22786
Html-, css- és php-help
  • vafeN
    Esetleg segít?
  • Norbi779
    Hol találom ezeket a log fájlokat?
    Amúgy egyszer találtam egy videót, hogy mit kell csinálni hogy windows 8 rendszeren is elfusson a wamp, meg is csináltam ment. de azóta újra lett rakva a gép és nem találom a videót...
  • vafeN
    Nem olvastam végig, csak gyorsan átfutottam. Ha nem mennék külföldre nekem simán jó lenne az a 370k, ha megbírnám nyerni mind a kettőt. :)
  • SzirmosSzisza
    Log fajlokat kene keresni, hogy miert nem indul.
  • MerlinW
    Egy pályázó maximum 2x bruttó 250k-t nyerhet, ami 2x 185k... Feltéve, ha két kategóriát is megnyer. Megéri melózni ennyiért?:)
  • Norbi779
    Win7 -nél a skype volt a gond, de most nem fut semmi
  • LaliK
    Skype nem fut esetleg?

Vannak más programok is ami miatt nem megy, de nem jut eszembe.
  • Norbi779
    Hello mindenkinek. Lenn egy kérdésem a wamp progival kapcsolatban. Windows 7 rendszeren tökéletesen működött, de most már Windows 8 van nekem. Elindítom, és a tálcán narancssárga a jele. Nem vált zöldre. Így hasznnálni se tudom, mert ha böngészőbe beírom hogy localhost akkor csak ezt írja ki:
    Hoppá! A Google Chrome nem tudott csatlakozni a localhost webhelyhez
    Keresési javaslat: localhost.­net

Ráteszem az egeret a wamp-ra, akkor azt írja hogy Online. Mit kell csinálnom hogy működjön?
  • vafeN
    Átolvasom majd. Köszi szépen.

Más téma:

Ha valaki akar nyerni 5x250 000HUF pénz nyereményt:
    Telenor-Firefox pályázat (Tudtommal 1 ember több kategóriában is jelentkezhet) Ha volt már akkor sry :)
  • SzirmosSzisza
    Ezt érdemes elolvasni. Ellenben ez alapján nem mysql_result(...)['id'] kell, hanem egyszerűen mysql_result($sql, 0, 'id')
  • vafeN
    próbáltam úgy is hogy mysql_result(mysql_query... és először úgy se volt jó neki, nem kaptam vissza eredményt.
    Nem tudom pontosan hogy a végén ez a ,0 mit csinál, de ezzel működik.
    Köszi a gyors választ
  • SzirmosSzisza
    Mert az 1 string, le kéne futtatni és kinyerni az eredményt.

$id = mysql_result(mysql_query("SELECT ID FROM accounts WHERE Username='$myusername' and Password='$mypassword'";),0)
    $_SESSION['id'] = $id;

De igazából felesleges még egyszer futtatni, mert a $result-ban már benne van. Valahogy így. (bár nem vagyok biztos abban, hogy asszociatív tömböt ad vissza)
  • vafeN
    Sikeres bejelentkezés után, hogyan bírom eltárolni a felhasználó ID-jét SESSIONbe?

a felhasználó nevét sikerül eltárolnom minden gond nélkül, de ha az ID-t sessionölöm akkor csak azt írja ki amivel a $id egyenlő.

Check login
  • passatgt
    valaki tud ajánlani kisebb WordPress oldalhoz tárhelyet, olcsóbb verzióból?:) Magyar kéne, mert .hu-s domainnal megy
  • Agy Halott #21049
    Egy MySql gurura lenne szuksegem az alabbi problemammal kapcsolatban.

Van 3 tabla. A booking_sheet, jobs_sheet es workers_sheet.
    A booking_sheet tartalmazza egy leadott megrendeles adatait:

`booking_id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    `starting_datetime` int(10) unsigned NOT NULL,
    `regularity` tinyint(2) unsigned DEFAULT NULL,
    PRIMARY KEY (`booking_id`)
    ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 ;

Tegyuk fel van 3 megrendeles (booking_id,starting_datetime,regularity):
    1, 1358236800, 14
    2, 1360584000, 7
    3, 1365141600, NULL

A jobs_sheet, a fonok booking_sheet altal kiosztott munka adatait tartalmazza. Beallitja a munka vegenek idopontjat es egy mukas ID-jet rendeli hozza:

`jobs_id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    `booking_id` int(10) unsigned NOT NULL,
    `workers_id` int(10) unsigned NOT NULL,
    `finishing_datetime` int(10) unsigned NOT NULL,
    PRIMARY KEY (`jobs_id`)

Tegyuk fel van 3 ekeszitett rekord (jobs_id,booking_id,workers_id,finishing_datetime):
    1, 1, 2, 1358251200
    2, 2, 3, 1360594800
    3, 3, 1, 1365163200

A workers_sheet pedig a munkasok adatait tartalmazza:

`workers_id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    `workers_name` varchar(255) NOT NULL,
    PRIMARY KEY (`workers_id`)

Tegyuk fel van 3 munkas (workers_id,workers_name):
    1, Jozsi
    2, Geza
    3, Bela

Egy megrendelo lapot keszitek, ahol orat es datumot kell kivalasztani az ugyfelnek.
    Ha mondjuk kivalasztja a 08:00, akkor ugy kellene lefutnia egy keresnek, hogy 8 orakor melyik napon van legalabb egy szabad ember es azokat a napokat adja vissza a datumvalasztoba.
    Csak, hogy ne legyen ilyen egyszeru, mint latjatok van egy regularity mezo, mely azt adja meg, hogy az elso kivant munkanap utan, hany nap mulva kell ujra az adott idopontban menni dolgozni.

A fenti peldak szoveges formaban:

Az 1. szamu melot 2013-01-15 08:00:00-kor Geza kezdi, melynek befejezese 2013-01-15 12:00:00-kor es 14 naponkent ismetlodik, tehat 2013-01-29 08:00:00-kor ujra kezdi stb.
    A 2. szamu melot 2013-02-11 12:00:00-kor Bela kezdi, melynek befejezese 2013-02-11 15:00:00-kor es 7 naponkent ismetlodik, tehat 2013-02-18 12:00:00-kor ujra kezdi stb.
    A 3. szamu melot 2013-04-05 06:00:00-kor Jozsi kezdi, melynek befejezese 2013-04-05 12:00:00-kor es nem ismetlodik.

Na mar most, ha vki a megrendelo lapon kivalasztja a 08:00, akkor lathato, hogy minden datum szabad esmegjelenitheto, hiszen legalabb egy munkas szabad barmelyik napon 8 orakor.

Szamomre ez a kerdes igencsak meghaladja a tudasom, pedig ezt a hetveget MySql tanulassal toltottem. Sok mindent tanultam, de ezt nem tudom megoldani egyedul.
    Ha vki tudna segiteni, halas lennek.

Koszonom.
  • Hammer100
    Köszönöm mindenkinek a segítséget. :)
  • Malakai
    Pontosan, mivel az úgynevezett padding-box-hoz igazítja, azaz azon kívül esik még a margin, border és az outline, ez esetben a border ami bekavar.
  • passatgt
    a border miatt van és igen, amit írtál, hogy -2px-t adsz meg, az egy megoldás
  • SzirmosSzisza
    Megpróbálhatsz adni az also div-nek egy padding:0-t, a belső div-nek meg egy margin:0-t, de mintha a szegélyekkel lenne valami huncutság.
  • Hammer100
    Sziasztok,

adott ez a html kód:

<body>
    <div class="also">
    <div></div>
    </div>
    </body>

és ez a css a stílussal:

div.also {
    width: 200px;
    height: 200px;
    border: 2px solid green;
    border-radius: 102px;
    background: #c4c4c4;
    position: relative;
    }
    div.also div {
    width: 200px;
    height: 200px;
    border: 2px solid red;
    border-radius: 102px;
    background: blue;
    position: absolute;
    top: 0;
    left: 0;
    }

Az lenne a kérdésem, hogy normális működés az, hogy a felül lévő kör az alsóhoz képest a szegély szélességével (itt 2px) jobbra és lefelé elcsúszva jelenik meg, holott elvileg teljesen fednie kellene. Vagy én rontottam el valamit? Jó megoldás erre a top és left -2px-es beállítása?

Köszi, Hammer
  • Malakai
    Ezért írtam, hogy return legyen az if-en belül, akkor külön loop nem is kell, hisz maga a function addig ismétli amíg nem kap egy olyat, ami nem foglalt. És ezért kellene persze jobb hash is, mivel az a 999999 lehetőség soknak tűnik, de ahogy gyarapodnak a fileok úgy egyre nehezebben fog találni olyat, ami még nincs, ami ráadásul sokáig is tarthat, főleg rand()-al.
  • Dodo55
    Én azért az ilyeneket egy do-while ciklusba szoktam tenni. Akármennyire kicsi az esély egyforma hash-t kapni egyszer, szeretek rá felkészülni :)
  • Norbi779
    Működik, köszönöm!
  • Malakai
    Az if-en belül is return names(); legyen inkább, abban az esetben ha másodjára is létező nevet dob ki a generátor.

És igen, a simán 1-999999 véletlenszerű szám nem a legjobb dolog, inkább valami hash.
    De akkor már bele lehetne kötni abba is, hogy az alap mysql extensiont is el kéne lassan felejteni. :)
  • SzirmosSzisza
    Nem térsz vissza semmivel az a probléma.

(egyenlőség adás azért kell, mert sima return esetén, mindig az első iteráció eredményét adná vissza, ami nem feltétlen jó, épp azért babrálsz rekurzívan)

public names()
    {
    $rand = rand(1,999999);
    $query = mysql_query("SELECT * FROM file WHERE name='$rand'");
    if(mysql_num_rows($query) > 0)
    {
    $rand = names();
    }
    return $rand;
    }

De amúgy, ha hasheled az eredeti fájlnevet + a dátumot akkor jó eséllyel nem lesz két ugyanolyan.
  • Norbi779
    Jaj, elírtam, public helyett function van, de ugyan az a gond!
  • Norbi779
    Hello. Olyat akarok az oldalamra, hogy pl. ha feltölt valaki egy fájlt, akkor az oldal a fájlnak generáljon egy nevet, de olyat ami még nem szerepel az adatbázisban!
    Próbáltam is írni rá valamit:

public names()
    {
    $rand = rand(1,999999);
    $query = mysql_query("SELECT * FROM file WHERE name='$rand'");
    if(mysql_num_rows($query) > 0)
    {
    names();
    }
    }

Ezzel csak egy baj van!
    Ha kiakarom iratni a számot vagy változóba menteni akkor nem jó :\
    print names();
    $nev = names();
    Egyik se jó. Mit rontottam el?
  • D4nY
    köszi!
  • Malakai
    Egy jquery plugin pl: SpriteSpin
  • D4nY
    Sziasztok!

Hasonló modon szeretném ha a weboldalamon a látogató forgathatná a képet.
    A termék le van fotózva minden oldalról. .GIF-be megtudom csinálni automatikus forgásban de jobban preferálnék egy ilyen megoldást.

A scriptet / plugint keresem konkrétan.

sample:

első változat mikor az egér gombját nyomva tartva változtathatom: http://www.jamesallen.com/engagement-rings/mixed-metal/18k-white-gold-pave-set-four-prong-diamond-engagement-ring-item-9161

második változat mikor csak jobbra balra kell húzni az adott terméken az egérkurzort: http://www.jamesallen.com/engagement-rings/

mindkét megoldás érdekel!

Köszönöm.
  • Jim Morrison
    SzirmosSzisza már leírta, hogy ez sajnos most nem lehetséges, ha majd kész lesz és ne adj isten sokan használnák, majd meggondolom, hogy megéri-e, de addig is maradnak a tárhelyszolgáltatók :(
  • SzirmosSzisza
    Szerintem, ha azt írja, hogy apachenál a C# felejtős, akkor nem ő a rendszergazda ott, tárhelyszolgáltatóknál, meg szerintem nem nagyon van mono, de amúgy jogos.
  • Dodo55
    Nem feltétlenül, php-n keresztül ha tudsz futtatni processeket akkor Mono-val még Linuxon is megoldható :)

Simán viszi a VS/VCSE-vel compile-olt CIL assembly-ket úgy ahogy vannak (pl.: mono valami.exe).
  • Jim Morrison
    kitaláltam magamnak egy olyat, hogy ezeket a HUD-okat neten lehet szerkeszteni (wysiwyg módra), majd letölteni, megosztani, stb. apachenál meg c# felejtős :'(
  • Malakai
    Nem open source, és ahogy elnézem nincs is referencia a formátumhoz, csak hud paramétereket ír le.

Egyébként php-ben sem nehéz ezt feldolgozni, de ha egyszer gyorsabban megy másban és nincs megkötve a kezed, akkor minek. :)
  • SzirmosSzisza
    Source az nem open source? Mert akkor onnan ki tudod lesni, hogyan érdemes feldolgozni.
  • Jim Morrison
    de a hud fájlok ilyenek :( és hogy működjenek ilyen formátumba is kell kimenteni őket. Sajnos nem a valve egyik oszlopos tagja vagyok aki megmondhatja, hogy álljunk át valami 'jobbra' :D
  • SzirmosSzisza
    De, ha te csinálod, akkor állj át inkább jsonra, minél előbb. (vagy akár ennél még az XML is jobb :D)
  • Jim Morrison
    Jó, akkor megírom előbb C# ban, csak egyszerűbb lesz.

Az azért nem jó, mert ilyen típusú fájlokat fel is lehet tölteni (ez már az a hud editor akar lenni amit a múltkor mondtam)
  • SzirmosSzisza
    Ha C#-ban ezt fel tudod dolgozni, akkor PHP-ban is menni fog. Az algoritmus ugyanaz, maximum 1-2 dolgot neked kell megírni (C# ebből a szempontból talán magasabb szintű, mint a PHP). Mondjuk imho a legegyszerűbb, ha C#-ban feldolgozod és csinálsz belőle egy normális json fájlt, aztán utána azt azzal olvasod amivel akarod :)