Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
SzirmosSzisza már leírta, hogy ez sajnos most nem lehetséges, ha majd kész lesz és ne adj isten sokan használnák, majd meggondolom, hogy megéri-e, de addig is maradnak a tárhelyszolgáltatók 😞

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

SzirmosSzisza
Szerintem, ha azt írja, hogy apachenál a C# felejtõs, akkor nem õ a rendszergazda ott, tárhelyszolgáltatóknál, meg szerintem nem nagyon van mono, de amúgy jogos.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Nem feltétlenül, php-n keresztül ha tudsz futtatni processeket akkor Mono-val még Linuxon is megoldható 😊

Simán viszi a VS/VCSE-vel compile-olt CIL assembly-ket úgy ahogy vannak (pl.: mono valami.exe).
Jim Morrison
kitaláltam magamnak egy olyat, hogy ezeket a HUD-okat neten lehet szerkeszteni (wysiwyg módra), majd letölteni, megosztani, stb. apachenál meg c# felejtõs :'(

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Malakai
Nem open source, és ahogy elnézem nincs is referencia a formátumhoz, csak hud paramétereket ír le.

Egyébként php-ben sem nehéz ezt feldolgozni, de ha egyszer gyorsabban megy másban és nincs megkötve a kezed, akkor minek. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Source az nem open source? Mert akkor onnan ki tudod lesni, hogyan érdemes feldolgozni.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Jim Morrison
de a hud fájlok ilyenek 😞 és hogy mûködjenek ilyen formátumba is kell kimenteni õket. Sajnos nem a valve egyik oszlopos tagja vagyok aki megmondhatja, hogy álljunk át valami 'jobbra' 😄

SzirmosSzisza
De, ha te csinálod, akkor állj át inkább jsonra, minél elõbb. (vagy akár ennél még az XML is jobb 😄)

Jim Morrison
Jó, akkor megírom elõbb C# ban, csak egyszerûbb lesz.

Az azért nem jó, mert ilyen típusú fájlokat fel is lehet tölteni (ez már az a hud editor akar lenni amit a múltkor mondtam)

SzirmosSzisza
Ha C#-ban ezt fel tudod dolgozni, akkor PHP-ban is menni fog. Az algoritmus ugyanaz, maximum 1-2 dolgot neked kell megírni (C# ebbõl a szempontból talán magasabb szintû, mint a PHP). Mondjuk imho a legegyszerûbb, ha C#-ban feldolgozod és csinálsz belõle egy normális json fájlt, aztán utána azt azzal olvasod amivel akarod 😊

Jim Morrison
igen, sajnos ezek végig ilyenek (csomó fájl, valamelyik rövidebb, valamelyik 1-2 ezer sor). Ezért írtam, hogy c#-ban meg tudom írni, mert ott van gyakorlatom, de php ban sajnos nem vagyok tisztában mik állnak rendelkezésimre, elég gyakran ezért is keresek rá szinte mindenre gugliban :/ Hogy itt hogy kell, hogy addig olvassa amíg ilyen ({) karakter nincs és akkor csinálja ezt amíg ilyen (}) (még) nem tudom, C# ban tök egyszerû.

Malakai
Ha teljesen az a formátum, amit ide is beírtál, akkor ha sikerül is a file tartalmát beadnod neki, akkor se fogja megenni, nem csak az elsõ sor, de pl utána is hiányoznak a kettõspontok a kulcs és az érték közt és minden érték közt kellene lennie vesszõnek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
json_decode -ot természeten már gugli is kidobta, lehet a fájl olvasással van a baj?
$file = file( $destination ); -> array(1533)
$file = file_get_contents( $destination ); -> string(30945)

filenál ezt kapom: json_decode-ra ezt kapom: Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string

file_get_contents-nél meg simán NULL.

valószínûleg azért, mert ahogy írtam ez egy JSON _szerû_ fájl. Itt validáltam a fájlt és már az elsõ sorban hibát talált (Expecting '{', '[').

Malakai
json_decode()? 😊

Szerk: Mellesleg amit beillesztettél az nem valid json még az elsõ sort kiszedjük akkor sem. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Gondolom hívsz rá valami json_decode függvényt, aztán simán asszociatív tömbként kezeled.

Valami ilyesmi lehet:

$json_data = json_decode($string)
echo $json_data<'elso'><'valtozo'>

aztán lehet nem, ki tudja ¯\_(ツ😉_/¯

szerk.: rohadt jó vagyok, eltaláltam 😄

Jim Morrison
php ban hogyan tudok feldolgozni egy JSON szerû fájlt? C#-ban meg tudom írni, de azzal nem vagyok elõrébb :/
Az elsõ sort egy változóba olvasnám be, és utána már rendesen mint egy json. Ilyen a fájl felépítése:

"Random/szöveg/ezkell.res"
{
"elso"
{
"valtozo" "mennyisegu"
"paramaterek" "0"
"ha_kocsi"
{
"latszodhat" "1"
}
}
"ketto"
{
...
}
}

kifli
na, végülis így sikerült megoldanom:

<?php

$cmd = "ps `cat ./program.pid`";

exec($cmd, $outputpid, $result);

if(count($outputpid) >= 2){

echo "fut";
}
else{
echo "nem fut";
}
?>
SzirmosSzisza
Amúgy hülye vagyok, regexel meg lehet nézni, hogy elõtte/utána is whitespace van-e 😊

kifli
process név nincs meg, csak a pid, megnézem akkor kill -0-al...
Malakai
Vagy kill -0 $pid, zéró signalal nem kéne neki lelõni, csak visszajön 0-val, vagy ha nem fut akkor -1-el, bár nem is tudom õszintén szólva, hogy a php exec() output array azt elkapja-e, nem biztos.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Process névre keres (bár szerintem tud másra is) és PID-et ad vissza. Amúgy, ha nem nagyon akarsz pontos lenni, akkor ps aux | grep pid és megnézed mennyi sort ad vissza. (csak ugye, ha pl 2 a pid-je, akkor ez kiírja 22-re is 😄). Vagy, ha megvan megvan a process neve, akkor pidof és ha nem ad vissza semmit, akkor nem fut.

kifli
linux-ról van szó.

exec-en gondolkodtam, hogy valahogy megoldható. csak pgrep nem egészen olyan outpuot adott, ami nekem jó. Illetve az process név-re mûködik ha jóltudom nem is pid-re.
Malakai
Windows alatt elméletileg van egy win32_ps_list_procs(), amennyiben a win32ps ext fent van, egyébként meg futtatnod kell a cli parancsot és a string outputal bûvészkedni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kifli
egy újabb találóskérdés csak nektek 😊

php-ban szeretném ellenõrizni, hogy egy adott process fut-e. A process pid-je megvan egy file-ban, ez alapján szeretném ellenõrizni, hogy épp fut-e vagy sem.
Malakai
Egyre több webfejlesztõ használja, fõleg ez-az ami nagyon látszik (általános célú programnyelvek népszerûsége csökkent a webes technológiákkal szemben), na meg az iphone->ios váltás és az android térnyerés, ms cuccok viszont különösen nagyot zuhantak (c#, asp.net, .net).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Angular jó cuccnak tûnik, vannak benne érdekes dolgok. Köszi.

SzirmosSzisza
Tippre átírtad az õ elérésüket is.

Hello! Találtam az interneten egy Mod Rewrite Generator -t. Beállítottam ami kell, és amit kiadott kódot, beillesztettem az .htaccess fájlba. feltöltöttem, mûködik is, jól, csak az oldal css fájlját mint ha nem töltené be. Fehér a háttér és össze-vissza ott az oldal tartalma. Mi lehet a hiba?
Mcrider9
értem, na erre nem is gondoltam hirtelen

Lazarus
Ha nem gond ha a google csak egy oldalt indexel akkor szerintem jó. (Ha sokoldalú a profil hátrány lehet)
Mcrider9
Ti mennyire szoktatok eltérõ, vagy merészebb felépítésû oldalakat készíteni, mint a megszokottak?

http://www.popshun.com/sharez/

Szerintetek egy ilyen oldalt üzleti célokra érdemes felhasználni tapasztalatok alapján, vagy inkább egy régimódit?
Például elsõ regisztrációs gombnál elcsúszó menü, vagy
belépésnél ("1" a fhnév, és "2" a jelszó) ilyen dinamikusan megoldott felület. Még csak a kereten dolgozok, semmi extra egyébként csak érdeklõdök.
Illetve IE7-ben teszteltem, ott jóvolt, mennyire kell kompatibilisnek lenni visszamenõleg?

SzirmosSzisza
De konkrétan mit nem értesz vagy mit keresel? Web appokra vannak frameworkök (angular js pl) azok segítenek, de azok se instant megoldások.

Egyszerûen nem tudom pontosabban mint a chrome beállítások része, ahol a beállítások kihatnak az applikációra. Ötleteim voltak xml-re sql-re, de nem akar összeállni...

Malakai
Pont úgy, html(+jquery)(+php), pl. Ilyen tág kérdésre kb ilyen tág választ lehet adni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Tudtok megoldást arra, hogy hogy lehet egy applikációhoz settings oldalt készíteni? kb. olyant mint a Chrome beállítás oldala? (html+jquery+php)

Malakai
Vagy QueryPath, ami nem 3+ éve volt utoljára frissítve. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lazarus
Pont ilyen kell nekem, köszönöm! 😊
SzirmosSzisza
Én phpQuery-t használtam hasonlóra. (vagy, ha nem ragaszkodsz PHP-hoz, akkor BeautifulSoup)

Lazarus
Tudtok jó php-s libraryt arra hogy egy html forrás kódból hogyan lehetne egyszerûen kinyerni az adatokat? cron jobnak tervezem, tehát javascript sajnos nem játszik.

Pl:
<table>
<tr><td>101</td><td>Shipped</td><td>RB12432CN</td></tr>
<tr><td>102</td><td>Shipped</td><td>RB64234CN</td></tr>
<tr><td>103</td><td>Processing</td><td></td></tr>
</table>

Adat tömböt szeretnék belõle csinálni így:

$data<101> = Array('status' => 'Shipped', 'tracking' => 'RB12432CN');
$data<102> = Array('status' => 'Shipped', 'tracking' => 'RB12432CN');
$data<103> = Array('status' => 'Processing', 'tracking' => '');

Tudom hogy egy rakás strrpos() függvénnyel meg lehetne oldani, de valami children/parent element szelektorral jobb lenne, viszont azt se tudom mire keressek rá :|
Jim Morrison
Én anno kipróbáltam dszani színsémáját (link) és valahogy leragadtam nála, de most, hogy újra nekiállok aktívoskodni kipróbálom majd a te konfigurációdat is.

SzirmosSzisza
Nekem így néz ki, bár ez inkább bubuntutól veszi a dolgokat, sok vim specifikus dolog nincs benne.

Malakai
Újabb közkérdés. Ki milyen színsémát és betütípust használ szerkesztõben? 😊

Én Monokai + DejaVu Sans Mono.

Más: Bracketsen azért már kiütköznek az adobés tulajdonságok, de jelen esetben pozitívan. Na nem mostani a dolog, tehát aki követi annak nem újdonság, de én le voltam ezzel maradva. Brackets + psd lens.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Igazából viszonylag kevés az x-www-form-urlencoded (ez az, amiben alapból küldi az adatot) elõnye a jsonal szemben, az egyetlen elõnye lényegében, hogy a http szabvány része és pl php alapból konvertálja array-ekbe az adatot és nem kell neked lefuttatnod egy functiont. Ellenben a küldött adat valójában nagyobb összehasonlítva a json-el, eleve a formátum is, amire rájön az urlencode, dettó nem ismer egység típúsokat (minden string) és a json úgy általában olvashatóbb, fõleg bonyolultabb adathalmazoknál.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Mcrider9
Köszönöm és ez van bármiféle negatív hatással? Sok helyen látom túlbonyolítják a tömbök küldését JSON pluginnal például, illetve az $.ajax hívást több paraméterrel látják el, hogy tényleg JSON-ba menjen, így akkor nem látom értelmét azok használatának és így praktikusabbnak tûnik.

Illetve, hogyan tudok syntax highlightert ezen a forumon létrehozni? 😊

SzirmosSzisza
jsonban küldöd, szerintem akkor kéne decode és társai, ha valahogy így küldenéd

var string = "{
'name': 'béla',
'kor': 44
}"

Mcrider9
var teszt_adatok = {
"name" : "Teszt Elek",
"phone" : "4612345678",
"cim" : "cimem",
"ar" : "1000Ft",
"kosar" : "kosaram tartalma",
"email" : "[email protected]"
}
$.ajax({
type: "POST",
url: "http://oldal.hu/valami.php",
data: { "adatok" : teszt_adatok }
});

Ilyen módon átküldök a phpnak egy objektumot jQuery-vel, akkor ez a háttérben milyen formában történik? Mert a php rögtön tudja tömbbként kezelni az elemeit. Nem kell se json_decode, se unserialize. Akkor ez milyen küldés?

kifli
tegnap este sikerült rájönnöm, túl hosszú volt a sor, ahogy megkapta a levélküldõ...

Malakai köszönöm a tippet 😊
MerlinW
Így nem tudunk segíteni, kérünk pastebin kódot mindkét oldalról.

[merlinw.org]

Malakai
Nem túl hosszú esetleg az a sor? Szabvány maximum 998 karakter, de ajánlott 78 fölé nem menni, plussz sortörés.

(\__/) ( X.x) ( } . { )