22786
Html-, css- és php-help
  • Jim Morrison
    igen, sajnos ezek végig ilyenek (csomó fájl, valamelyik rövidebb, valamelyik 1-2 ezer sor). Ezért írtam, hogy c#-ban meg tudom írni, mert ott van gyakorlatom, de php ban sajnos nem vagyok tisztában mik állnak rendelkezésimre, elég gyakran ezért is keresek rá szinte mindenre gugliban :/ Hogy itt hogy kell, hogy addig olvassa amíg ilyen ({) karakter nincs és akkor csinálja ezt amíg ilyen (}) (még) nem tudom, C# ban tök egyszerű.
  • Malakai
    Ha teljesen az a formátum, amit ide is beírtál, akkor ha sikerül is a file tartalmát beadnod neki, akkor se fogja megenni, nem csak az első sor, de pl utána is hiányoznak a kettőspontok a kulcs és az érték közt és minden érték közt kellene lennie vesszőnek.
  • Jim Morrison
    json_decode -ot természeten már gugli is kidobta, lehet a fájl olvasással van a baj?
    $file = file( $destination ); -> array(1533)
    $file = file_get_contents( $destination ); -> string(30945)

filenál ezt kapom: json_decode-ra ezt kapom: Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string

file_get_contents-nél meg simán NULL.

valószínűleg azért, mert ahogy írtam ez egy JSON _szerű_ fájl. Itt validáltam a fájlt és már az első sorban hibát talált (Expecting '{', '[').
  • Malakai
    json_decode()? :)

Szerk: Mellesleg amit beillesztettél az nem valid json még az első sort kiszedjük akkor sem. :)
  • SzirmosSzisza
    Gondolom hívsz rá valami json_decode függvényt, aztán simán asszociatív tömbként kezeled.

Valami ilyesmi lehet:

$json_data = json_decode($string)
    echo $json_data['elso']['valtozo']

aztán lehet nem, ki tudja ¯\_(ツ)_/¯

szerk.: rohadt jó vagyok, eltaláltam :D
  • Jim Morrison
    php ban hogyan tudok feldolgozni egy JSON szerű fájlt? C#-ban meg tudom írni, de azzal nem vagyok előrébb :/
    Az első sort egy változóba olvasnám be, és utána már rendesen mint egy json. Ilyen a fájl felépítése:

"Random/szöveg/ezkell.res"
    {
    "elso"
    {
    "valtozo" "mennyisegu"
    "paramaterek" "0"
    "ha_kocsi"
    {
    "latszodhat" "1"
    }
    }
    "ketto"
    {
    ...
    }
    }
  • kifli
    na, végülis így sikerült megoldanom:

<?php
    $cmd = "ps `cat ./program.pid`";

exec($cmd, $outputpid, $result);

if(count($outputpid) >= 2){

echo "fut";
    }
    else{
    echo "nem fut";
    }
    ?>
  • SzirmosSzisza
    Amúgy hülye vagyok, regexel meg lehet nézni, hogy előtte/utána is whitespace van-e :)
  • kifli
    process név nincs meg, csak a pid, megnézem akkor kill -0-al...
  • Malakai
    Vagy kill -0 $pid, zéró signalal nem kéne neki lelőni, csak visszajön 0-val, vagy ha nem fut akkor -1-el, bár nem is tudom őszintén szólva, hogy a php exec() output array azt elkapja-e, nem biztos.
  • SzirmosSzisza
    Process névre keres (bár szerintem tud másra is) és PID-et ad vissza. Amúgy, ha nem nagyon akarsz pontos lenni, akkor ps aux | grep pid és megnézed mennyi sort ad vissza. (csak ugye, ha pl 2 a pid-je, akkor ez kiírja 22-re is :D). Vagy, ha megvan megvan a process neve, akkor pidof és ha nem ad vissza semmit, akkor nem fut.
  • kifli
    linux-ról van szó.

exec-en gondolkodtam, hogy valahogy megoldható. csak pgrep nem egészen olyan outpuot adott, ami nekem jó. Illetve az process név-re működik ha jóltudom nem is pid-re.
  • Malakai
    Windows alatt elméletileg van egy win32_ps_list_procs(), amennyiben a win32ps ext fent van, egyébként meg futtatnod kell a cli parancsot és a string outputal bűvészkedni.
  • kifli
    egy újabb találóskérdés csak nektek :)

php-ban szeretném ellenőrizni, hogy egy adott process fut-e. A process pid-je megvan egy file-ban, ez alapján szeretném ellenőrizni, hogy épp fut-e vagy sem.
  • Malakai
    Egyre több webfejlesztő használja, főleg ez-az ami nagyon látszik (általános célú programnyelvek népszerűsége csökkent a webes technológiákkal szemben), na meg az iphone->ios váltás és az android térnyerés, ms cuccok viszont különösen nagyot zuhantak (c#, asp.net, .net).
  • SzirmosSzisza
  • Culram #21007
    Angular jó cuccnak tűnik, vannak benne érdekes dolgok. Köszi.
  • SzirmosSzisza
    Tippre átírtad az ő elérésüket is.
  • Norbi779
    Hello! Találtam az interneten egy Mod Rewrite Generator -t. Beállítottam ami kell, és amit kiadott kódot, beillesztettem az .htaccess fájlba. feltöltöttem, működik is, jól, csak az oldal css fájlját mint ha nem töltené be. Fehér a háttér és össze-vissza ott az oldal tartalma. Mi lehet a hiba?
  • Mcrider9
    értem, na erre nem is gondoltam hirtelen
  • Lazarus
    Ha nem gond ha a google csak egy oldalt indexel akkor szerintem jó. (Ha sokoldalú a profil hátrány lehet)
  • Mcrider9
    Ti mennyire szoktatok eltérő, vagy merészebb felépítésű oldalakat készíteni, mint a megszokottak?

http://www.popshun.com/sharez/

Szerintetek egy ilyen oldalt üzleti célokra érdemes felhasználni tapasztalatok alapján, vagy inkább egy régimódit?
    Például első regisztrációs gombnál elcsúszó menü, vagy
    belépésnél ("1" a fhnév, és "2" a jelszó) ilyen dinamikusan megoldott felület. Még csak a kereten dolgozok, semmi extra egyébként csak érdeklődök.
    Illetve IE7-ben teszteltem, ott jóvolt, mennyire kell kompatibilisnek lenni visszamenőleg?
  • SzirmosSzisza
    De konkrétan mit nem értesz vagy mit keresel? Web appokra vannak frameworkök (angular js pl) azok segítenek, de azok se instant megoldások.
  • Culram #21000
    Egyszerűen nem tudom pontosabban mint a chrome beállítások része, ahol a beállítások kihatnak az applikációra. Ötleteim voltak xml-re sql-re, de nem akar összeállni...
  • Malakai
    Pont úgy, html(+jquery)(+php), pl. Ilyen tág kérdésre kb ilyen tág választ lehet adni.
  • Culram #20998
    Tudtok megoldást arra, hogy hogy lehet egy applikációhoz settings oldalt készíteni? kb. olyant mint a Chrome beállítás oldala? (html+jquery+php)
  • Malakai
    Vagy QueryPath, ami nem 3+ éve volt utoljára frissítve. :)
  • Lazarus
    Pont ilyen kell nekem, köszönöm! :)
  • SzirmosSzisza
    Én phpQuery-t használtam hasonlóra. (vagy, ha nem ragaszkodsz PHP-hoz, akkor BeautifulSoup)
  • Lazarus
    Tudtok jó php-s libraryt arra hogy egy html forrás kódból hogyan lehetne egyszerűen kinyerni az adatokat? cron jobnak tervezem, tehát javascript sajnos nem játszik.

Pl:
    <table>
    <tr><td>101</td><td>Shipped</td><td>RB12432CN</td></tr>
    <tr><td>102</td><td>Shipped</td><td>RB64234CN</td></tr>
    <tr><td>103</td><td>Processing</td><td></td></tr>
    </table>

Adat tömböt szeretnék belőle csinálni így:

$data[101] = Array('status' => 'Shipped', 'tracking' => 'RB12432CN');
    $data[102] = Array('status' => 'Shipped', 'tracking' => 'RB12432CN');
    $data[103] = Array('status' => 'Processing', 'tracking' => '');

Tudom hogy egy rakás strrpos() függvénnyel meg lehetne oldani, de valami children/parent element szelektorral jobb lenne, viszont azt se tudom mire keressek rá :|
  • Jim Morrison
    Én anno kipróbáltam dszani színsémáját (link) és valahogy leragadtam nála, de most, hogy újra nekiállok aktívoskodni kipróbálom majd a te konfigurációdat is.
  • SzirmosSzisza
    Nekem így néz ki, bár ez inkább bubuntutól veszi a dolgokat, sok vim specifikus dolog nincs benne.
  • Malakai
    Újabb közkérdés. Ki milyen színsémát és betütípust használ szerkesztőben? :)

Én Monokai + DejaVu Sans Mono.

Más: Bracketsen azért már kiütköznek az adobés tulajdonságok, de jelen esetben pozitívan. Na nem mostani a dolog, tehát aki követi annak nem újdonság, de én le voltam ezzel maradva. Brackets + psd lens.
  • Malakai
    Igazából viszonylag kevés az x-www-form-urlencoded (ez az, amiben alapból küldi az adatot) előnye a jsonal szemben, az egyetlen előnye lényegében, hogy a http szabvány része és pl php alapból konvertálja array-ekbe az adatot és nem kell neked lefuttatnod egy functiont. Ellenben a küldött adat valójában nagyobb összehasonlítva a json-el, eleve a formátum is, amire rájön az urlencode, dettó nem ismer egység típúsokat (minden string) és a json úgy általában olvashatóbb, főleg bonyolultabb adathalmazoknál.
  • Mcrider9
    Köszönöm és ez van bármiféle negatív hatással? Sok helyen látom túlbonyolítják a tömbök küldését JSON pluginnal például, illetve az $.ajax hívást több paraméterrel látják el, hogy tényleg JSON-ba menjen, így akkor nem látom értelmét azok használatának és így praktikusabbnak tűnik.

Illetve, hogyan tudok syntax highlightert ezen a forumon létrehozni? :)
  • SzirmosSzisza
    jsonban küldöd, szerintem akkor kéne decode és társai, ha valahogy így küldenéd

var string = "{
    'name': 'béla',
    'kor': 44
    }"
  • Mcrider9
    var teszt_adatok = {
    "name" : "Teszt Elek",
    "phone" : "4612345678",
    "cim" : "cimem",
    "ar" : "1000Ft",
    "kosar" : "kosaram tartalma",
    "email" : "[email protected]"
    }
    $.ajax({
    type: "POST",
    url: "http://oldal.hu/valami.php",
    data: { "adatok" : teszt_adatok }
    });

Ilyen módon átküldök a phpnak egy objektumot jQuery-vel, akkor ez a háttérben milyen formában történik? Mert a php rögtön tudja tömbbként kezelni az elemeit. Nem kell se json_decode, se unserialize. Akkor ez milyen küldés?
  • kifli
    tegnap este sikerült rájönnöm, túl hosszú volt a sor, ahogy megkapta a levélküldő...

Malakai köszönöm a tippet :)
  • MerlinW
    Így nem tudunk segíteni, kérünk pastebin kódot mindkét oldalról.
  • Malakai
    Nem túl hosszú esetleg az a sor? Szabvány maximum 998 karakter, de ajánlott 78 fölé nem menni, plussz sortörés.