Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vafeN
au, tényleg😊 Köszi a segítséget

[O_O] (.)(.)

a $_POST<'telefon'> és a $_POST<'jigazinev'> után nincs . <- mondom Pont. a sztringeket . <- mondom ponttal kössük össze.
vafeN
Hellosztok, valaki tudna segíteni? Csinálni szeretnék egy versenyre egy regisztrációt, de olyat ami elküldi nekünk e-mailbe a cuccokat , meg vannak a formok egy indexbe és minden formot ki íratatok egy $_POST[]tal, eleinte müködöt is, csak amikor egy kicsit másítotam rajta hogy több mindent elküldjön akkor hibát írt ki erre a sorra:

$message1 = "Name: " . $_POST<'name'> . "\nemail: " . $_POST<'email'> . "\ntelefon: ". $_POST<'telefon'> "\njigazinev " . $_POST<'jigazinev'> "\n:" . $msg;

A hiba üzenet:

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /nfs/extra/d/dc/dcoweb/wwwroot/mail/mail.php on line 45

Ha valaki tudja hogy mi lehet a baj az léci segítésen. Elõre is köszönöm a segítségeket hogy ha nem figyelném a forumot

[O_O] (.)(.)

Vorpal
$_TELEPATA["mailtext"]

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Azt nem tudja <#idiota>
deathangel
vagy esetleg mailben akarod továbbítani?

\"Mosolyogj: a holnap rosszabb lesz a mánál :) \"

deathangel
hát most vagy get vagy post-tal küldöd tovább? Illetve PHPben hol tárolod? Mysql?Szöveges állomány? Egyéb?

lássam, nem kerestem, elhiszem, de akkor lássuk, egy kb ilyenre lennék akkor kiváncsi, jó esetleg még paraméternek megadhatja a tömböt és a fájlnevét 😊 <?php fájlbamenttombot($tomb, "adat.txt"); ?>
Vorpal
Nos igazából van - ha talál rá custom funkciót valahol.D

1x, az adatokat hol fogod tárolni, fájl, adatbázis, vagy kitudja...
nem menti automatikusan az elküldött adatokat a php... <#idiota> azt meg kell írni, ha nem értesz a php-hez, http://php.net/manual/hu és nem fogjuk helyetted megírni, sõt az alapokat se fogjuk 50k szor elmondani, ha gettel küldted a $_GET tömben, ha post-tal akkor a $_POSTban találod az adatokat, azt írasd ki fájlba, vagy adatbázisba, vagy amit akarsz, nincs egy olyan jelige a webprogramozásba se, hogy gondolsz egyet és beírod, hogy
<?php fájlbamentformból(); ?> és akkor az kimenti... szóval:

lujja
Köszi! A form rész megvan csak a nem mûxik, mert a 'phpfajlamifeldolgozza.php'jön elõ üresen és nem ment bele semmit.
Tehát mit kéne írni a 'phpfajlamifeldolgozza.php'-ba???

hiányzik az elejérõl a <form action='phpfajlamifeldolgozza.php' method='post-vagy-get'>

és a végérõl a </form>

Ezzel elküldi a fájlnak, viszont a stb ben nem tudunk segíteni, azt old meg magad 😊
lujja
Csá!

Lenne egy nagyon alap kérédésem. Kezdõ html/php-s vagyok, és olyan problémába ütköztem amit nem tudok önerõbõl áthidalni. Lenne egy üzenetküldése lehetõség ilyen kitöltendõ adatlap szerint (form asszem). A php kód meg is van, csak marhára nem értem, hogy mûködik. Hiába írom be az adatokat, az elküld gombra kattintáskor csak továbbküld, az adatok meg elvesznek az éterben. Ennyim van most:

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="75%" id="AutoNumber1" height="180">
<tr>
<td width="37%" height="22"><font color="#003399" face="Arial">Az Ön neve:</font></td>
<td width="65%" height="22">
<input type="text" name="nev" id="nev" class="text" size="48" /></td>
</tr>
<tr>
<td width="37%" height="22"><font color="#003399" face="Arial">Telefonszáma:</font></td>
<input type="text" name="tel" id="tel" class="text" size="48" /></td>
</tr>
<tr>
<td width="37%" height="22"><font color="#003399" face="Arial">E-mail címe:</font></td>
<input type="text" name="mail" id="mail" class="text" size="48" /></td>
</tr>
<tr>
<td width="37%" align="left" valign="top" height="68">
<font color="#003399" face="Arial">Szöveg:</font></td>
<td width="65%" height="68">
<textarea rows="4" id="szoveg" cols="37"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td width="37%" height="46"> </td>
<td width="65%" height="46"><div id="submit" style="display: inline;">
<input type="submit" value="Elküldés" />
</div>
</td>
</tr></table>

Tudnátok segíteni mivel kell kiegészítenem hogy rendesen begyûjtse a beírt adatokat stb. ?

GET tel <#idiota> A GET ben is lehet adatokat küldeni, csak nem akkora mennyiséget, és nem oda kell írni az adatokat, ahova a POST nál.
deathangel
POSTDATA -t mivel lehet töröltetni?
Amikor POST on küldök valamit ugyanazon oldalra akkor megkérdezi h újraküldi-e... szal jó lenne ha nem kérdezné meg...

deathangel
lekéred a böngészõ felbontását egy javascripttel és asszerint alakítod hogy mi mekkora legyen

Vorpal
%ban célszerü

hi!ha van 1 oldal ami 1024x768ba a legjobb elrendezésû,és nem %os megoldásba van az oldalszerkezet kialakitva,akkor van rá mód h arányaiba nagyitsa ha vki nagyob felbontáson nézi vagy hogyan célszerû ezt megoldani?
deathangel
<? header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2'); ?>

faxxán mûködött thx

megvan,gondolom elszúrtam a vágást,mert az alja odaillik rendesen,azért kösz😊
Hi!van 1 logo amit 3 részre vagdaltam,hogy bal oldala kilógjon a fejlécbõl meg magából az oldalból,az alja meg a menüsávba lógjon,a problémám az,hogy divekkel csinálnám az oldalszerkezetet,és ahogy beillesztem a 2 részt marad egy kis fehér csík közöttük,margókat kivettem,diveknek nincs bordere,ugyh nem tudom miért,vki tudna segíteni?kösz
Jégkocka
Megvan a hiba 😊 Rossz irányba írtam a / jelet. Köszi a segítséget! 😊

Levi

Jégkocka
$szoveg = str_replace( "/n" , "<br>" , $szoveg);
Ezzel próbálkoztam, de eredménytelen 😞 Az adatbázisba az enter helyére nem ír be semmit...

Levi

Lazarus
én string replace \n to <br>-re tippelek
Jégkocka
Egy eléggé amatõr problémám lenne, amire nemigazán találtam választ, sehol se... Egy sima textarea-ba szöveget írok, beírom az adatbázisba. A szövegben vannak sortörések... Ha kiiratom, akkor egybe írja a szöveget, sorköz nélkül. Csak akkor jelenik meg a sorköz, hogy ha textarea-ba iratom... Mit tegyek, hogy ha csak simán kiprintelem, egy sima fehér oldalra, ott is megjelenjenek a sorközök?
<textarea><?php print "$szoveg"; ?></textarea> --->van sortörés,
<?php print "$szoveg"; ?> --->a szöveget sörtörés nélkül írja, egybe...

Levi

ahonnan küldöd, és ahogy megkapod karakterkódolás különbözik valószínûleg
ha php fájl, akkor az elejére írd be a küldõnek , hogy

<? header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); ?>
<? header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2'); ?>

a kettõ közül az 1-ik lesz a megoldás.(gondolom.)
Lazarus
Ezzel én is sokat szoptam anno, karakter kódoláson kell valamit buherálni. a az ajax kódon belül is.

ha még nincs, az alábbi cuccot érdemes berakni mindegyik file-ba amivel dolgozol.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

Talán már ez is megoldja a problémát
deathangel
Hali.
Bracsek: valamiért ez a ajaxos nem érzékeli az ékezetet - szal ahonnan kérem ott van de ahova megy ott már nincs ékezet csak '?' jelek... áé stb helyén... van erre valami megoldás?

Magoo
Köszi szépen a segítséget! Kipróbálom amint hazaérek! Kereslek MSN-en ha elakadnék 😊
Remélem össze tudok majd dobni valami szépet és jót! 😉

deathangel
Bracsek: Az AJAXos kérésben egyfolytában 500-as hiba van. Mit lehet tenni?
vagyis a client.status == 500 mindig :S

deathangel
nah ezaz... IE alatt nem ment csak Firefox alatt ezért átconfigoltam IE pártira most meg Firefox alatt nem megy és IE alatt megy... <#merges2>

deathangel
nah kicsit pontosítok: window.setinterval OK de mig firefoxba egyfolytában lefut addig iE ben egyszer lefut aztán semmi... mintha vlaami hiba lenne de semmit nem ir ki <#rolleyes>

deathangel
ezenkivül nne kérdésem: a SetInterval cucc nem mûxik IE ben. <#wow1>
Láttam IE -s fixesítést csak nem nagyon akarja <#duhos2>

deathangel
Hali... hát mindig is jó lenne az ilyen program de azért próbáld ki ezt ez valami olyasmi mint akarsz, bár ehhez is kicsit kell érteni a php -hez szal felépítés,változók stb de ha mondjuk mysql hez akarsz kapcsolódni akkor két katt és berakja ami kell csak host-név-jelszót-adatbázist kell átirni és kész... Egy próbát megér: Svoi.NET PHP Edit

<#eljen>PRO++
Amit két kattra berakhatsz:
PHP: Send mail,set coockies,conntect to mysql,mysql query,mysql close connection,connect Oractel + close , Oracle Query,Header, location,Write to file,Read from file
Ezen kivül tömbök,pdf kereáló,komplett adatbázis,shoppingos cucc,sqt to exec stb. stb. stb. rengeteg minden.
Benne van még továbbá az összes PHP4,ASP,C++,CSS,EURO,HTML,iHTML,XML parancs amit szintén be lehet tenni két kattra.

<#levele>NEG--
DE jó lenne ha lenne olyan benne mint a Dreamweaverben hogy adná hogy mi t irj oda ha nem tudod...

Szal jónak jó csak kicsit tudni kell hogy mit hova kell irni... Megfelelõen kombinálva a Dreamweaverrel egészen megkönnyíti a helyzetet... de ha kell php hep akkor nyugodtan felvehetsz MSNre: [email protected]

Magoo
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Bevallom, nem vagyok nagy honlap készítõ, de designalig egész jó dolgokat tudok összerakni. Viszont szeretnék egy szép funkcionális website-ot összerakni. Nincs valami progi ami PHP területén a hülyék helyett is melózik? 😊 mármint úgy értem, hogy nem kell nekem kódokat írogatni, hanem valami wizard-ban beállítok egy-két bizbaszt és akkor csak megnyomom hogy szülje meg amit akarok.
A másik az, hogy azt hogy tudom elérni, hogy legyen egy adatbázis amin keresztül egyszerûbb egy kívülálló embernek frissíteni a honlapot?
Ha ezek túl lama kérdések vagy már sokszor volt téma, akkor priviben is jöhet a válasz, nem akarom rabolni a helyet. 😊
Elõre is köszi mindenkinek!

deathangel
sejtem hogy a <div id="panel"></div> volt a gond ... de pasz... örök thx

mindig is ment, és kell is menjen, amíg egymás mellett vannak a fájlok, legalábbis domain és aldomain megegyezik...
deathangel
Jah ez már mûxik...fene érti O.o

2 idézõjellel egészítettem ki azt ami ott a példában volt.
a lekérdezõ http://imgsload.extra.hu/ajax/index.php
a lekért http://imgsload.extra.hu/ajax/index2.php
a lekérdezõ forráskódja http://imgsload.extra.hu/ajax/index.txt
a lekérdezett forráskódja http://imgsload.extra.hu/ajax/index2.txt
deathangel
tudsz küldeni egy példa linket amivel le tudnám tesztelni hogy nem-e nálam van a probléma?

Az extra.hu-n használtam, és megy. és a többin is kell menjen, csak valamit nem jól csinálsz. az .asp vel nem vagyok barát, arról nem nyilatkoznék...
deathangel
Értem.
Attól függetlenül sem az ingyenes extra.hu -n de a fizetõsön se akarja a dolgot ahogy kell.

Lenne még egy kérdésem: a .asp fájlokat hogy le tudja futtatni ahhoz a server oldalon mit kell telepíteni vagy csinálni?

Az AJAX-ot mint mûködõ technikát megkérdõjelezheted, de akkor az sg chatja se létezik, persze, hogy a gépeden nem mehet, mert létezik a cross domain probléma, de feltöltve kell menjen, jópárszor én is használtam, ennek, amit linkeltem csak a firefoxos részét használtam, mert nekem az kellett, de gondolom, hogy ilyen szépen megírták, kell menjen explorerben is... tehát a probléma az ön készülékében van, nem más helyen... tutoriál van dögivel, ha érdekel utána lehet nézni, kell menjen, minden explorer 5 ös verziójú böngészõ után kiadott böngészõben (ha a lekért oldal ugyanazon a domain-en van mint a lekérõ-) .
deathangel
IRtad hogy van szebb megoldás is annakidején: AJAX

csak ez nálam nem megy se gépen se feltölve nem irja ki azt amit kéne: csak hogy 'null'

nm
deathangel
thx

pl:
<html>
<body>

<span id="ide" ></span>
<script language=javascript>
setInterval("szamlalo()",1000)
var szam = '0';

function szamlalo()
{
szam++;
document.getElementById("ide").innerHTML=szam
}
</script>
</form>

</body>
</html>
deathangel
hali... javascript problémám lenne... elég alap dehát ez van ( ha nem ide akkor pls adjatok fórumtémát mert igy hirtelen ezt találtam ) ..

<html>
<body>

<input type="text" id="ide" size="35" />
<script language=javascript>
setInterval("szamlalo()",1000)
var szam = '0';

function szamlalo()
{
szam++;
document.getElementById("ide").value=szam
}
</script>
</form>

</body>
</html>

Ez egy egyszerû elõreszámláló... azt szeretném hogy nem textboxban hanem rendes szövegként irná ki... document.write -tal nem jó <#pardon1>

Ha nem ide akkor bocs.

nm
köszönöm!

... got nothin to share with you...