22786
Html-, css- és php-help
  • Vaxi
    na ebbe beletört a bicskám. :|
  • bracsek #11580
    a két lapnak a kódolása nem azonos, a form és a feldolgozónak szerintem, és ha már ennyire bonyolítod, akkor a form accept charsetet is megnézheted, azzal is lehet ilyen módosítást csinálni.
  • Vaxi
    na megnéztem, a php már szarul kapja meg az adatokat, de az ajaxban alertezve post előtt még jó. ötlet?
  • Vaxi
    sajna még mindig szar :/
  • bracsek #11577
    na de nekem is van egy problémám a karakterkódolással, van egy utf-8 adatbázisom, és egy utf8 oldalam, és ez az én gépemen szépen megy is, csak van egy mysql 4 es szerverem, ahol nincs utf8 se ilyen se olyan, copacs, és phpmyadminba a szerveren is látszanak az ékezetek, de ilyen A és még valami krikszkrakszként, nálam a saját gépen is így látszik, de az oldal rendesen megmútatja, és valahogy át kellene tegyem a szerverre az adatbázist, és több ezer sor van az adatbázisban, úgyhogy valami normális megoldás kellene, és a szövegek is 4 nyelven vannak, magyar angol német és román, úgyhogy nekem az iso-8859-2 volna a jó, de az adatbázist hogyan tudnám átkonvertálni? valakinek valami ötlet?
  • bracsek #11576
    iso-85859-2 es lapról érkezett eredményl latin2 be tárolod el, akkor jó kell legyen
    esetleg még próbáld meg a mysql_query("SET NAMES latin2") - t betenni az insert elé.
  • Vaxi
    továbbra is ?? =(
  • bracsek #11574
    ha latin2 az adatbázis, az oldal legyen iso-8859-2
    ha latin1 az adatbázis az oldal legyen iso-8859-1
    ha utf8 az adatbázis az oldal legyen utf-8

és nem meta taggal kell megadni az oldal kódolását, hanem header függvénnyel, a meta tagot senki nem veszi figyelembe, csak azért írjuk, mert így szoktuk meg a nagyoktól.
    utf-8 esetében pl
    header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
    hogy melyiket használd, abba nem szólnék én bele, ahhoz nem vagyok elég okos. de az iso-8859-1 az ő és ű-t nem tartalmazza, csak kalappal, de az már nem ő és nem ű hanem valami egyéb.
  • Vaxi
    a beküldő file is ISO-san lett mentve, de tuti ott van baj vele, mert az ajaxpost még rendesen írja az ékezetet
  • homeless
    A szövegszerkesztőbe, az adatbázisba, és a kódba is ugyanazt használd:)
  • Vaxi
    hm. az adatbázis latin2_hungarian
    tegyek át mindent utf-re?
    igazából azért csináltam ilyenre, mert emlékeim szerint egyszer az utf volt a baj, és iso-val lett jó. :|
  • Lazarus
    <tipp>Az oldal amivel beküldöd az adatot az adatbázisba utf8 kódolással lett elmentve?</tipp>
  • Cat 02 #11569
    Adatbázis is ilyenre van állítva ? Illetve a böngésző kódolása is ?
  • Vaxi
    idegbajt kapok...
    adatbázisba írásnál az ékezetek helyére ?? kerül.
    ezzel a problémával kb minden oldalam készítésekor találkozok, és soha nem tudom, hogy oldottam meg :|
    a kódolás az én keresztem.
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
    ezt belőttem az index.php-ba, minden aloldal oda töltődik be.
    ötlet?
    köszönöm =)
  • pyrohun #11567
    annyit mondtam, hogy ugyanaz a két gomb, csak más színben, nem írtam, hogy a scripted a klónja az enyémnek, vagy bérmi hasonló ledegradáló kifejezést (pedig írhattam volna).

lightbox-ból mit koppintottam? hogy a js nyelv képes arra, hogy egy overlay felületen megjelenítsen bármit? lolmár, igen képes rá, naésakkor? Ezért, pont nem a lightboxot másoltam, hanem ahelyett megírtam belőle a legjobbat, ami most létezik a neten (ezt nem én mondom, hanem több 100 email, amit kaptam eddig) te mégis klónnak nevezed, na ez az ami zavar de lépjünk túl ezen mert már roppant unalmas kezdesz lenni. oké, nevezd klónnak, teszek rá.
  • bracsek #11566
    neked sokkal szűkebb a klón fogalmába beletartozó dolgok, én már az alapötlet lemásolásától klónnak nevezem, neked csak az klón, amit a kínaiak csináltak a daewo márkéval stb, hogy 100% ban egyezik meg, max a márkanevet cserélték le, de ezen vitázni :) LoL már,

de érdekes azért, hogy nem klón, ha az ötletet lekoppintod, de a két buttonra, melyet a kollégám rajzolt, már azt mondtad, koppintott, ilyenkor nem ég a bőr a képeden?
  • pyrohun #11565
    nekem a klón szó a szintén prototype / scriptaculous alapú, a lightbox kódjának részeit felhasználó egyéb scriptet jelenti, a legtöbbje szinte semmivel, vagy csak minimálissal tud többet mint a lightbox, ráadásul még a design is majdnem ugyanaz.
  • pyrohun #11564
    erről van szó.

amúgy pedig nyilván inspirált - nem maga a lightbox, hanem az, hogy JS alapokon ilyet meg lehet csinálni. Ezért egy saját szolgáltatáshoz anno csináltam egy teljesen újat a nulláról - ez lett a cb.
  • Ability
    Előbb volt UNIX mint Win. -.- És a Windows alapjait sem az MS fektette le. Amúgy meg az egész abból fakad, hogy bracsek mindenre rámondja hogy klón, de gondolom ő is tisztában van a minőségbeli különbségekkel, most azon kár vitázni hogy kinek mit jelent a klón szó.
  • Cat 02 #11562
    Csak kérdés, Lightbox egyáltalán nem inspirált ? Vagy magadtól jöttél ré h kéne ilyen ?

Ám a klónt én se értem, most akkor a Linux az Windows klón ? Ugyanazt csinálja csak jobban :)
  • Ability
    lightbox mutáció = ergó nem te írtál át egy már kész scriptet, hanem előlről kezdted.
  • Ability
    Igen, csak te a klón szó alatt párhuzamot vonsz a lopással. Gondolom bracsek nem így érti, egyszerűen csak "nem te találtad fel". De azt ő is elismeri -- gondolom -- hogy ez nem egy lightbox mutáció, hanem teljesen egyedi és minőségi munka nagy ráfordított idővel.
  • pyrohun #11559
    bocs, de kikérem magamnak, hogy attól mert valaki a világon tőlem függetenül írt valaha egy scriptet, a munkámat annak a klónjának nevezzék.
  • Ability
    Most minek veszekedtek ha mindketten ugyan azt mondjátok* csak máshogy fogalmazzátok meg, és mást jelent nálatok a "klón" szó?!

*mindketten tudjátok hogy csak az ötlet közös, attól még a CB teljesen egyedi és minőségi munka.
  • pyrohun #11557
    "mert lopott az első autótól és nem is keveset."

tényleg nocomment
  • bracsek #11556
    de autónak nevezem :) mert lopott az első autótól és nem is keveset.
  • pyrohun #11555
    de, mind autó, csak nem egymás klónjai.

a lightbox és a clearbox is mind a kettő egy JS-en alapuló képmegjelenítő script, ez igaz. de egyik sem klónja a másiknak.

Mercedes is régebb óta van mint Lexus, ráadásul a Lexus sokszor külsőleg is lopott a Mercitől, mégsem nevezed Merci-klónnak...
  • Lazarus
    Fight!
  • bracsek #11553
    te gondolkozz azon, hogy azt mondod, hogy nem zene a rock, meg a trance, zene, és mindenki azt hallgat amit akar, kivéve az underground rap et, mert azért egyszer valakit megölök, mert személyesen utálom, és van hozzá jógom, hogy válogassak a zenék közül, és sosem mondtam, hogy egyformák az autók, csak hogy mind autó, és ne mond azt, hogy nem autó.
  • pyrohun #11552
    bocs de ezt inkább nem is kommentálom, csak mosolygok :)

ülj a peugeot-odban és gondold azt, hogy "dehát az 50 milliós autó is ugyanaz, mint a tied, mert mind a kettő 4 keréken jár" - tudod ez már vicc :) ilyen erővel, ha a te mentallitásodat venném alapul, nem lennének színek, nem lenne divat, nem lennének zenék, hiszen a rock meg a trance végülis ugyanaz, hiszen mind a kettő megtöri a csendet.. áhh ne is beszéljünk erről, nevetséges. gondolkozz ezen még egy picit :)))

továbbra is fenntartom: a clearbox nem lb-klón, de azt gondolsz, amit akarsz.
  • bracsek #11551
    Az hogy te mást látsz benne, az sajnálatos, és az autóknál is sajnálatos, ha már nem vagy hajlandó meglátni, hogy attól autó egy autó, hogy kerekeken megy, és önjáró (van valamilyen motra) és így mindegyik ugyanazt a korszakalkotó ötletet lovagolja meg, egyik tökéletesebbre fejlesztette, másik biztonságosabbra, de mind ugyanannak az 'autó' nak a klónjai, a lightbox is egy pont olyan korszakalkotó "ősgyökér képmegjelenítő" volt, ami az egésznek adott egy alapot, most már megjelentek ezek amelyek animálják hogy egy kis képből előjön a nagy kép, ezek egy újabb generációt alkotnak, és már nehéz megállapítani, hogy még beletartoznak e a lightbox klón kategóriába, de a tied és az enyém is beletartozik, mert kerekeken jár, és van motra, elsötétedik a kép, és megjelenik a nagykép, amíg így működik, ne is mond, hogy nem az, csak egy mercedesed van, de hidd el, hogy az is egy autó, nekem egy peugeot om van, de ez is autó, de a trabant is az volt, és a veterán autók is autók, nem lesz más, attól, hogy a bogaras azt mondja, hogy az az ő társa, nem is autó, mert lelke van, csak az érzelmeire épít, de kerekei vannak, és motra, és kettőnél több hogy azért motorkerékpár ne legyen.
  • pyrohun #11550
    Fel kell venni az adott bankkal a kapcsolatot, ott leszerződni egy árra és a technikai feltételeket már ők biztosítják utána.
  • pyrohun #11549
    És pontosan erre jók a valódi lightbox-klónok- = azok, amik a lightbox alapjaira épülnek és át lettek írva. Akinek kell saját, vagy bele akar írni funkciót, az írja bele bármelyikbe, de a CB-t hagyja békén, mert az én scriptemmel nem fog az történni, mint a lightbox-szal, ez mindig megmarad egyedinek, igényesnek s TÖKÉLETESEN működőnek (nyilván azért néha én is hibázhatok természetesen, de az mindig javításra is kerül).

Mást valószínű rohadtul nem érdekelné, hogy agyon-optimalizálja a 100% kompatibilitás érdekében: lásd pontosan a lightbox klónokat.
  • pyrohun #11548
    Abszolút nem értek egyet ezzel amit írtál.
    Hogy te nem látsz mást egy clearbox-ban, mint egy lightbox-klónt, az sajnálatos. Ha a lightbox mondjuk tud x-et, akkor a clearbox most valahol 50x környékén szaladgálhat, de még a te scripted is bőven túlmutat rajta. Nem hiszem, hogy minden "klón" lenne, amit már ergyszer valaki egy őskövület formában megcsinált, hiszen akkor az összes jelenleg az utcán lévő autó is egymás klónja, sőt ilye erővel minden mindennek a klónja, hiszen sok új dolgot mostanában nehéz egy adott területen kitalálni.

Egy dolog viszont biztos:

Normális slideshow a CB-ben volt először a világon, ugyanúgy, ahogy a galériában lévő thumbnailek megjelenítése és még sorolhatnám elég sokáig a fukciókat.

Bár igazából úgy látom nem érted, hogy mi a problémám ezzel az egésszel (mármint azzal, hogy mindenki kontár módon összebassza a kódomat), úgyhogy szerintem ezen ne vitatkozzunk, Te azt gondolod, én meg ezt. De a clearbox - partnereim mennyisége viszont engem igazol.

Egy 55. lightbox klónról te hol találsz egy kb. 10 oldalas angol és magyar dokumentációt? Kinek írsz, ha gondod van vele és bele akarnál piszkálni, de nem megy? Stb...
  • iko
    Sziasztok!
    Tudtok valamit az SSL certificate-k ről? Ha pl. van egy webshop oldalam és hitelkártyaadatokat kérnék akkor ugye szükség van ilyenre. Ez pontosan hogyan működik? Látom hogy több cég is ajánl ilyet, de ennek mi a technikai megvalósítása?
  • bracsek #11546
    A tied is, és az enyém sem más mint lightbox klón. most hogy más a design, és jobban megy az egy dolog, de nincs benne nagy újítás, és nem is kontrollálni kell, hanem hagyni, hogy az alkotók szabadon alkothassanak, és ha valaki a verziódba beleír, az már nem is kérné a segítséged, ha bug volna, max szólna, hogy javítsd te is.
  • pyrohun #11545
    Matass, csak ne a kódban :)
    Figyelj ide, szerintem tökéletesen érthető.

Gondoljuk csak végig:

LightBox -> ingyenes -> nagyon elterjedt - boldog-boldogtalan beleírt / átírta -> a világon több 100 féle lightbox vagy klón létezik -> kontrollálhatatlan! -> aki egy kicsit is ért hozzá, feláll a szőr a hátán tőle!

És akkor mondjuk clearbox -> csak részben ingyenes, ezért bár kurvára elterjedt, de mégsem túlságosan! -> a user paramétereknek köszönhetően gyakorlatilag nem kell benne matatni - > ha mégis kellene, mert a cb nem tudja azt, amir vágysz, NE HASZNÁD! (Ott a sok szar lb-klón helyette :)

Én pontosan ezzel óvom meg a programom attól, hogy igénytelen, szar, bugos verziók árasszák el a netet :) Én az én munkámért felelősséget vállalok(!), ami azt jelenti, hogy ha pl. egy partnerem szól, hogy igen komoly hiba van benne, akkor kijavítom! Ha csomó verzió lenne belőle akkor ugye kicsúszna kezeim közül sajnos. És talán ezért megbízhatóbb, mint a Lightbox és társai.

De a Te álláspontodat is megértem természetesen!
  • bracsek #11544
    nem igaz, azért egy jqery re nem lehet kijelenteni, hogy szar ahogy van...
    és még sorolhatnék jó néhány példát... notepad++ nem csak hogy free, de még fizetős progi sincs közel se olyan, amely annyit tudna... stb...

az, hogy vissza akarja nyerni, az úgy még rendben is van, de feláll a szőr a hátamon, mikor meglátom, hogy packerelt az egész, hogyha még megveszem se tudjak belematatni, én szeretek matatni...
  • pyrohun #11543
    ami free 4 commercial az már megbocsáss de mind úgy szar ahogy van.
    bugos, keveset tud, nagy a mérete (persze, majd biztos felrakok mellé egy 80kbyte-os prototype-ot... de mást sem, ha nem szükséges!) stb, stb.
    nincsenek csodák: normális programot senki nem fog irni 5 perc alatt, aki meg dolgozik vele az nyilván szeretné visszahozni az árát. ilyen v ilág :)
  • bracsek #11542
    de az sem free 4 comercial ... úgyhogy alapból kizárva.