Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
olyat keresek, ami lehetõleg a legtöbb böngészõvel megy. találtam egyet, de ez csak webkit böngészõkkel jó.

div.tile {

width:100px;
height:100px;
margin:20px;
background:red;
-webkit-animation: example 0.75s ease 0s infinite alternate;
}
@-webkit-keyframes example {
from {
-webkit-transform: perspective(300) rotateY(-90deg);
-webkit-transform-origin: 0% 0%;
}
to {
-webkit-transform: perspective(300) rotateY(0deg);
-webkit-transform-origin: 0% 0%;
}
}
Malakai
CSS3 perspective, vagy WebGL a modern megoldás, WebGL-hez szerintem van egy-két polyfill is, ami normál 2d canvas-ra rajzolja.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kifli
javascripttel szeretnék képet forgatni. Viszont nem simán, hanem 3d-ben. Egy képet szeretnék "befordítani" mint egy ajtót, mikor nyílik. Ilyesmihez hol találok tutorialt, vagy valami leírást? 😊
Tudsz egyéni fontokat ha feltöltöd valahová és csinálsz egy @font-face rule-t css-el ezután font-family értékként fogsz tudni rá hivatkozni.

Konkrét példát nem tudok most mutatni mert sietek, de google font-face és találni fogsz bõven.
Nem az ékezettel van bajom,hanem kinéztem egy pár fontot,ami jól nézett ki ott,de az oldalba építve már nem.Olyan pixelesek voltak az ívek,és gyakorlatilag egy se volt olyan,amire azt mondtam volna, hogy na ez jól néz ki...
passatgt
google webfonts-nak jónak kell lennie, esetleg ott lehet probléma, hogy az adott betûtípus nem támogatja az ékezetes betûket

Hali !

Sajnos nem sok választ kaptam a fontokkal kapcsolatos kérdésemmel.
Még mindig nem tudom, hogyan alkalmazzak egyéni fontokat. Saját font készlet betöltése ilyen problémás,kipróbáltam vagy 8-10 google webfontot, azok meg nem tudom miért de olyan "darabos", némelyiknél hiányzik a betû pár része,csak nagyobb verzióba jó.
Szóval nem értem, kár foglalkozni ilyennel, használjam az alap fontokat ?
ASD
SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Sablon Csak enyit tölt le!
SzirmosSzisza
Valamit szerintem elnézel, pl nézd meg mi van abban az XML-ben.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Ez nem jó... 😄 mert találtam több jó sablont is ami jó lenne az oldalamra, de mindenhol csak xml fájlt tölt le. Sajátot meg tudok írni, csak a tervezés nem megy PS-ben 😄 😄
Malakai
Próbáld ki, hogy a form tagre is raksz egy autocomplete="off"-ot, ha nem jó akkor marad a random input name.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Nem nagyon 😄

Hello! A weboldalamra találtam a neten egy jó sablont, de csak .xml fájlt tölt le. Ebbõl meg lehet valahogy csinálni az oldalt rendesen? mert se képet nem töltött le, csak egy .xml fájl.
SzirmosSzisza
Hogy lehet belõni, hogy a böngészõ ne jegyezzen meg semmit és ne is próbálja kiegészíteni az oldalon? (autocomplete="off" van, random input neveket azért szeretném elkerülni 😄)

Lazarus
php-vel így lehet:

function visitor_country()
{
$client = @$_SERVER<'HTTP_CLIENT_IP'>;
$forward = @$_SERVER<'HTTP_X_FORWARDED_FOR'>;
$remote = $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>;
$result = "Unknown";
if(filter_var($client, FILTER_VALIDATE_IP))
{
$ip = $client;
}
elseif(filter_var($forward, FILTER_VALIDATE_IP))
{
$ip = $forward;
}
else
{
$ip = $remote;
}

$ip_data = @json_decode(file_get_contents("http://www.geoplugin.net/json.gp?ip=".$ip));

if($ip_data && $ip_data->geoplugin_countryName != null)
{
$result = $ip_data->geoplugin_countryName;
}

return $result;
}

Aztán:
if(visitor_country() == "Hungary")
header("Location: http://www.oldalad.hu/hu/");

A www.geoplugin.net-be beküldi az IP-t ami válaszol az ország nevével, de ha gyors és tuti megoldást akarsz akkor érdemes rá geoip libraryt leszedni inkább hogy ne legyen külsõ request
kifli
nem nyelv választó, magyrországon belül szeretném, ha valaki megnyitja a weboldalt, akkor a helyének megfelelõ másik oldalra irányítja át
SzirmosSzisza
Ha nyelvválasztót akarsz, tudod akár az accept-language header alapján is.

kifli
arra kell csak, hogy attól függõen, honnan nyitod meg, más oldalra irányít.
passatgt
azt is megadja, koordinátát is, országot is, console.log(google.loader.ClientLocation) és konzolon láthatod milyen adatokat mutat

kifli
nem kell városra pontosan, igazából annyi elég, ha tudom melyik megyébõl van 😊
passatgt
rakd be scriptnek ezt:

<script src="http://www.google.com/jsapi"></script>

utána js-ben az google.loader.ClientLocation.address.city változó megadja a várost(bár nem túl pontosan, de legalább egyszerû)

Szerver függõ.
Ha van CURL az a legjobb talán. De ha nincs akkor esetleg http_context_stream vagy simán file_get_contents. Az utóbbi kettõ mind igényli, hogy engedélyezve legyen a php.ini-ben a távoli fájlokhoz való hozzáférés.

Ha megvan a kiválasztott módszer, akkor csinálsz egy lekérést vele az adott API url-jére, azt kapsz egy JSON vagy XML adathalmazt, amit utána feldolgozol.

Adatbázis(szolgáltatásból) elég sok féle van, sajnos az ingyenesek elég pontatlanok. A kliensoldali W3C geolocation (amihez ugye a user megerõsítése kell) amit használ az viszont elég megbízható, csak sajnos arra még nem sikerült rájönnöm, hogy milyen adatbázisból dolgozik.
kifli
Hogytudom azt megcsinálni, hogyha valaki megnyit egy oldalt, akkor kinyerjem, hogy melyik városból van?
geoip city adatbázis van erre úgytudom. De php-ben hogy tudom ezt lekérdezni az adatbázisból?
zsoltioregon
Nem tudom
biztos jóféle

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

zsoltioregon
már megoldottam.

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Malakai
Aki nem tudja mirõl van szó:

Fõ site: Composer
Adatbázis: Packagist
Tutorial: NetTuts+ cikk
Audiovizuálisaknak:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Habár "túlájtsza" a csaj. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Még egy közvéleménykutatós kérdés php-seknek... 😄 Hogy álltok a composer-es workflowhoz, jó dolognak tartjátok package/dependency managementre, használjátok?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

zsoltioregon
Üdv!
A topicok témájának szerkesztéséhez a nyers html kódot valaki belinkelné
vagy valami topic szerkesztõ FAQ jól jönne.

Sziasztok !

Az normális dolog, hogy beállítom az oldalon @font-face-el saját betûtípust,és firefox soha nem hozza elsõre be a saját font-ot,csak ha valamelyik linkre megyek vagy a kezdõlapra,akkor alkalmazza ?
A Chrome-nál hozza elsõ beíráskor is.
Köszönöm a választ! 😊
Lazarus
Nem, google webmaster toolsba és google analyticsbe regisztráld be az oldalt. Készíts oldaltérképet (sitemap) és küld be a webmaster toolsba. Az értékelés attól függ hogy az oldaladon szereplõ tartalom az adott kulcsszóra mennyire releváns + kívülrõl mennyi link mutat az oldalra.

Ha azt akarod hogy "Olcsó vízvezeték szerelés"-re a google elsõ oldalán megjelenj ahhoz elõször is kell egy olyan oldal aminek a title részében szerepelnek ezek a kulcsszavak, az oldal tartalmában szerepel a kifejezés és az is fontos hogy az url-ben is benne legyen pl.: http://www.oldalad.hu/olcso-vizvezetek-szereles/. Ha már a domain névben is benne van az plusz pont.

Ha ez megvan akkor jöhet a linképítés (linkbuilding) ami annyiból áll hogy megjeleníted a linked más oldalakon, fórumon, linket cserélsz más oldalakkal, blogon, stb. Ezeket a google figyeli és ha azt látja hogy sokan linkelnek az oldaladra akkor annak a linknek a szövegét és szöveg környezetet figyelembe véve jobb helyezést ad a keresõben.

Azt is figyelembe kell venni hogy az egésznek természetesnek kell tûnnie, ha hirtelen 1000 oldalon megjelenik a linked ugyan azzal a szöveggel az gyanús és a google leértékelhet vagy le is tilthatja az oldalad a keresésbõl.
Ez igaz az oldal felépítésére is, ha túlhalmozod a keresõ kifejezést és nincs minõségi tartalom (releváns töltelék szöveg) azt a google felismeri és rosszabb helyezést fogsz elérni
Jelenleg a weboldalam nem található meg a keresõkben, és így nem nagyon tudok + látogatókat szerezni. Ha azt akarom hogy a google -n bizonyos kulcsszavakra bejöjjön az oldalam a találatok közé, azért kell fizetni?
TuxSkajvok
sziasztok, bocsi, h itt kérdezek, de sehol nem találtam ingyenes fórumot a témában, illetve csak most ismerkedem a wordpressel... arról lenne szó, h a wordpressben lehet-e php kódokat futtatni, esetleg milyen módon lehetséges ez... lényegében egy kis blokkot akarok oldalra kitenni, ami egy külön táblából irkálna ki dolgokat...

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

Lazarus
Keresõ optimalizálással (SEO). Ez ma már egy külön szakma, érdemes utánaolvasni. Nagyrészt ettõl függ hogy napi 5 látogatód lesz-e vagy több ezer
És tudnáok adni egy tippet, hogy hogy lehet egy oldalt beindítani/népszeerûsíteni? Mert vannak oldalaim de szinte ki vannak halva. :\
Köszönöm a választ.
passatgt
még az se kell

<input type="text" name="szoveg" required />
<input type="email" name="email" required />

stb..., és a modern böngészõ natívan fogja validálni, js/css nélkül😊

SzirmosSzisza
Igen, raksz rá egy onchange eventet JavaScripttel.

Hello. Van nekem egy ûrlapom, és azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet megcsinálni, hogy ahogy írok be valamit az ûrlapba, már folyamatosan ellenõrizze?!
Lazarus
A gyökérkönyvtárban lévõ .htaccess sajnos nem kerül kiértékelésre, a mappán belül pedig már nem mûködik ez a parancs, mert dirB már nem szerepel a címben (legalábbis erre következtetek abból hogy nem csinál semmit)
MerlinW
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)/dirB/(.*)$ $1/dirA/$2

[merlinw.org]

Lazarus
Domain parkingal megoldottam
Lazarus
Lenne egy htaccess kérdésem, van két domainem a webszerveren amik két külön mappára vannak irányítva

www.domainA.com:
/dirA/html/

www.domainB.com:
/dirB/html/

Át akarom irányítani (vagyis inkább maszkolni) domainB.com-ot hogy a dirA mappába mutasson, ezt írtam be a dirB/html/.htaccessbe:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?domainB.com$
RewriteRule ^(/)?$ ../../dirA/html

De az eredmény:

Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

A mappa csatolást a host csinálta siteworx rendszerrel, nem tudom egyáltalán lehetséges-e kilépni a html mappából
MerlinW
Köszönöm mindenkinek, rájuk nézek😊

[merlinw.org]

Én dompdf-et használok, általában a legtöbb baj a betûtípusokkal volt eddig, ebben van betûtípusimportáló adminfelület, a demo felületen keresztül érhetõ el, ha letöltöd, az importált betûtípusnak meglesznek az ékezetei is. Elég jól mûködik, a többihez képest gyorsnak is mondható, én egy könyvtáradatbázisnál 100 oldal feletti eredménylistát is generáltattam ki vele 4-5 másodperc alatt megvolt vele, úgy hogy minden sorban volt egy ikon a lista elején.

Sok adat kiexportálása természetesen sok idõbe is telik, és ez minden konverternél így van.

Én FPDF-et TCPDF-et használtam még, az FPDF-nél magyar betûket nem tudtam kinyerni, TCPDF meg elég lassú volt.

Ha van a szerveren tidy bõvítmény érdemes a kész sztringen végig futtatni, és kijavítja a hibákat ha van, persze ha annyi tapasztalatod van hogy tuti helyes html-t írtál akkor nem kell.

http://www.php.net/manual/en/tidy.cleanrepair.php

Én nem szoktam ezt használni, örülök ha mihamarabb kigenerálja amit tud, inkább megpróbálok hiba nélkül írni html-t.

http://dompdf.github.io/
SzirmosSzisza

Malakai
Nincs túl nagy tapasztalatom ebben, de TCPDF? tcpdf.org | packagist | sourceforge

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
LaTeX?