiba. Semmilyen error konzol sem talál hibát! Vagyis Firebux néha benyögi, hogy "rulesdiv has no property", de ezt is csak véletlenszerűen. Nem mindig. Ha egy alert-el kiíratom, akkor jelzi, hogy kapott értéket, és az objectum már akkor létezik, elölrébb van a kódban, tehát muszáj értéket kapnia.
Én nem tudom miféle anomáliák történnek nálam, de örülnék, ha megnéznéd, hogy tudjam, én rontottam-e el valamit?!
Köszönöm előre is!
ui.: a tesztoldalon nálam nem volt semmilyen hiba, csak akkor, amikor beraktam sg-n a topicba. -
#6031 Igen, azt használtam fel.
Volt még egy másik cikk, amit még felhasználtam, és még pár neten talált fékész dolgokat.
Azért kösz, ezeket, majd még megnézem őket, ha lesz ujra időm.
A másik kérdésemre van valami ötleted. Én megnéztem a kódot, de eléggé össze van zsúfolva, és nehezen tudtam kivenni belőle, hogy ez js. Ez a rész nekem kínainak tűnik, ezért kérem a segítségeteket. -
#6030 Mi a koncepció? Hogyan épül fel az oldal?
A forráskódból eléggé arra lehet következtetni, hogy nincs tervezett koncepciód, csak "ahogy esik, úgy puffan" kivitelezés van mögötte.
Valószínűsítem ezt a megoldást szeretted volna felhasználni - csak éppen ott megtervezett koncepció van mögötte rögzített méretekkel.
Viszont itt a tartalom blokknak nincs igazán mérete, ezért más trükkhöz kell folyamodni. Például ebben a cikkben leirtakhoz. -
#6029 nem, ez se megy :C
Azért kösz a segítséget -
#6028 id? nem class?
akkor elméletileg lehetséges, hogy css-el simán ki lehet ölni. De lehet, hogy a jávás megoldás sokkal jobb. Talán Faustus tuna segíteni ebben :P -
#6027 egy span id="xxxx"-be rakja bele a tartalmat, szerintem úgy kéne, hogy js-el valahogy belőni, hogy nézze meg a 4 számból álló attribútumú elemeket, és adjon neki egy display:none;-t
Hogy hogyan kell emgcsinálni azt passzolom:) -
#6026 #kozep-nek egy clear:both;
#tartalom-nak egy float:left -
#6025 A másodikhoz van ötletetek: A
<body>
<script type="text/javascript" charset="utf-8" src="http://www.extra.hu/lib/webmaster/webmaster.js?scr=1&username=mangusztafarm&host=mangusztafarm.extra.hu&rid=1831132833"></script>
<div id="lap">
rész, és hasonló hülyeségek kigyikolására nincs lehetőség?
A body tag után rakja be, tehát elvileg lehetőség van a headerbe egy olyan szkript futtatására, ami valahogy "megzavarja" szkriptet, és nem fut le rendesen és nem jelenik meg ???
Elsőre szerintem hülyeségnek hangzik, de lehet hogy van benne igazsgág ;) -
#6024 Ja, de sehogy máshogy nem tudtam egoldani. Faustus mutatta leírások alapján csinltam. -
#6023 gyááá most meg hova rakja már a menüt :'(
link1
link2 - itt már szkript is van
Tehát ez így nem lesz jó :( -
#6022 mert abszolút pozícionáltad, gondolom ie kirakta a monitorodból, valahola a falodon lehet:) -
Cat 02 #6021 így ránézésre (nem annyira értek hozzá) nem lehet h ie csak az egyik css-t olvassa be? -
#6020 #jobbsav {
float:left;
width:200px;
display:inline;
}
a fejlécnek pedig adj meg magasságot, a menu 180pixellel volt lejjebb tolva, tehát height:180px -
#6019 Helyesbítek, a menü ott van, csak valamiért nem a tartalom mellé igazítja. -
#6018 Na, elkezdtem a designt divekkel, és eljutottam nagynehezen a menüig. Megnéztem IE-ben hogy néz ki, és ez a kép tárult elém. Ezt hogyan lehet kijavítani?
Feltettem
idea lapot, hogy a kódot is lássátok.
A másik kérdésem az volna, hogy nincs valami trükk arra, hogy a jobb alsó sarokban azt a kis rózsaszín menüt ki lehessen valahogy ölni? -
#6017 erről nem volt szó:)
http://www.tutorial.hu/node/386
vagy adsz neki margin-top-ot