Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
1. Javaslom nulláz ki mindent a stílusdefiníciók elején - kitöltést, margót, szegélyt:
* {
margn: 0px;
padding: 0px;
border: none;
}

2. Láthatnánk az oldalt, hogy pontosan lássuk hol a probléma?

zolo
Köszönöm ezt is.

Az oldal már olyan állapotba került, hoyg barátoknak is megmutathattam, akiknek (is) készült.

A gombok elhelyezésével van már csak problémám, aztán majd még lesz valamilyen képmegjelenítõ,de ezt még hátravan.

Próbáltam többféle pozíciónálást is, de sehogysem akarja alrébbrakni a képeket egy pixellel sem 😞 és nem találom a hibát (bár kezdõ vagyok, tuti ezért :/)

<#help>

http://flickr.com/photos/zolika90/

JAG1
Ez az, köszönöm.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Dj Faustus
Megoldási lehetõségek - csinálj a képrõl egy nagyobb/fakóbb színûbb változatot és váltogasd.

JAG1
Dreamweaver-ben hogy tudom azt megcsinálni, hogyha egy adott képkockára áll az egérrel, akkor mutassa, hogy az egy link. Akár megváltozna a színe, mondjuk fakóbb lesz, vagy kicsit nagyítana rajta.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Dj Faustus
Mellesleg azt javaslom, hogy ha nem érted az angol szöveget, olvasgasd/értelmezd a forráskódokat - magyar nyelvû HTML/CSS-leírások vannak dögivel.

Dj Faustus
A menüt alkotó HTML forráskódrészlet:
<div id="menu">
<ul>
<li class="elso"><a href="#"><span>1. Menüpont</span></a></li>
<li class="masodik"><a href="#"><span>2. Menüpont</span></a></li>
<!-- Satöbbi -->
</ul>
</div>

A hozzá tartozó CSS:
/* Szöveg elrejtése */
#menu ul li a span {
display: none;
visibility: hidden;
}
/* A listaelemek elöl a felsorolásjelek elrejtése */
#menu ul li {
list-style-type: none;
}
/* Méretezzük a linket, átalakítjuk soron belüli elembõl blokkelemmé */
#menu ul li a {
display: block;
width: 180px;
height: 50px;
}
/* Elsõ menüpont */
#menu ul li.elso a {
background-image: url(elso_off.jpg);
}
/* Elsõ menüpont egérkurzorral rajta */
#menu ul li.elso a:hover {
background-image: url(elso_on.jpg);
}
/* Második menüpont */
#menu ul li.masodik a {
background-image: url(masodik_off.jpg);
}
/* Második menüpont egérkurzorral rajta */
#menu ul li.masodik a:hover {
background-image: url(masodik_on.jpg);
}

zolo
Olvasom a lentebb linkelt oldalt, ami a menükhöz kapcsolódik, de így 0 angol tudással nem tudom felfogni, magyar magyarázatokkal ilyen nem létezik?

Nem értem hogy jön össze a Css része. 5 képem van gomboknak, amik egymás fölé téve alkotnak egészet. Azt szeretném, hogy amelyikre rámegy az egér más színezést kapjon.(mint az látszik a tutorokban). De 5 alap kép, ezáltal még 5 színes kép kell, ez nem probléma. De az elhelyezés, kód hozzá az nem tiszta. Az oldal többi része már használható, de a gombok nem.

Mégvalami: az owerflow által létrehozott görgetõcsíkok lehet eltolni?

Dj Faustus
A max-width/max-heigh nem minden böngészõben értelmezõdik rendesen. A width / height már inkább (bár ott is vannak érdekességek).
Hogy ne lógjon ki, arra tökéletesen elegendõ a CSS overflow tulajdonsága.

zolo
Köszönöm 😊

Miért? nélküle nem csinálja meg, és hogy ne lógjon ki.

A terv miatt: alap fehér háttér határok nélkül, arra fekete doboz, fix szélességgel, abból ne lógjon már ki.

Dj Faustus
"Az hogy ezek egymás felett legyenek, értem container alul , a többi pedig fölötte, ehhez milyen formázást kell használnom a kódban? "
A container tartalmazza az egész oldalt, ezért nem szükséges felül / alullal számolni.

"A container mûködik, ellenben a header sehogysem akar látszódni, még ha letörlöm a containert, akkor sem"
1. max-width, max-height nem kell, inkább width, és height.
2. Ügyelj a kép nevére - kis betû nagy betû számít.

#header {
max-width: 900px; /*miért?*/
max-height: 150px; /*miért?*/
background-image: url(Webbanner.jpg);
}

#header {
width: 900px;
height: 150px;
}
zolo
Az hogy ezek egymás felett legyenek, értem container alul , a többi pedig fölötte, ehhez milyen formázást kell használnom a kódban?

zolo
Az általad javasolt felépítésbõl építkezem, ellenben már megakadtam. A container mûködik, ellenben a header sehogysem akar látszódni, még ha letörlöm a containert, akkor sem. Hol van hiba a kódban?

#container {
max-width: 900px ;
background: #000000 ;
min-height: 600px ;
margin: 0 auto 0 auto ;
border-style : outset; color:#999999;
}
#header {
max-width: 900px;
max-height: 150px;
}

nm, várjál, jön dj faustus és leírja, ahogy ezt illett volna, de én dög vatyok 😊
Narancs
thx again<#worship><#worship>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

div css overflow 😊
Narancs
Sziasztok!
Van egy weblap amit hegesztek épp, íme:

Kérdésem a következõ: hogya tudnám azt megcsinálni, hogy a mainContent rész (vagyis ahol a koncert idõpont olvasható a képen éppen) kapjon egy görgõt a jobb oldalra?
Gondolom vhogy fixálni kéne a méretét, és ha túlnyálni a betöltött tartalom az adott értéken akkor kapna csak a középsõ rész egy görgetõsávot.
Amúgy a menü bal oldalt php switch get-tel van megcsinálva, még ti ajánlottátok annó, köszönet érte!<#worship>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Dj Faustus
"1. Azt tudom, hogy le lehet tiltani a jobb kattintást az oldalon, de ez az ifram-ekre nem hat ki. Hogy oldalható meg, hogy az iframbe se lehessen jobbal kattintani??"
A <iframe>-be kerülõ tartalomnál is le kell tiltani a jobb kattintást.
De egyébként nem ér semmit az egész "letiltom a jobb kattintást" - a Javascript letiltható, kikerülhetõ, csak a látogatót fogja zavarni (mert korlátozod).

"Hogyan lehet megoldani, hogy valahogy levédeni/titkosítani, hogy ne lássa a html struktúrát, azaz ha a hirek.html-en van, akkor is csak a címsorba annyit lásson hogy www.akrami.hu .."
Az egész oldal tartalmát belerakod egy <iframe>-be.
Tehát lesz egy index.html-ed ami egy darab <iframe>-et tartalmaz.
De ez is kikerülhetõ.

"3. Halottam olyan is, hogy a pl: hirek.html neve a címsorba valamivel megváltoztatható..mit tuttok róla??"
Ajánlott és egy másik ajánlott olvasmány.

De konklúzióként: ha valamit publikálsz a weben, az szükségszerûen másolható (bár a másolhatóságnak vannak jogi korlátai - lásd a nagyobb portálok, újságok jogi nyilatkozatát).

Hellosztok!
Nekem egy olyan problémám van,hogy megírtan keresésre egy php-t.
Jól is müködik.
A keresési feltételekhez a szükséges mezõk $select…<'xx'> = "xx"; megoldással tölthetõk ki.
Az a gond az egésszel,hogy mikor lefut a keresés,a mezõk üresnek látszódnak,de ha nyomok egy frissítést,újból rákeres az utolsó feltételre.
Ezt szeretném úgy megoldani hogy rendessen müködjön,tehát ha lefut a keresés,utánna ha frissítek,ne az utolsó opciók alapján müködjön,hanem üres táblázat miatt,a találat is 0 legyen.
<#conf>
Netgear
Hello mindenki! Van egy HTML fileom.

1. Azt tudom, hogy le lehet tiltani a jobb kattintást az oldalon, de ez az ifram-ekre nem hat ki. Hogy oldalható meg, hogy az iframbe se lehessen jobbal kattintani??

2. A címsorba ugye ott van hogy pl: www.akarmi.hu/cikkek/2005/hirek.html
Hogyan lehet megoldani, hogy valahogy levédeni/titkosítani, hogy ne lássa a html struktúrát, azaz ha a hirek.html-en van, akkor is csak a címsorba annyit lásson hogy www.akrami.hu ........

3. Halottam olyan is, hogy a pl: hirek.html neve a címsorba valamivel megváltoztatható..mit tuttok róla??

Elõre is kösz a segítséget 😊! Üdv.

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

Vorpal
Ma megdolgoztál rendesen Faustus

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Vorpal
decsúnya

Dj Faustus
Mint elõttem is elmondták HTML-ben kell a "struktúrákat" létrehoznod. Egyfajta "blokkokat" (erre szolgál a <div> elem). Mindegyik "blokknak" adsz egy "azonosítót" (id attribútumot) amivel CSS-bõl hivatkozol rá (így minden egyes blokknak egyedi azonosító adható).

A megadott kinézet alapján az alábbi felosztás javasolt (HTML-kódrészlet - csak a lényeget tartalmazza):
<body>
<div id="container">
<div id="header"></div>
<div id="menu">
</div>
<div id="content">
<div id="inner_content"></div>
</div>
<div id="footer"></div>
</div>
</body>

A container blokk tartalmazza az oldalt fejléccel, menüvel tartalommal, lábléccel együtt. Ezt az egészet középre érdemes pozicionálni, hogy ha a vártnál nagyobb felbontással rendelkezõ látogató érkezik az oldalra a fennmaradó üres tér nem egy oldalra összpontosul, így nem annyira zavaró.

A header blokk tartalmazza a fejlécet/a bannert.

A menu blokk tartalmazza a menüt. Mellé kell lebegtetni a tartalmat tartalmazó blokkot (content) - ezt a CSS float tulajdonságával érhetõ el.

Mivel a tartalmi blokkba kerülõ tartalom valószínûleg több lesz mint a content blokk mérete, belerakunk egy kisebb inner_content elnevezésû blokkot, aminek CSS-bõl beállíthatjuk, hogy nagyobb tartalom esetén tegyen ki görgetõsávot (overflow: auto😉.

Végül az oldal alját, a láblécet tartalmazza a footer blokk. Hogy ez a blokk ne kerüljön a menu és a content mellé, ezt CSS-bõl a clear: both-al akadályozzuk meg.

Mind a lebegtetéshez, mind a menü létrehozásához itt, és itt láthatsz példákat.

Kb igen 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

zolo
Mondjuk egy nagy doboz, abba megy a fekete háttér. Abban 3 kisebb doboz, egyik a banneré, egy a gomboknak, és egy a szövegelõs résznek?(a képem alapján)

Lényegében csinálsz "dobozokat" és azoknak adsz meg tulajdonságoakt css-el, szélesség, magasság, háttérkép

zolo
Olvasom a cikket...de még messze a vége.
Az oldalt el kell készítenem formázások nélkül HTML -ben, és a CSS fogja neki megadni, hogy az ott levõ dolgok hogy nézzenek ki. Jól értelmezem?

Tehát a táblázatot, bele a szükséges képeket a html-be kell beszúrnom.

De pl , mint látható, a képeken van piros keret, azt már CSS-ben kell megcsinálni, hogy az az oldal gorgetésével mozogjon együtt, vagy azt Slice-ként kivágom mindenestül és beszúrom?

Ma már fáradt vagyok, holnap végigolvasom, és jövök majd az idegesítõ kérdésekkel😊

passatgt
Üdv!

Igen, megoldható css-el az egész.

Olvasnivaló:
http://weblabor.hu/cikkek/cssalapjai1
1-tõl 8-ig😊

Elméletben pedig úgy nézne ki, hogy egy div-en belül egy fejléc, alatta két oszlop.

zolo
Hali

Régebben jártam erre, de most újabb ötlet van, és célok, és a segítségeteket kérném.

A terv egy olyan oldal, amire több képgalériát szeretnék tenni, több aloldalra.
A designt már elkészítettem Photoshopban, és ennek a megvalósításhoz kéne a segítség.

Ezlenneaz...

Css stíluslappal megvalósítható?(még nem ismerem ezt, suliban csak Frontpage van, msot tanulom netrõl a dolgot). Hány sorra és oszlopra kéne felosztani?

Nemértem, hyog a css-hez kell a komplett html, vagy hogy hogy mûködik az egész.

A helpet köszönöm

Fizetõs, mert már néztem az oldalán 😞
Az elérési utak rendben vannak, Firefox alatt kitünõen mûködik.
Kérdezd meg itt, de lehet h én tom rosszul :S

btw elérési utak rendben vannak ?

Az a baj, hogy kereskedelmi felhasználásban lenne, és a CB az ilyen tekintetben fizetõs lenne...
Én Clearboxot használok, az magyar és jó ie alatt is.

Üdv!

Valaki tud segíteni lightbox problémában?
Az a gondom, hogy Firefox alatt gond nélkül megy, de IE alatt miután betölti az oldalt, rögtön jön a hibaüzenet, hogy: "Az Internet Explorer nem tudja megnyitni az internethelyet....html.
A mûvelet megszakadt."
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Hello!
Van egy nagyon jól müködõ kibõvített loginrendszerem.
Lehet regisztrációs alapú,és meghívásos is,adminfelülettel el van látva,onliene listával,üzenõfallal,részletes adatlappal,keresési opcióval,és még sok extrával van felturbózva!
Ami nagy gondot jelent az a galéria,minden usernak!
Felajánlom cserébe a komplett scriptet,annak aki ki tudná bõvíteni még ezzel az egy fontos opcióval!
Akit érdekel meg tudja tekinteni,felrakom egy ingyen tárhelyre.
Szerintem ezzel mindketten jól járnánk...!
Jelentkezzetek privátban!
<#wave>
Vorpal
Az iwiw piacra lépése óta nem használunk JAVAt.D

CattiBrie
próbáld java topikban 😊

[/spam]&#8482;

Feladat: billentyûk lenyomásával kell villogtatnom az általam készített billentyûket a javaban és az a problémám h megcsináltam 3 billentyût elvileg hivatkoztam rá h melyik billentyû lenyomására villogjon az az adott jbutton de akármelyik billentyût nyomom mindig ugyan az villog.
Egy kis segitséget vki!
Köszi
Dj Faustus
"Sziasztok! Van itt valahol egy olyan ember aki ért a javahoz és lenne olyan kedves, hogy segítene egy feladat megoldásában?"
1. Java != PHP (|| Java != CSS || Java != HTML || Java != Javascript).
2. A beadandó kötprogidat/ házi feladatodat ne velünk akard megcsinálni.
3. Írd le a konkrét problémád, mennyit csináltál meg elõle, hol akadtál el benne, talán nagyobb megoldókedve lesz a potenciális megoldóknak.
4. Egy topikba elegendõ egyszer feltenni a problémád.

egy fájlba <#idiota>
Vorpal
Namost csak egy feltételezés de :
SELECT snyelv1.id, snyelv2.id FROM snyelv1, snyelv2 WHERE snyelv1.text OR snyelv2.text LIKE '%ipsum%'

na és ezekután hirtelen nemtudom - grouppolni kéne a találatokat

lippet
hello!

a scripteket hova kell berakni ha jegyzettömbel csinálom?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Sziasztok! Van itt valahol egy olyan ember aki ért a javahoz és lenne olyan kedves, hogy segítene egy feladat megoldásában?
Hellosztok!
Kellene egy kis php segítség.
Az adatbázisomban létezik három mezõ:
nyelv1,nyelv2,nyelv3 néven.
Azt kellene megoldani hogy egy keresési opció átnézze mind három mezõt.
Így néz ki a keresésem,más táblákra:
$where .= (isset($_SESSION<'snyelv1'>) and trim($_SESSION<'snyelv1'>) != "")
? " and nyelv1 like '%{$_SESSION<'snyelv1'>}%' " : "";
meg persze van még pár sor,de ebböl lehet látni a fojamatot.
Hogy lehetne ezt bõvíteni hogy nézze át a,nyelv2,nyelv3 mezõket is?
Elõre is kösz!
Hello

Van egy fizetõs tárhely. Tudok a gépemen lévõ apache szerverrõl is csatlakozni a MySQL szerveréhez, de csak az elsõ query ad vissza rendes eredményt, a többi üreset. A tárhelyre feltöltve a php-t természetesen gond nélkül mûködik a dolog.

Csak azt nem értem, hogyha simán enged külsõ szerverrõl csatlakozni, akkor miért csak az elsõ query megy normálisan.

Van esetleg erre valami megoldás, vagy magyarázat?
Amúgy azért kell most az egész, mert be van kicsit lassulva a tárhely HTTP része, és fél perc mire betölti az oldalt. Bár most mintha már megjavult volna, szóval lehet mindegy a dolog. Mondjuk akkor is kényelmesebb FTP-zgetés nélkül közvetlenül mentés után próbálgatni a php-kat.

Biztos nem az én szerveremmel van a gond, mert a gépemen lévõ MySQL szerverrõl gond nélkül mennek a lekérdezések.
Vorpal
Áh igen internet explorer - és melyik? és többet is elárulsz?
Pl. hogy a kék keret mi - mibe van a szöveg zárva stb.

Dj Faustus
"tehat levagja a szoveg aljat.. valakinek otlete?"
font-size > line-height?

II Rocky II
<#worship>

24 - Exile -Nov.23

Dj Faustus
"#menu .menu li.element1"
Ezzel meg az IE-nek lesz baja (jó, van rá megoldás .htc állomány formájában) - csak az a:hover-t fogadja el.
Tehát vagy az elõbb említett .htc-s megoldást használjuk, vagy kompromisszumot kötünk - HTML forráskódrészlet:
<ul id="menu">
<li class="link1"><a href="link1.htm"><span>Link1</span></a></li>
<li class="link2"><a href="link2.htm"><span>Link2</span></a></li>
</ul>

CSS (csak a lényeg):
/* Elrejtjük a szöveget */
#menu a span {
display: none;
visibility: hidden;
}
/* Méretezzük a linket */
#menu ul li a {
display: block;
width: 180px;
height: 50px;
}
/* Menüpont alapesetben */
#menu ul li.link1 a {
background: transparent url(/images/link1-default.png) no-repeat scroll left top;
}
/* Menüpont kurzorral való rámozduláskor */
#menu ul li.link1 a:hover {
background: transparent url(/images/link1-hover.png) no-repeat scroll left top;
}