22786
Html-, css- és php-help
  • MerlinW
    Ha pozicionálsz használj em-et pixel helyett, valamelyest jobb a helyzet vele.
  • kifli
    közben ma reggel sikerült megoldani. Nem saját kód, így lett megcsinálva, nagyon belenyúlni nem akarok, csak a kis megjelenítési hibákat javítom.

amúgy top -15 nem kellett, hanem padding-et állítottam neki top és bottom is 15, most mindenhol jó :)
  • Malakai
    Link példát, ahol rossz.
    Mellesleg ID ID-n belül selectorban? Felesleges túlspecifikáció, ID-ből úgyis csak egynek kéne lennie az oldalon.
  • kifli
    Valakinek van ötlete, hogy egy menü miért van jó helyen chrome-ban, és miért van rossz helyen ff-ben?
    Ez a css:

#header #mainmenu{
    padding:0
    !important;width:1030px;
    margin-left:auto;
    margin-right:auto;
    position:relative;
    height:40px;
    top:-15px;
    }

Ha kiveszem a top-ot, akkor jó, de akkor chrome-ban van rossz helyen.
  • RYO21
    Köszönöm szépen a válaszokat, akkor szerintem most hagyom így ahogy van, és ha majd publikálásra kerül sor, akkor kipróbálom nem localhoston is.
  • SzirmosSzisza
    Ha a Facebook oldaláról kimásoltad akkor mi nem nagyon tudunk mit hozzátenni :)

Facebook appnál az app url is localhostra van állítva? Bár FB akkor is a te IP-d látja, szal sokat nem ér, próbáld ki valami próba oldalon?
  • passatgt
    valszeg azért nem megy mert localhost:)
  • RYO21
    Nem publikus még az oldal és localhost, de html kódot linkelhetek, ha az segít.
  • Terensz
    Inkább az oldalad linkeld, már ha nem localhost.
  • RYO21
    Üdv!

Egy kisebb problémába ütköztem.

A HTML5 weboldalamba szeretném integrálni azt a lehetőséget, hogy az oldalon lehessen lájkolni a weboldal facebook oldalát(Pages Like Box). Namármost én elkészítettem hozzá facebookon az appot, beállítottam mindent ahogy kell, bemásoltam a forráskódba is a szükséges dolgokat, viszont a weboldalon nemakar megjelenni semmi.

Ez szerint jártam el.
  • Culram #21093
    Ez jó, ezt megjegyzem. Köszi.
  • bracsek #21092
    Erre van direkt mód is, természetesen csak ha valóban teljes mértékben megbízol a forrásban.

LOAD DATA INFILE "/var/www/teljeseleresiut/valami.csv"
    INTO TABLE CSVImport
    COLUMNS TERMINATED BY ','
    OPTIONALLY ENCLOSED BY '"'
    ESCAPED BY '"'
    LINES TERMINATED BY '\n'
    IGNORE 1 LINES;

És a link a dokumentációhoz:
    http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/load-data.html
  • MerlinW
    Ha automatikusan szeretnéd, akkor egyszerűen fogod a csv fájlt, php-val beolvasod (fopen vagy file_get_contents), törlöd fejléc sort és úgy küldöd be az sql-nek.
    Vagy rögtön csinálsz belőle tömböt explode-al és legenerálod az insert/update-et.
    Vagy eleve fejléc nélkül készíted a csv-t.

A lehetőségek tárháza végtelen:)
  • Culram #21090
    Köszi, azt ismertem. Nekem (sajnos) automatikus feltöltés kellene.
    Megtudnám nézni valahogy a phpMyadmin funcióját valahol?
  • MerlinW
    PhpMyAdminban ven erre külön opció, nézd csak végig az import ablakot.
  • Culram #21088
    Sziasztok!

Szeretnék CSV fájl MySQL-be feltölteni úgy, hogy nem soronkénti lekérdezéssel, hanem eggyel mely feltölti az összes sort.

Valahogy a header sort is át kellene léptetni, mert azt nem szeretném felölteni.

Köszönöm a segítséget!
  • LaliK
  • Malakai
  • MerlinW
    1. Kötöttél szerződést a szolgáltatóval. Feltételezem el is olvastad azt, tehát tudod mit tehet meg és mit nem.
    2. Ha olyan kényes adatokkal dolgozol, akkor célszerű saját szervert üzemeltetni, persze.
    3. A felhasználó és financiális adatokat mindenképpen titkosítani KELL, nem a szolgáltató miatt, hanem mindenki miatt. Előbb törik fel kívülről, mint a belülről.
  • Mcrider9
    Bizalmas adatok esetén kell attól tartanom, hogy a szolgáltató ellophatja több ezer ember személyes adatait és pénzmozgását egy rendszerből?
    Gondolkoztam, hogy titkosítottan tárolom az adatokat, de a forrást is megtudja nézni gondolom egy szolgáltató, ha szeretné így fölösleges.
    Mit javasoltok? Saját szervert kellene beüzemelnem?
  • LaliK
    és tényleg, köszi!
    Lehet hogy ezt holnap reggel már nem kérdeztem volna meg... :D
  • SzirmosSzisza
    Linknek (a) kéne szerintem.
  • LaliK
    Van az is:

#top-nav ul li {
    color: black;
    display: inline;
    float: left;
    margin: 0 19px 0 19px;
    font-size: 1.2em;
    text-decoration: none;
    font-weight: bold;
  • SzirmosSzisza
    Ha színt akarsz váltani akkor color kell, text-decoration az aláhúzást veszi le alóla.
  • LaliK
    Sziasztok!

Van egy pár linkem így html-ben:
    <ul>
    ...
    <li><a href="#">VMware VPS</a></li>
    ...
    </ul>

Ilynekor melyiknek kellene css-ben text-decoration: none-t állítani? Próbáltam mindent, de valamiért még mindig kékek/lilák a linkek. Írtam a:visitedet is meg mindent ami így éjszaka eszembe jutott, de valamiért nem okés =/
  • Terensz
    Amúgy szerintem totál nem derül ki az első kérdésedből, hogy mit szeretnél. Fórum engine-t vagy template-et. Ez utóbbi mondjuk marhaság lenne, de a "sablon" szót egy weboldallal összefüggésben talán a template szóra tudnám ráerőszakolni. És tényleg nem szőrszálhasogatásból, de egy másik szó adott esetben homlokegyenest mást jelent.
  • Norbi779
    köszönöm a választ
  • Malakai
    1. A fórumra?

2. Alacsonyra van állítva a php beállításokban a memória limit, amit a wordpress meghalad. Vagy általánosan növeled, vagy wordpress beállítást is próbálhatsz, ha szolgáltató nem ugat miatta, akkor az jobb. Utóbbihoz a wp-config.php-ban a WP_MEMORY_LIMIT-et kell nagyobbra állítani, vagy ha nincs ott, akkor hozzáadni. define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’128M’); hogy 128MB legyen a limit.
  • Norbi779
    Hello! Most 2 kérdésem lenne.
    1. Tud valaki olyan oldalt ahol lehet letölteni sablonokat fórumra? Mert én találtam párat, de mind valamilyen CMS rendszerre volt.

2. Akarom telepíteni a wordpress-t, de ezt írja:
    Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 30720 bytes) in /home/a7814708/public_html/wp-includes/class-http.php on line 1624
    Mi lehet a hiba?
  • Terensz
    Na igen, elég hasonló lesz az enyémnek a működési elve.
    Gratula! Ér is annyit, szép munka.
  • Terensz
    Hát véletlenül sem.
  • MerlinW
    Én ~3 hónap alatt készítettem egy hasonlót, kb 800k-ért (fusi meló volt) (link).
    Hogy, hogyan néz ki az egy dolog, ez volt a megrendelő kérése:) A partnerek aloldalainak betöltése működik úgy, ahogy leírtad (domain, subdomain és subdir-el is).
  • SzirmosSzisza
    Tehát egy VirtualHost megvalósítás PHP alatt?
  • Terensz
    Ö, azért nem 10 perc volt :-) 4-500 k csak a forráskód.
    Amit leírtam, eléggé a töredéke annak, amit kezel. A modulok működési szintje, függőségi rendszere azért elég jól ki lett gondolva, és nagyon szépen, stabilan üzemel. Ha beteszek egy hír-ízelítő modult az egyik szélső panelre, attól nem omlik össze egy másik modulom. Korábbi vacak munkáimnál pedig az volt :-)

Mindenesetre köszi. Én is a két érték közé tippeltem volna.
  • Lazarus
    kicsi htaccess, kicsi php, 10 perces munka ha a betöltés egyébként már implementálva van és értelmesen van összerakva a kód. Ár szerintem megrendelő és jó duma függő (5 ezertől - 150 ezer)
  • Terensz
    Sziasztok!

Egy olyan portálengine-t fejlesztek, ami a kapott webcímből kiszedi a domaint, és az alapján eldönti, hogy melyik portálhoz melyik oldalszerkezetet, layoutot, template-et tölti be.
    (1 webszerveren lesz az engine, a domainek pedig ugyanerre lesznek átirányítva))

Szerintetek mennyit lehet ezért a fejlesztésért elkérni?

A template-eket és a layoutokat egyelőre csak programozóként lehet kezelni, nincs még rá felület (ebben a munkában nem is lesz, ez későbbi fejlesztés). Menüket és almenüket tud hozzáadni, az almenükön pedig bejegyzéseket tud létrehozni.
  • MerlinW
    Legközelebb használj XAMPP-ot nem tévedhetsz:) Még telepíteni sem kell.
  • Norbi779
    Működik. Leszedtem másik verziót és az működik!
  • Norbi779
    Ugyan az :\
  • SzirmosSzisza
    Nem tudom, Google :p

Windows 8-cal amúgy én eddig csak szoptam (iskolai feladat volt rajta bütykölni valamit, de áh, soha többet :D)