22786
Html-, css- és php-help
  • Lazarus
    megvan, vessző helyett and volt...
  • Lazarus
    Kéne egy kis MySQL help

INSERT INTO Users SET Username = "[email protected]" and PasswordHash = MD5('dasdasadsdas')

Error:

#1062 - Duplicate entry '0' for key 'Username'

Struktúra:

Mit néztem el?
  • Bercy #21461
    Lehet kisse felreerthetoen fogalmaztam. Az API es szabvany dokumenteciokat termeszetessen minden nap hasznalom a napi munka soran, szukseg van rajuk.
    Ami erdekelne inkabb olyan blogok (hirek/podcast/whatever) amik a webes vilag esetleges ujdonsagairol, bleeding edge technologiarol szamolnak be, vagy tippeket adnak. A magasabb szintu ismereteket termeszetesen nem innen akarom elsajatitani.

Nekem szemely szerint az angollal nincs bajon, tobb eve angliaban dolgozom fejlesztokent, de gondoltam mivel ez magyar forum ezert a magyar mediumokat reszesithetnenk elonyben.
  • SzirmosSzisza
    Mostanában leragadtam egy framework mellé és azzal csinálgatom a dolgaim, ahhoz meg nem szoktam podcastolni csak hivatalos doksi/stackoverflow, ha valami kell. Illetve redditen szoktam olvasni néha ezzel foglalkozó subredditeket (reddit.com/r/programming, /r/php, /r/python, /r/django)
  • Malakai
    Külföldiből elég sok van, többnyire rss-ben, de ezek nem tutorial gyűjtemények, vagy ilyesmi, hanem inkább blog szerűek, mint pl az említett smashing. És az ilyenekhez azért a megfelelő hozzáállás is kell, az ott fellelhető anyagokhoz nem tankönyvszerűen hozzáállni. Rendszeres podcastot viszont nem nagyon hallgatok/nézek. Php Town Hallt, ami témába vág, de az nem különösebben informatív, önképzésre még annyira se. :)
  • passatgt
    smashingmagazine.com
  • MerlinW
    Nem olvasok magyar nyelvű oldalakat, fórumokat is nagyon ritkán.

php.net, mysql.com, w3c.org, asp.net, jquery.com, postgresql.org és persze a google.

Ezeken az oldalakon minden fent van, amit egy webprogramozónak tudnia kell:) Egyébként a szakmánk nyelve az angol, így mondhatni kötelező legalább az angol szövegértés.
  • Bercy #21456
    Udv kedves fejleszto kollegak,

Gondolom ti is mind tudjatok, hogy a szakmankban az onkepzes az egyik legfontosabb tenyezo hiszen a web/alkalmazas fejlesztes vilaga nap mint nap valtozik. Kerdesem az lenne, hogy ti milyen webes forumokat/portalokat/hireket vagy esetleg podcast es/vagy youtube csatornakat latogattok (elsosorban magyar nyelvueket)?

En a kovetkezoket szoktam:
    - Prog.hu
    - Webstar Blog
    - Weblabor
    - Pecs Web Meetup youtube channel
  • MerlinW
    Tárgytalan, Google_Oauth2Service osztály kellett, nem a Plus.
  • MerlinW
    Skacok, hogy kérem le egy google felhasználó nevét?

Ez nem ad vissza semmit:

$person = $this->plus->people->get( $payload['id'] );

$payload -ban benne van a helyes userid.
  • MerlinW
    Itt nézz körül. Egyébként Google.
  • Culram #21452
    Sziasztok! Tud valaki esetleg egy egyszerű foci fogadós scriptet? Nem kell több csak 1X2 választás téttel. Felhasználó, tétek, PHP+MySQL
  • MerlinW
    Ez nem éppen a topik témája, de kell neked egy Windows-os alkalmazás, ami a rendszerrel együtt indul és vizsgálja bizonyos időnként az adott oldal állapotát, majd ha az változott, elindítja neked a böngészőt, vagy amit szeretnél.
    Megírható PowerShell-ben is ha Windows 7-et vagy újabbat használsz, de persze bármely Windows-os nyelven is (visual c, basic, delphi, java, stb).

A folyamat:
    Egy timer a megadott időközönként lekéri a html tartalmát, majd eltárolja azt. A következő lekérdezéskor összehasonlítja az előzővel. Ha nem egyezik (változó != változó), akkor indítasz egy böngészőt (egyéb alkalmazást) a kívánt url-el.
  • momoxp
    Sziasztok!
    Szeretném ha segítenétek mert nekem semmi ötletem!
    Adott egy html fájl netről elérhető!
    Egy parancsikont hoztam létre hozzá, és így el is tudom indítani! C:WINDOWSsystem32mshta.exe http://valami.hu/new.html

De azt szeretném hogy ne kelljen rákattinta és az sem jó ha windowsal együtt indul! valami parancs kéne hogy ha valahol valami frissül akkor feljöjjön ez az ablak!
    Ötlet?
    Remélem érthető :)
  • Malakai
    Akkor már én is, csak az adat felosztása, kicsit konfigurálhatóbban:
    function chunkify($data, $sizes, $keep_keys = false) {
    $chunks = [];
    $block_size = array_sum($sizes);
    $blocks = array_chunk($data, $block_size, $keep_keys);

foreach ($blocks as $block) {
    $pos = 0;
    $remain = count($block);

foreach ($sizes as $size) {
    if ($remain <= 0) break;

$chunks[] = array_slice($block, $pos, $size, $keep_keys);

$pos += $size;
    $remain -= $size;
    }
    }

return $chunks;
    }

$chunked_data = chunkify(range(1,11), [2,1]);
    Lehet megadni több féle variációban milyen blokkok ismétlődjenek a fenti csak az alábbi 2 és 1 hosszú példa ([2,1]).
  • Dodo55

<?php
    $data=array('1','2','3','4','5','6','7','8','9','10','11');

$class="one";

foreach ($data as $k=>$elem){
    $idiv=renderdiv($elem,true);
    if ($class=="one" || $class=="two" && isset($buffer)){
    if ($class=="two"){
    $idiv=$buffer.$idiv;
    unset($buffer);
    }
    renderdiv($idiv,false,$class);
    $class=($class=="one" ? "two" : "one");
    }else{
    $buffer=$idiv;
    }
    }
    if ($class=="two" && isset($buffer)){
    renderdiv($buffer,false,$class);
    }

function renderdiv($content,$return=false,$class=""){
    $div="<div" . (empty($class) ? "" : " class='".$class."'") . ">";
    $div.=$content."</div>";
    if ($return){
    return $div;
    }
    echo $div;
    }
  • sufnituning
    <?php
    $i=0;
    foreach($data as $key=> $element){
    $i++;
    if($element%3==0)
    {
    $i=0;
    echo '<div class="one">';
    }
    if($i==1)
    {
    echo '<div class="two">';
    }
    echo '<div>'.$element.'</div>';
    if($i==2 || $i==0)
    {
    echo '</div>';
    }
    }
    ?>
  • SzirmosSzisza
    Valami ilyesmi?

for($i=0; i<count($data); i+=3) {
    echo $data[$i];
    echo $data[$i+1];
    echo $data[$i+2];
    }
  • passatgt
    <?php
    foreach($data as $key=> $element){
    echo '<div>'.$element.'</div>';
    }
    ?>

Ebből szeretnék egy olyan loopot csinálni, ami minden 2 elemet és minden 1 elemet egy külön divbe rak. Tehát így nézne ki:

<div class="two">
    <div>1</div>
    <div>2</div>
    </div>
    <div class="one">
    <div class="3"></div>
    </div>
    <div class="two">
    <div>4</div>
    <div>5</div>
    </div>
    <div class="one">
    <div class="6"></div>
    </div>
    ...
  • SzirmosSzisza
    No, ránéztem, annyi volt a baj, hogy www-vel volt, úgy néz ki azóta SG.hu is belépett a 21. századba :D
  • Dodo55
    Fontos továbbá, hogy amíg nem állítottam be COOKIEJAR-t, addig nem működött a dolog (annak ellenére, hogy elvileg az csak a CURL sessionök közötti perzisztenciához kéne, sessionön belül nem)
  • Dodo55

$logindata=["lnick"=>"[email protected]","lpass"=>"jelszo"];
    //Ékezetes jelszavakkal gond van, karakterkonverzióval biztosan fixelhető, de abba már nem ástam bele most magam

$c=curl_init();
    curl_setopt($c,CURLOPT_URL,"http://sg.hu/forumbejelentkezes.php");
    curl_setopt($c,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
    curl_setopt($c,CURLOPT_POST,1);
    curl_setopt($c,CURLOPT_POSTFIELDS,$logindata);
    curl_setopt($c,CURLOPT_FOLLOWLOCATION,1);
    curl_setopt($c,CURLOPT_COOKIEJAR,__DIR__."/cookies.txt");
    print_r(curl_exec($c));
    curl_close($c);

Én ezzel kapok egy fórum kezdőoldalt belépett állapotban, tehát innentől elvileg minden további dolognak is működnie kell megfelelő lekérésekkel.
  • SzirmosSzisza
    Legutóbb mikor próbáltam nem működött az ami régen igen, de nem volt időm jobban megnézni.
  • Jim Morrison
    Cat: sg scriptjeid már mennek? (Most eszembe jutott, én azóta nem próbálkoztam belépő scripttel)
  • vafeN
    koszi, kozbe rajottem hogy 2x csinaltam mysqli_query UPDATEnel es az volt a baj :D
  • SzirmosSzisza
    OFF:
    Dotroll nem tudjátok mit csinál a lejárt domainnel? Magánál tartja még egy darabig? Csak mert új reg 3k, hosszabbítás meg 4k ... Vagy esetleg valaki nem tud oda valami kupont? Azzal talán nem lenne ennyi.
  • balazsb1987
    Köszönöm a választ. Sajnos én csak egy mezei felhasználó vagyok, nem értek a PHP-ben való programozáshoz. Nagy közösség volt anno az oldalon, de érthetetlen módon az oldal adminisztrátora tönkretette, regisztrálni sem lehet már rég óta.
  • Dodo55
    Köszi, ezt pl. én sem tudtam :)
  • Malakai
    Csak egy kis megjegyzés, mert ez félreérthető lehet, azért nem érdemes INSERT helyett REPLACE használni úgy általánosan, ahogy az ON DUPLCATE-el is van különbség.

A REPLACE ha azonos PK-t lát, akkor lényegében egy DELETE-t és egy INSERT-et csinál, a régi adat pedig már a REPLACE alatt sem érhető el (nem is olvassa be a régi sort, csak a PK indexet, emiatt egyébként gyors), vagy pl minden ON DELETE lefut, ha van FK ami oda mutat, stb. És ezen mellékhatások meglepetéseket okzohatnak.
    Az ON DUPLICATE KEY UPDATE az tényleges UPDATE-t futtat, ha azonos PK-be ütközik.
  • Dodo55
    REPLACE elvileg INSERT vagy UPDATE automatikusan helyzettől függően, illetve "on duplicate key UPDATE ..." INSERT után ugyanez testreszabhatóbban, feltéve ha van primary key.
  • MerlinW
    Használj változót az SQL lekérdezésekhez, könnyebb debug-olni.

$sql = "SELECT registered FROM leagues WHERE id='$leagueid'";
    print $sql;
    $result = mysqli_query($con, $sql);

stb.. Máris látni fogod mi a probléma.

Az INSERT pedig mindig új rekordot fog létrehozni, nem frissít semmit. A while ciklus pedig teljesen jó oda.
  • vafeN
    Koszi szepen, mukszik ahogy kell. Csak most egy ujabb hibaba utkoztem amire nem birok rajonni hogy mi lehet.

Amikor lefutt az alabi kod akkor a kovetkezot irja ki:
    Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1' at line 1

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<?php
    session_start();
    include 'mysql.php';

$leagueid = $_SESSION['leagueid'];

$result = mysqli_query($con, "SELECT registered FROM leagues WHERE id='$leagueid'");

while ($row = mysqli_fetch_array($result)) {
    $registered = $row['registered']+1;
    $sql = mysqli_query($con, "UPDATE leagues SET registered='$registered' WHERE id='$leagueid'");
    if (!mysqli_query($con,$sql)) {
    die('Error: ' . mysqli_error($con));
    echo $registered;
    }else{
    header("Location: index.php");
    }
    }
    ?>

Azon filoztam, hogy esetleg ezt nem while-al kell megoldani hanem massal, vagy lehet nem UPDATE-et kell hasznalni hanem INSERT-et.

(az adatbazisban frissiti az adatokat attol fuggetlenul)

• SzirmosSzisza
    Oh, CSS-ről el is feledkeztem, 2014-et írunk elvégre, azzal tényleg sokkal szebb!
  • SzirmosSzisza
    Azt akarod, hogy váltakozzon? Maradékos osztással a legegyszerűbb. Csinálsz egy számlálót, beállítod 0-ra és növeled minden egyes ciklus végén. Ha a 2-vel osztás során nincs maradék ( ($i%2) == 0) akkor kiírsz egy class="paros", amúgy meg class="paratlan"-t aztán CSS-sel simán egy background ennek a két osztálynak.
  • Dodo55
    CSS-el egyszerű:

tr:nth-child(even) {background: #CCC}

A zárójelben lévő "even" párost jelent, a páros sorokra fog vonatkozni, ha átírod "odd"-ra, akkor meg a páratlanokra. A példában szereplő "background: #CCC" szabály szürke hátteret jelöl.

A szelektor jelen formájában minden táblázat minden sorára érvényes lesz, ha több táblázatot is van amiknél ez nem kívánt hatást eredményezne, akkor szűkíteni kell.

Adsz pl. a csíkosítandó táblázatodnak egy id-t:

<table id="csikostablazat">

majd a CSS átírva ennek megfelelően:

#csikostablazat tr:nth-child(even) {background: #CCC}
  • vafeN
    *tablazatbol, nem tablazatban xDDD
  • vafeN
    haliho, lenne 1 alap kerdesem.

Azt hogy birom megoldani hogy amiket kiiratok tablazatban adatokat azoknak mas hatter szine legyen ?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<?php
    while($row = mysqli_fetch_array($result))
    {
    ?>
    <tr>
    <td align="center" style="width:30px"> <?php echo $row['id']; ?></td>
    <td align="center" style="width:100px"> <a href="moreinfo.php?id=<?php echo $row['id'];?>"><?php echo $row['name']; ?></a></td>
    <td align="center" style="width:50px"> <a href="moreinfo.php?id=<?php echo $row['id'];?>"><?php echo $row['type']; ?></a></td>
    <td align="center" style="width:50px"> <a href="moreinfo.php?id=<?php echo $row['id'];?>"><?php echo $row['game']; ?></a></td>
    <td align="center" style="width:60px"> <a href="moreinfo.php?id=<?php echo $row['id'];?>"><?php echo $row['registered'] , "/",$row['maximum'] ?></a></td>
    <td align="center" style="width:60px"> <a href="moreinfo.php?id=<?php echo $row['id'];?>"><?php echo $row['status'] ?></a></td>
    <td align="center" style="width:60px"> <a href="joinleague.php?id=<?php echo $row['id'];?>">Register</a></td>
    </tr>
    <?php
    }
    ?>

Igy iratom ki az adatokat, es azt akarom hogy minden 2. lefutasnal kulonbozo hatter szin legyen az elote levonel.
  • Jim Morrison
    Most minden UTF-8-ban van elmentve, de nem is azzal van a gond, ami lekérdezésnél jön.
    van egy másik fájl amit beolvas a php script, szövegek vannak benne, amiket ugyanúgy ki kéne íratni egy másik fájlba, ahogy ott meg van adva. Ha a generált fájlt megnyitom filezillával, akkor sublimeban tökéletesen mutatja, viszont, ha itt chrome ban nézek rá akkor a
    válasz -ból válasz lesz.
    Ha ezek után UTF-8 with BOM-mal mentem el a generált fájlt, akkor chrome ban is jó lesz.

--HOPP--
    Miután megnyitottam a fájlt, először ezt íratom bele(BOM): xEFxBBxBF
    Így már tökéletesen működik :)

• Malakai
    Nincs semmi különösebb trükkje, BOM-ot felesleges hozzáadni, hacsaknem akarsz dolgozni UTF-16-al is pl. Csak a szokásos, figyelni kell, hogy minden UTF-8 legyen, amit küldesz neki. Php file gondolom UTF-8, akárcsak ami adatbázisból jön (csatlakozással együtt). Konvertálgatni kell, ha szükséges, pl ha egy eleve nem UTF8 filet nyitsz meg. mb_detect_encoding és mb_convert_encoding intenzív használata néha szükséges lehet.
  • Jim Morrison
    Hogy lehet rávenni az fwrite-ot, hogy UTF-8 ban mentse el a fájlt ? fontos lenne, mert ahányszor lefut a script és menti a fájlt, az 'á' betűből valami krikszkraksz lesz, ami viszont egy selectorban van... nem akarom mindig manuális megnyitni, és újra elmenti jó kódolással.