22786
Html-, css- és php-help
-
#6176 Ez a cikk pont azzal foglalkozik. -
#6175 "Egy olyan feltételt szeretnék csinálni, miszerint ha a $cimzett id-jű usernek a mail mező értéke 1, akkor ez történjen."
Kicsi szintaxhibás a kérdés, de kb. az alábbi lesz:
$querym = "SELECT id, mail FROM felhasznalo WHERE id='".$cimzett."' && mail=1;";
$numrow = mysql_num_rows(mysql_query($querym));
if ($numrow != 0) {
/* Apuuuu, kezdődik! */
} -
#6174 Kösz a válaszokat!
Mivel elég közel vagyok egy alapszintű munkamenet-kezelőhöz, befejezem (illetve próbálom). De van itt pár probléma:
SQL adatbázisban szeretném tárolni a dolgokat. Oda ugye bekerülnek az adatok. Na igen, de nem törlődnek. Tehát ha már régi a munkamenet, ki kellene, hogy törlődjön. Na igen, ezt hogy kellene megoldani?
Én kapásból olyanra gondoltam, hogy ha valami bekerül, akkor ellenőrizze le egyből, van-e lejárt munkamenet(és törölje azt). Ez jó módszer, vagy van valami pofonegyszerű dolog is? -
#6173 Hali!
Van egy felhasznalo táblám, és benne egy mail mező.
Egy olyan feltételt szeretnék csinálni, miszerint ha a $cimzett id-jű usernek a mail mező értéke 1, akkor ez történjen.
Előre is köszi -
BIZ0906 #6172 És persze köszönöm a segítségeteket -
#6171 Jól - bár a böngésző "jószívűségének" is köszönhető, hogy a Worddel kreált oldalt hajlandó volt megemészteni. ;) -
BIZ0906 #6170 Ezek szerint tényleg jól csináltam?
-
#6169 "Ha használom a $_SESSION változót, ahhoz mindenképpen kell a session_start()?"
Igen kell.
"Ha szeretném Én megadni a munkamenet-azonostót, akkor saját managert kell írnom?"
Igen, sajátot kell.
"Csak akkor férhetek hozzá a $_SESSION tömbhöz (vagyis előzőleg beállított értékeihez), ha használom a session_start()-ot?"
A session_start()-nak a szkript legelején kell lennie. Akár létrehozol, akár módosítasz, akár kiolvasod,...
-
bracsek #6168 nem árt a php manual szerint
meg át lehet a nevét írni a session_name() -vel -
#6167 Üdv!
Kicsit tanulmányoztam a munkamenetkezelést, de van néhány folt.
Ha használom a $_SESSION változót, ahhoz mindenképpen kell a session_start()? Mert eddig úgy vettem észre, hogy nélküle elveszik az adat, amit beleraktam.
Ha szeretném Én megadni a munkamenet-azonostót, akkor saját managert kell írnom? (Mert eddig úgy tűnik :-) )
Na a sötét foltok:
Csak akkor férhetek hozzá a $_SESSION tömbhöz (vagyis előzőleg beállított értékeihez), ha használom a session_start()-ot?
Ha esetleg saját kezelőt írok, akkor szükség van-e egyáltalán a $_SESSION tömbre? -
bracsek #6166 mostmár látom gratula érte. -
BIZ0906 #6165 De azt csináltam amit mondtál. -
bracsek #6164 Nekem is mutatta de a FÓRÁSKÓDBAN nincs bene ez csak azért jelenik, meg mert az értelmesebb böngészők már megnézik van-e a tárhelyen favicon.ico és kirakják tárám nálad találnak. Tipikus Bill probléma a fóráskód nélküli programozás, de a látványhoz, nem igaz, hogy nem jó, sőt egyenesen kitűnő a frontpage, de annak is kell használni a kód nézetét, hogy valami legyen az egészből hanem valami dzsuvás kód lesz, ember legyen a talpán aki a world, excel, stb kimenetét megérti(öt színezet sór után), és a böngészőket se a micorsofty írta, szerencsére.
Meg ha legalább a generált kódja valid volna W3C szerint, valid szerintük mert a böngészőt utána írják, ha valami nem megy a szabvány szerint, és mi meg írunk egy egy dologhoz 2-3 kódot: egyet explorernek egyet firefoxnak(mert hát szép és sokat tud plugin téren és nincs tele alapból olyanokkal amit nem használsz[itt a reklám helye]) és egyet az Operának ami betart mindent csak már zavarodik, kavarodik az egész.
Van valahol olyan hely a weben ahol le vannak írva mik azok a tag-ek, java szkript fügvények amelyeket ez a szép hármas tökéletesen ismer? Vagy ehez már fekete mágia kell, és írjon mindenki minél szebb kódot, hátha megkönyörül rajta a böngésző és megjelenítí? -
BIZ0906 #6163 Megcsináltam nekem most megjeleníti. Remélem ti is látjátok de amikor elmentetem a kedvencekbe attol kezdve mutatja. -
#6162 1. Az oldal kódjában sehol nem található a faviconra való hivatkozás.
2. Az oldal neve/címe mellett (alapesetben, Firefoxxal nézve az oldalt) nem látható a favicon. Kivéve akkor, ha előtte felkeressük a http://biz88.extra.hu/favicon.ico állományt, és visszamegyünk az oldalra.
3. Word - nem alkalmas weboldal készítésére (eléggé szutyok kódot hagyott maga után - az oldal letöltése ezért lassabb). Frontpage (Express) - már alkalmasabb (bár nem az igazi).
Javaslom inkább tanuld meg rendesen a HTML-nyelvet. Nem árt. Jegyzetet már adtam. -
#6161 nem, de nincs is benne a forrásban.
ftp-n keresd meg az index.html-t, nyisd meg valamilyen szövegszerkesztőben, és rögtön az elején:
<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml"
xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office"
xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word"
xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">
<head>
<meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name=ProgId content=Word.Document>
<meta name=Generator content="Microsoft Word 11">
<meta name=Originator content="Microsoft Word 11">
<base target=I1>
<link rel=File-List href="index_elemei/filelist.xml">
<link rel=Edit-Time-Data href="index_elemei/editdata.mso">
A két link-es rész alá rakd be amit lejjebb mondtunk -
BIZ0906 #6160 Csak annyit szeretnék kérdezni hogy ti láttok e icont az oldalam címe elött? -
#6159 background:url(bg.gif) no-repeat; -
Cat 02 #6158 keresgéltem itt mert valaki írta :D 1ébként meg így is ismételte -
#6157 Kösz neked is, így is megy -
bracsek #6156 nm -
#6155 GyimiGábor:
Az utóbbit inkább így:
$sorlekerdez_db = mysql_query("SELECT * FROM t".$id);
"background-repeat: yes;"
Meg kéne tanulni a CSS nyelvet...
-
#6154 Mindenhogy próbáltam csak épp így nem, pedig ez a leglogikusabb...
egyébként megy, kösz -
bracsek #6153 '-ok nélkül próbáld meg -
bracsek #6152 repeat
repeat-x
repeat-y
no-repeat
valid értékek, de mi a kérdés? -
Cat 02 #6151 background-repeat: yes;
LOL :D ez nem valid ^^ -
#6150 Hali
Ezt így elfogadja:
$sorlekerdez_db = mysql_query("SELECT * FROM t1");
ezt meg nem:
$id=1;
$sorlekerdez_db = mysql_query("SELECT * FROM 't$id'");
Nekem az utóbbi módszerre lenne szügségem. Mit tegyek, hogy így is menjen?
Egyébként ezt írja hibának:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\server\Apache2\htdocs\page\forum.php on line 167
-
#6149 "ha meg 0.5 öt írok be ugyanaz "
1. 0.5 pixel nincsen. Ahogy 0.5 bit se. Nem felezhető, negyedelhető, stb...
2. Akkor használd így - HTML:
<tr>
<td class="bsz">tartalom</td>
<td clasz="koz">tartalom</td>
<td class="koz">tartalom</td>
<td class="jsz">tartalom</td>
</tr>
CSS:
td.bsz {
border-left: 1px solid white;
border-right: 1px solid white;
}
td.koz {
}
td.jsz {
}
A vízszintes vonalazásnál meg ugyanez pepitában - csak ott a border-top és border-bottom tulajdonságokkal játssz... -
#6148 nevezd el a td-ket, és bordert így add meg:
border-top:
border-bottom:
border-left
border:right
ami kell -
Cat 02 #6147 ez így működik csak mivel minden dolognak 4 oldal van ezért duplavastag lesz, ha meg 0.5 öt írok be ugyanaz :)
(esetleg 0,5 kell ?) -
lolka01 #6146 Sziasztok! Nem tudjátok hogy a PANTEL STARTADSL és EXTERNET szolgáltatók közül melyik a legmegbízhatóbb?Kérlek többen is írjatok! -
#6145 td {
border: 1px solid white;
}
A <table> elem cellspacing attribútumával tessék vigyázni - érdemes 0-ra állítani. -
Cat 02 #6144 ilyesmit (csak mindehol :D) h kéne elérni ?
külső keret table {
border: 1px solid white;
} az ez és jkó is de belül s. -
#6143 Olvasd el a licenszfeltételeket -
lolka01 #6142 Ha egy Invision Power Board-ban ezt látom az azt jelenti,hogy egy idő után használhatatlanná válik?
"Powered by Invision Power Board(Trial) v2.0.0 © 2007 IPS, Inc." -
#6141 templates\subSilver\simple_footer.tpl
Zöld színnel jelöltem, hogy az általad feltelepített/használt téma könyvtárában keresd.
De! Mivel ez egy ingyenes fórummotor, ezen információkat kivenni szvsz. nem korrekt dolog. -
lolka01 #6140 És azt nem tudod hogy az alul található:"Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség"
szöveg melyik fájlban található? -
#6139 "És hol helyezzem el a html-ben? És mik közötte <head> </head> hol legyen?"
Idézem előző hozzászólásom:
"Ezt fel kell tölteni a webtárhelyre, és a <head> és a </head> elemek között hivatkozni kell rá:
<link rel="shortcut icon" href="http://example.com/favicon.ico">
<link rel="icon" href="http://example.com/favicon.ico">
A zöld színnel jelölt részt értelemszerűen átírod."
A <head> és </head> rész meg a <html> után van. De a HTML nyelvet meg kell tanulni. Tessék utánaolvasni. Például ezt. -
bracsek #6138 <html>
<head>
ide járnak az ilyen css meta tagok és a favikon
</head>
<body>
</body>
</html> -
BIZ0906 #6137 És hol helyezzem el a html-ben? És mik közötte <head> </head> hol legyen?