22786
Html-, css- és php-help
  • joebacsi
    htdocs nélkül igen, de használd a drupal beépített függvényeit a linkképzéshez. Ha nem tudod mik azok, vagy hogyan használd őket, akkor tedd fel a TinyMCE meg az IMCE modulokat, amikkel felhasználóbarát módon tudsz képeket feltölteni és bepakolni cikkekhez.
  • joebacsi
    Ha elmondta volna, hogy milyen tartalomkezelőt használ (sites/default-ból egyértelmű, hogy drupal), akkor tudnád, hogy az első megoldás tuti nem játszik :)
  • phoenix1
    Köszi. :)
  • bracsek #11419
    valószínűleg a document root a /htdocs/sites/default/ könyvtáron van
    úgyhogy szerintem http://www.oldalneve.hu/files/tx.png ként kell rá hívatkozz, vagy maga a weboldaladon files/tx.png relatív módon vagy /files/tx.png abszolut címként, de normálisan a /htdocs a gyökér, akkor meg a hívatkoztás http://www.oldalneve.hu/sites/default/files/tx.png ként vagy az oldaladon belül sites/default/files/tx.png vagy /sites/default/files/tx.png
  • Danny1987
    Az oldalamra képet szeretnék feltölteni az egyik cikkhez.

Tartalomkezelő rendszert hasznolok .

A képeket feltöltöttem a webhelyre.
    /htdocs/sites/default/files/
    Hivatkozást akarok csinalni:
    http://www.oldalneve.hu/htdocs/sites/default/files/tx.png

Elvileg ezt kellene beirnom nem?
  • joebacsi
    Katt a címsorba megint és enter, nekem úgy lejött.

De inkább felraktam ide.
  • phoenix1
    kár :(
  • CattiBrie
    403 - Forbidden
  • joebacsi
    HTML5 puska (pdf)
  • bracsek #11413
    Ezzel én is így vagyok, az oldal nevét nem tudom, amin használtam, de akkor is megtalálom, megnézem a portfólióban, és akkor leesik.

És hidd el, hogy azt a forciklusomat én is ugyanannyiszor felhasználom mint te a függvényeidet, csak én jobban szeretem, ha nem köt annyira egy egy függvény néha, mert ritka még az a két checkbox is, ami egyforma kell legyen egy másikkal, mindig kell valami magyarázó szöveg, tooltip, design rá, vagy mittom én, de örökké van mindennel kunázás.
  • Dynamic
    Köszönöm mindenkinek a tippet és a segítséget, most próbálkozom:)
  • Terensz
    Nem tartalak annak.

Amúgy igazad is van, de amíg a 80 lekérdezés nem terheli a szervert, én biztosan így csinálom, erre az analógiára fejlesztettem egy admin-motort. Ha úgy csinálnám, ahogy te írtad, optimálisabb lenne a kód, így meg rugalmasabb, és rengetegszer újrahasznosítható.

Amúgy mindig emlékezni szoktam a függvény-megoldásokra. Ha másra nem is, legalább arra, hogy hol használtam.
  • bracsek #11410
    Igen, egy arrogáns fac vagyok, bocs érte.
  • bracsek #11409
    persze ez így durván néz ki mert egy
    if(!$userId) {
    echo "Nem tudsz írni a fórumba, mert nem vagy bejelentkezve.";
    } else {
    echo "tudsz írni a fórumba, mert be vagy bejelentkezve.";
    }

hát igen, szépen néz ki, de amikor van egy 500 soros html em, egy stringben, és egy igen nem ért most szakítsam meg, indentáljam, és stb? inkább beteszek egy ilyet.
  • bracsek #11408
    Ez nem gyorsabb mint az if, ez if, csak nincs odaírva, és be lehet így írni egy szöveg közepébe egy ifet pl:

echo "".((!$userId)?" Nem ":"")." tudsz írni a fórumba, mert".((!$userId)?" nem ":" be ")."vagy jelentkezve.";
  • bracsek #11407
    Ez szép és jó.

Csak, ha van 80 mezője így generáltál 80 lekrést a mysql szervernek, ami nem gond, míg nem terhelt a szerver, nincs más dolga dolgozzon, és míg a php és a mysql egy szerveren fut...

második dolog, hogy egy olyan függvényt meghívni, ami nem csinál semmi kintről láthatót, (nincs benne echo, print, vagy bármi más), kicsit fölösleges, ha nem használod fel a végeredményt, mert visszatéríti a $checkboxInputStr változót, de azzal slussz, eltűnik a ködben.

és így lesz egy komolyabb projektnél 300-400 függvényed, és egynek sem fogod tudni a nevét, szerintem.

• Terensz
    Félrement, Dynamic-nek szántam.
  • Terensz
    Az is jó, de szerintem általános function-öket érdemes írni erre (meg a többi input típusra is), amit minden checkbox előtt meghívsz, pl. így:
    (megj.: az input neve pedig legyen a mező neve, a checkboxos mezők nálam a táblában mindig 'int(1)' típusúak, 0 és 1 értéket vehetnek fel. )

<?php

function getParamValue( $mezonev , $userID )
    {
    $sql = "SELECT ".$mezonev." FROM tabla WHERE userid = ".$userID."";
    $query = mysql_query( $sql );
    $tomb = mysql_fetch_row( $query );
    return $tomb[0];
    }

function checkBox( $inputEsMezoNev , $userID )
    {
    if( getParamValue( $inputEsMezoNev , $userID ) == 1 ) { $checkedStr = ' checked'; }
    else { $checkedStr = ''; } // else: nyilván 0 értékű

$checkboxInputStr = '<input type="checkbox" name="'.$inputEsMezoNev.'" id="'.$inputEsMezoNev.'"'.$checkedStr.' />';
    return $checkboxInputStr;
    }

checkBox( "param1" , $sessionID );
    checkBox( "param2" , $sessionID );
    checkBox( "param3" , $sessionID );

?>

• Cat 02 #11404
    Ez ám gyorsabb mint az if ?
    Illetve script futtatási időt lehet valahogy méri ? Olyasmira gondoltam, h script elején lekérem időt, meg a végén, csak hátha van rá valami parancs is :)
  • bracsek #11403
    ".(($row[Eppenaktualisadatbáziscella]=="yes")?" checked=\"checked\" ":"")."

és ezt rakod minden checkbox <input és /> részei közé valahova, ahova jól esik, azért szoktam ezt használni, mert legtöbbször string az egész, ha nem string, akkor meg jó a sima if is, ez is if, csak még simább.
  • Cat 02 #11402
    Ilyenkor jobb ha berakod egy külön táblába és id alapján kapcsolod az emberkékhez.

"checked="checked"" ekkor lesz bepipálva, akkor szerintem, egy ciklust kell egy if-el lefuttatni minden checkbox-nál. De lehet Terensz tud gyorsabbat, én csak hobby szinten php-zek.
  • Dynamic
    beikszelve = kipipálva
    :)
  • Dynamic
    Köszi. Igen, végül én is emellett döntöttem.
    Már csak azt kellene megoldanom, hogy ha megnyitom az módosító felületet, akkor a korábban választott checkboxok jelölve(checked) jöjjenek be. Ez biztos egyszerű, csak most nem ugrik be, hogy kéne.
    Tehát beikszelem az "irodalmat"->elküldöm az adatbázisba->később belépek módosító oldalra, és az "irodalom" beikszelve jelenik meg.
  • Terensz
    Ezesetben legyen inkább 80 mező a táblában, minthogy 70 adat kerüljön egy mezőbe, amit egy fölösleges ciklussal aztán tömbbé alakítasz.
  • Dynamic
    A felhasználó regisztrál, kitölti az adatlapot(név, lakcím stb.), ezzel nincs gond.
    Viszont van az adatlapnak egy olyan része ahol fix elemek vannak, kb. 60-70 darab. Tehát pl. érdeklődési kör(IT, fizika, természettudomány, filozófia, irodalom....). Amit bejelöl, az adatlapon meg is jelenik. Az adatlapot később módosíthatja, tehát új elemeket jelölhet vagy törölhet.

A lényeg, hogy ezek mindenképp "fix szavak" kell, hogy legyenek, tehát olyan megoldás nem jó, hogy textareában majd kitölti a felhasználó.
  • Terensz
    Én a helyzetet nem tudom elképzelni, hogy sql-ben tömböt kelljen tárolni.

Csinálhatod, amit Cat 02 írt, de ha fejlődsz, úgysem fogod ezt a kódodat + tábládat felhasználni, mert rá fogsz jönni, hogy amatőr megoldás volt.

Inkább írd le, hogy mit akarsz csinálni, szerintem kapcsolt tábla lesz a megoldás.
  • Cat 02 #11396
    Hát max azt tudod h vesszővel elválasztva beírod, aztán php-vel mikor elolvasod, nyomsz egy explode-ot.
  • Dynamic
    Üdv!
    A kérdésem egyszerű: hogyan kell mysql-ben tömböt tárolni? Tehát milyen típust kell kiválasztani, és hogyan kell kézzel feltölteni? Vesszővel elválasztav beírom a szavakat vagy hogy?(phpmyadmin)
    Létrehoztam php-ben egy adatlapot. Az adatlapoz készítettem egy admin felületet, ezen van vagy 70 szó, amikből checkboxokkal tetszőlegesen választva lehetne megjeleníteni.
  • bracsek #11394
    Noncommercial — You may not use this work for commercial purposes.

és a fizetéses változat 40 euró/oldal, majd hülye lennék annyit ráadni, inkább megoldom valami freevel, és felveszem én magam a 40 eurót :)

nálam akkor alapból bukta a dolog, mert ritkán szoktam olyan oldalon dolgozni, amin nem adnak el valamit... úgyhogy bukta :(
  • phoenix1
    A JW FLV player oldalán megtalálod, hogy mely esetekben van szükség licensz megvásárlására. További infókat a player oldalán találsz.
    Ezen az oldalon elég jó kérdések és válaszok vannak.
  • pyrohun #11392
    ilyen velem naponta mondjuk 20x biztosan történik :D
  • passatgt
    prios vonal fölött van a hsz-a
  • Easy Rider
    Nem tudom, hogy letöltötted-e a phpmotion-t, vagy nem, és csak beszélsz a fellegekbe, de van benne egy phpshield mappa ;) Ha nincs jó helyen a .lin fájl, úgyis szól.

A korábbi hozzászólásaidat olvasva pedig nekem az jön le, hogy ha nincs leírás, te nem is vagy hajlandó használni az elkészült scripteket/motorokat etc. Ha meg tudod írni magadnak ilyen szinten, akkor emelem kalapom előtted, de amíg nem, addig ne utasítsd el ezeket ilyen arrogánsan. Ha értesz hozzá, úgyis rájössz, ha nem, írni sem fogsz tudni hasonlót vagy jobbat!
  • pyrohun #11389
    mit?
  • Terensz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Semmi fotosopp, semmi hák... Csak színtiszta szkrínsot.
  • passatgt
    úgy tudom licenszet kell venni hozzá
  • Terensz
    Ezt csináljátok utánam:

• Terensz
    "PLEASE NOTE: These loaders are for the FULL version of phpSHIELD and will not work with the demo version. "

Amúgy a letölthető archív file-ban .win kiterjesztésű file-k vannak. Sehol semmilyen note, magyarázat, miegymás. Innentől én akkor sem foglalkozom vele, ha teszem azt: leírod a pofonegyszerű használatát a .win típusű file-oknak. Meg ugye az idézett rész olyan szívatósnak tűnik.
  • Easy Rider
    Ha megnézed a jw player videóját, benne is van, hogy: "The #1 open source media player the JW FLV player!"

És ez sem arról árulkodik, hogy fizetős lenne: jw-flv-player
  • bracsek #11383
    és a jw player ingyenes benne? mert fura volna, hogy a saját oldalán fizetni kell érte, itt meg töltheted orba szájba? vagy nemértem.