22786
Html-, css- és php-help
  • Dj Faustus #6176
    Ez a cikk pont azzal foglalkozik.
  • Dj Faustus #6175
    "Egy olyan feltételt szeretnék csinálni, miszerint ha a $cimzett id-jű usernek a mail mező értéke 1, akkor ez történjen."
    Kicsi szintaxhibás a kérdés, de kb. az alábbi lesz:
    $querym = "SELECT id, mail FROM felhasznalo WHERE id='".$cimzett."' && mail=1;";
    $numrow = mysql_num_rows(mysql_query($querym));
    if ($numrow != 0) {
    /* Apuuuu, kezdődik! */
    }
  • MadBence
    Kösz a válaszokat!
    Mivel elég közel vagyok egy alapszintű munkamenet-kezelőhöz, befejezem (illetve próbálom). De van itt pár probléma:
    SQL adatbázisban szeretném tárolni a dolgokat. Oda ugye bekerülnek az adatok. Na igen, de nem törlődnek. Tehát ha már régi a munkamenet, ki kellene, hogy törlődjön. Na igen, ezt hogy kellene megoldani?
    Én kapásból olyanra gondoltam, hogy ha valami bekerül, akkor ellenőrizze le egyből, van-e lejárt munkamenet(és törölje azt). Ez jó módszer, vagy van valami pofonegyszerű dolog is?
  • passatgt
    Hali!
    Van egy felhasznalo táblám, és benne egy mail mező.
    Egy olyan feltételt szeretnék csinálni, miszerint ha a $cimzett id-jű usernek a mail mező értéke 1, akkor ez történjen.

Előre is köszi
  • BIZ0906
    És persze köszönöm a segítségeteket
  • Dj Faustus #6171
    Jól - bár a böngésző "jószívűségének" is köszönhető, hogy a Worddel kreált oldalt hajlandó volt megemészteni. ;)
  • BIZ0906
    Ezek szerint tényleg jól csináltam?
  • Dj Faustus #6169
    "Ha használom a $_SESSION változót, ahhoz mindenképpen kell a session_start()?"
    Igen kell.

"Ha szeretném Én megadni a munkamenet-azonostót, akkor saját managert kell írnom?"
    Igen, sajátot kell.

"Csak akkor férhetek hozzá a $_SESSION tömbhöz (vagyis előzőleg beállított értékeihez), ha használom a session_start()-ot?"
    A session_start()-nak a szkript legelején kell lennie. Akár létrehozol, akár módosítasz, akár kiolvasod,...

• bracsek #6168
    nem árt a php manual szerint
    meg át lehet a nevét írni a session_name() -vel
  • MadBence
    Üdv!
    Kicsit tanulmányoztam a munkamenetkezelést, de van néhány folt.
    Ha használom a $_SESSION változót, ahhoz mindenképpen kell a session_start()? Mert eddig úgy vettem észre, hogy nélküle elveszik az adat, amit beleraktam.
    Ha szeretném Én megadni a munkamenet-azonostót, akkor saját managert kell írnom? (Mert eddig úgy tűnik :-) )
    Na a sötét foltok:
    Csak akkor férhetek hozzá a $_SESSION tömbhöz (vagyis előzőleg beállított értékeihez), ha használom a session_start()-ot?
    Ha esetleg saját kezelőt írok, akkor szükség van-e egyáltalán a $_SESSION tömbre?
  • bracsek #6166
    mostmár látom gratula érte.
  • BIZ0906
    De azt csináltam amit mondtál.
  • bracsek #6164
    Nekem is mutatta de a FÓRÁSKÓDBAN nincs bene ez csak azért jelenik, meg mert az értelmesebb böngészők már megnézik van-e a tárhelyen favicon.ico és kirakják tárám nálad találnak. Tipikus Bill probléma a fóráskód nélküli programozás, de a látványhoz, nem igaz, hogy nem jó, sőt egyenesen kitűnő a frontpage, de annak is kell használni a kód nézetét, hogy valami legyen az egészből hanem valami dzsuvás kód lesz, ember legyen a talpán aki a world, excel, stb kimenetét megérti(öt színezet sór után), és a böngészőket se a micorsofty írta, szerencsére.
    Meg ha legalább a generált kódja valid volna W3C szerint, valid szerintük mert a böngészőt utána írják, ha valami nem megy a szabvány szerint, és mi meg írunk egy egy dologhoz 2-3 kódot: egyet explorernek egyet firefoxnak(mert hát szép és sokat tud plugin téren és nincs tele alapból olyanokkal amit nem használsz[itt a reklám helye]) és egyet az Operának ami betart mindent csak már zavarodik, kavarodik az egész.
    Van valahol olyan hely a weben ahol le vannak írva mik azok a tag-ek, java szkript fügvények amelyeket ez a szép hármas tökéletesen ismer? Vagy ehez már fekete mágia kell, és írjon mindenki minél szebb kódot, hátha megkönyörül rajta a böngésző és megjelenítí?
  • BIZ0906
    Megcsináltam nekem most megjeleníti. Remélem ti is látjátok de amikor elmentetem a kedvencekbe attol kezdve mutatja.
  • Dj Faustus #6162
    1. Az oldal kódjában sehol nem található a faviconra való hivatkozás.
    2. Az oldal neve/címe mellett (alapesetben, Firefoxxal nézve az oldalt) nem látható a favicon. Kivéve akkor, ha előtte felkeressük a http://biz88.extra.hu/favicon.ico állományt, és visszamegyünk az oldalra.
    3. Word - nem alkalmas weboldal készítésére (eléggé szutyok kódot hagyott maga után - az oldal letöltése ezért lassabb). Frontpage (Express) - már alkalmasabb (bár nem az igazi).
    Javaslom inkább tanuld meg rendesen a HTML-nyelvet. Nem árt. Jegyzetet már adtam.
  • passatgt
    nem, de nincs is benne a forrásban.
    ftp-n keresd meg az index.html-t, nyisd meg valamilyen szövegszerkesztőben, és rögtön az elején:

<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml"
    xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office"
    xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word"
    xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">

<head>
    <meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1250">
    <meta name=ProgId content=Word.Document>
    <meta name=Generator content="Microsoft Word 11">
    <meta name=Originator content="Microsoft Word 11">
    <base target=I1>
    <link rel=File-List href="index_elemei/filelist.xml">
    <link rel=Edit-Time-Data href="index_elemei/editdata.mso">

A két link-es rész alá rakd be amit lejjebb mondtunk
  • BIZ0906
    Csak annyit szeretnék kérdezni hogy ti láttok e icont az oldalam címe elött?
  • passatgt
    background:url(bg.gif) no-repeat;
  • Cat 02 #6158
    keresgéltem itt mert valaki írta :D 1ébként meg így is ismételte
  • GyimiGábor
    Kösz neked is, így is megy
  • bracsek #6156
    nm
  • Dj Faustus #6155
    GyimiGábor:
    Az utóbbit inkább így:
    $sorlekerdez_db = mysql_query("SELECT * FROM t".$id);

"background-repeat: yes;"
    Meg kéne tanulni a CSS nyelvet...

• GyimiGábor
    Mindenhogy próbáltam csak épp így nem, pedig ez a leglogikusabb...
    egyébként megy, kösz
  • bracsek #6153
    '-ok nélkül próbáld meg
  • bracsek #6152
    repeat
    repeat-x
    repeat-y
    no-repeat

valid értékek, de mi a kérdés?
  • Cat 02 #6151
    background-repeat: yes;

LOL :D ez nem valid ^^
  • GyimiGábor
    Hali

Ezt így elfogadja:
    $sorlekerdez_db = mysql_query("SELECT * FROM t1");
    ezt meg nem:
    $id=1;
    $sorlekerdez_db = mysql_query("SELECT * FROM 't$id'");

Nekem az utóbbi módszerre lenne szügségem. Mit tegyek, hogy így is menjen?

Egyébként ezt írja hibának:
    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\server\Apache2\htdocs\page\forum.php on line 167
  • Dj Faustus #6149
    "ha meg 0.5 öt írok be ugyanaz "
    1. 0.5 pixel nincsen. Ahogy 0.5 bit se. Nem felezhető, negyedelhető, stb...
    2. Akkor használd így - HTML:
    <tr>
    <td class="bsz">tartalom</td>
    <td clasz="koz">tartalom</td>
    <td class="koz">tartalom</td>
    <td class="jsz">tartalom</td>
    </tr>

CSS:
    td.bsz {
    border-left: 1px solid white;
    border-right: 1px solid white;
    }
    td.koz {
    }
    td.jsz {
    }

A vízszintes vonalazásnál meg ugyanez pepitában - csak ott a border-top és border-bottom tulajdonságokkal játssz...
  • passatgt
    nevezd el a td-ket, és bordert így add meg:

border-top:
    border-bottom:
    border-left
    border:right

ami kell
  • Cat 02 #6147
    ez így működik csak mivel minden dolognak 4 oldal van ezért duplavastag lesz, ha meg 0.5 öt írok be ugyanaz :)

(esetleg 0,5 kell ?)
  • lolka01
    Sziasztok! Nem tudjátok hogy a PANTEL STARTADSL és EXTERNET szolgáltatók közül melyik a legmegbízhatóbb?Kérlek többen is írjatok!
  • Dj Faustus #6145
    td {
    border: 1px solid white;
    }

A <table> elem cellspacing attribútumával tessék vigyázni - érdemes 0-ra állítani.
  • Cat 02 #6144
    ilyesmit (csak mindehol :D) h kéne elérni ?

külső keret table {
    border: 1px solid white;
    } az ez és jkó is de belül s.
  • Dj Faustus #6143
    Olvasd el a licenszfeltételeket
  • lolka01
    Ha egy Invision Power Board-ban ezt látom az azt jelenti,hogy egy idő után használhatatlanná válik?
    "Powered by Invision Power Board(Trial) v2.0.0 © 2007 IPS, Inc."
  • Dj Faustus #6141
    templates\subSilver\simple_footer.tpl
    Zöld színnel jelöltem, hogy az általad feltelepített/használt téma könyvtárában keresd.
    De! Mivel ez egy ingyenes fórummotor, ezen információkat kivenni szvsz. nem korrekt dolog.
  • lolka01
    És azt nem tudod hogy az alul található:"Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
    Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség"
    szöveg melyik fájlban található?
  • Dj Faustus #6139
    "És hol helyezzem el a html-ben? És mik közötte <head> </head> hol legyen?"
    Idézem előző hozzászólásom:
    "Ezt fel kell tölteni a webtárhelyre, és a <head> és a </head> elemek között hivatkozni kell rá:
    <link rel="shortcut icon" href="http://example.com/favicon.ico">
    <link rel="icon" href="http://example.com/favicon.ico">

A zöld színnel jelölt részt értelemszerűen átírod."

A <head> és </head> rész meg a <html> után van. De a HTML nyelvet meg kell tanulni. Tessék utánaolvasni. Például ezt.
  • bracsek #6138
    <html>
    <head>
    ide járnak az ilyen css meta tagok és a favikon
    </head>
    <body>
    </body>
    </html>
  • BIZ0906
    És hol helyezzem el a html-ben? És mik közötte <head> </head> hol legyen?