22786
Html-, css- és php-help
  • pyrohun #11541
    szerintem direkt ilyen. igazából jó, mert meg tudod nézni, hogy mi van alatta, anélkül hogy bezérnéd :D:D:S:AD de mondjuk más tényleg nem nagyon van. akkor már inkább a highslide js-t tudom példának felhozni, na ott baromi jól meg van ez csinálva!
  • Cat 02 #11540
    Hát jó h nem láttál, de ennek nincs semmi értelme, FF-ben arrébb húzom és visszaugrik középre. Vagy nem így kéne viselkednie ?
  • bracsek #11539
    ez van. de mit lehet mit tenni, a másik dolog, hogy meg sikerült e oldani, hogy menjen, mielőtt betöltődik egészen az oldal?

Ezt a képmegjelenítőt egyszer még újra írom, mert sokat tanultam az elsőből is, a másodikból még többet, a harmadik meg már jó is lesz. :)
  • pyrohun #11538
    azt utálom, amikor mondjuk van egy alapból jól működő script és más - nem általam írt - bugos scriptek meg elbasszák :)
  • bracsek #11537
    az pont elég amire van, én elégedett vagyok vele, és más oldalakon az operában sincs gond, csak inkompatibilis lett ott minden azon az oldalon, szégyen vagy nem, de már úgy marad.
  • pyrohun #11536
    lol, nézd meg a cb 2.61 slideshow-ja milyen (slideshow bar, stb) a play gomb, meg a 2.0 clearbox-é, csak szürkében :D no de mindegy, engem nem zavar, meg azt látom, hogy kód lopás nem volt, nem is azt irtam.

De ezzel most engem pontosan abban a hitemben erősítettél meg, hogy a js library-k kb. semmit nem érnek. Szinte minden böngésző alatt máshogy viselkedik a script... sajnos. pedig a jquery-nek pont nem ez lenne az értelme, de erről beszéltem, hogy nincs benne mindenre kiterjedő optimalizáció...
  • bracsek #11535
    és amúgy is, hanem mindenre azt mondaná valaki lekoppintottam, te a slideshowt, a másik a gombokat, a harmadik a gallériát ilyet még nem láttam :)
  • bracsek #11534
    mert unatkoztam, ahogy lent is írtam, hogy valami új kellene :)

és az a marque tag meg kuna ahogy van, de az ügyfél kérése volt, és megkapta úgy ahogy van.
  • Cat 02 #11533
    Csak kíváncsiságból. Minek van benne huzigálás ?
  • bracsek #11532
    a kódot nem koppintottam, a designet meg nem én készítettem, ahhoz semmi közöm, ő meg tudtommal nem is látta a tiedet, de elhet hogy igen, nem tudom, és nem is érdekel. És hogy ledobja, hát akkor így járt, következőben nem huzigálod, És mondtam, hogy messze nem optimális, és nem is tökéletes, de a célnak megfelel, szerintem.

és azon az oldalon ezen kívül sajnos még van töb script is, sajnos. és egyik rosszabbul van megírva, mint a másik, csoda, hogy működik :)
  • pyrohun #11531
    szépen lekoppintottad a slideshow-t :D no mindegy, amúgy tetszik, csak nekem lassúnak tűnik, az én gépemen iszonyat akad, vagy nem tudom. meg az opera böngészőt nem szereti szerintem mert ha arrébb húzom az ablakot, akkor ledobja a jobb alsó sarokba.
  • bracsek #11530
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://href.hu/x/9k65

ilyen az enyém, tudom, hogy car, meg minden, és spoilerbe írtam, hogy ne legyen, hogy reklámozok, és ez az egy napos... jqueryvel, előtöltéssel, slideshowval meg minden amit akarsz, csak az még hozzá jár, hogy előtte egyet megírtam semmi nélkül, de car lett mint ahogy kell az.
  • homeless
    Ha nem akarod módosítani, akkor szerintem elég ha egyszerűen kihagyod, meg modify-val egyszerűbb ha nem akarod átnevezni:
    "ALTER TABLE myTable MODIFY myColumn COMMENT 'This is the most important primary key ever'"
  • Terensz
    Srácok, mysql tábla mezőjéhez hogy lehet commentet adni?

Nem erre a típusúra gondolok: /* itt egy comment */

Ha lekéred a tábla mezőinek az adatait:

"SHOW FULL COLUMNS FROM tablaneve" , akkor a mezőkhöz tartozik egy "Comment" paraméter is, amit simán le tudok kérdezni, de felülírni nem sikerül.

Ami biztos: ami nekem kell, így indul: "ALTER TABLE tablaneve"

Ilyet találtam a neten:
    "ALTER TABLE myTable CHANGE COLUMN myColumn
    myColumn BIGINT NOT NULL COMMENT 'This is the most important primary key ever'"

Nekem egy egyszerűbb kéne, a "BIGINT NOT NULL" típusú paramétereket NEM akarom módosítani, csak a comment szövegét.

Valaki tudja esetleg a megoldást?
  • pyrohun #11527
    De azért azt érdemes megjegyezni, hogy csak akkor fog futni a Virtual PC-n az XP SP3, amennyiben a procid támogatja a virtualizációt...
  • phoenix1
    Úgy van, XP SP3-ba IE 7 van.
  • bracsek #11525
    kösz :)
  • bracsek #11524
    de azon még kell menjen a multiie nek.
  • Cat 02 #11523
    Én csak olvastam róla, ez nem az ? http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx
    Ám sztem beépített xp sp3as, abban meg nemhiszem h IE 6 van.
  • bracsek #11522
    kaphatok egy linket, ahonnan le lehet kapni a tesztelős változatot?
  • Cat 02 #11521
    Sztem csak bétát ^^
  • bracsek #11520
    nem, még nem, de nem úgy van decemberben kiadják, és az után is lehet majd?
  • Cat 02 #11519
    Ingyen lehet 1 évig használni, és így is warezolsz ? :o
    Ám virtuális op rendszerként van benne XP, de pl nincs grafikus gyorsítás benne, szal elég érdekes...
  • bracsek #11518
    megkívántam, kérek én is cukorkát, jó öreg utorrent majd ad :) amúgy igaz, hogy van benne egy xp? és ha igen van benne ie6 is?
  • pyrohun #11517
    nálam ezért van egy xp, hogy ha nagyon kell, akkor meg tudjam nézni abban is a cuccokat :)

Win7-et amúgy szerintem butaság lenne kihagyni, én nem vagyok egy MS párti, de végre sikerült egy oprendszert alkotniuk! Tényleg nagyon jó lett.
  • bracsek #11516
    nálam van fent a gépen egy 8 as explorer a másikon meg egy 7 és egy 6 a multiie ből, mert annak megy a flash és minden ahogy nekem kell. és a cégnél is ugyanez a felállás van. Csak tudnám hova teszem majd a gazellát :)
  • passatgt
    ott nekem se ment, de legalább 7 van:)

6-hoz meg microsoft virtual pc:)
  • bracsek #11514
    Win7 et ha nem adnak ingyen én átlépem, és a következő lesz nálam csak felrakva, nem használok olyat, amihez nekem nincs jogom, kivéve az itthoni gépemen lévő photoshoppom, és flashem.
  • pyrohun #11513
    szívemből szóltál - pngfixtől hánynom kell :D
  • bracsek #11512
    abban nekem a 6 os sexplorerben nem megy a flash :(
  • pyrohun #11511
    azt használtam win xp alatt, de win7 alatt nem megy, legalábbis nálam az ie6 fülnél azonnal fagyi van, de az oldalon is azt irják, hogy nem müxik rendesen win7 alatt... :(
  • bracsek #11510
    de attól még vágyom egy idillikusabb világba, ahol nem ismerik mi az a png fix, ahol nem történhet meg, hogy az ie6 használata nagyobb legyen mint az előző hónapban, ahol az internetsebesség mindenkinél 10Mbit legalább, ahol minden munkanap péntek, és minden péntek után két napos hétvége van, ahol valamire gondolok, az működik nem kell letesztelni több tíz lehetőséggel, ahol a dokumentációknak van vége, ahol a dokumentációknak van értelme, ahol a dokumentációban az van amit valaki elképzelt, ahol mosolyogva lehet élni :) és nem a nyomorunkon röhögve, hanem simán az élet örömeit élvezni. na de ez nem tőlünk függ, éljen a png fix, jöjjön aminek jönnie kell, gazellát ide, úgy hiányzik...
  • passatgt
    IETester v0.3.3
    :)
  • pyrohun #11508
    win7-em van, ott meg sajna csak ie8 létezik :D
  • bracsek #11507
    nekem meg ie7 ben sem, de nekem rossz a látásom :)
  • pyrohun #11506
    loooooooooool :)
  • bracsek #11505
    igen.
    igen.
    én is.
  • pyrohun #11504
    IE8-ban nem tűnik fel, hogy rossz lenne.
  • Rincewind
    Ki tudja megmondani, hogy ez az oldal miert van elcsuszva IE alatt:

http://demo.joomlaku.com/ (valaszd a menubol a Simpleku template-et).

Gondolok itt elsosorban az oltari nagy behuzasra a szovegekben, illetve a kisebb nagyobb modul elcsuszasokra.
  • pyrohun #11502
    A JavaScriptes képmanipulálásban az a baj, hogy szinte csak a canvas-t használva lehet ezt megoldani. Namost az meg olyan szinten lassú a legtöbb vöngészőben, hogy használhatatlan, akkor már inkább flash - amit szintén utálok :))