Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
html-lel

[/spam]™

hogyan tudok php ben szöveg színt belõni?

Maco13
de népszerû lettem <#wink> Msn címemet rögtön meglátjátok a logómra kattintva 😉
deathangel
include: azt a fájl ahonnan includeolod ne tegyél bele <body> meg stb tagot csak php -s részt ... mondjuk lehet félreértelmeztem

\"Mosolyogj: a holnap rosszabb lesz a mánál :) \"

deathangel
nah - elküldtem egy üzit majd kuksi meg

meg hogy tudom elérni, hogy ha includolok egy php modult szal egy php oldalt meghívok mondjuk a zene menüt meghívom, akkor pl a forrásba ne rakja bele a tartalom részbe a head body meg minden tag ot hanem csak a tartalmat 😊 ezek csak ilyen formaiságok de gondolom nem jól csinálom ha így megy :/

ha gondolod elküldöm neked a fájlokat tömörítve ilyen egyszerûsített módot de te is meg tudod csinálni hamar furcsa sztem nem tudtok vlaami css menüt egyébként? egy vízszintes menü kéne almenükkel 😊

deathangel
megkuksizom...

rájöttem mia baja...

ugy jönnek a div ek , hogy háttér, menü, tartalom... egyenlõre
és ha a tartalom területére ér az egér mikor az almenükön húzom az egerem le akkor eltûnik... de miért? a z-indexnek azt hittem köze van de nicns mert kivettem és úgy is eltûnik 😞 nem értem mi lehet a baja 😞

deathangel
a felsõ menü?... hmm

CattiBrie
nézd meg a Tibia topikot - ott mûködik 😊

[/spam]&#8482;

oki énis közben bár már sztem olvastad 😊

deathangel
irrtam vissza 😊

írtam privit

deathangel
tudsz forráskódot vagy egyebet küldeni?

Sziasztok...

Css menüben miért csinálja, ha az almenü lenyílik, hogy ahogy rá viszed az 1. almenüre visszacsukódik az ablak hogyan tudod megoldani, hogy amíg az almenükön vagy ne csukódjon vissza?

Plz help rég volt és lusta vagyok olvasni meg idõm sem sok van. Köszönöm a helpet elõre is.

CattiBrie
vagy bemásolhatná ide .)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
helyesírás, akarnák <#fejvakaras>

[/spam]&#8482;

passatgt
a log-ot meg átküldhetnéd nekem, ne kétszer kérdezzük meg😄

deathangel
maco: felhetlek MSN-re? Meg szeretném beszélni, h egy olyan cégnél ahol dolgozol mit várnak el - mi kell stb.

Maco13
hát nem 😊
joebacsi
nem sieted el 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

az õáltaluk készített honlapok minõségének (akadálymentesség,használhatóság, stb.) feltérképezésére.

Nem minden profi = profi! Azért mert 130 ezer ft-t kér egy web lapért attól még nem profi. Mindenesetre nézzed meg a referencia munkáit, ha van rá idõd akkor használd a W3C validátor és a HiSoftware -> Cynthia Says akadálymentesség ellenõrzõ oldalát.

Gladiator
na, hát ez nekem nagyon sûrû😄 maradnék a profiknál.

Elõre is köszönöm azoknak akik írtak, hamarosan választok😊

Ha nagyon olcsón akarod megúszni akkor tedd fel a Joomla CMS-t, ez ingyenes. Ez mellé a VirtualMart, Fireboard forum (a fórum komponens nem nagyon igényes, úgyhiszem, hogy elég lesz) és az Sh404SEF komponensek. Természetessen ezek a komponensek is ingyenesek.

Ha összeszámolod ez kb. 4 perc max. és már telepítheted is a szerverre.

Meg csinálod a külalakot, mindegy mit használsz hozzá lehet az Corel Paint Shop vagy Photoshop is. Szeleteled a képet, átrakod html-be.

A biztonságról sem feledkezhetsz meg. Ha van rá lehetõséged válasszad a PHP 5-s verziót.

A .htaccess-be ajánlom ezt:
## Protect everything which begins with .ht
<Files ~ "^(\.ht|configuration\.php)">
Order allow,deny
Deny from all
Satisfy All
</Files>

## Disallow file and folder listing
Options +FollowSymLinks -ExecCGI -Indexes

RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_{1,21}(=|\%3D)
RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\)
RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E)
RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%<0-9A-Z>{0,2})
RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%<0-9A-Z>{0,2})
RewriteRule ^(.*)$ index.php

A php.ini pedig ezekre figyelj:
magic_quotes_gpc = On
disable_functions = proc_open, popen, show_source, set_time_limit, phpinfo, leak, tmpfile, exec, system, shell_exec, passthru, symlink, proc_terminate, proc_get_status, proc_close, virtual, dl
display_errors = Off
register_globals = Off

Joomla! globals.php filebe:
define( 'RG_EMULATION', 0 );

És még nem beszéltünk az akadálymentesítésrõl, ... hogy Joomlán nem lehet? dehogynem, csak akarni kell.

Maco13
igen ez a határidõ dolog nekem is szokott problémát jelenteni 😊
bocs ha rosszul fogalmaztam és ugy tünt h meg vagyok bántva 😊
Gladiator
Hello

Egy étrendkiegészítõhöz kellene nekem weblap, de az ilyen hivatalos cégek úgy csinálják, hogy 150.000ft a fõoldal, és minden további 30.000ft. Nos, erre nagyon nincsen most keret, de mivel az oldal elég egyszerû lenne, csak szövegbõl és képbõl állna, így arra gondoltam, hogy esetleg valaki, akinek ez a hobbija, olcsóbban megcsinálná.
A lényeg, hogy igényes legyen. Nem tudom mennyire bonyolult megoldani azt, hogy vásárolni is lehessen, de én úgy hallottam, hogy ez is csak vmi script (asszem, de nem nagyon értek hozzá), amit csak így "be kell másolni". Esetleg fórum is kellhet.
Ha valakit érdekelne kb. 60.000 - 80.000ft-ért, akkor írjon privit, amiben lehetõség szerint referencia munkát is tud mutatni. Vagy azt is megköszönném, ha valaki igényes, olcsó céget tudna ajánlani.

A termék jelenlegi honlapja www.summavit.hu

Ez az "oldal feltöltés alatt" igényesen van megcsinálva, ám ha belépünk, akkor már csak oda van nyomva teljesen szerkesztetlenül a termék ismertetõje, ráadásul tele helyesírási hibával, amit nem tudom melyik pancser csinált.

Segítséget elõre is köszönöm.

Nem akartalak megbántani, én kérek elnézést. Szabadidõmben szinte mindent ami számítógéppel kapcsolatos válalok, egyszerûen nem tudok nemet mondani, ... ilyenkor csak az a gond, hogy nem tudom magam behozni. 😞
Mondhatjuk, hogy szabadúszó, igen. 😊

Maco13
ezek szerint szabadúszó vagy?
Maco13
csá 😊 nem azt mondtam h nem létezik csak h ritka <#vigyor4>
Akkor, szia. 😊 Mindent egyedül csinálok, a grafikai tervet, programozás, helyesírás, tartalom, stb. ami még kimaradt. Hozzáteszem, nem azért írtam mert dicsekedni akarnák.

Maco13
mellesleg jegyzem meg, hogy a js bonyolultságra összemérhetõ a php-val
Maco13
ahhoz meg fõleg sok a 1.5 év
passatgt
én csak sitebuilder/webdesignt, js-el vállalnék, php-hez hülye vagyok

Maco13
kicsit hosszunak tünik az a 1.5 év. Én egy 5 hetes PHP tanfolyamot végeztem, és eléggé jól megtanította az alapokat ahhoz, hogy utána tudjak fejlõdni. Arról nem is beszélve, hogy nagyon ritka az hogy a programozó csinálja a dizájnt is...
passatgt
ok, remek, mert gondolkozok, hogy most hogy végeztem sulival beiratkozok egy 1.5 éves webdesigner/grafikus suliba, ami elvileg adna többnyelvû diplomaszerû papírt a végzettségrõl

Maco13
Még egyetemista vagyok, és referenciáim se nagyon voltak amikor felvettek. Azért vettek fel, mert elõtte már melóztam egy évet máshol, igy látták hogy képes vagyok dolgozni, illetve mondtam hogy értek a webes nyelvekhez, valamint szimpi voltam nekik meg õk is nekem. Ez viszont még nem a webfejlesztõs cég, hanem más volt a profil, viszont webfejlesztõnek vettek fel. Ez a cég ami kifejezetten webfejlesztõ ugy alakult, hogy az elõzõnél volt egy munkatársam, aki jo webes melókat tudott szerezni, és kurvajol dolgoztunk együtt, igy csináltunk egy külön céget, meg szereztünk dizájnert, fotóst, többi programozót.

Amugy általánosságban a webfejlesztõ bizniszben csak a referencia számít, a végzettség szinte semmi.
passatgt
na lassan én is mennék majd valahova dolgozni, akkor kis off:

neked van valamilyen végzettséget, ami miatt felvettek munkaerõnek, vagy csak simán referencia alapján értékelnek?

Maco13
2 féle cég lehet, nemtom melyikre gondolsz. Az egyik nulláról építi az oldalt, saját dizájnerrel, fotóssal, programozókkal, tervezõvel (ilyenben dolgozok), a másiknak pedig van saját portál építõ motorja, és a dolgozók csak kattyingatnak 1-1 oldal elkészítéséhez. Az utóbbihoz tudok mondani céget ami pont felvesz embereket, de nagyon szidják mert kurva keveset fizetnek.
deathangel
jah 😊

ilyen webszerkesztõs munkahely létezik? mármint ahol weboldalakat dobnak össze - kisebbeket -nagyobbakat . nem ilyen belsõ céges oldal csak.

Maco13
Campus ujság online megjelenését, meg mellette 4-5 kisebb oldalt. És ezek mellett van stabil bejárós munkahelyem is. Kemény lesz...
deathangel
ahm... meg lehet csinálni egy formmal is biztos.

Mijót csinálsz majd? Úgy összefogóan had ámuljak 😊

Maco13
igen, 2 formmal müxik nekem is, csak rövid tömör kódot szerettem volna. A jó munkákhoz meg jó kapcsolatok kellenek 😛
Amugy ez a meló elenyészõ ahhoz képest amit juliustól fogok csinálni...

A töltõszöveget meg elég fáradtan találtam ki, de jobb mint a loren ipsum dolor...
deathangel
Nyelvválasztós forráskód:

Forrás

deathangel
egyébként hol lehet ilyen jó kis munkát szerezni mint ez a párnaoldal?

( Fekete laptoppárna a királyoknak, lehet villogni vele nappal, mert este nem látszik. <#nevetes1>

deathangel
igen...

apropó ilyenre gondoltál?

Nyelvválasztós

Maco13
chat?
deathangel
ööö a gond hogy ahova rakom az egy állandóan változó szöveg - szal php -vel nem tom berakni 😞

Maco13
ugy gondoltam, hogy ha ebbe a flexcroll-os dologba nem ajaxal hanem sima php+mysql-el rakod bele a szöveget, akkor se müxik a custom scrollbar?