22786
Html-, css- és php-help
-
#21263 évi 50 elég olcsó. én havi 9et fizetek hostgatoron, védelem meg satöbbiért sose fizettem -
#21262 Az évenkénti $50 elfogadható, vagy lehúzás? A plusz $15/év védelemre érdemes előfizetni?
(Első weboldalam lesz, a csajomnak készitek egy fotós oldalt, nem tudom pontosan mi lesz belőle.) -
#21261 Domain A rekordját beállítod a VPS IP címére. -
#21260 "melynek éves díja bruttóban 25.387 Ft, amely tartalmazza a fődomain előfizetését is."
Hogy is van ez? Ha VPS-t veszek akkor mégis kinek kell fizetnem a fődomainért? anno még domain.hu-n vettem. -
#21259 Külföldi cégeknél para lehet a sávszél Magyarországra (értsd Mo-ról lehet lassú az oldal, most, hogy Hostgatornál így van-e vagy nem az jó kérdés). Dotrollnál pl pár ezerért van tárhely csak picit korlátozott (kérdés, hogy ez számít-e neked). -
#21258 Hello.
Az évenkénti 50 dollár egy átlagos tárhelyért, 1 domainnel átlagosnak mondható? (+15 dollár védelem.)
A Hostgator legolcsóbb megoldását találtam, mint ár/értékben jó kompromisszumot.
Van ennél olcsóbb és legalább ilyen jó (átlagos) szolgáltatás, vagy oké ez így? -
#21257 Debiant használtam, olyan 30-40 órát :> -
#21256 Szerintem, ha életében nem látott Linuxot jó lesz az neki ^^ -
Dodo55 #21255 Inkább Debian, oda-vissza kompatibilis az Ubuntuval, de nincs gyárilag telepakolva mindenféle szeméttel :) -
#21254 köszi!
Akkor majd keresek valamit hogy kipróbálhassam mégis milyen, aztán eldöntöm :) de olyan jól hangzik^^ -
#21253 Kapsz egy virtuális gépet ami fut 0/24, erre belépsz és parancssorból tudod adminisztrálni. Te ugye webtárhelyet szeretnél, szal telepítesz rá valami http szervert (nginx/apache), ha meg kell PHP vagy MySQL azt is. Imho érdemes Ubuntuval kérni, ahhoz annyi tutorial van, mint égen a csillag (konkrétan beírod Googlbe, hogy ubunut {amit akarsz} és lesz kismillió találat). Talán az egyetlen hátulütője a biztonság, bár fene se tudja, hogy a tárhelyszolgáltatók mennyire figyelnek amúgy ilyenre és mennyivel nyújtanak többet. -
#21252 köszi, meg is kérdeztem.
Cat: Jól hangzik, de fogalmam sincs, de nem sokat tudok arról a dologról. Egy kis privát felvilágosításnak örülnék =) (ja és gondoltam hogy ezzel jössz :D) -
#21251 Mennyire akarsz tárhelyet venni? Imho egyszerűbb lenne venni egy olcsóbb VPS-t, azon meg azt futtatsz amit akarsz. Én most itt vagyok és bár néha random kikapcsolták a gépem (feltehetőleg azért, mert ment a torrent :D) semmi baj nincs velük, régen elég gyakran szakadtak, de az csak IRC közben volt feltűnő, honlapnál annyira nem az (bár igaz, hogy lassan 1-2 éve itt vagyok és valahogy csak 18$-at fizetek érte, annyiért meg nekem teljesen megéri (vannak kuponok, azokat érdemes keresni)). De sokan árulnak Mo.-n is amúgy VPS-t, csak én azokat picit drágának találtam, keresgélni kell. -
#21250 Kérdezd meg a szolgáltatót, hogy van-e ajánlata arra az esetre, ha te a kiwit szeretnéd, de szükséged van cron-ra. Hátha van köztes ajánlata (kiwi ára+ 2k / hó cron-nal vagy ilyesmi). Ha meg nincs, sem vesztettél semmit. -
#21249 Megint tárhely kérdésem lenne :)
Pár év után lejárt és most megint lehetne hosszabbítani.
Itt vagyok: Gyümölcstárhely és dinnye csomag. (Maga a csomag sokkal nagyobb mint amire szükségem van, de egy akcióban megérte két évre azt venni.) Nagy tárhely aminek kb a tizedét használom, de ami nagyon jó benne, hogy lehetőség van időzített script futtatására. Ja és most egy évre ez a csomag 25.387 Ft (bruttó) (vagyis inkább domain nélkül 22.847Ft)
Az érdekelne, hogy tud e valaki megbízható tárhelyet, kevesebb tárhellyel, cronnal, de kevesebbért? itt a kiwi nekem elég lenne, de az meg nem tud cront :(
(nem tudom ti mit használtak, arra is kíváncsi lennék :P) -
#21248 Gondolom az nem prioritás, Ghosteryvel nekem amúgy is le vannak tiltva ezek, bár szerintem szart se ér, ha követni akarnak követnek :D -
Culram #21247 Ha van accountod és folyamatos bejelentkezésre van állítva, akkor simán lájkol. -
#21246 Tudtok olyan oldalakat amin a sotet background-ra vilagossal irnak (pl csont szinnel) mindenhol csak szurke tonusokkal talalkozok. Fokepen sotet keki, mely voros vagy ezekhez hasonlo erdekelne. Ilyesmik
Egyaltalan jo topikba irok, vagy huzzak innen?
-
Dodo55 #21245 "ha bárhova kattintasz már lájkoltál is"
Facebook account nélkül? :D -
#21244 Likera mennek rá, állítólag sokan vesznek sok likeos oldalakat, hallottam olyat is ami követi az egered és "láthatatlan" aztán ha bárhova kattintasz már lájkoltál is, bár fene se tudja mennyiért mennek ilyen oldalak, gondolom annyira nem rossz áron, ha ennyien csinálják :D -
Dodo55 #21243 Én meg F12, pár katt és DEL :) -
#21242 Koszi, szoval meg egy ertelmetlen baromsag.:( (+1)
Eleg pofas lett az ubuntu forumod skinje. -
#21241 Csak a lájkokra mennek. Én ezeket az oldalakat automatikusan skippelem, akármennyire is érdekel a tartalom. Mindig van normális alternatíva:) -
#21240 Valaki elmondana nekem, hogy mi az ertelme azoknak az oldalaknak ahol a tartalom megtekintese elott like-olni kell? Ezek csak a like-okra vadasznak, vagy kapnak erte valamit, esetleg penzt is tudnak ebbol csinalni or wtf? :)
(ettol fuggetlenul buta dolog mert csak kimasolja az ember a tartalom focimet, rakeres es nem kell like-olni...) -
#21239 cheatsheetek: overAPI.com -
#21238 Neked is nagyon köszönöm a segítséget! A websablon nagyon profin néz ki, csak éppen az a baj, hogy én már nem merek hozzányúlni :) Mint láthatod az előző hsz-ben, nagyon értek a dolgok szétbarmolásához :D
Ha ezt valaki nekünk át tudja alakítani kinézetileg, akkor én nagyon szívesen részt veszek az oldal tartalmának átadásában vagy akár beillesztésében! A szerkezete is jó lenne szerintem! Ha nem lesz más alternatíva akkor nagyon szépen megköszönöm és elfogadom az ajánlatodat és nekivágok átszabni!
Mindenesetre már most mondhatom, hogy őszintén meg vagyok hatva a gyors segítségen! :') -
#21237 Szia!
Először is köszönöm, hogy írtál!
A Wordpess-es oldalt amit elkezdtem csinálgatni, szintén egy alap template-ből csináltam ami sokrétűen szerkeszthető. A neve "Suffusion". Viszont sajnos mivel én sem értek a kódoláshoz, ebben is van bőven hiba! Íme: zugloote.atw.hu
Sajnos pl. a benti(tűzoltóságon) gépen teljesen össze-vissza jelenik meg, mert nálam a felbontás 1920x1080, ott meg pl. csak 1024x768, szóval eleve nem jó az összeállítás, mint ahogy arra rájöttem most szolgálat alatt :) Valamint túl nagy a háttérkép, lassan jön be az oldal. A logó melletti felirat is kiesik a képből, nem méreteződik át. Sok vele a gond, pedig biztosan meg lehetne csinálni szépre ezzel a template-el mert nagyon könnyen és sokrétűen szerkeszthető, csak éppen én már ehhez kevés vagyok :) Az angol tudásom nem elég ahhoz,hogy a szakmai részét is értsem. Belebonyolódtam a dologba már nagyon, pedig benne van már vagy 2 teljes napom a készítésben :) Egyszerűen: nem értek hozzá kellően. Ezért nagyon szívesen rábíznám valakire az egészet aki ért is hozzá! Akár teljesen már arculattal is!
Még egyszer köszönöm, hogy írtál! -
#21236 nekem van egy saját sablonom, azt szívesen odaadom ingyen: http://visztpeter.me/WordPress/Wedding/
Természetesen lehet színeket, elrendezést variálni, hogy passzoljon a tűzoltósághoz, egy példa, hogy mennyire lehet átszabni
Sajnos a tartalmat nekem nincs időm feltölteni rá, úgyhogy részemről ennyit tudok segíteni:) -
#21235 Szia!
Hol akadtál el a Wordpress oldallal? Mi volt, amit szerettél volna megvalósítani, de nem sikerült?
A leírásod alapján én is Wordpress oldalt javasolnék, illetve ahhoz egy letölthető templatet. De mit szeretnétek még ezen kívül?
Üdv,
Catti -
#21234 Üdv mindenkinek!
Elég rég óta itt vagyok az sg-n, de még soha nem kellett zargatnom a közösséget egy kéréssel sem. Most viszont egy elég nagy kéréssel fordulok az itt lévő hozzáértő emberekhez. Sajnos sejtem, hogy nem sok sikerrel fogok járni, de azért mindenképpen megpróbálom! Új topikot sem nyitottam még, mert nem szeretnék belőle galibát. Ezért ha rossz helyre írnék, akkor nyugodtan szóljatok(modi,bárki) csak akkor azt is írjátok meg légyszi, hogy melyik topikba érdemes írnom.
A Zuglói Önkéntes Tűzoltóság beosztott tűzoltója vagyok és weboldal készítésében kérnék segítséget. Ez az egyesület abszolút non-profit, és én is ingyen, a szabadidőmben végzem az ottani munkámat. A weboldalunk viszont elavult és nem olyan mértékben frissíthető mint ahogyan az nekünk jó volna.
Ezért arra a döntésre jutottunk, hogy egy teljesen újat kellene építenünk, lehetőleg kinézetre is modernt. Sajnos aki előzőleg a most is meg lévő weboldalt készítette, már nem tud rá elegendő időt és energiát szánni, hogy elkészítse. Valamint az új kinézethez nincs meg a megfelelő szaktudása(gondolok itt leginkább a flash/php/css kódolásra). Megpróbált egy Wordpress oldalt készíteni de elakadt. Én átvállaltam tőle a feladatot és megígértem a csapatnak, hogy csinálok egy weboldalt ami megállja a helyét kinézetileg és működésileg is 2013-14-hez méltóan. Neki is álltam a feladatnak, csináltam 0-ról egyet "LMsoft Web Creator"-el, de nem jött össze(nincs meg a kellő rugalmassága a weboldalnak a html kódolásnak hála). Utána próbáltam template-ből, de mivel köztudottan az ingyenesen elérhető template-ek nem túlzottan igényesek, ezért az a project is kuka lett. Majd jött nálam is a Wordpress! Ez nekünk azért lett(lenne) volna jó mert kellően rugalmas(blog based). Haladtam is vele elég jól, de sajnos nekem sincs meg a kellő tudásom ahhoz, hogy mindent meg tudjak rajta csinálni amire szükség lenne, és mindezt működőképesen. Tehát megakadtam... itt tartok most.(sehol:))
Tudom, sokan most biztos elgondolkodnak azon, hogy: "Miért fontos egy önkéntes tűzoltóságnak a design és hogy faszán nézzen ki a weboldal?" Nos mint elmondtam a mi egyesületünk teljesen non-profit, szóval a fenntartásunkat magunk álljuk(néha az önkormányzat és a katasztrófavédelem is be-be segít egy-két pályázattal vagy használt cuccokkal). Ebből kifolyólag nekünk meg kell fognunk az emberek/cégek érdeklődését, hogy esetlegesen támogassanak minket felszerelésekkel,eszközökkel,(védő)ruházattal amivel csak tudnak. A kinézet ezért is fontos. No meg ha már vált az ember akkor legyen értelme.
Visszatérve a weboldalhoz. Nincs különösebb elvárás mint az, hogy a weboldal kinézete illő legyen egy tűzoltóság/tűzoltó egyesület arculatához(pl. ne rózsaszín vagy hupilila legyen a színösszeállítás:)), valamint mivel nekünk elég sok vonulásunk van(együtt vonulunk a hivatásos XIV. kerületi tűzoltókkal), kellően frissíthető legyen. Mint pl. egy blog, ahol a káreseteket/vonulásokat frissíthetjük aránylag könnyen és gyorsan. Ehhez nem kell az egész oldalnak blognak lenni, csak a "vonulásaink" vagy "káresetek" oldal kell hogy ilyen legyen. A többi az úgysem változik olyan gyakran. Viszont ezek hetente 2x-3x. Egy évben ugyanis közel 100 vonulásunk van. Ebből 50-70-ben be is avatkozunk. Jelige: "Mindenünk meg van csak weboldalunk nincs!" :) Ezt úgy értem, hogy van logónk, vannak képeink, vannak káreseteink, van töltelék csak éppen nincs meg az új weboldal ahová ezt átköltöztessük. :)
Jelenlegi (elavult) weboldalunk (jelenleg valamiért nem is elérhető,nem tudom miért :) Remélem megjavul :) Jól illusztrálja a helyzetet.)
Bármilyen kérdésre nagyon szívesen válaszolok! Viszont sajnos a dolog alapjaiból kiindulva nem tudok túl sok pénzt felajánlani, mert maximum a saját kontómra megy a dolog. :/ Határidő nincs, de azért ésszerű keretek között gondolkodjunk :)
Sajnálom ha bárkit zavartam volna ezzel a hozzászólásommal, és kérek mindenkit, hogy ne vegye tolakodásnak/reklámnak! Csupán az a tény vezérelt, hogy láttam, itt sok a hozzáértő ember akik közül talán akad olyan, aki szívesen segítene! Természetesen tiszteletben tartom a többi fórumozó véleményét és azt is, hogy esetlegesen nem állja meg a helyét egy ilyen kérés ezen a fórumon. Ezért kérem a moderátorokat, hogyha törlik a hozzászólásomat akkor legyenek szívesek azt is megírni, hogy hová írjak, vagy írhatok-e egyáltalán erről. Köszönöm!
Valamint köszönöm mindazok figyelmét akik vették a fáradtságot és ezt végigolvasták!
Akik pedig úgy érzik tudnának segíteni ez-ügyben, azok kérem keressenek meg privát üzenetben.
Köszönettel,
Ozimák István
Zugló ÖTE -
#21233 thx, egyik extension zavart be -
#21232 Itt megy chrome alatt. -
#21231 nálatok ez működik chrome alatt? A dropdown menük nem működnek, firefox alatt jó. Opencart erre a superfish menüre épül :| -
#21230 Azért ez sem semmi.
-
#21229 Javascript az nem ugyanaz, mint a Java. Legtöbb mobilos böngésző (szerintem igazából mind :D) támogatja a Javascriptet, asztali böngészők közül meg mind. (más kérdés, hogy páran kikapcsolják ezaz miatt, de ez elhanyagolható, illetve, legrosszabb esetben ugyanolyan lesz az oldal, mint előtte). -
#21228 áhh ami java nem kell... :D
én telefonosokra is építek igancsak nagyon! sőt még több mint a pc....így azonnal kilőve ami bonyodalmat okoz!
-
#21227 jquery csak egy javascript "bővítmény", simán kliensoldalon megy, úgy, mint a html:) -
#21226 nem rossz, de ez jó mezei html oldalhoz is? ... nem értek hozzá mint mondtam csak oda van írva hogy jquery...
amúgy szétdobáljuk több oldalra még jobb is lesz, legalább lehet linkelgetni jobbra balra... :D -
#21225 vagy lazyload, ez csak akkor tölti be a képet ha a viewport-ban van, tehát csak ha látszik a képernyőn -
#21224 óhóóó kezdem látni a problémát...lehet optimálisabb lenne szétdobálni több aloldalra a képeket ... ?