Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bracketset próbáld pár verzióval ezelõtt, ott igazából a quick edit tetszett nagyon, meg talán pár apróság, de akkor még messze volt attól hogy lecseréljem a sublime ot 😊
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
[merlinw.org]
Az új Komodo nekem is tetszik, habár még csak kipróbáltam, a régiekért nem voltam oda, egyébként meg PHPStorm. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
-írtam multithreaded szervert, autoupdatert (be nem fejezett progi launchere), ezernyi egyszerûbb statisztikai szimulációt C# / .NET 4-ben
-Androidra apróbb progikat, egyszer még egy háttérservice-t is Java-ban
-szinte napi szinten írok JS(jQuery) scripteket DOM/CSS manipulációhoz, AJAX megoldásokhoz
-elméleti szinten ismerem a C és C++ nyelveket is (beleértve mindent a gonosz pointerektõl kezdve az OOP-n át a generalizált programozásig)
-tizes éveim elején Pascal-al meg mindenféle BASIC-el szórakoztam, apróbb játékokat (DarkBASIC-el DX7 alapú 3D-seket is) írtam
Mégis, mostanában hogy ott tartok, hogy PHP-ban egy saját, elfogulatlanul is egész jónak, modernnek tekinthetõ open source keretrendszeren/el dolgozom (ami kb már kész is alapjaiban véve, de mivel még apró hibákat találok a mai napig, illetve van benne pár nem túl szép implementáció, egyelõre nem reklámozom), úgy érzem ehhez képest a többi nyelvvel kapcsolatos ismereteim bõven kevésnek számítanak 😊
Komodo pedig igencsak borsos áron van, a 8-ast meg nem találtam virágboltban...
Én most Komodo-ba vagyok szerelmes, de PHPStorm is nagyon jó, viszont Zend-el egyetemben Java alapú így néha lassúcska tud lenni.
Netbeans inkább Java-hoz jó, web-re nekem sosem esett kézre.
Lightweight szerkesztõnek pedig Sublime Text, Notepad++, RapidPHP
[merlinw.org]
10-bõl 9 pályázó ilyen. Ilyenkor adok nekik egy tesztlapot az alapokkal (osztályok, örököltetés, rendezzen egy tömböt ciklusokkal - értsd: sort nélkül -, írassa ki a prímszámokat 1-100 között, stb), amit nem sokan tudnak kitölteni, pedig...
Az a baj, hogy sokan akik össze tudnak rakni DW-vel egy oldalt, vagy össze tudnak kattintgatni egy Joomla-t, esetleg tudnak írni egy feltételt PHP-ban, akkor õk már programozó istenek😊
A kedvenceim a fentihez hasonló dolgok, mikor leszarozzák azokat a dolgokat, amihez nem értenek. Volt már szar a JS/JQuery, az XML, az OOP, a tárolt eljárások, view táblák, stb😊
[merlinw.org]
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Durva amúgy, hogy minél több mindent megtanulok, minél több tapasztalatot szerzek, annál jobban érdekelnek az újabb és újabb dolgok 😊
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
[merlinw.org]
Talán félig-meddig off a kérdésem, de nem találok olyan topikot ami konkrétan ezzel foglalkozna.
Szóval adott egy php nyelven alapuló fórum (ipboard 3.2) ahol a youtube videók méretét lekicsinyítették hogy ne takarja ki a teljes chat felületet és kis méretben lehessen beszúrni.
Én az egyik topikba szeretném úgy beszúrni az egyik videót hogy az eredeti nagy méretben jelenítse meg a lejátszó ablakot a fórum... tudom hogy meg lehet csinálni mert láttam már hogy valaki így szúrta be, de az a fickó már rég járt fenn az oldalon és nem tudom elérni hogy megkérdezzem.
media /media tagokkal jeleníti meg a fórum a vidiket de ha csak az url-t teszem közzé akkor a kis méret jelenik meg... próbáltam úgy hogy hozzáírtam a linkhez a width=1024 height=768-at de akkor meg sima linket csinál belõle és nem jelenik meg a lejátszó ablak egyáltalán... próbáltam úgy is hogy allowfullscreen=true de így se ment...
Valaki nem tudja hogy pontosan hogyan kell megadni a kódot hogy átméretezve jelenjen meg a vidi? Vagy esetleg az embed kódból amit bemásolok a youtube-ról mely részeket kell kiszedni vagy mit kell hozzáírni hogy abban az eredeti méretben jelenjen meg ahogy a youtube-on is van?
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
header("Content-Type: application/zip");
header("Content-Length: " . filesize($name));
readfile($name);
exit;
A readfile() egyébként nem használ fopen()-t, így nem tart semeddig bármekkora legyen.
[merlinw.org]
(Hasonlóval megoldásokkal próbálkoztam és annak idején nem tudtam máshogy megoldani csak header redirect-el a nyers URL-re, pedig jó lett volna azt cloak-olni a hiteles számlálás céljából)
<?php
if(isset($_GET<'file'>'file'>)){
$file = $_GET<'file'>'file'>;
if (file_exists($file)) {
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename='.basename($file));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($file));
ob_clean();
flush();
readfile($file);
exit;
}
}
?>
<a href="index.php?file=kép.jpg">letöltés</a>
[merlinw.org]
Lehet zip-pelem php-val ,már más megoldás nem jut eszembe.
Valami más ötlet?
Köszi elõre. ;-)
#20707: ez jónak tûnik köszi!
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
De egyébként wunderground támogat magyart pl.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Írsz egy függvényt, ami onready után szétszedi a szöveget és összerakja magyarul.
[merlinw.org]
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez így bután néz ki, fordítani meg nem sok kedvem van, ráadásul gondolom túl sok variáció van 😄
[ Budapest, Hungary ] hõmérséklet: 6°C, állapot: Light rain, szélirány: NNE, sebesség 20 km/h
Így képzelted? (két menü almenükkel)
<nav>
<ul>
<li class="left-menu-level-1"> <a href="#"><span></span>MENU_1</a>
<ul>
<li class="left-almenu-level-1"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
<li class="left-almenu-level-2"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
</ul>
</li>
<li class="left-menu-level-2"> <a href="#"><span></span>MENU_2</a>
<ul>
<li class="left-almenu-level-3"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
<li class="left-almenu-level-4"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
</nav>
köszi
mondjuk én nem menu és almenüként neveztem el hanem a szineket jelöltem a level-1 és level-2 vel, de ahogy írtad így is mûködõképes, csak akkor felesleges a level szócska az egészbe, ha menu és almenü szintezéssel dolgozol.
Tehát így?
<nav>
<ul>
<li class="left-menu-level-1"> <a href="#"><span></span>TIPPEK</a>
<ul>
<li class="left-almenu-level-1"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
<li class="left-almenu-level-2"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
<li class="left-almenu-level-3"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
<li class="left-almenu-level-4"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
<li class="left-almenu-level-5"> <a href="#">TIPP 1</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
</nav>
.left-menu-level-1 { background: ... }
lenne még egy kérdésem.
Van egy vertikális menüm ami oldalra nyitja az almenüket.
hogy tudom megcsinálni, hogy minden fõ és almenüben más kép jelenjen meg.
gondolom, minden menüt külön kell valahogy megnevezni.
köszönöm.
azt szeretném megoldani, hogy egy weboldalon minden oldal elég hosszú, így jobb oldalt meg van a scroll, de van egy, ahol elég kevés szöveg van,
így elugrik jobbra. van megoldás arra, hogy ez ne legyen?
most beállítottam átmenetileg 1000px height-re, hogy ott legyen ennél is a scroll, de elég béna 😊
köszi elõre is.
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
Van egy kis problémám, hátha rájöttök,mit nem veszek észre:
Valamiért nem jön elõ a dropdown az oldalamon, pedig nem találok benne semmilyen hibát. Valami ötlet esetleg?
belinkelem ide kattints
Dekoráció menüpont a kérdéses dolog. a grafika menüpont, mint látjátok simán bejön, pedig ugyanúgy csináltam mindent a dekorációnál is.
menu.html-t szerkesztettem
üdv
Amúgy én egy tetszõleges GET paramba nyomatom a valós path utáni szegmenseket, majd azt explode-olom. Ez azért jobb szerintem, mert ha épp nincs mod_rewrite egy szerveren, akkor egy config érték átállít és máris mûködik a dolog bármiféle egyéb kódváltoztatás nélkül (természetesen ilyenkor a linkek is ennek megfelelõen generálódnak le 😊).
RewriteEngine On
RewriteBase /project/
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.+)$ index.php
Aztán explode-olom az URL-t, majd a router elküldi a megfelelõ helyre / betölti a szükséges osztályt.
Így lesz a leghosszabb URL-em ilyen: www.domain.hu/project/module/function/param
Ha több paramétert akarok átadni, akkor ajax. $_GET-et nem használom😊
[merlinw.org]
Megadod neki a controllert és az esetleges paramétereket aztán az épp aktuális szabályok alapján legenerálja hozzá az URL-t.
Csak félek kicsit majd nagyobb szabálybázissal hogy fog teljesíteni, mert tele van csúnya 3-4 szinten ágyazott foreach-ekkel 😄
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Én pont erre használom a mod_rewrite-ot 😊Jobb így szerintem, mert egy url routerrel mellette teljesen szabad kezem van.