22786
Html-, css- és php-help
-
#21223 hááát
majdhogynem
probléma?
1 oldalon van nagyon sok kép, de 400 x 600 méretűek
2-300 kb jpg -k
semmi más csak képek az egész aloldal... -
#21222 De ugye nem egy oldalra be van illesztve 50-100 teljes felbontású kép, mind bmp mondjuk? :) -
#21221 akkor erről ennyit köszi a segítséget !
-
#21220 Csak beszel a levegobe nagy szavakat, mert lovese nincs a dolgrol...
-
#21219 Ha statikus akkor nem tudsz tenni semmit :) -
#21218 1 db ipről jött egy csomó bekérés...le is tiltottuk
A kérdésem az, hogy a szolgáltató Ok hogy letiltotta az oldalt mert nem tudott mit tenni, de ÉN tehetek ez ellen valamit??? vagyis letiltottam azt az ipt, de mi mást tudok még tenni...
Már visszaállították, de azt mondja ez így nem jó és optimalizáljam az oldalt alkalmazásiat...
a én ezt nem értem, amikor SEMMI alkalmazás semmi nincs az oldalon, csak képek, amit meg lehet nézni, de le van tiltva a letöltés (vagyis a jobbklikk, tudom halottnak a csók, de a hülyéktől véd... :D )
-
#21217 Feltehetőleg DoS volt, kérdés, hogy barátságos (pl ismerősnek egyszer belinkelték blogját index.hu-n és alig bírta :D) de lehet valaki szemétkedni akart, bár ilyenkor látszik az IP-kből. -
#21216 sziasztok! feltennék egy láma kérdést ÉN nem értek hozzá, csak szembesültem a problémával.
Adott egy weboldal, tök egyszerű statikus html oldal, csak képek vannak rajta semmi fórum, semmi alkalmazás. Tegnap a szolgáltató leállította mondván, hogy akkora forgalma volt, hogy behalt tőle a szervere... 3éve megy soha nem volt ilyen...elküldte a szerver logot és egy IP-ről tényleg elég sok kapcsolódás volt...igazából nem tudom értelmezni hogy most mi történt... ő folyamatosan azt hablatyolja hogy optimalizáljam az alaklmazásokat stb...dehát nincs semmi az oldalon csak 50-100 db kép... azt az 1 IP-t letiltottuk, mit lehet még ilyenkor csinálni ? -
-
#21214 firefoxal itt csak a csempe emelgetős rész tölt be :P -
#21213 http://rupl.github.io/unfold/ érdekes -
vik3 #21212 Ha nem tudod magad megoldani, úgysincs más választásod mint, keresel egy fejlesztőt/ket és ajánlatot kérsz erre.
Általba mindenre van wordpress plugin, ha nincs, akkor kezdődhet az munka és fektetned kell bele pénzt.
Sok wordpress ügyeskedést láttam már, de hogy egy szoftver piacképes legyen, ahhoz bizony programozó, menedzsment, dizájner, UX kell -
Szeki26 #21211 Sziasztok !
Egy kérdéssel szeretnék fordulni hozzátok, itt elég sok profi hozzászólást olvasgattam már.
Szóval egy olyan oldalt szeretnék készíteni, ami egy kereső tulajdonképpen, és különböző paraméterek alapján leszűri, hogy melyik terméket milyen gyártó készíti.
De ami fontos lenne, hogy a felhasználók az adatokhoz csak bankkártyás fizetéssel tudnának hozzá jutni.
Milyen megoldást ajánlotok ? Létezik erre valamilyen cms, amivel meglehet oldani ?
Várom válaszaitokat.
Köszönöm. -
#21210 Már csak amiatt is várható ez, hisz web területen ez a nyelv, amit a szerver és a kliens oldalon is használhatsz, mondhatni megduplázta a "közönségét".
C területen meg sose volt népszerű a github, amióta a compiled, végleges programot nem tárolhatod ott letöltésre azóta mégkevésbé. -
#21209 http://resin.io/happy-18th-birthday-javascript/
Érdekes grafikon, JS nagyon megy most node miatt.
-
#21208 köszi, ezt a megoldást kerestem :) -
Miután kliens oldali változást szeretnél, temészetesen javascript-el, pl JQuery-vel a legördülő change eseményében megmondod mi legyen inaktív.
$(document).ready(function() {
$('#tipus').change(function() {
if ( $(this).val() == 'valami' ) {
$('#papir').attr("disabled", true);
$('#stb').attr("disabled", true);
} else {
$('#papir').removeAttr("disabled");
$('#stb').removeAttr("disabled");
}
});
});
-
#21206 jQuery-vel $("#select_id").attr("disabled", true); -
#21205 Hali!
Egy kis segítség kellene. Csináltam egy árajánlat kérő form-ot.
Azt szeretném elérni, hogy ha kiválasztják a Termék típusa alatt a szórólapot, akkor a Fedél résznél lévő papír, papírvastagság stb stb inaktív legyen, hiszen nincs szükség azokra ebben az esetben.
Ez hogyan oldható meg? php-ban írtam rá egy feltételt, de azt csak akkor vette figyelembe, miután elküldtem a form-ot. : -
#21204 Jó Éjszakát. -
#21203 Igen azt a progit használtam, és a generálás után pedig a "notepad++" programmal kuksiztam bele. -
vik3 #21202 Gyors ránézésre nem tudom megmondani, hogy milyen motor van a weblap alatt (Website X5 program generálta?)
Abban az esetben ha nem megy a PHP:
Ha van lehetőséged szerkeszteni, akkor próbálj ki más Form megoldásokat - egy kis guglizás után : http://formoid.com/ - talán egy free verzió is generál cakum pakk egy formot és találnod kell olyat ami véletlenül sem iframet generál a végén. Keress rá form builderekre. Hátha majd mások is tudnak ajánlani. -
#21201 szeretnék ezen maradni, (de nem vetem meg a másik szerver ötletet sem [legalább is Én. leginkább a tulaj maradna itt.])
...
Hogyan lehetne megoldani hogy megjelenjen (részemre idegen) PHP nyelvet használt a program, és ahogy próbáltam belenézni vagy 3 oldalra hivatkoznak az utasítások. Nincs közvetlen web link (ahogy néztem).
-
vik3 #21200 Ha megnézed az oldalad itt: http://users.atw.hu/csoma-galeria/kapcsolat.html - akkor láthatod, hogy működik a captcha.
A különbség az, hogy az oldalad a teáltalad linkelt formában egy iframeben foglal helyet (gondolom az atw igy tesz mellé reklámot) - a captcha amit használsz, pedig szintén egy iframe, ami a saját oldaladról helyez el egy php által renderelt képet. Hogy a böngésző megakadályozza a végtelent (az oldalad, az oldaladra mutat, amiben az oldalad lenne...) ezért tiltja ezt a legfelsőbb szinten.
Megoldás, találj egy korrekt hostingot (4e ft évente, tehát ezen már ne...), vagy használj más captcha megoldást. -
#21199 Segítségeteket szeretném kérni.
Régen voltam itt a fórumban, de most eljött az ideje, hogy segítséget kérjek...
Van egy weboldalam aminek nem működik valami miatt az interneten a CHAPTHA generálása...pontosabban nem látható az oldalon... Itt az oldal.
Emiatt nem lehet használni a levelező részét.
A localhoston megjelenik a kód....
Az volna a nagy kérésem hogy Én ezt a szerkesztett oldalt átküldeném egy kedves személynek, aki elvállalná az oldal átellenőrzését, hogy MI LEHET A BAJ, és esetleg kijavítaná.
Ezt az oldalt nem saját kezűleg készítettem, hanem egy program generálta ... ezért sem értem mi lehet a hiba. (???)
A szerver üzemeltetőjével beszéltem, náluk működik...
Idézet... [i]A kód generálása megtörténik a szerveren, ez a következő link
megnyitásával ellenőrizhető például.:
Link
Ezt a kódot hívja meg az oldal akkor is amikor valaki a kapcsolat lapot
megnyitja. Ugyanakkor az oldalban a csatolt képernyőkép szerint ugyanúgy
lefut a script, de az eredmény nem ugyanaz, hibásak a generált képek
elérési útvonalai mivel azok nem a kapcsolat.html könyvtárban vannak, a
generált hivatkozások viszont oda mutatnak.
Mivel a kódot nem mi írtuk, valamint az ügyfelek által használt kódok
hibakeresése nem a mi dolgunk, ezért ennél sokkal többet nem tudok
sajnos információként mondani. Helyi gépen valószínűleg más az url
képzés, illetve sok egyéb más is okozhatja ezt, rengeteg konfigurációs
különbség lehet. Az ingyenes tárhelyeken nincs lehetőség egyedileg
módosítani a konfigurációt, tehát a kódot kell a beállításokhoz igazítani. [i] -
#21198 Ja van sysadminos is, SysAdvent. :) -
#21197 Nálunk egyetemen az első prog tárgyból szokott ilyen lenni, sok köze talán nincs a webdev-hez, de érdekesek általában :) -
#21196 Noh, az adventi naptárak idén sajnos kevésbé érdekesek, Web Advent elmarad idén. Maradt kliens oldali témában 24ways (legalábbis inkább kliens oldal, meg a "biznisz" a fókusz), Perfplanet Calendar, UXmas.
Tudtok egyébként még ilyenekről, ami foglalkozik mondjuk általános szerver oldallal, kimondottan valamelyik nyelvel, php/ruby/python, stb? (Perl-ön kívül, ami talán a legrégebbi ilyen.) -
#21195 Dettó használom Laravelt, még valamikor a 2.0 kijövetele tájékán kezdtem el, vagyis nem sokkal előtte, de igazából Laravel első három verziója igen gyorsan követte egymást. Igazán a 4.0 ért be, mostanra már elég nagy a hype körülötte. :) -
vik3 #21194 Laravel - Codeigniter után váltottam rá, álom vele dolgozni. (környezetfüggő konfiggal, composer alapon, adatbázist verzióköveti stb...)
Részemről LESS - annyi előnye van, hogy annyi helyes kis windowsos preprocessor progi van hozzá és nagyon kevés amit igényel, hogy működjön -
#21193 Codeigniter ha rossz fejlesztői szokásokat akarsz felvenni... :D -
#21192 Codeigniter?
Vagy, ha nem PHP kell akkor Django, esetleg Flask, ha csak picike a dolog. -
#21191 Tudd valaki olyan frameworkot mint a CakePHP, csak egyszerubbet :D, hiaba olvatam vegig a szakacs konyvet nem birom megerteni :( -
#21190 Elvileg fél óra és lesz 1$-ért .net/.org/.com domain -
#21189 Jópofa, 15-nél meguntam:) -
#21188 Z-Type – Na ki meddig jut el mekkora words per minutetel? -
#21187 Én nem használom ezeket, habár fel van telepítve Sublime Textre, meg PhpStormra is, a SASS és a CoffeeScript kieg is.
brunch-ot használok. -
Dodo55 #21186 "De sok IDE-hez is vannak megfelelő pluginok arra, hogy mentéskor menjen végig."
Jaja, én SCSS-t próbálgattam egyszer egy NetBeans pluginnal, ahányszor mentettem kaptam mindig a friss szimpla CSS-t is automatikusan :) -
#21185 Igen, ezeknek általában van egy watch parancsa is, hogy folyamatosan figyelje a fileok változását és generálja újra olyankor.
De sok IDE-hez is vannak megfelelő pluginok arra, hogy mentéskor menjen végig. -
#21184 LESS egyetlen előnye max az, hogy node se kell neki, csak bedobod és js fordítja, de ez production úgyse használható eljárás.
Egyébként nekem még brunch ami szimpi build fázishoz, azt használtam már régóta, aztán azóta se szoktam át yeomanra, nem éreztem szükségét.