Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
CREATE PROCEDURE valami()
BEGIN
declare "startdate", "enddate" date;
set `stardata` = "2013-10-01";
set `enddate` = "2013-11-01";
while
startdate <= enddate do
select...
end while;
END
[merlinw.org]
De Google dobta ezt és ezt, ezek kapcsolódónak tûnnek.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
[merlinw.org]
profit tábla:
ID | date | value
-----------------
1 | 2013-10-13 | 10
2 | 2013-10-13 | 20
3 | 2013-10-11 | 10
4 | 2013-10-10 | 20
5 | 2013-10-09 | 20
6 | 2013-10-08 | 20
7 | 2013-10-07 | 20
8 | 2013-10-06 | 20
Le akarok futtatni egy lekérdezést hogy 1 hétre visszamenõen mennyi volt a profit napi bontásban
SELECT SUM( value ) AS amount, date FROM profit WHERE date > DATE( NOW( ) - INTERVAL 7 DAY ) GROUP BY date
Result:
30 | 2013-10-13
10 | 2013-10-11
20 | 2013-10-10
20 | 2013-10-09
20 | 2013-10-08
20 | 2013-10-07
De ez nekem azért nem jó mert nem látom rajta hogy 12-én 0 bevétel volt, mit csináljak ha azt akarom hogy megjelenjen egy 2013-10-12 sor 0 bevétellel?
[merlinw.org]
Nèmet VPS szolgàltatòt tudnàtok ajànlani ? Inkàbb megbìzhatòsàg szempontja szerint, az àr lènyegtelen.
[O_O] (.)(.)
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
- Létezik olyan php framework, ami fájlnévvel/fájlnév alapú route szabállyal történõ híváskor névegyezés nélkül megtalálja egy controller fájljában a controller classt mindenféle segítség (pl. controllerfájlban történõ include-time példányosítás egy kijelölt változóba) nélkül?
- Létezik olyan php framework, ami asszociatív tömbbõl tudja dinamikus módon (sorrendfüggetlenül, default értékkel rendelkezõk és nem rendelkezõk megfelelõ kezelése) paraméterezni a controllerek direkt paraméteres (tehát nem argumentumtömbös) metódusait?
Illetve ha igen, akkor az képes ezekre jelentõs erõforrásigény többlet nélkül?
HTML/5, CSS, CF, JS, PHP, ASP/VB, XML, AS
Ennél többet semmi sem tud (vizuális felülettel).
[merlinw.org]
A macromédia dreamwiever egész jó volt, nem lehetett mindent egy programon belül megoldani vele, létezik olyan amihez csak 1 programot kell használni? (flash, java, html,css stb..)
Ez így volt az eredeti scriptben, és nem gondoltam eddig rá. Kap mindjárt egy push()-t helyette azt ez megoldva.
Mindegy, a többi kérdésem továbbra is aktuális.
window.GLOB = window.GLOB || function(){};
function preload_image() {
GLOB.img_preload_handler = GLOB.img_preload_handler || function(){};
GLOB.img_preload_prog = GLOB.img_preload_prog || 0;
GLOB.preloaded_images = GLOB.preloaded_images || new Array();
for (i = 0; i < preload_image.arguments.length; i++) {
var img = new Image();
img.src = preload_image.arguments;
img.onload = function () {
GLOB.img_preload_prog ++;
GLOB.img_preload_handler(GLOB.img_preload_prog,GLOB.preloaded_images.length);
}
GLOB.preloaded_images=img;
}
}
Eredetileg a script egy sima "var images"-el deklarált változóba dolgozott, ehelyett én behoztam bele ezt a window.GLOB-os megoldást, egyrészt mert az a natúr "var images" nem tûnt túl életbiztosítottnak, másrészt meg a progress reporting miatt több hosszúéletû változó is kell bele.
A kérdéseim:
- Most találtam ki ezt a GLOB nevû global objektumot globális változóknak, de innentõl több megoldásban is használnám. Névütközés szempontjából nem problémás választás?
- Ahonnan a logikai OR-os változódeklarációt loptam (php.js), abban a függvényen belül this-el hivatkoznak a window-ra. Tudtommal ez addig jó, amíg a függvényt nem példányosítják. Én ehelyett ugye direktbe window-ként hivatkoztam rá a deklarációkor, illetve függvényen kívülrõl (hogy a handlert rögtön scriptload után be lehessen állítani). Jól csináltam?
- Lespóroltam a window-ra való direkt és this-el való hivatkozást is a függvényen belül. Van valós esélye annak, hogy ebbõl baj lehet? Én mást nem tudok hirtelen elképzelni, mint hogy egy closure-be kerül a cucc amiben van GLOB nevû lokális változó, de amíg külön fájlként kerül include-olásra a script, addig ezt kizártnak tartom. Ezen kívül más okozhat gondot, amire esetleg nem gondoltam?
Nézegettem videókat a neten és hasonlókat, és kiderült, hogy valami app-ot kell létrehozni ahhoz facebookon belül, hogy like-box -ot bírjak berakni a weboldalra. Nemtudja esetleg valaki, hogy milyen app szükséges ehhez?
(\__/) ( X.x) ( } . { )
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
amúgy top -15 nem kellett, hanem padding-et állítottam neki top és bottom is 15, most mindenhol jó 😊
Mellesleg ID ID-n belül selectorban? Felesleges túlspecifikáció, ID-bõl úgyis csak egynek kéne lennie az oldalon.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ez a css:
#header #mainmenu{
padding:0
!important;width:1030px;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
position:relative;
height:40px;
top:-15px;
}
Ha kiveszem a top-ot, akkor jó, de akkor chrome-ban van rossz helyen.
Facebook appnál az app url is localhostra van állítva? Bár FB akkor is a te IP-d látja, szal sokat nem ér, próbáld ki valami próba oldalon?
Egy kisebb problémába ütköztem.
A HTML5 weboldalamba szeretném integrálni azt a lehetõséget, hogy az oldalon lehessen lájkolni a weboldal facebook oldalát(Pages Like Box). Namármost én elkészítettem hozzá facebookon az appot, beállítottam mindent ahogy kell, bemásoltam a forráskódba is a szükséges dolgokat, viszont a weboldalon nemakar megjelenni semmi.
Ez szerint jártam el.
LOAD DATA INFILE "/var/www/teljeseleresiut/valami.csv"
INTO TABLE CSVImport
COLUMNS TERMINATED BY ','
OPTIONALLY ENCLOSED BY '"'
ESCAPED BY '"'
LINES TERMINATED BY '\n'
IGNORE 1 LINES;
És a link a dokumentációhoz:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/load-data.html
Vagy rögtön csinálsz belõle tömböt explode-al és legenerálod az insert/update-et.
Vagy eleve fejléc nélkül készíted a csv-t.
A lehetõségek tárháza végtelen😊
[merlinw.org]
Megtudnám nézni valahogy a phpMyadmin funcióját valahol?
Szeretnék CSV fájl MySQL-be feltölteni úgy, hogy nem soronkénti lekérdezéssel, hanem eggyel mely feltölti az összes sort.
Valahogy a header sort is át kellene léptetni, mert azt nem szeretném felölteni.
Köszönöm a segítséget!
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
2. Ha olyan kényes adatokkal dolgozol, akkor célszerû saját szervert üzemeltetni, persze.
3. A felhasználó és financiális adatokat mindenképpen titkosítani KELL, nem a szolgáltató miatt, hanem mindenki miatt. Elõbb törik fel kívülrõl, mint a belülrõl.
[merlinw.org]
Gondolkoztam, hogy titkosítottan tárolom az adatokat, de a forrást is megtudja nézni gondolom egy szolgáltató, ha szeretné így fölösleges.
Mit javasoltok? Saját szervert kellene beüzemelnem?