22786
Html-, css- és php-help
  • Easy Rider
    Miért lenne bukta a dolog?

Maga, ami encrypteli a kódot fizetős, de a loader, ami a futtatáshoz kell, az nem. (lásd)
  • Terensz
    Bukta a dolog... Fizetős cucc (phpshield) kell hozzá.
  • Easy Rider
    Kicsit többre képes, ami Neked kell: phpmotion
  • zitababa
    Hellóka!

Nem tud vki olyan programmról vagy motorról, scriptről ami flv videókat indavideóhoz hasonlóan albumba rendez, kommentelni lehet hozzá egy egyszerűsített videómegosztóként működik?

HELP please!

zita
  • Rincewind
    "Elvileg Joomla-hoz nem igazán kell php-ul tudni"

No igen, ez az egyik fo ervem nekem is mellette. ;)

"A modult magát meg admin felületről tudod alakítani."

Ezekkel az a baj, hogy ez borzasztoan korlatozott szamomra. Marmint nem az egyes modulok, hanem az oldal alapveto kinezetenek a modosithatosaga.

Nekem eleg konkret elkepzeleseim vannak a design-al kapcsolatban (igazabol mar megvan az egesz PhotoShop-ban). Es ahhoz, hogy azt ugy valositsam meg, ahogy elkepzeltem, gyakorlatilag teljesen uj template-et kellene csinalnom. Ugyanis, lehetetlen olyan, mar kesz, template-et talani, ami azt tartalmazza (es ugy), ahogyan az nekem kellene.
  • Cat 02 #11377
    Elvileg Joomla-hoz nem igazán kell php-ul tudni, ha leszedsz egy új modult, akkor ott meg le van írva mit hogyan merre. A modult magát meg admin felületről tudod alakítani.
  • Rincewind
    Tud ajanlani valaki egy olyan tutorialt, ami a Joomla template-ek alapjait magyarazza el? Rengeteget neztem mar a neten, de egyik se azt adja, ami nekem kell.

Igazabol az elmult heten a keves szabadidom arra hasznaltam, hogy megtanuljam a CSS-t (mar amennyire lehet ennyi ido alatt). Odaig el is jutottam, hogy mar tudok egeszen pofas weboldalakat csinalni a tablazatok teljes elhagyasaval.

Namost, ha jol ertem, akkor pontosan ilyen oldalak adjak a CMS-ek alapjat (a csontvazat), amire aztan rajon a PHP tartalom (gyakorlatilag hus). Es egyelore itt akadtam el.

Egyelore tul bonyolult a kodsor es nem latom at a filerendszert, igy aztan nem is tudom meghivni az egyes modulokat (ami ugye elvileg a kovetkezo lepes lenne).

Tehat valami step-by-step tutorial kene nekem, ami megmutatja, milyen a Joomla felepitese, pontosan hol tarolodnak az egyes modul-elemek, hogyan kell oket meghivni, illetve bekonfiguralni.

Persze ugyanugy, mint a CSS-nel, ha az alapokkal mar tisztaban lennek, akkor az mar eleg lenne ahhoz, hogy utana autodidakta modon tovabbkepezzem magam. Csak nem talalok ilyet... :P
  • phoenix1
    Kedves barátom, nem inputod a selecthez hanem option-t :)
  • Agy Halott #11374
    koszi beleasom magam bar mint mondtam JS az aztan nem megy nekem igy...
    :)
  • bracsek #11373
    készítesz egy inputot, egy selectet, vagy amiben meg szeretnéd jeleníteni, és egy üres div et, és egy buttont, eddig simma ügy

a button onclickjére ráteszed, hogy a div be append el tegyen be egy inputot, melnek a neve egy nev[] tömb és a selectbe, vagy ahol meg akarod jeleníteni, oda append del hozzá teszed az optiont ha selectel dolgozol, vagy ha inputot akarsz divhez adni, akkor azt, és szerver oldalon meg a tömb változódban ott lesznek az értékek.
  • Agy Halott #11372
    akkor a legegyszerubben hogyan oldanad meg, hogy egy inputba irt szoveg gomb kattintasa utan egy listara keruljon.
    azert lesz ez, mert amit a listra felviszek, az az adatbazishoz lesz adva.
  • bracsek #11371
    Ez, hogy az oldotta meg, hogy átírtad kis betűre, ez csak úgy lehet igaz, ha különbözőképpen volt írva a változó neve hol több hol kevesebb nagybetűvel, másképp a kijelentés értelmetlen.
  • bracsek #11370
    $('#sel-O_o').val()

a selected nek input típusnál nincs értelme, combo boxnál annál inkább
    és nem text() hanem val() van az inputnak.

más észrevétel, hogyha jQuery és $ -t ne használd mind a kettőt, bonyolít fölöslegesen

másik dolog meg, hogy select tagba nem kellene inputokat tenni, inkább használj egy divet overflow scroll-al

szerintem nagyon összebonyolódtál ezzel, én ha ilyen kódom lenne elgondolkodnék, hogy újrakezdem az egész írását, mivel emlékeztet arra a stílusra, amiért Faustus kollégánk a fülemet tépkedte, csak annyi volt a különbség, hogy én azt átláttam.
  • Terensz
    Javascripthez nagyon nem értek, mindig lopom őket, ha nagyon kell...

De: egyszer fél órát sz..ptam egy scripttel, a megoldás pedig annyi volt, hogy a nagybetűt átírtam kicsire a változónévben.

Szerintem ezt: O_oList írd át mondjuk erre: oolist vagy listabela, vagy valami...

Ha nem működik úgy sem, akkor: DONCSÚTMI!!4
  • Agy Halott #11368
    egy egyszeru problemaba utkoztem: nem mukodik az ajaxos input beviteli mezo. tehat amit beirok a fenti inputba es kattintok a gombra, szeretnem, ha a lenti listaba rakna. vmit csinal kattintaskor, de nem adja hozza amit en beirok az inputba.
    vmi nem stimmel a js-ben szerintem...
    van vkinek otlete?
  • Lazarus
    De ha így belegondolok... nem is kell az a szar, csak már annyira hozzászoktam hogy mindent táblázattal csinálok hogy megint fel akartam rácsozni a képernyőt :>
  • Lazarus
    Ez így nekem kínai úgyhogy jövök egy konkrétabb problémával :)

<div style="width: 500px; height: 100px;position: absolute;top: 100%; margin-top: -100px; margin-left:-500px;left: 50%;background: green;">footer</div>
    <div style="position:absolute; top:100%; left:50%; height:100px; margin-top:-100px; margin-left:500px; background: red; right:0px;"></div>

Firefoxban jól látszik hogy mit akarok csinálni, van egy fix zöld footerem a böngésző aljához igazítva és mellette jobbra egy piros elem ami a footer jobboldalától a böngésző jobb széléig nyúlik. ie6 alatt elbukik a dolog. Valaki tudna segíteni hogyan lehet ezt megcsinálni hogy mindkét böngészőben rendesen működjön plz?
  • Vaxi
    na jó, de ha ilyen keretrendszert írsz, akkor úgy kell megírni, hogy minden kuki adminolható legyen + modulokat lehessen hozzá fejleszteni.
    hát nemtom :D
    nekem vannak még hiányosságaim js területén, elsőnek azokat pótolom be :)
  • Cat 02 #11364
    Sajátot írni annyira nem parás, csak jól ki kell találni hogy legyen, ha a fejedben megvan minden, akkor nem annyira nehéz (sztem ^^ én mindig a hogyanis résznél akadok el :D)
  • Vaxi
    "Én sajátot írok."
    hm előző postom vége betalált akkor :)
    sok sikert hozzá
  • Vaxi
    akkor ne használj ilyen rendszert. ennyire borzasztóan egyszerű.
    én idegbajt kapok tőlük, sőt, blogoláson kívül értelmét sem látom egyiknek sem. max annyi, hogy ha béla nem tud oldalt készíteni, akkor összevarázsoljon magának egyet gyorsba..
    amit viszont el kell ismernem, nem tudnék megírni egy ilyen komplex rendszert. egy jó darabig még biztos, hogy nem.
    egyébként bármit mondasz, ezek a rendszerek ingyenesek, így nem kell basztatni őket. akár mondhatnám ezt is: "ha nem tetszik, írd meg a sajátodat", de ez pöcs duma.
  • bracsek #11361
    A joomla hibáiból is hegyet lehet rakni.
  • Terensz
    "mindben van hiba, elárulom, a tiedben is" - eddig tökéletesen egyetértünk.

Lehet, hogy velem van a baj, de szerintem: ha valaki publikussá, mások számára letölthetővé teszi a kódját, annak a tökéletességre kell törekednie. Mivel én messze vagyok a jótól-tökéletestől, én nem is teszem publikussá a sajátomat.

(Nem akarok semmit elkiabálni, még csak most tesztelem a joomlát, de azt már most látom, hogy toronymagasan veri színvonalban és igényességben a többi cms-t. Mondhatni: ez végre nem egy kókány munka.)
  • bracsek #11359
    mindben van hiba, elárulom, a tiedben is, és hogy letölthető, az talán azért van, hogy legyen választása, aki nem tud vagy nem akar cms-t írni.
  • Terensz
    Én sajátot írok.

De mivel ez egy fórum, ezért veszem a bátorságot, és kimondom, ha egy letölthető cucc vacak.
    Emellett: ha valami jó, megígérem, hogy csak jót fogok róla írni.
  • bracsek #11357
    Ha nem tetszik írj magadnak sajátot, nem kell mások munkáját szidni.

• Terensz
    Tényleg nem...

De ronda, mert tönkreteszi a weboldal alapvető felépítését.
  • Terensz
    Bocs, elbénáztam...

<object width="425" height="355">
    <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XJG6HFCmOBI&hl=en&fs=1&"></param>
    <param name="wmode" value="transparent"></param>
    <embed src="http://www.youtube.com/v/XJG6HFCmOBI&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed>
    </object>
  • Terensz
    Ezt innen az sg-ről copiztam ki.
    Pár paramétert kiemeltem, ezeket módosítsd.

<object width="[kek]425[/kek]" height="[kek]355[/kek]">
    <param name="movie" value="[kek]http://www.youtube.com/v/XJG6HFCmOBI&hl=en&fs=1&[/kek]"></param>
    <param name="wmode" value="transparent"></param>
    <embed src="[kek]http://www.youtube.com/v/XJG6HFCmOBI&hl=en&fs=1&[/kek]" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="[kek]425[/kek]" height="[kek]355[/kek]"></embed>
    </object>
  • gabika110
    rfactor futamok közvetitése céljábol hogy a weblapon nézhessék mediaplayeren keresztül csak nem tudom milyen kodot kell berakni a media playerhez az oldalra
  • Cat 02 #11352
    Mivel ha oda kattolsz vissza akarod kapni a jelszavad, nem igazán fog érdekelni h van-e menü vagy nem, bár ez is felfogás kérdése...
  • Terensz
    Pusztán annyi, hogy az én oldalam felépítését ne csessze szét a cms. A bal menü az a bal menü, miért tűnik el, ha elfelejtette a user a jelszavát?
  • Terensz
    Te most pontosan mit is szeretnél?

- saját videotárat, olyat, mint pl. a youtube-nak van
    - egy egyszerű video-beágyazást, ami itt az sg-n is szokott lenni hsz-ekben.
  • gabika110
    hi all. tudna valaki segiteni abban hogy veblapra szeretnék media playert beágyazni.
  • Cat 02 #11348
    Legalsó képpel mi a baj ?
  • Terensz
    e107-tel csak a kódolásig jutottam, és már ott bizonyított számomra a felület... (üLLYleegyes )

Yoomla-ról még egy fikázó szót nem írtam. Mindjárt azt is letesztelem

PhpBB-ről pláne nem írtam rosszat. Kb 4-5 éve raktam fel az akkori verziót, és már az is nagyon jól működött. Feltételezem, mostanra csak mégjobb lett.
  • Terensz
    Kis drupal-kiegészítés, akit az előzőek nem győztek meg.

Ezmiez??,?

Wft...

Lol, hová lett a bal menü?
  • Cat 02 #11345
    Nem lehet h nálad van a gebasz ? Én kb 5ször telepítettem e107-et, Joomla-t talán 2szer, phpbb-t meg 10+szor és egyszer se volt semmi baj. Max annyi h chmod-olni kellett pár mappát, de azt is kiírta nekem...
  • Terensz
    Én sosem bízom egy olyan felületben, ahol az index oldalon lehet adminként belépni. Valószínűleg konzervatív vagyok ilyen téren, de az admin-felület szerintem nézzen ki merőben máshogy, mint az, amit a userek látnak.

Amúgy pedig az a hiba, amit a drupalnál találtam arról árulkodik, hogy a munkájukat kellő tesztelés nélkül tették fel az internetre.
    - Ez igénytelenség. Hibás, teszteletlen kódot nem teszünk mások számára letölthetővé, szerintem ez magyarázatot nem igényel.
    - Ez nemtörődömség. Egy hónappal ezelőtt is ugyanott, ugyanaz a hiba előjött.
    - Ez a felhasználók semmibe vétele. Ekkora bugot nem hinném, hogy ennyi idő alatt ne jeleztek volna. Becsült javítási idő az install-csomagban: 10 perc.

Én ki tudom javítani ezt a hibát, de ehhez bele kell nyúlnom a forráskódba. De igazából ennyi nekem bőven elég a drupalból.
    - Nem fogom nekik jelezni, mert már régóta fent van ez a verzió, feltételezem, mások már sokszor megtették.
    - Nem akarom kijavítani a hibáit, inkább írok saját webes motort.

A fentiek engem feljogosítanak arra, hogy kijelentsem: a drupal egy igénytelen bohócmunka.
  • Rincewind
    Nezz ra a Joomla-ra is ha lesz idod; kivancsi vagyok mi a velemenyed rola.