22786
Html-, css- és php-help
-
#21343 oksa, koszi. a jsnek utana jarok majd :) -
#21342 #21326 és #21332
Tehát mielőtt kiírnál bármit is azelőtt, akkor lehet átirányítani. (bár csinálhatod js-el is, azzal lehet bármikor :) -
#21341 hogy minden elejere ? az include mysql.php ele ? -
#21340 echo "Talalat" helyett header('Location: ./'); és az egészet minden elejére rakni, legalábbis, ha jól értelmeztem. -
#21339 Hellosztok, van egy nagyobb alap IF ami megnezi hogy az adatbazisbol kikert adat nagyobb-e 0nal vagy nem. Ha kijon nagyobbra akkor szeretnem at iranyitani az oldalt egy masik filera csak ez sehogy se jott ossze, tudna valaki segiteni ?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!if ($row = mysqli_num_rows($result) > 0) {
while($row = mysqli_fetch_array($result))
{
echo $row['username'] . " " . $row['id'];
echo "<br />";
}
}
else {
echo "Talalat: 0";
echo "<br />";
}
U.i: a while-t nevegyetek figyelembe
-
#21338 valóban, kiraktam doctype elé a cookie-s részt, és így most jó :) köszi! -
#21337 QueryPath, hasonló mint a phpQuery, csak ez mai napig karban van tartva (pq utoljára négy éve volt fejlesztés alatt). -
Dodo55 #21336 Kérdés: PHP-s DOM kezelésre mi a legjobb cucc?
A PHPQuery egyelőre úgy-ahogy bevált, de itt-ott vannak benne hiányosságok (pl. nincs prop függvény).
Néztem még előtte a PQLite-ot, az már rögtön elvérzett a szelektoroknál. -
#21335 Igen, erre gondoltam, mármint nem feltétlen kornkétan így, ez egy gyors megoldás lehet. Az egész logika átalakítása meg kicsit ágyúval verébre lehet... :)
Más: Közkérdés, csak gyorsba: Coffeescript, szerinted jól olvasható? :) -
Dodo55 #21334 A legelső script legelső utasítása ez legyen:
ob_start();
Ahogy Malakai mondta, a BOM-ra figyelni kell a fájlban.
Utána pedig a legutolsó kimeneti utasítás (echo, print, stb) után:
while (ob_get_level() > 0) {
ob_end_flush();
}
-
#21333 Oks köszi majd megnézem. :) -
#21332 Azért írtam ezt, mert sok xamp/wamp disztribúcióban az output_buffering alapból be van kapcsolva, míg szerveren nem biztos. Ez okozzahatja, hogy localhoston működik akkor is, ha küldesz valamit előtte.
És valami alatt bármit értek, tehát head, doctype, whitespace, akármi az egész futtatás alatt, nem csak abban a php fileban, akármi, még az is bekavarhat talán ha van BOM a file encodeban. Ha output_buffering be van kapcsolva, akkor bizonyos méretig nem küldi valójában egyből dolgokat kimenetre, hanem előbb bufferbe tölti (4KByte-ig talán), aztán annak beteltekor, vagy a végén küldi, így valójában a cookie bemegy elé.
Tehát ha tényleg ez a probléma, akkor vagy bekapcsolod output_buffering-et, vagy jobb lehet ha (emellett) manuálisan használod az ehhez tartozó function-öket, vagy mégjobb lenne persze, ha rendezett a kód és a logikai műveletek, IO, stb még a html legenerálása előtt megtörténne. -
#21331 Akkor tényleg olyasmi lesz amit #21326-ban írtak. Biztos, hogy a legelején van? (már rég PHP-ztam, de nekem az rémlik üres sor se lehet, bár lehet keverem) -
#21330 Megnéztem azt is h csak ezt az ifie.php-t nyitom meg. ekkor elkészül a cookie és ha ezután frissítem az éles oldalt akkor jól fut le a kód tehát olvassa is a cookiet... -
#21329 mind a két if ág megvan, de valamiért nem hozza létre a sütit, vagy nemtom.
a cookie műküdik amúgy, legalább is ezzel a php-val ami itt van, jó volt...
-
#21328 Ilyen falusi printes megoldást próbálhatsz esetleg, hogy belép-e egyáltalán az if ágba, illetve ebben nem vagyok biztos, de szerintem sütihez is kell valamit engedélyezni php-nál. -
#21327 Egy if ie-be van include_once-al behúzva ez az php. De ha kiveszem onnan, akkor se működik ie, chrome stb alatt se. Csak localhost-on. -
#21326 Ha küldesz bármit a sütik előtt kimenetre, akkor az lesz valószinüleg a bibi, a sütiket még bármi más kimenet előtt helyezd el. -
#21325 hali!
Az miért van, hogy localhost-on (xampp) elkészül a cookie, és működik a kód, de ha kirakom élesbe, akkor nem történik semmi a gomb lenyomása után?
<?php
if(isset($_GET['accept'])) {
setcookie('accept', 'true', time() + 86400);
header('Location: ./');
}
?>
<?php
if(!isset($_COOKIE['accept'])) {
?>
<div class="ifie">
<div class="container">
blabla
<a href="?accept" class="button">Rendben</a>
</div>
</div>
<?php
}
?>
-
#21324 Ok, köszi. Most kezdem csak el olvasni A HTML és CSS Webszerkesztés stílusosan c. könyvet, azután vmi kezdő PHP-t.
Van néhány ötletem, csak úgy kipróbálni. 1, max 2 ezer fontot szánok rá, meg 1 évet, hogy beindul-e valami... sajnos az üzleti része sem egyszerű. -
#21323 sima mysql meg php-val megoldhato. Amikor lekeri az informaciot a felhasznalo hogy lephet-e vagy nem az adot oldalra akkor egy sima IF-fel leellenorzod hogy megvannak a minimum kovetelmenyek hogy ralephessen es ha igen tovabb engedi hanem akkor meg vissza dobja es nem engedi tovabb. -
#21322 Ok és ezt milyen programnyelven lehet megcsinálni, mennyire bonyolultan? -
#21321 ha már amúgy is beléptetett felhasználóid vannak, akkor felesleges hosszú és egyedi oldalnevekkel operálni, inkább a felhasználó adatai mellett kell elmenteni az adatbázisba, hogy odaléphet-e az oldalra vagy sem. -
#21320 Azt akarom megoldani, hogy a felhasználók kaphatnak pontokat ha bizonyos oldalakra továbbjutnak (pl. egy játékban), de ezen oldalak el vannak rejtve, csak bizonyos esetben léphetnek oda. Ezt úgy oldanám meg, hogy különlegesen hosszú és egyedi oldalneveket használnék, mint pl. a Facebook egy-egy képhez ill. mint a régi webes szerepjátékokban. -
#21319 "valami pontozásos rendszert felhasználóként külön titkosított oldalnevekkel"
hogy mit? -
#21318 Bonyolult lehet egy beléptetést csinálni felhasználóadatbázissal, ami biztonságos? Egy kezdő néhány hónap alatt meg tudja ezt oldani ill. van efféle "plug-in"?
Nem akarom túlbonyolítani, csak valami pontozásos rendszert felhasználóként külön titkosított oldalnevekkel stb.
Ha ehhez komoly programozói tudás szükségeltetik, akor pedig mennyibe kerülhet egy ilyet megrendelni és milyen egyéb költségekkel számolni?
(Először mindenképpen kicsiben szeretném kipróbálni, majd bővíteni igény szerint.)
-
#21317 szerintem egyszerűbb a form plugint használni és nem kell ilyenekkel variálni, megy minden egyből:
http://malsup.com/jquery/form/ -
#21316 Serialize. $("#formid").serialize() a {....} helyére. -
#21315 Mint az az előző kommentemből is kiderült kissé hiányos az ajax ismeretem.
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan adjam át a multiple checkboxot posttal ajaxban.
Valamint egy validáció is jól jönne ami figyeli, hogy legalább egyet bepipáltak.
Az ajax rész:
$.post("ajax/erdek.php",{ email:$("#email").val(),telo:$("#telo").val(),szolg:$("#szolg").val(),nev:$("#nev").val() } ,function(data){
A form:
<input type="checkbox" name="szolg" id="szolg[]" value="Milk"> Milk<br>
<input type="checkbox" name="szolg" id="szolg[]" value="Butter" checked> Butter<br>
<input type="checkbox" name="szolg" id="szolg[]" value="Cheese"> Cheese<br>
A Php feldolgozó:
$szolg = $_POST['szolg'];
Rágoogleztam, hogy post checkbox with ajax és sok okosság előjött de szintaktikailag nem tudom, hogy kéne átadni a "szolg"-ot és feldolzoni az phpban. valamint megvizsgálni h be lett e jelölve legalább egy checkbox.
Köszi előre is, nagy segítség lenne. -
#21314 http://www.modern.ie/en-us -
Szeki26 #21313 Sziasztok !
Az mit jelent hogy "A rendszer figyelmen kívül hagyta a CSS-kódot a MIME-típusok eltérése miatt "
Mert van egy oldal amit karbantartok, de szétesik IE alatt, firefox és chrome-nál nincs probléma.
A problémás oldal : www.bellamo.hu
Néhány kategórián haladva egyszer szétesik az egész oldal...
-
#21312 köszi szépen -
Dodo55 #21311 Az if utáni zárójeles rész elé kell egy felkiáltójel. A zárójelen belülre. -
#21310 bővebben ha kérhetném? :) -
#21309 ! -
#21308 else if ( $("#any").is(":checked")){
alert("Az űlap kitöltéséhez el kell, hogy fogadja az adatkezelési szabályzatot!")
}
Hogy tudnám megoldani ennek a fordítottját?
Azt szeretném vizsgálni,hogy a checkbox nincs-e kipipálva.
(csak nem vágom az ajaxos dolgokat) -
#21307 else if ( $( -
#21306 Ez aranyos:) -
#21305 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Dodo55 #21304 A flashvars paraméter helyett használható sima GET paraméterezés is az SWF fájl irányába.