Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello. Van egy oldal, ahova mysql -bõl olvassa ki az adatokat. Az lenne a kérdés, hogy hogyan tudom megcsinálni, hogy egy hosszú szövegbõl, amit kiolvas az oldal, csak pl. 500 karaktert jelenítsen meg, utána rakjon 3 pontot?
MerlinW
Írhatsz egy mysql for ciklust ami date alapján végigdarálja neked a napokat és abban adod össze az adatokat, kezeled a 0-ás értékeket.

CREATE PROCEDURE valami()
BEGIN

declare "startdate", "enddate" date;
set `stardata` = "2013-10-01";
set `enddate` = "2013-11-01";

while

startdate <= enddate do

select...

end while;

END

[merlinw.org]

Lazarus
akkor kitöltöm scriptel. Köszi 😊
SzirmosSzisza
Nem létezõ adatot nem fog kitalálni az SQL. Esetleg megnézheted szerver oldalon, hogy 7 eredményt kaptál-e, ha nem akkor megnézed mi hiányzik.

De Google dobta ezt és ezt, ezek kapcsolódónak tûnnek.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

MerlinW
Vagy rögzíted a 0-ás rekordokat is, vagy utólag php/excel (vagy ahol használod az eredményt) rádobsz egy ciklust, ahol betömöd a lyukakat.

[merlinw.org]

Lazarus
azon kívül hogy berakok egy fölösleges 0 értékû cellát aznapra 😊
Lazarus
Mysql help kéne

profit tábla:

ID | date | value
-----------------
1 | 2013-10-13 | 10
2 | 2013-10-13 | 20
3 | 2013-10-11 | 10
4 | 2013-10-10 | 20
5 | 2013-10-09 | 20
6 | 2013-10-08 | 20
7 | 2013-10-07 | 20
8 | 2013-10-06 | 20

Le akarok futtatni egy lekérdezést hogy 1 hétre visszamenõen mennyi volt a profit napi bontásban

SELECT SUM( value ) AS amount, date FROM profit WHERE date > DATE( NOW( ) - INTERVAL 7 DAY ) GROUP BY date

Result:
30 | 2013-10-13
10 | 2013-10-11
20 | 2013-10-10
20 | 2013-10-09
20 | 2013-10-08
20 | 2013-10-07

De ez nekem azért nem jó mert nem látom rajta hogy 12-én 0 bevétel volt, mit csináljak ha azt akarom hogy megjelenjen egy 2013-10-12 sor 0 bevétellel?
MerlinW
Egy kint élõ kollegám ezt használja. Vedd fel a kapcsolatot a support-al, abból általában kiderül milyen a cég😊

[merlinw.org]

vafeN
Haliho,

Nèmet VPS szolgàltatòt tudnàtok ajànlani ? Inkàbb megbìzhatòsàg szempontja szerint, az àr lènyegtelen.

[O_O] (.)(.)

De, a fájnév meg van adva (és az alapján vagy arra beállított route-ok alapján lehet õket meghívni), viszont az osztályok elnevezése nincs szigorú szabályokhoz kötve (örököljenek egy alap osztályt azt annyi elég, de az is csak biztonsági okok miatt kötelezõ).
MerlinW
Gondolom olyasmire gondol, hogy nem konkrét fájlnév van megadva, hanem egy php kiterjesztésre való keresés / tartalomvizsgálat segítségével automatikusan kivadássza az osztálynevet amit használni szeretne. Hirtelen nem látom, mitõl lenne ez hatékonyabb, de nem egy nagy dolog megírni.

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Mi az, hogy fájlnév alapú route szabály? Mármint akármi lehet fájlnév 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Csak kíváncsiságból:
- Létezik olyan php framework, ami fájlnévvel/fájlnév alapú route szabállyal történõ híváskor névegyezés nélkül megtalálja egy controller fájljában a controller classt mindenféle segítség (pl. controllerfájlban történõ include-time példányosítás egy kijelölt változóba) nélkül?
- Létezik olyan php framework, ami asszociatív tömbbõl tudja dinamikus módon (sorrendfüggetlenül, default értékkel rendelkezõk és nem rendelkezõk megfelelõ kezelése) paraméterezni a controllerek direkt paraméteres (tehát nem argumentumtömbös) metódusait?

Illetve ha igen, akkor az képes ezekre jelentõs erõforrásigény többlet nélkül?
MerlinW
Adobe Dreamweaver CS6

HTML/5, CSS, CF, JS, PHP, ASP/VB, XML, AS

Ennél többet semmi sem tud (vizuális felülettel).

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Nem nagyon. Flasht egyre kevesebben használnak ma már, Javat meg szerintem már 5-10 éve használnak egyre kevesebben. Ott van még a Kompozer, szerintem jó (ingyenes) alternatíva Dreamweaverhez képest.

repvez
Hát Nekem valami olyan kéne amivel vizuálisan tudom megcsinálni az oldalakat vagy legalábbis vizuálisan megtanulni a kezelését,mert jobban és gyorsabban tanulok ha látom, hogy mit kell csinálni, mintha elolvasnám egy könyvbõl.
A macromédia dreamwiever egész jó volt, nem lehetett mindent egy programon belül megoldani vele, létezik olyan amihez csak 1 programot kell használni? (flash, java, html,css stb..)
SzirmosSzisza
Nekem ilyen csodás kript volt kép betöltõdés vizsgálatra, csodás összemásolt munka volt 😄

Közben egy hibát már ki is szúrtam, a tömb indexelése így nagyon gáz ha többször meghívásra kerül a függvény 😊
Ez így volt az eredeti scriptben, és nem gondoltam eddig rá. Kap mindjárt egy push()-t helyette azt ez megoldva.

Mindegy, a többi kérdésem továbbra is aktuális.
Csináltam egy ilyet (egyszerû neten talált image preloader progress reportinggal megtoldva):

window.GLOB = window.GLOB || function(){};
function preload_image() {
GLOB.img_preload_handler = GLOB.img_preload_handler || function(){};
GLOB.img_preload_prog = GLOB.img_preload_prog || 0;
GLOB.preloaded_images = GLOB.preloaded_images || new Array();
for (i = 0; i < preload_image.arguments.length; i++) {
var img = new Image();
img.src = preload_image.arguments;
img.onload = function () {
GLOB.img_preload_prog ++;
GLOB.img_preload_handler(GLOB.img_preload_prog,GLOB.preloaded_images.length);
}
GLOB.preloaded_images=img;
}
}

Eredetileg a script egy sima "var images"-el deklarált változóba dolgozott, ehelyett én behoztam bele ezt a window.GLOB-os megoldást, egyrészt mert az a natúr "var images" nem tûnt túl életbiztosítottnak, másrészt meg a progress reporting miatt több hosszúéletû változó is kell bele.

A kérdéseim:
- Most találtam ki ezt a GLOB nevû global objektumot globális változóknak, de innentõl több megoldásban is használnám. Névütközés szempontjából nem problémás választás?

- Ahonnan a logikai OR-os változódeklarációt loptam (php.js), abban a függvényen belül this-el hivatkoznak a window-ra. Tudtommal ez addig jó, amíg a függvényt nem példányosítják. Én ehelyett ugye direktbe window-ként hivatkoztam rá a deklarációkor, illetve függvényen kívülrõl (hogy a handlert rögtön scriptload után be lehessen állítani). Jól csináltam?

- Lespóroltam a window-ra való direkt és this-el való hivatkozást is a függvényen belül. Van valós esélye annak, hogy ebbõl baj lehet? Én mást nem tudok hirtelen elképzelni, mint hogy egy closure-be kerül a cucc amiben van GLOB nevû lokális változó, de amíg külön fájlként kerül include-olásra a script, addig ezt kizártnak tartom. Ezen kívül más okozhat gondot, amire esetleg nem gondoltam?
MerlinW
Azt, hogy ezzel továbbra is max statikus HTML oldalakat fogsz csinálni😊

[merlinw.org]

Nos végül sikerült létrehoznom egy programot, és ezáltal sikerült a like-boxot is beillesztenem. Localhost módban nem mûködik, de élesben már igen!

Üdv ismét!

Nézegettem videókat a neten és hasonlókat, és kiderült, hogy valami app-ot kell létrehozni ahhoz facebookon belül, hogy like-box -ot bírjak berakni a weboldalra. Nemtudja esetleg valaki, hogy milyen app szükséges ehhez?

repvez
igen ez az , mit gondolsz róla mennyire könnyen használható egy olyan ember számára aki most kezdi a dolgokat és max statikus html oldalt csinált eddig ?
Malakai
Web Designerre gondolsz talán, de inkább html5 animációkra, bannerekre van kitalálva.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
Nem tudja valaki hogy a google-nak mia neve a programjának amivel weblapokat lehet készíteni és HTML5-ös meg mindenféle segédlet van hozzá, néhány napja láttam,de most nem találom sehol hogy le tudjam tölteni
kifli
storno, másfajta effekt lett végül, és ott nincs gond 😊
kifli
wp topik banner nem akar olyan lenni mint szeretném. (nem a háttér, az cserélve lesz)

A csempék mozgásával van bajom.

hover-nél z-index-et 10-re raktam, amúgy pedig 1-en van. De van amelyik csempe ígyis becsúszik a másik alá mikor megnõ a mérete.

CSS
pxxl
az aktuális betütípus (alap)betü mérete szerint 😛

All hail the double x!

LaliK
Betûméret nem? D:

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

De az betûtípus szerint relatív, nem?
MerlinW
Ha pozicionálsz használj em-et pixel helyett, valamelyest jobb a helyzet vele.

[merlinw.org]

kifli
közben ma reggel sikerült megoldani. Nem saját kód, így lett megcsinálva, nagyon belenyúlni nem akarok, csak a kis megjelenítési hibákat javítom.

amúgy top -15 nem kellett, hanem padding-et állítottam neki top és bottom is 15, most mindenhol jó 😊
Malakai
Link példát, ahol rossz.
Mellesleg ID ID-n belül selectorban? Felesleges túlspecifikáció, ID-bõl úgyis csak egynek kéne lennie az oldalon.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kifli
Valakinek van ötlete, hogy egy menü miért van jó helyen chrome-ban, és miért van rossz helyen ff-ben?
Ez a css:

#header #mainmenu{
padding:0
!important;width:1030px;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
position:relative;
height:40px;
top:-15px;
}

Ha kiveszem a top-ot, akkor jó, de akkor chrome-ban van rossz helyen.
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor szerintem most hagyom így ahogy van, és ha majd publikálásra kerül sor, akkor kipróbálom nem localhoston is.

SzirmosSzisza
Ha a Facebook oldaláról kimásoltad akkor mi nem nagyon tudunk mit hozzátenni 😊

Facebook appnál az app url is localhostra van állítva? Bár FB akkor is a te IP-d látja, szal sokat nem ér, próbáld ki valami próba oldalon?

passatgt
valszeg azért nem megy mert localhost😊

Nem publikus még az oldal és localhost, de html kódot linkelhetek, ha az segít.

Terensz
Inkább az oldalad linkeld, már ha nem localhost.

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Üdv!

Egy kisebb problémába ütköztem.

A HTML5 weboldalamba szeretném integrálni azt a lehetõséget, hogy az oldalon lehessen lájkolni a weboldal facebook oldalát(Pages Like Box). Namármost én elkészítettem hozzá facebookon az appot, beállítottam mindent ahogy kell, bemásoltam a forráskódba is a szükséges dolgokat, viszont a weboldalon nemakar megjelenni semmi.

Ez szerint jártam el.

Ez jó, ezt megjegyzem. Köszi.

Erre van direkt mód is, természetesen csak ha valóban teljes mértékben megbízol a forrásban.

LOAD DATA INFILE "/var/www/teljeseleresiut/valami.csv"
INTO TABLE CSVImport
COLUMNS TERMINATED BY ','
OPTIONALLY ENCLOSED BY '"'
ESCAPED BY '"'
LINES TERMINATED BY '\n'
IGNORE 1 LINES;

És a link a dokumentációhoz:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/load-data.html
MerlinW
Ha automatikusan szeretnéd, akkor egyszerûen fogod a csv fájlt, php-val beolvasod (fopen vagy file_get_contents), törlöd fejléc sort és úgy küldöd be az sql-nek.
Vagy rögtön csinálsz belõle tömböt explode-al és legenerálod az insert/update-et.
Vagy eleve fejléc nélkül készíted a csv-t.

A lehetõségek tárháza végtelen😊

[merlinw.org]

Köszi, azt ismertem. Nekem (sajnos) automatikus feltöltés kellene.
Megtudnám nézni valahogy a phpMyadmin funcióját valahol?

MerlinW
PhpMyAdminban ven erre külön opció, nézd csak végig az import ablakot.

[merlinw.org]

Sziasztok!

Szeretnék CSV fájl MySQL-be feltölteni úgy, hogy nem soronkénti lekérdezéssel, hanem eggyel mely feltölti az összes sort.

Valahogy a header sort is át kellene léptetni, mert azt nem szeretném felölteni.

Köszönöm a segítséget!

LaliK
<#idiota>

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

MerlinW
1. Kötöttél szerzõdést a szolgáltatóval. Feltételezem el is olvastad azt, tehát tudod mit tehet meg és mit nem.
2. Ha olyan kényes adatokkal dolgozol, akkor célszerû saját szervert üzemeltetni, persze.
3. A felhasználó és financiális adatokat mindenképpen titkosítani KELL, nem a szolgáltató miatt, hanem mindenki miatt. Elõbb törik fel kívülrõl, mint a belülrõl.

[merlinw.org]

Mcrider9
Bizalmas adatok esetén kell attól tartanom, hogy a szolgáltató ellophatja több ezer ember személyes adatait és pénzmozgását egy rendszerbõl?
Gondolkoztam, hogy titkosítottan tárolom az adatokat, de a forrást is megtudja nézni gondolom egy szolgáltató, ha szeretné így fölösleges.
Mit javasoltok? Saját szervert kellene beüzemelnem?