22786
Html-, css- és php-help
-
#21143 sziasztok!
táblázat pozícionálási gondom van. Pontosasbban annyi a baj, hogy nem ugyanúgy néz ki ff és chrome alatt.
</td>
<td valign="top">
<input type="radio" name="biztositas[]" value="classic" checked="checked" style="width:10px !important;margin-top:10px;margin-left:-24px;margin-right:20px;" onclick="setBiztositas(this.value);">
<font style="font-size:16px;"><strong>CLASSIC</strong></font> |
<font style="font-size:12px;">550 FT/fő/nap</font><br style="line-height:2.7em">
<input type="radio" name="biztositas[]" value="premium" style="width:10px !important;margin-top:10px;margin-left:-24px;margin-right:20px;" onclick="setBiztositas(this.value);">
<font style="font-size:16px;"><strong>PREMIUM</strong></font> |
<font style="font-size:12px;">720 FT/fő/nap</font><br style="line-height:2.6em;">
<input type="radio" name="biztositas[]" value="privileg" style="width:10px !important;margin-top:10px;margin-left:-24px;margin-right:20px;" onclick="setBiztositas(this.value);">
<font style="font-size:16px;"><strong>PRIVILEG</strong></font> |
<font style="font-size:12px;">920 FT/fő/nap</font><br style="line-height:2.5em;">
<input type="radio" name="biztositas[]" value="nincs" style="width:10px !important;margin-top:10px;margin-left:-24px;margin-right:20px;" onclick="setBiztositas(this.value);">
<font style="font-size:16px;font-weight:bold">NEM KÉREK BIZTOSÍTÁST</font>
</td>
Bal oldali a chrome, jobb pedig ff
ha a line-height-ot 47px-re állítom, akkor pedig ff-ben jó és chrome-ban nem... -
#21142 Ha már regex :) -
#21141 Inkább kiegészíteni akartalak, nem az aktuális problémára reagáltam. :) -
#21140 Nem mondtam én egy szóval sem, hogy nem jó dolog, csak ésszel kell használni:)
Míg a korábbi példát másodpercek alatt írom át, javítom bármikor, ezzel jóval tovább kell majd szemeznem pár hét/hónap után, hogy mit is akartam csinálni:)
print preg_replace("^(?=.{502})(.{0,500}(?=s)|S{500}).*$", "$1...", $string);
(francért nem lehet aposztrófot használni a fórumon)
Persze többek között pl. validálásra, formátumkezelésre, stb tökéletes a regexp. -
#21139 Regex tény nem a leggyorsabb dolog, amikor tuti fix szövegeket kell cserélni, megtalálni, akkor igen ritka, hogy ahhoz lenne érdemes fordulni. Na meg ez is egy külön "nyelv", sokan vétenek hibákat is és van hova optimalizálni a regexüket. Átláthatóság meg, free-spacing (x) flaggel eléggé átláthatóvá lehet tenni és commenteket is be lehet akkor szúrni, hogyha évek múlva visszamész akkor is egyből tudd mi miért van ott. -
#21138 Csak végszükség esetén használok regex-et. Nem is szeretem, régi kód esetében nem átlátható és lassú is. -
#21137 Regex eléggé lassú tud lenni. -
Dodo55 #21136 Esetleg még regex-el space helyett bármilyen whitespace-t :) -
Norbi779 #21135 Köszönöm, működik. :) -
if (strlen($string) > 500) {
print substr($string, 0, 500)."...";
}
Mondjuk célszerű megkeresni a legközelebbi előző szóközt, hogy ne szót vágjon szét. Ezt pedig így teheted meg:
if (strlen($string) > 500) {
$last_space_pos = strrpos($string, " ", -(strlen($string) - 500));
print substr($string, 0, $last_space_pos)."...";
}
-
Norbi779 #21133 Hello. Van egy oldal, ahova mysql -ből olvassa ki az adatokat. Az lenne a kérdés, hogy hogyan tudom megcsinálni, hogy egy hosszú szövegből, amit kiolvas az oldal, csak pl. 500 karaktert jelenítsen meg, utána rakjon 3 pontot? -
#21132 Írhatsz egy mysql for ciklust ami date alapján végigdarálja neked a napokat és abban adod össze az adatokat, kezeled a 0-ás értékeket.
CREATE PROCEDURE valami()
BEGIN
declare "startdate", "enddate" date;
set `stardata` = "2013-10-01";
set `enddate` = "2013-11-01";
while
startdate <= enddate do
select...
end while;
END -
#21131 akkor kitöltöm scriptel. Köszi :) -
#21130 Nem létező adatot nem fog kitalálni az SQL. Esetleg megnézheted szerver oldalon, hogy 7 eredményt kaptál-e, ha nem akkor megnézed mi hiányzik.
De Google dobta ezt és ezt, ezek kapcsolódónak tűnnek. -
#21129 Vagy rögzíted a 0-ás rekordokat is, vagy utólag php/excel (vagy ahol használod az eredményt) rádobsz egy ciklust, ahol betömöd a lyukakat. -
#21128 azon kívül hogy berakok egy fölösleges 0 értékű cellát aznapra :) -
#21127 Mysql help kéne
profit tábla:
ID | date | value
-----------------
1 | 2013-10-13 | 10
2 | 2013-10-13 | 20
3 | 2013-10-11 | 10
4 | 2013-10-10 | 20
5 | 2013-10-09 | 20
6 | 2013-10-08 | 20
7 | 2013-10-07 | 20
8 | 2013-10-06 | 20
Le akarok futtatni egy lekérdezést hogy 1 hétre visszamenően mennyi volt a profit napi bontásban
SELECT SUM( value ) AS amount, date FROM profit WHERE date > DATE( NOW( ) - INTERVAL 7 DAY ) GROUP BY date
Result:
30 | 2013-10-13
10 | 2013-10-11
20 | 2013-10-10
20 | 2013-10-09
20 | 2013-10-08
20 | 2013-10-07
De ez nekem azért nem jó mert nem látom rajta hogy 12-én 0 bevétel volt, mit csináljak ha azt akarom hogy megjelenjen egy 2013-10-12 sor 0 bevétellel? -
#21126 Egy kint élő kollegám ezt használja. Vedd fel a kapcsolatot a support-al, abból általában kiderül milyen a cég:) -
#21125 Haliho,
Nèmet VPS szolgàltatòt tudnàtok ajànlani ? Inkàbb megbìzhatòsàg szempontja szerint, az àr lènyegtelen. -
Dodo55 #21124 De, a fájnév meg van adva (és az alapján vagy arra beállított route-ok alapján lehet őket meghívni), viszont az osztályok elnevezése nincs szigorú szabályokhoz kötve (örököljenek egy alap osztályt azt annyi elég, de az is csak biztonsági okok miatt kötelező). -
#21123 Gondolom olyasmire gondol, hogy nem konkrét fájlnév van megadva, hanem egy php kiterjesztésre való keresés / tartalomvizsgálat segítségével automatikusan kivadássza az osztálynevet amit használni szeretne. Hirtelen nem látom, mitől lenne ez hatékonyabb, de nem egy nagy dolog megírni. -
#21122 Mi az, hogy fájlnév alapú route szabály? Mármint akármi lehet fájlnév :D -
Dodo55 #21121 Csak kíváncsiságból:
- Létezik olyan php framework, ami fájlnévvel/fájlnév alapú route szabállyal történő híváskor névegyezés nélkül megtalálja egy controller fájljában a controller classt mindenféle segítség (pl. controllerfájlban történő include-time példányosítás egy kijelölt változóba) nélkül?
- Létezik olyan php framework, ami asszociatív tömbből tudja dinamikus módon (sorrendfüggetlenül, default értékkel rendelkezők és nem rendelkezők megfelelő kezelése) paraméterezni a controllerek direkt paraméteres (tehát nem argumentumtömbös) metódusait?
Illetve ha igen, akkor az képes ezekre jelentős erőforrásigény többlet nélkül? -
#21120 Adobe Dreamweaver CS6
HTML/5, CSS, CF, JS, PHP, ASP/VB, XML, AS
Ennél többet semmi sem tud (vizuális felülettel). -
#21119 Nem nagyon. Flasht egyre kevesebben használnak ma már, Javat meg szerintem már 5-10 éve használnak egyre kevesebben. Ott van még a Kompozer, szerintem jó (ingyenes) alternatíva Dreamweaverhez képest. -
#21118 Hát Nekem valami olyan kéne amivel vizuálisan tudom megcsinálni az oldalakat vagy legalábbis vizuálisan megtanulni a kezelését,mert jobban és gyorsabban tanulok ha látom, hogy mit kell csinálni, mintha elolvasnám egy könyvből.
A macromédia dreamwiever egész jó volt, nem lehetett mindent egy programon belül megoldani vele, létezik olyan amihez csak 1 programot kell használni? (flash, java, html,css stb..) -
#21117 Nekem ilyen csodás kript volt kép betöltődés vizsgálatra, csodás összemásolt munka volt :D -
Dodo55 #21116 Közben egy hibát már ki is szúrtam, a tömb indexelése így nagyon gáz ha többször meghívásra kerül a függvény :)
Ez így volt az eredeti scriptben, és nem gondoltam eddig rá. Kap mindjárt egy push()-t helyette azt ez megoldva.
Mindegy, a többi kérdésem továbbra is aktuális. -
Dodo55 #21115 Csináltam egy ilyet (egyszerű neten talált image preloader progress reportinggal megtoldva):
window.GLOB = window.GLOB || function(){};
function preload_image() {
GLOB.img_preload_handler = GLOB.img_preload_handler || function(){};
GLOB.img_preload_prog = GLOB.img_preload_prog || 0;
GLOB.preloaded_images = GLOB.preloaded_images || new Array();
for (i = 0; i < preload_image.arguments.length; i++) {
var img = new Image();
img.src = preload_image.arguments[i];
img.onload = function () {
GLOB.img_preload_prog ++;
GLOB.img_preload_handler(GLOB.img_preload_prog,GLOB.preloaded_images.length);
}
GLOB.preloaded_images[i]=img;
}
}
Eredetileg a script egy sima "var images"-el deklarált változóba dolgozott, ehelyett én behoztam bele ezt a window.GLOB-os megoldást, egyrészt mert az a natúr "var images" nem tűnt túl életbiztosítottnak, másrészt meg a progress reporting miatt több hosszúéletű változó is kell bele.
A kérdéseim:
- Most találtam ki ezt a GLOB nevű global objektumot globális változóknak, de innentől több megoldásban is használnám. Névütközés szempontjából nem problémás választás?
- Ahonnan a logikai OR-os változódeklarációt loptam (php.js), abban a függvényen belül this-el hivatkoznak a window-ra. Tudtommal ez addig jó, amíg a függvényt nem példányosítják. Én ehelyett ugye direktbe window-ként hivatkoztam rá a deklarációkor, illetve függvényen kívülről (hogy a handlert rögtön scriptload után be lehessen állítani). Jól csináltam?
- Lespóroltam a window-ra való direkt és this-el való hivatkozást is a függvényen belül. Van valós esélye annak, hogy ebből baj lehet? Én mást nem tudok hirtelen elképzelni, mint hogy egy closure-be kerül a cucc amiben van GLOB nevű lokális változó, de amíg külön fájlként kerül include-olásra a script, addig ezt kizártnak tartom. Ezen kívül más okozhat gondot, amire esetleg nem gondoltam? -
#21114 Azt, hogy ezzel továbbra is max statikus HTML oldalakat fogsz csinálni:) -
RYO21 #21113 Nos végül sikerült létrehoznom egy programot, és ezáltal sikerült a like-boxot is beillesztenem. Localhost módban nem működik, de élesben már igen! -
RYO21 #21112 Üdv ismét!
Nézegettem videókat a neten és hasonlókat, és kiderült, hogy valami app-ot kell létrehozni ahhoz facebookon belül, hogy like-box -ot bírjak berakni a weboldalra. Nemtudja esetleg valaki, hogy milyen app szükséges ehhez? -
#21111 igen ez az , mit gondolsz róla mennyire könnyen használható egy olyan ember számára aki most kezdi a dolgokat és max statikus html oldalt csinált eddig ? -
#21110 Web Designerre gondolsz talán, de inkább html5 animációkra, bannerekre van kitalálva. -
#21109 Nem tudja valaki hogy a google-nak mia neve a programjának amivel weblapokat lehet készíteni és HTML5-ös meg mindenféle segédlet van hozzá, néhány napja láttam,de most nem találom sehol hogy le tudjam tölteni -
#21108 storno, másfajta effekt lett végül, és ott nincs gond :) -
#21107 wp topik banner nem akar olyan lenni mint szeretném. (nem a háttér, az cserélve lesz)
A csempék mozgásával van bajom.
hover-nél z-index-et 10-re raktam, amúgy pedig 1-en van. De van amelyik csempe ígyis becsúszik a másik alá mikor megnő a mérete.
CSS -
#21106 az aktuális betütípus (alap)betü mérete szerint :P -
#21105 Betűméret nem? D: -
Dodo55 #21104 De az betűtípus szerint relatív, nem?