22786
Html-, css- és php-help
-
#21103 Ha pozicionálsz használj em-et pixel helyett, valamelyest jobb a helyzet vele. -
#21102 közben ma reggel sikerült megoldani. Nem saját kód, így lett megcsinálva, nagyon belenyúlni nem akarok, csak a kis megjelenítési hibákat javítom.
amúgy top -15 nem kellett, hanem padding-et állítottam neki top és bottom is 15, most mindenhol jó :) -
#21101 Link példát, ahol rossz.
Mellesleg ID ID-n belül selectorban? Felesleges túlspecifikáció, ID-ből úgyis csak egynek kéne lennie az oldalon. -
#21100 Valakinek van ötlete, hogy egy menü miért van jó helyen chrome-ban, és miért van rossz helyen ff-ben?
Ez a css:
#header #mainmenu{
padding:0
!important;width:1030px;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
position:relative;
height:40px;
top:-15px;
}
Ha kiveszem a top-ot, akkor jó, de akkor chrome-ban van rossz helyen. -
RYO21 #21099 Köszönöm szépen a válaszokat, akkor szerintem most hagyom így ahogy van, és ha majd publikálásra kerül sor, akkor kipróbálom nem localhoston is. -
#21098 Ha a Facebook oldaláról kimásoltad akkor mi nem nagyon tudunk mit hozzátenni :)
Facebook appnál az app url is localhostra van állítva? Bár FB akkor is a te IP-d látja, szal sokat nem ér, próbáld ki valami próba oldalon? -
#21097 valszeg azért nem megy mert localhost:) -
RYO21 #21096 Nem publikus még az oldal és localhost, de html kódot linkelhetek, ha az segít. -
#21095 Inkább az oldalad linkeld, már ha nem localhost. -
RYO21 #21094 Üdv!
Egy kisebb problémába ütköztem.
A HTML5 weboldalamba szeretném integrálni azt a lehetőséget, hogy az oldalon lehessen lájkolni a weboldal facebook oldalát(Pages Like Box). Namármost én elkészítettem hozzá facebookon az appot, beállítottam mindent ahogy kell, bemásoltam a forráskódba is a szükséges dolgokat, viszont a weboldalon nemakar megjelenni semmi.
Ez szerint jártam el. -
Culram #21093 Ez jó, ezt megjegyzem. Köszi. -
bracsek #21092 Erre van direkt mód is, természetesen csak ha valóban teljes mértékben megbízol a forrásban.
LOAD DATA INFILE "/var/www/teljeseleresiut/valami.csv"
INTO TABLE CSVImport
COLUMNS TERMINATED BY ','
OPTIONALLY ENCLOSED BY '"'
ESCAPED BY '"'
LINES TERMINATED BY '\n'
IGNORE 1 LINES;
És a link a dokumentációhoz:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/load-data.html -
#21091 Ha automatikusan szeretnéd, akkor egyszerűen fogod a csv fájlt, php-val beolvasod (fopen vagy file_get_contents), törlöd fejléc sort és úgy küldöd be az sql-nek.
Vagy rögtön csinálsz belőle tömböt explode-al és legenerálod az insert/update-et.
Vagy eleve fejléc nélkül készíted a csv-t.
A lehetőségek tárháza végtelen:) -
Culram #21090 Köszi, azt ismertem. Nekem (sajnos) automatikus feltöltés kellene.
Megtudnám nézni valahogy a phpMyadmin funcióját valahol? -
#21089 PhpMyAdminban ven erre külön opció, nézd csak végig az import ablakot. -
Culram #21088 Sziasztok!
Szeretnék CSV fájl MySQL-be feltölteni úgy, hogy nem soronkénti lekérdezéssel, hanem eggyel mely feltölti az összes sort.
Valahogy a header sort is át kellene léptetni, mert azt nem szeretném felölteni.
Köszönöm a segítséget! -
#21087 -
#21086 -
#21085 1. Kötöttél szerződést a szolgáltatóval. Feltételezem el is olvastad azt, tehát tudod mit tehet meg és mit nem.
2. Ha olyan kényes adatokkal dolgozol, akkor célszerű saját szervert üzemeltetni, persze.
3. A felhasználó és financiális adatokat mindenképpen titkosítani KELL, nem a szolgáltató miatt, hanem mindenki miatt. Előbb törik fel kívülről, mint a belülről. -
#21084 Bizalmas adatok esetén kell attól tartanom, hogy a szolgáltató ellophatja több ezer ember személyes adatait és pénzmozgását egy rendszerből?
Gondolkoztam, hogy titkosítottan tárolom az adatokat, de a forrást is megtudja nézni gondolom egy szolgáltató, ha szeretné így fölösleges.
Mit javasoltok? Saját szervert kellene beüzemelnem? -
#21083 és tényleg, köszi!
Lehet hogy ezt holnap reggel már nem kérdeztem volna meg... :D -
#21082 Linknek (a) kéne szerintem. -
#21081 Van az is:
#top-nav ul li {
color: black;
display: inline;
float: left;
margin: 0 19px 0 19px;
font-size: 1.2em;
text-decoration: none;
font-weight: bold;
-
#21080 Ha színt akarsz váltani akkor color kell, text-decoration az aláhúzást veszi le alóla. -
#21079 Sziasztok!
Van egy pár linkem így html-ben:
<ul>
...
<li><a href="#">VMware VPS</a></li>
...
</ul>
Ilynekor melyiknek kellene css-ben text-decoration: none-t állítani? Próbáltam mindent, de valamiért még mindig kékek/lilák a linkek. Írtam a:visitedet is meg mindent ami így éjszaka eszembe jutott, de valamiért nem okés =/ -
#21078 Amúgy szerintem totál nem derül ki az első kérdésedből, hogy mit szeretnél. Fórum engine-t vagy template-et. Ez utóbbi mondjuk marhaság lenne, de a "sablon" szót egy weboldallal összefüggésben talán a template szóra tudnám ráerőszakolni. És tényleg nem szőrszálhasogatásból, de egy másik szó adott esetben homlokegyenest mást jelent. -
Norbi779 #21077 köszönöm a választ -
#21076 1. A fórumra?
2. Alacsonyra van állítva a php beállításokban a memória limit, amit a wordpress meghalad. Vagy általánosan növeled, vagy wordpress beállítást is próbálhatsz, ha szolgáltató nem ugat miatta, akkor az jobb. Utóbbihoz a wp-config.php-ban a WP_MEMORY_LIMIT-et kell nagyobbra állítani, vagy ha nincs ott, akkor hozzáadni. define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’128M’); hogy 128MB legyen a limit. -
Norbi779 #21075 Hello! Most 2 kérdésem lenne.
1. Tud valaki olyan oldalt ahol lehet letölteni sablonokat fórumra? Mert én találtam párat, de mind valamilyen CMS rendszerre volt.
2. Akarom telepíteni a wordpress-t, de ezt írja:
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 30720 bytes) in /home/a7814708/public_html/wp-includes/class-http.php on line 1624
Mi lehet a hiba? -
#21074 Na igen, elég hasonló lesz az enyémnek a működési elve.
Gratula! Ér is annyit, szép munka. -
#21073 Hát véletlenül sem. -
#21072 Én ~3 hónap alatt készítettem egy hasonlót, kb 800k-ért (fusi meló volt) (link).
Hogy, hogyan néz ki az egy dolog, ez volt a megrendelő kérése:) A partnerek aloldalainak betöltése működik úgy, ahogy leírtad (domain, subdomain és subdir-el is). -
#21071 Tehát egy VirtualHost megvalósítás PHP alatt? -
#21070 Ö, azért nem 10 perc volt :-) 4-500 k csak a forráskód.
Amit leírtam, eléggé a töredéke annak, amit kezel. A modulok működési szintje, függőségi rendszere azért elég jól ki lett gondolva, és nagyon szépen, stabilan üzemel. Ha beteszek egy hír-ízelítő modult az egyik szélső panelre, attól nem omlik össze egy másik modulom. Korábbi vacak munkáimnál pedig az volt :-)
Mindenesetre köszi. Én is a két érték közé tippeltem volna. -
#21069 kicsi htaccess, kicsi php, 10 perces munka ha a betöltés egyébként már implementálva van és értelmesen van összerakva a kód. Ár szerintem megrendelő és jó duma függő (5 ezertől - 150 ezer) -
#21068 Sziasztok!
Egy olyan portálengine-t fejlesztek, ami a kapott webcímből kiszedi a domaint, és az alapján eldönti, hogy melyik portálhoz melyik oldalszerkezetet, layoutot, template-et tölti be.
(1 webszerveren lesz az engine, a domainek pedig ugyanerre lesznek átirányítva))
Szerintetek mennyit lehet ezért a fejlesztésért elkérni?
A template-eket és a layoutokat egyelőre csak programozóként lehet kezelni, nincs még rá felület (ebben a munkában nem is lesz, ez későbbi fejlesztés). Menüket és almenüket tud hozzáadni, az almenükön pedig bejegyzéseket tud létrehozni. -
#21067 Legközelebb használj XAMPP-ot nem tévedhetsz:) Még telepíteni sem kell. -
Norbi779 #21066 Működik. Leszedtem másik verziót és az működik! -
Norbi779 #21065 Ugyan az :\ -
#21064 Nem tudom, Google :p
Windows 8-cal amúgy én eddig csak szoptam (iskolai feladat volt rajta bütykölni valamit, de áh, soha többet :D)