Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
setInterval kell neked, azzal X idõközönként meg tudsz hívni egy függvényt. Ha valami chat félét akarsz (szal több kliensed van és mindnek ugyanazt kéne mutatnia) akkor kell valami szerver oldani dolog is, amitõl X idõközönként kérdezed van-e új üzenet.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Elméletben nekem is megvan, csak sajnos nem nagyon értek a javascripthez.
SzirmosSzisza
X idõközönként ellenõrizheted Javascripttel, hogy van-e új üzenet/esemény/akármi és ha van, akkor lekérded õket.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hello! Azt meg lehet csinálni, hogy ha valaki megnyom egy gombot az oldalon, akkor egy adott DIV-et mindenkinek frissítse aki az oldalon van?
Ha nem akkor azt megmondjátok, hogy hogyan kell azt megcsinálni, hogy akkor idõnként frissüljön az adott div?
"firefox a modern kor IE-je😄"

Sajnos igen, majdnem 8 évig használtam korábban de az elmúlt idõben a "sebessége" is botrányos lett... 😞
355
1et értek, de sajnos nem mondhatom meg mindenkinek, hogy az IE helyett már a Chrome-ot ajánljuk, nem a Firefoxot.

Köszönöm, most mûködik!

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Terensz
Nagyon szépen köszönöm!

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

passatgt
firefox a modern kor IE-je😄

http://jsfiddle.net/ZwCAp/2/

+1 divvel jó ff-ben is(position:relative nem mûködik táblázat elemein firexoban), IE-ben nem néztem, de lehet ettõl megjavul ott is

MerlinW
Ajánlom a PHPMailer osztályt, sok bosszúságtól megkímél😊
vagy SwiftMailer

Egyébként (php.net):

function mail_send($arr)
{
$to = empty($arr<'to_name'>) ? $arr<'to_email'> : '"' . mb_encode_mimeheader($arr<'to_name'>) . '" <' . $arr<'to_email'> . '>';
$from = empty($arr<'from_name'>) ? $arr<'from_email'> : '"' . mb_encode_mimeheader($arr<'from_name'>) . '" <' . $arr<'from_email'> . '>';

$headers = array
(
'MIME-Version: 1.0',
'Content-Type: text/html; charset="UTF-8";',
'Content-Transfer-Encoding: 7bit',
'Date: ' . date('r', $_SERVER<'REQUEST_TIME'>),
'Message-ID: <' . $_SERVER<'REQUEST_TIME'> . md5($_SERVER<'REQUEST_TIME'>) . '@' . $_SERVER<'SERVER_NAME'> . '>',
'From: ' . $from,
'Reply-To: ' . $from,
'Return-Path: ' . $from,
'X-Mailer: PHP v' . phpversion(),
'X-Originating-IP: ' . $_SERVER<'SERVER_ADDR'>,
);

mail($to, '=?UTF-8?B?' . base64_encode($arr<'subject'>) . '?=', $arr<'message'>, implode("\n", $headers));
}

[merlinw.org]

MerlinW
SELECT UM.user, PN.pname, PV.pvalue
FROM users_pvalues AS PV
INNER JOIN users_main AS UM ON PV.uid = UM.uid
INNER JOIN users_pnames AS PN ON PV.pid = PN.pid

Nem tiszta mit szeretnél és hogyan, ezért az alábbiak nem feltétlenül állnak meg, de azért leírom.

Külön táblákat akkor érdemes készíteni, ha egy rekordhoz több rekord tartozhat, vagy ha túl sok mezõje van (50+).
Tehát ha pname-hez és pvalue simán mehet egy táblába, hacsak nincs valami más ok.

pname1;pvalue1
pname1;pvalue2
pname1;pvalue3
pname2;pvalue4
pname2;pvalue5
...stb

Így máris egyszerûbb a lekérdezés és az eredmény kezelése. Külön táblának akkor van ebben az esetben értelme, ha rendszeresen változatnád a paraméterek neveit. Esetleg, ha listázni szeretnéd a paraméterek neveit, bár akkor is ott a distinct vagy group by. Persze - ahogy írtam volt - ez függ attól mit szeretnél és hogyan.

Továbbá nem értem miért használsz minden táblánál más id nevet, ezzel szerintem magadnak okozol nehézségeket, persze ez szokás kérdése. Nálam mindig id, a kapcsolódó táblákban pedig táblanév_id a mezõ neve. Így egyértelmû mindig, illetve a kódban sem kell azzal foglalkoznom éppen milyen nevet adtam az id mezõnek.

[merlinw.org]

355
Operában, Krómban és Safariban OK, viszont:

passatgt
milyen böngészõ? nálam teljesen jó, így néz ki:

http://cl.ly/image/2s11150k3H0s

kifli
pear mail és pear mime és a pear smtp csomagja segítségével szeretnék HTML formátumú mailt kiküldeni.

Viszont olyan gondom van vele, hogyha a címzett neve tartalmaz ûõ betût, akkor nem küldi el a mail, mert nemtudja az utf8 kódolást feldolgozni.

Találtam rá megoldás, viszont nem sikerül beépítenem a kódba, amit használni szeretnék 😊

A megoldás így néz ki:

$headers = array( "Content-Type" => "text/plain; charset=\"UTF-8\"", "From" => "=?utf-8?B?".base64_encode($unicode_name)."?=" . " <[email protected]>", "Subject" => "my subject"

A kód amit használnék, ott a subject meg a címzett stb nem array listben van.

<!--?
include('Mail.php');
include('Mail/mime.php');

// Constructing the email
$sender = "[email protected]"; // Your email address
$recipient = "Leigh "; // The Recipients name and email address
$subject = "Test Email"; // Subject for the email
$text = 'This is a text message.'; // Text version of the email
$html = 'This is a html message'; // HTML version of the email
$crlf = "\n";
$headers = array(
'From' => $sender,
'Return-Path' => $sender,
'Subject' => $subject
);

// Creating the Mime message
$mime = new Mail_mime($crlf);

// Setting the body of the email
$mime->setTXTBody($text);
$mime->setHTMLBody($html);

// Add an attachment
$file = "Hello World!";
$file_name = "Hello text.txt";
$content_type = "text/plain";
$mime->addAttachment ($file, $content_type, $file_name, 0);

// Set body and headers ready for base mail class
$body = $mime->get();
$headers = $mime->headers($headers);

// SMTP authentication params
$smtp_params["host"] = "smtp.gmail.com";
$smtp_params["port"] = "25";
$smtp_params["auth"] = true;
$smtp_params["username"] = "[email protected]";
$smtp_params["password"] = "pass";

// Sending the email using smtp
$mail =& Mail::factory("smtp", $smtp_params);
$result = $mail->send($recipient, $headers, $body);
if($result === 1)
{
echo("Your message has been sent!");
}
else
{
echo("Your message was not sent: " . $result);
}
?>

Hogy tudnám összehozni, hogy mindenhol feldolgozza a pear mail az utf8 karaktereket? Küldõ, címzett, subject, etc...
Felületesebb vizsgálódás (tehát nincs kizárva, hogy elsiklottam dolgok felett) után egyik oldal esetében sem tudtam ismertebb CMS rendszer nyomára akadni, a HTML kód elemzése során is mindkét esetben inkább egyedi/closed source/cloaked motorra utaló dolgokat találtam.

"Ha külön készített mennyibõl jönne ki egy ezekhez hasonló, de mégsem klón oldal ?"
Ha ezt úgy érted, hogy valakivel elkészíttetnéd és hasonló színvonalt szeretnél, akkor nem olcsón...

Persze van sok nagytudású ingyenes CMS, de azokkal is bõven lehet szopni, ha valami egyedi elven mûködõ dolog kell bele.
cataflam02
Üdv!

Az alábbi oldalak milyen alapokon futnak ?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.moovie.cc

http://animeaddicts.hu

Ingyenesen elérhetõ vagy külön készített ?
Ha külön készített mennyibõl jönne ki egy ezekhez hasonló, de mégsem klón oldal ?

Elõre is köszönöm.

One more story

SzirmosSzisza
Ha nagyon nem sikerül megoldani, akkor tárold el az adatokat JSON-ban. (vagy használj valami dokumentum tároló adatbázist)

Terensz
Pontosan erre jó, egyedi adatokat lehet majd megadni.

Kb. így néznek ki a táblák és mezõk:

users_main : uid , user , pass , name , email
users_pnames : pid , pname
users_pvalues : pvid , uid , pid , pvalue

A _pnames táblában annyi sor lesz, ahány jellemzõje összesen lesz a usereknek az adott weboldalon.

A _pvalues tábla csak a _pnames id-ját fogja tartalmazni.
A _main táblával az uid lesz a kapcsolat.

És azt szeretném, ha egy olyan lekérdezésem lenne, ami készít egy új táblázatot, a mezõk neve pedig a _main tábla mezõnevein túlmenõen folytatódnának a _pnames táblában található paraméternevekkel.

355
Köszönöm, de valami miatt nekem használhatatlan, ahogy megjelenik. A zöld th elemek üresek, a nevek (a th span elemek) nem jelennek meg, a 'hosszabb címke' pedig teljesen el van csúszva jobbra.

passatgt
355
CSS help kellene. Egy felmérés adatait kell HTML-be öntenem. Emberek jelölnek meg embereket, az eredményt mátrixosan kell megjeleníteni, valahogy (nem valahogy - pontosan) így:

A lényeg a fejlécben elforgatott szöveg. Egy táblázatban akár 50 név is lehet, nem írhatok vízszintesen.

Rengeteget gugliztam, próbálkoztam, a legjobb, amit össze tudtam hozni ez a kód:

th {
height: 260px;
border: 1px solid #222;
background: rgba(0, 0, 0, 0.5);
}

td {
border: 1px solid #222;
overflow: visible;
}

.rDiv {
transform: rotate(90deg);
white-space: nowrap;
}

.rDiv p {
padding: 5px;
margin: -20px -40px;
}

Ez a HTML anyag (a nevek listáját egy internetes névsorból vettem kamuadatnak, valójából nincs közük a felméréshez):

<table>
<tr>
<th><div class=\"rDiv\"><p></p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Fekete Anna Róza</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Komár Kitty</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Golda Kata</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Kalmár Kata</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Kovács Emese</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Varga Botond</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Bodó Sára Borbála</p></div></th>
</tr>
<tr>
<td>Fekete Anna Róza</td>
<td></td> stb...
</tr>
</table>

Az eredmény elég szarul néz ki. A kisebbik gond, hogy a szövegek függõlegesen középre vannak igazítva, bármit csinálok. A fõ probléma, hogy a cellák szélessége a benne lévõ szöveg hosszától függ, pedig nem kéne. Kép, hogy érthetõ legyen:

Bármi segítség jól jönne!

SzirmosSzisza
Én se nagyon értem ez így miért jó, max akkor lenne értelme, ha egyedi adatokat lehetne megadni a usereket (macska színe, kedvenc alma, etc)

Más: http://finecitizens.com/defineResponsive/

Lehet én értelmezem rosszul, de ennek a szerkezetnek akkor látnám én max értelmét ha esetleg a "users_paramname" táblában lenne még 1 ID mezõ, vagy te az emaileket akarod kulcsnak használni ?
Terensz
Sziasztok!

Mysql helpet szeretnék kérni.

Van egy "users_main" táblám, ami csak a legalapabb paramétereket tárolja (uid, username, pass). Van egy "users_paramname" táblám, ami csak a paraméterek neveit tárolja, pl. email, zipcode, city, street. És van egy "users_paramvalues" táblám, ami a paramétereket rendeli az usershez.
Olyan lekérdezést szeretnék, amiben megjelenik az userid, username (ez a 2 az users_main táblából), zipcode, city, street (utóbbi 3 az users_paramvalues/paramnames táblából) paraméterek neve a fejlécben, és az összetartozó értékek magában a táblázatban.

Valószínûleg a SELECT-tel és a JOIN-nal kell valamit trükközni, de pár óra kísérletezés nem segített. Vágja valaki az SQL-t ilyen szinten?

Közben újabb elvi jellegû kérdés PHP/MySQL témában, ha valaki unatkozna:

Egy faszerkeszetbe rendezhetõ és kurvára flexibilis rekordosztályon dolgozom,tehát tulajdonképp egy elég fejlett node osztályon.

Ragaszkodnék egy egységes táblához, ami csak {id, szülõ, primitív név(url-hez pl), típus indexelt mezõkbõl és a data nevû, nem indexelt, típusonként tetszõleges 1 dimenziós stdClass/array-ból enkódolt JSON string mezõbõl állna.

Ez a "kurvára flexibilis" elvárásomat így teljesíti is, viszont a data mezõ értékei alapján való szûrés így nyersen nehézkes és teljesítménygyilkos lenne.

Találtam egy megoldást (le is kódoltam már amúgy így reggeli unalmamban 😄):
Van egy segédindex tábla, saját id-vel, node id-vel, data-n belüli azonosító és érték párossal, ez a különbözõ írásmûveleteknél magától frissül ('DELETE FROM tábla WHERE nid=$this->id' illetve konstruktív mûveleteknél utána 'INSERT INTO tábla (nid,fname,fval) VALUES (...)').

Megoldottam a keresést is nagyon kényelmesen:
Van két szûrõ metódusom (illetve több is, de erre a kettõre alapulnak lustaságbarátabb shorthandek) az alap rekord osztályomban, azokat override-oltam, ha van data (data majd szögletes zárójelben a beágyazott mezõ neve ha megenné a fórummotor BBCode-ként), mint mezõnév a lekérés paramétereiben, akkor az kicserélõdik egy "id IN (...)" feltételre a segédindex tábla lekérdezésének eredményei alapján, majd az megy tovább a szülõ osztály metódushívásába.

A kérdés tulajdonképp az lenne, hogy teljesítmény szempontjából szerintetek sikerült így a legoptimálisabb megoldást megtalálnom (+alkotnom) a problémára, vagy létezhez esetleg még valami jobb? A komplexebb, motorspecifikusabb adatbázistervezési eszközöket kerülném lehetõleg a széles futáskörnyezet-kompatibilitás védelmében.
Ja bocs, a link: https://chunkhost.com/signup/plan/new
Ilyet tudok még:

"Free Chunk 128
128MB RAM
3GB Disk
35GB Data Transfer
$0.00/month
(Facebook login required.)"

De fogalmam sincs milyen a sávszél, mert nem vagyok résztvevõje a Nemzetközi Önkéntes Személyesadat és Kapcsolatiháló Közzétételi Programnak, szóval nem tudok regisztrálni a szolgáltatásra (valószínûleg itt még mélyebben ellenõrzik a személyazonosságot, úgyhogy "látogatói" profillal inkább meg sem próbálkozok).
SzirmosSzisza
Igen, mondjuk fél évre 18$, annyit kibírok 😊

kifli
de az már fizetõs gondolom...

Valaki esetleg tud, olyat, aho lehet forgalmazási korlát havonta, csak kicsit gyorsabb a net? ts3-at szeretnék rá felapplikálni 😊
Nekem Apache2-MPM-Worker, PHP5-CGI, MySQL, ProFTPD, BIND9, SSH, Postfix, Webmin fut rajta 😊
SzirmosSzisza
Kis saját shellnek ez is tökéletes szerintem.

Nekem is kb ennyi tud, csak 256MB ram van meg gigabites uplink (havi 1TB korláttal). Fut rajta egy irc bot, deluge meg egy flask app 😊

Egyébként így néz ki pontosan:
Az upstream/downsteam van 1mbps körül, de néha lemegy félre is sajnos.

Forgalmazási korlát nincs.
SzirmosSzisza
Mármint a korlát vagy a rendelkezésre álló ?

Csak mert IRC nem eszik sokat <#nezze>

Viszont ez érdekelne engem, Linket ! 😄

amit én adtam link ott jó a sávszél és nincs adatforgalmi korlátsem
a lényeg, h nem kamu haveromé 100 ingyen tárhelyet kiad, nekem is van 😄
passatgt
érdekes, hogy az összes megrendelõjük hadilábon áll az í betûk használatával😄

Amúgy az SSH valóban ritka ingyen tárhelynél 😊
Kösz, de ingyen van VPS-em 10GB tárhellyel 😄

(Mielõtt elárasztanának a privát üzenetek, szólok elõre, hogy a sávszél viszont elég karcsú)
Ha valakinek kell esetleg tárhely(kicsit reklám de INGYENES) Regeljetek ingyen van és van SSH stb.
Kérdés: Ugye csak metódusoknak nem illik __ (dupla aláhúzás) kezdetû neveket adni? (PHP)

Konkrétan amit most csináltam (nem elõször de most elgondolkodtam rajta eléggé), az egy olyan controller kezelõ megoldás, hogy a controllerek classneve szabadon válaszható, a következõ módon:

$this->__instance=new osztálynév($this); //Egy controllerhost objektum kontextusában történik az include, a $this arra mutat

class osztálynév extends controllerbase{
// ...
}

Technikailag nem kérdés, hogy úgy érzem kurva jó megoldást találtam (utálom ha meg van kötve a kezem fájlnév-classnév-egyebek terén, persze kell a konzisztencia, de egy moduláris struktúrában had engedjem már meg magamnak, hogy elhagyom a fájlnevek elõl a modulnevet ha már a könyvtárszerkezetbõl egyértelmû, viszont a classnévbe meg kiírom), viszont nem tudom mennyire elfogadott és developerbarát dolog ez a dupla aláhúzásozás property-k esetén (én azért álltam rá, hogy az õsosztályok így egyrészt maximális teret hagyjanak a gyermekosztályok változóneveinek, plusz a hovatartozásuk is kiemelõdik így, viszont lehet ez másokat megzavarhat), ami fontos kérdés mert egy open source rendszer lesz ebbõl.
SzirmosSzisza
Én Notepad++-t szoktam, Linux alatt meg Vim-et.

kifli
fu, kösz a listát, átnézem és válogatok <#worship>
Malakai
Sidebar enhancements csak a jobb gombos menüt egészíti ki, fõleg a project almenü alatt lévõk hasznosak nekem.

Még fent ezek vannak fent, sok csak apróságot ad hozzá, de még nem teljes:
PackageControl - Abc sorrendet megtörve, gondoltam ide írom, hátha még valaki nem ismeri, legalapabb dolog. 😊

A korábbiak:

SublimeCodeIntel - Az open komodo codeintelje sublimehoz, egy picit le van maradva a komodotól mondjuk, egy-két syntax nincs benne, vagy nem 100-as.
SublimeLinter - Linter jópársok nyelvre, hogyha fent vannak a kellõ appok persze.
Http Requester - Ez csak tol egy requestet a kijelölt címre (akár methodot eléírva) és egy új tabon mutatja a visszakapott http headereket és bodyt.
LiveReload - LiveReload pluginok kellenek böngészõbe, de utána szépen mûködik, legalábbis Chromeban és Foxban.
Sidebar Enhancements - Project alól excludolni mappákat, vagy épp hozzáadni, de egyéb pár apróságot is használok néha. A böngészõben betölteni projectet adott url-en keresztül featurel reklámozzák, de azt én nem találtam annyira hasznosnak, mivel legtöbb project, amit úgy nyitnék úgyis átfut mod_rewriteon és nem az index.php-t szeretném látni az url-ben. De erre van egy issue githubot, úgyhogy lehet jó lesz az még. 😊

És a többi, amit nem írtam:

AAAPackageDev - Új sublime package készítésének megkönnyítésére.
AdvancedNewFile - Ezt Tuts+ról lestem el, minimálisan gyorsítja új file készítését, nincs os dialog a file mentésére, csak alul beírod a filenevet, mint átnevezéskor.
Can I Use - A caniuse oldalt nyitja meg és ugrik arra a css propertyre, amin épp áll a kurzor.
CoffeeScript
ColorPicker - Csak kipróbáltam, sajnos nem ismeri fel, hogy rgb(a)/hsl(a)-t akar módosítani az ember, mindig hex-be szúrja be.
DocBlockr - Autómatikusan beszúr snippetet a docnak, kinyeri a paramétereket.
Emmet - Ez is alap végülis, zen codingot váltotta fel az emmet, ha valaki lemaradt róla. 😊
EncodingHelper - Hasznos, ha elõfordulhat, hogy sokféle encodeolással kap az ember fileokat, mutatja alul miben van a file, meg lehet konvertálni.
laravel-blade - Ja, használom Laravelt. 😊
LESS
Markdown Preview - Gyors megnyitni a html-t böngészõben.
Nettuts+ Fetch - Ja, ez is tuts+ról. 😊 Igaz még nem nagyon használtam. Gyors lekapni egy-egy file tartalmát netrõl, vagy pedig egy zipet tölt le és tömörít ki a projectbe.
Prefixr - Ugyanazt csinálja, mint a prefixr js/node script.
SCSS
Stylus

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Igen, adobe kezdeményezés, de perpill MIT license, ami persze nem jelenti azt, hogy x-edik verziótól ne állíthatnák át commercialra, de ugyebár addig a verzióig akkor is MIT marad.
Van egy külön contribution licensük mondjuk, amit nem néztem még annyira meg, de elsõ pillantásra lényegében azt vállalod, hogy az általad küldött kód nem része egy meglévõ IP-nek. Azaz leveszi az adobe válláról a terhet, ha te olyasmit küldesz be, amiért aztán valaki reklamál, hogy az õ találmánya.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

MerlinW
Brackets nem Adobe kezdeményezés? Mintha ilyet olvastam volna anno.

[merlinw.org]

kifli

na ez a sublime nagyon megtetszett, mondhatni szerelmes lettem bele 😄

malakai köszi a plugin ötleteket! Ha valakinek még van valami hasznos pluginja jöhet 😊
(egyedül a sidebar enhacements-re nem jöttem rá miért is létszükséglet 😊)

pspad-et használt már valaki? Ismerõs használja, én 1x próbáltam, annyira nem láttam mi benne a jó, de lehet csak pluginok kellettek volna ahhoz is 😊
Jim Morrison
Igen, sajnos kipróbálni nem tudom, a sebességén kívül mást nem is nagyon tudok róla, de a véglegesben biztos (remélem) lesz pár finomság.
(Nettuts+ os videót láttam anno)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Malakai
ST3 is jön egyébként, béta már elérhetõ regisztráltaknak, hatalmas újítások nincsenek, de ami van az kellemes, fõleg hogy eddig se volt lassú, de a hármas nagyon fürge lett, egy elsõ indításos cold open után gyorsan nyitott eddig mindent és még a méretesebb projectekben is gyorsan keres. Õszintén azt hittem, hogy a package managert belerakják, de egyelõre ez még nem történt meg. Sajnos csak a nagyon minimál packagek maradtak kompatibilisek, többségére még várni kell frissítésre, addig nálam meg még marad ST2.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
ezek jó kis pluginok, köszi ! 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Malakai
Bracketset elég aktívan fejlesztik, viszonylag gyorsan kerülnek bele az új dolgok, kiegeket is támogat mostmár, szóval ki tudja mi lesz belõle hamarosan. Quick edit tényleg jó dolognak tûnik, habár én már nagyon megszoktam sublimeban a symbolra ugrást, ami dettó gyors és mûködik teszemazt egy sass fileal is, habár igaz, nem csak egy ctrl+e, ami pillanat alatt figyelembe veszi a selectorokat. 😊 CSS és HTML-re tényleg jó lehet, JS-hez már nincsenek akkora elõnyei, szerver oldali nyelvhez meg egyelõre egy notepadal ér fel (habár kiegeket nem ismerem). Open source + MIT license, az viszont mindenképp nagy plussz. 😊

Sublimehoz meg sok féle plugint általában, habár pont most lett újrarakva és még nincsenek felpakolászva, de CodeIntel, Linter, requester, LiveReload, sidebar enhancements alap pl, ezek nélkül neki se kezdek. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )