Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy csinálhatod azt is, hogy akármit is írsz be URL-bek átirányítod az index.php-ra és ott "/" alapján explodeolod az URL-t, de a mod_rewrite sokkal elegánsabb + nem kell átírni az oldalt.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
[O_O] (.)(.)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Nekem csak olyat sikerült találnom js- nélkül, ami lefelé nyílik, de az több okból sem jó.
Ilyet szeretnék js-nélkül:
http://www.htmldrive.net/items/demo/57/Simple-unlimited-levels-vertical-drop-down-navigation-menu-jquery-plugin
A nyilat megnézem, mert ez a "0x2190" nem tudom mit jelent.
köszi.
Második kérdésedre: http://www.fileformat.info/info/unicode/block/arrows/utf8test.htm (gondolom úgyis utf-8 lesz az oldal, szóval nem probléma)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Egy függõleges menüt szeretnék az oldalamra, ami oldalra adja ki az almenüket. Csak JS-est találtam.
Szerintetek foglalkozzak azzal, hogy van, aki nem engedélyezi ezt a böngészõjében?
Ill. szeretnék egy kis oldalra mutató nyilat, ahol lesz almenü.
Ezt csak bg-dal tudom megoldani, vagy van erre karakter kód is?
Melyiket érdemes?
köszönöm!
Egybe azért sem raknám mert mindegyik oldal tartalmaz lehívásokat és az a betöltéseket szerintem nagyon lassúvá tenné. Plusz a lekérdezéslet csökkenteném és amit lehet front-end végeznék el.
Plusz egy kis alkotói válság. 😊
A delegálás (statikus szülõre on + subselector bármire) ennyivel jobb, nem kell az ilyesmitõl tartani.
Szerintem arra gondolt amúgy, hogy jQuery-vel, ha szépen felrakod a bindokat (hover, click, etc) és betöltsz egy új HTML-t loaddal, akkor azokon nem lesz rajta, csak a régi HTML-en, emiatt újra kell. (picit pongyola a megfogalmazás, de szerintem érthetõ 😄)
$(document).on('mouseover', '.selector', function() {
//do something
});
$(document).on('mouseout', '.selector', function() {
//do something
});
vagy
$(document).on(
{
mouseenter: function()
{
//stuff to do on mouseover
},
mouseleave: function()
{
//stuff to do on mouseleave
}
}
, '.selector'); //pass the element as an argument to .on
Igazából felhúzott hogy egy szimpla hover nem mûködött mikor ha nem load-dal volt behívva akkor ment.
Próbálgattam Jquery loaddal váltogatni a lapokat, de ilyenkor a lapokon bizonyos funkciók nem mûködtek. Nézegettem a Backbone-t de egy kicsit még magas nekem. kisebb szöveges modulok még OK, de a templétek már nem viszik az agyam. Hogy tudnék abban teljes oldalakt definiálni?
Ez jelenleg úgy néz ki (work in progress), hogy a rendszer szolgáltatja a szokásos dolgokat (felhasználó/jogosultságkezelés, smarty, adodb, firephp, phpmailer, stb), valamint a dinamikus entitás, modul és template (amibe assign-olva van a framework html, ajax, jQ fícsöröket tartalmazó view osztálya) betöltést.
Innentõl modulon belül, ha mindenáron template-ben szeretnél használni szeretnél egy objektumot, akkor assign-nolod. A controller-em pedig kizárólag url-bõl dolgozik (pl: domain.hu/project/module/function/id). A GET tiltva van, csak POST-olok.
A használat pedig kb annyi (mondhatni a szokásos), hogy létrehozunk egy modult (ami egy a rendszer modul osztályából leszármaztatott osztály), a konstuktor beállítja, amit be kell, router függvény eldönti az url alapján mit kell csinálni, a végrehajtófüggvények pedig összeszednek minden adatot, majd beküldi a smarty-nak. Egyszerû és nagyszerû😊
[merlinw.org]
Assignolni meg azért nem akarok, mert ez egy különleges objektum (ez jól kiemelhetõ a $ elhagyásával, amihez mindenképp regisztrálni kell). Egy keretrendszerembe építem be modulként a Smarty-t, a Smarty osztály példányát a modul betöltõkódja hozza létre (majd késõbb ezt az elõkészített példányt le lehet kérni) és pár integrációs mûveletet végez rajta, ennek része ennek a bizonyos objektumnak a regiszrálása is: a keretrendszer egyes változóit és függvényeit ezen keresztül lehet elérni (jelenleg a webroot-ot, illetve a controllerekhez reverse-routing alapú url generáló függvényt, a jövõben is hasonló, view oldalról hasznos dolgokat tervezek bele).
A $smarty->register_object('obj', $obj) dolog a smarty 2-ben mûködik, a 3-ban elvileg nincs benne. (Sokan egyébként nem is tértek át 3-ra)
[merlinw.org]
public function __call($var,$args){
return $this->{strtolower($var)};
}
áthidalom az egész problémát 😊
Ellenben az a durva belenéztem a compiler forráskódjába, nincs is olyan hivatkozás a registered_objects tömbre, ami property-khez férne hozzá!
Ez:
$return = "\$_smarty_tpl->smarty->registered_objects<'{$tag}'>'{$tag}'><0>0>->{$method}({$_params})";
Illetve még egy hasonló, szintén metódushívó kódkimenet van a teljes compiler forrásában. Persze ha belenyúlok a compile-olt template-be, és kiszedem a függvényhívást jelzõ ()-t, akkor már megy is a property lekérés...
Meg tudom oldani amúgy simán getterekkel, de vicc, hogy mindenhol azt írják mûködik a property-k lekérése, azt közben le sincs programozva ilyen a Smarty-ban az elõbbi kutakodásom szerint.
Egyébként meg a hivatalos dokumentáció struktúrája valami ocsmány ha már itt tartunk, össze-vissza vannak benne szétszórva alapvetõ összetartozó dolgok...
[merlinw.org]
Smarty 3, van egy egyszerû osztályom pár public property-vel, meg egy metódussal. Register object-el regisztrálom egy példányát a Smarty példányhoz, majd a template-ben:{object->method arg='value'} mûködik faszán{object->property} METÓDUSKÉNT AKARJA MEGHÍVNI!
1 órája túrom a Google-t de semmi, ráadásul a poén, hogy ha megadok hozzáférési engedélyezési listát, akkor ott is simán a ráküld egy is_callable-t a property-kre (kiakad természetesen a compiler). Amitõl szétrobbanok, hogy ezer olyan írást találtam már, amely szerint én mindent jól csinálok, viszont ez a FOS egyszerûen nem hajlandó tudomást venni az osztályváltozók fogalmának létezésérõl.
(Assign-olni nem akarok, mert szeretném ha ez az osztálypéldány a template-ekbõl $ nélkül lenne elérhetõ, speciális jellege miatt)
Mert igy csak a böngészõ nyitja meg és PS-el nem tudok kezdeni vele semit.
valami teljesen egyszerû fórumot szeretnék egy saját oldalra.
azért valami jelszó vagy mail cím megadása jó lenne.
ezt néztem ki. bármelyiket választhattam volna, egyik sem volt különb számomra. (nem értek hozzá). szóval azt írja, hogy:
1. Töltsd fel a scriptet.
2. Futtasd le az install/index.php-t ahol be kell állítani a MySQL kapcsolódási adatokat, az ftp-t, és az admin felhasználónevet.
3. Ami az install végén kijön egy textareaban szöveg, azt jelöld ki, másold be az includes/config.php -ba és töltsd fel.
kicsomagoltam, feltöltöttem, de semmi. az eredeti mappában hagytam mindent, vagyis: ImperialBB_2.3.2.
atw oldalam lesz. azt kellene csinálnom, hogy ezmegaz.atw.hu/imperialBB_2.3.2./install/index.php, hogy be tudjam állítani amit kell?
köszi.
Szóval az itthoni kis szerverem tök jó a legapróbb bottleneck-ek szöszölõs profiling nélküli kiszûrésére (elég hozzá a brutál logrendszerem ami nyomatja a microtimestamp-eket ha épp úgy akarom), a VPS-en pedig gyönyörködhetek a 4ms körüli rendertimeban ha épp az esik jól 😊
(Viccen kívül természetesen nem tartok csak ezért egy VPS-t, még ha ingyen is van, de azon is szoktam tesztelni ha már úgyis oda tervezek a jövõben pár dolgot)
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Nekem még nem sikerült, kicsit bonyi.
Komodo új felülete tetszik, de egyelõre maradok PhpStormnál.
Sublime Text meg még mindig legjobb "nem IDE", abból is jön a 3.0 lassacskán, év eleje óta van béta.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Komodo IDE 8
PHPStorm 6
Zend Studio 10
Nekem most Komodo a favorit😊
[merlinw.org]
.service-status a, .service-status a:visited {color: grey; text-decoration: none }
.service-status a:hover {color: grey; text-decoration: underline;}(\__/) ( X.x) ( } . { )
.service-status a,a:visited {color: grey; text-decoration: none }
.service-status a:hover {color: grey; text-decoration: underline;}
Itt volna a probléma.
De így tökéletes.
Az IE-ben való használatra nem tudsz vmi megoldást?
köszi
Sajnos nem ez okozza a problémát.
Ill. van ezzel kapcsolatban egy másik gondom is.
IE-ben a menüre húzva az egeret, ugrál a menü.
szeretnék egy ki segítséget kérni.
készítek egy oldalt, amin oldalra nyíló menüt tettem.
a menü fixálva van, mellette az oldal gördül.
a baj az, hogy az oldalra nyíló menü is gördül az oldallal.
www.gyermekazautoba.atw.hu itt az oldal
a TIPPEK menüre húzva az egeret majd görgetve az oldalt, láthatjátok a problémám.
Köszi a segítséget.