22786
Html-, css- és php-help
-
#21583 Végignéztem a log mappákat, de semmit sem találtam. -
#21582 Nincs ennek valami error logja?
/var/log fele nézelődj apache,php,apache/php után kutatva és ott error.log vagy hasonló. -
#21581 Most viszont tényleg nem tudom mi lehet a baj^^Épp egy lekérdezést akarok végrehajtani:$query->execute();De valamiért ez localhoston működik, de a tárhelyemen már nem, következő sor már nem fut le.
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); - Ez be van állítva de nem kapok semmilyen visszajelzést. -
#21580 ...typo volt... -
#21579 smartyval lesz valami gubanc. -
#21578 Eddig localhoston dolgoztam az oldalamon, majd mikor feltöltöttem a tárhelyemre, furcsa dologgal találtam magam szembe (htaccessre gyanakszom).Index.html oké, észreveszi és betöltöm a böngeszőben a www.oldalamcime.hu-t. az index.php viszont egy üres oldal, elejére biggyesztett echo "asd"; sem jelenik meg.www.oldalam.hu -semmiwww.oldalam.hu/valami/ - semmiwww.oldalam.hu/valami/valami/ - semmiwww.oldalam.hu/valami/valami/valami/ - 4042. és 3. eset le van kezelve htaccessben, valszeg azért dob üres oldalt mert az index.php maga is üres oldalt dob. Amikor kell meg 404-et dob. Hogy deríthetném ki hogy mi lehet a baj?
$smarty->debugging = true;
és aktív, de semmi. -
#21577 valakinek hátha kell, 1 euró a .eu domain név:
https://www.transip.eu/ -
#21576 Próbáld ki a head.js -t.
Emlékeim szerint ez olyasmi loader, ami neked kell :) -
#21575 Köszi, szerintem akkor ezt átsorolom az annyira nem fontos kategóriába, azt hittem van rá valami egyszerűbb módszer (pl a defer pont jónak tűnik, de az csak src-vel jó és nem is tűnik túl támogatottnak). -
#21574 Tényleg nem szép. :P
Ha mindenképpen inline a js, akkor nagyjából igen, két választásod van, vagy minden esetben az érintett html elé rakod a jquery-t, vagy ha az összes ott meghívott funkcióhoz hozzáférsz, akkor azokban ellenőrizheted, hogy elérhető-e a jquery és ha nem timeoutolgatsz addig.
Alternatív, ami hirtelen eszembejut timeout helyett, hogy gyűjtöd valami tömbbe (queueba) a meghívott funkciókat jq előtt és jq betöltésekor pedig sorban meghívod őket. -
#21573 Eddig a head tag-ben volt a jQuery hozzáadva, most átraktam ezeket az oldal végére, de 1-2 helyen ez bezavart, mert nem mindenhol az alap sablon van használva (abban van lehetőség a jQuery után scriptet rakni) és inline a js (tudom nem szép :( -
#21572 Az mit jelent, hogy "néha" kerül elé jq-t használó js? :)
A library/framework mindig legyen a tényleg funkcionális javascript előtt, böngésző kezeli onnantól. -
#21571 Hogy lehet a legegyszerűbben megvárni, hogy legyen jQuery egy oldalon? Áthelyeztem a jQuery script tagjét az oldal végére és néha sajna előtte van jQuery használva. Most annyi ugrik be, hogy addig setTimeoutolni amíg nincs, de hátha van erre valami szebb. -
#21570 Mindig jó jel mikor a hivatalos honlap 500-akat dobál :D -
#21569 kicsit nyomogatta, próbálgattam, és azt kell mondjad ez kellett nekem. Baromi jó cucc. Először megcsinálom, az osztályokat, stb, designet rápakolni meg 1 nap se lesz. Még egyszer köszi ! -
#21568 Mostanában én PHP oldalon Phalconal "játszok" egyébként (ami MV*), alapvetően szimpi a cucc, mondjuk pont a saját template nyelve az ami annyira nem.
Mivel a fw egy (zend) php kieg, így a sebesség elég csábító tud lenni. :) -
#21567 köszi! Igen, ebbe majd mélyebben beleásom magam, tényleg jó kis segítség lenne, ha ezzel meg tudnám csinálni az oldalt :) -
#21566 Jó cucc, a PHP függvényedben kiadod a $this->load_method_template("template_neve", get_defined_vars()); parancsot, és az összes elérhető változót (definiált változóktól a session-ig) viszi magával a template-be, ahol {$variable} módon használhatod őket. Ezáltal készíthetsz akármennyi html template-et PHP függőség nélkül. Ezt megbolondítod egy kis LESS-el és a CSS-edben is játszhatsz változókkal:)
Foglalkozni kell vele, hogy megtanuld, viszont mocsok mód meg tudják gyorsítani és kényelmessé tenni a munkát.
Az objektum orientált részt sem muszáj túlzásba vinni egy egyszerű oldalnál, elég annyi, ha oldalanként / modulonként készítesz egy osztályt, máris rendezettebb, átláthatóbb lesz a kódod. -
#21565 tyűha. Na igen, ilyesmikkel én még távolról sem foglalkoztam. Már ideje volt :) -
#21564 köszi szépen, ennek a smarty nak meg utánanézek. -
#21563 index:
- inicializálás (DB kapcsolat, konstansok,útvonalak definiálása)
- osztályok/funkciók behúzása (include)
- template betöltése, általában három részben, fejléc, tartalom és lábléc.
Ha objektum orientáltan programozol, akkor pl. Smarty kinyalja a fenekedet e-téren. -
#21562 Tudom ahány oldal annyi féle megoldás, de nincs valami olvasnivaló ami magába foglalja, hogyan érdemes felépíteni egy index.php-t és a hozzá tartozó osztályokat?
gondolok olyanra is, hogy érdemes legenerálni az oldalakat. (hány részből, stb) -
#21561 Nem igazi átirányítás (hacsaknem azt akarsz), lényegében csak azt mondja meg, hogy mindegy mi az url akkor is az a bizonyos index file kezelje ahelyett, hogy a file rendszer alapján keressen ott egy index filet. -
#21560 Az átirányítás nem a legjobb szó erre igazából (bár más nem nagyon jut eszembe), de nem változik! -
#21559 -
Neocortex #21558 Nem változik az url
Olvasnivaló: zenverse.net/seo-friendly-urls-with-htaccess -
#21557 ennyi? :[
köfi
szerk: attól még, hogy átirányítom még az url nem fog változni? ez nem olyan mintha header -el irányítanék át. Ugye? -
#21556 Vagy ha használsz valami frameworkot akkor routing-ot úgy állítod be ahogy akarod :) -
#21555 Minden átirányítasz oda és kész (apache estén htaccess rewrite, máshol meg cfg fájlban úgy állítod be). A PHP fájlban meg felbontod az url-t a perjelek mentén. -
#21554 Szerintem régebben kérdeztem, de ne pangjon a topik...
Ha mondjuk valaki ezt írja majd be url-nek:
www.urlcim.com/csoport/valami
akkor azt én képes leszek a gyökérben lévő index.php-val (értsd: www.urlcim.com/index.php) lekezeni? Tök jó lenne, ha lenne egy php fájlom, meg egy osztályom, semmi több :c -
#21553 óóóó, szuper, köszi! -
#21552 nézz körül kuponkódért, csomót lehet spórolni vele godaddyn:
http://www.retailmenot.com/view/godaddy.com -
#21551 Ahogy elnézem most Godaddyn a legolcsóbb, Ft 2,698 2 évre, felajánlja mellé a .net .org .info domaint is +Ft3,885 -ért.
Namecheapnél: .com : $10.69 ~ 2 435 Ft (1 évre). + .net .org-al együtt 7 862FT.
Úgy tűnik Godaddy nyert.
Szerintem most megveszem a .com domaint (nem tudom kell e az a +3 domain :/), és akkor veszek mellé még egy VPS-t (visszaolvasok mit ajánlottál) -
#21550 Nem hinném, hogy bárkit is érdekelne.
Anno még SOPA idején sokan elmentek tőlük, mert mellette volt (többet között a wikipedia is, ha jól emlékszem), nekem külföldi domain namecheapnél van (bár csak azért mert 1$ volt :D) -
#21549 Még egy kérdés:
volt egy oldal (www.dota2alttab.com, már nem üzemel), aminek a mintájára szeretnék egy www.csgoalttab.com oldalt (ez lenne a kis project). Gondolom nincs levédve a név, de kéne ilyenkor írnom a már nem üzemelő oldal tulajdonosainak, hogy annak mintájára csinálhatok egy hasonló oldalt más játékhoz?
és még valami: .com domain vásárláshoz Godaddy? -
#21548 Ha senki se ért hozzá és nem is akar vele komolyan foglalkozni sajna ez marad. Nekünk lassan 1 éves a projekt és valami boostrap példából lett összeollózva :D -
#21547 Köszi, ezeknek is utána nézek, egyelore csak nezelodom mot hasznaljak majd. -
#21546 Nem arról van szó, hogy hogyan néz ki, vagy hogy ne lehetne átalakítani, csak a húzzunk fel egy dizájnt, amit írjunk felül kettő másikkal, hogy végül úgy nézzen ki ahogy hozzáállás nem a leginkább preferált a számomra. :) -
#21545 A rengeteg előre elkészített elem jó tud lenni, csak amiatt lesz sajna olyan, mint a többi. Mi raktunk még rá fontawesome ikonokat, aztán úgy egész pofás lett. -
#21544 Jeeee! Fogalmam sincs mit csinaltunk, de igy jo:D Koszi