22786
Html-, css- és php-help
  • bracsek #11501
    az, hogy már nem kicsit kezdtek unalmasak lenni ezek a képmegjelenítők, valamit ki kellene találni már, unatkozom :)
  • pyrohun #11500
    oké, nem kell, hogy a vásárlóm légy, már leírtad egyszer, nem kell ismételni :)
    elég nekem a heti 2-3 európai cég, aki unlimited licenszt vesz euroért... :)

amúgy mi értelme a rotate-nek egy clearboxban? :)
  • bracsek #11499
    nem vagyok én hülye, csak gyakorlatias :)
    igen, tudom, hogy mennyire testre szabható, hisz már az első verziótól használom saját blogomban, de nem fizetnék érte, hisz annyi kicsivel rosszabb ingyenes van, hogy nekem nem ér annyit, de megértem akik megveszik, mert tényleg jó, és megy, meg minden, de én magam sosem leszek a vásárlód, amíg maga a képet nem kezded animálni, utalok a jquery rotate pluginjára, vagy bármi más...
  • pyrohun #11498
    "Ha meg tényleg nagy terhelésű rendszert kell írni, akkor én is dobok mindent, és az utolsó bájtot is én írom, mert muszáj."

No itt a pont.
  • pyrohun #11497
    3.1 = 3.0 :)
  • pyrohun #11496
    az enyémben szerintem az a jó és pontosan ezért is veszik meg annyian, mert annyi beállítási lehetősége van, hogy főleg a 3.1-ban gyakorlatilag nincs olyan amit ne tudna, vagy ne lehetne benne tök egyszerűen beállítani, de nem vitázom, nem akarok senkit sem gyúzködni :)
  • bracsek #11495
    Igen, a load függvénye több napi melómat oldotta meg seperc alatt.
    Csak le kell mondani az optimalitásról, és örülni a kényelemnek.

Ha meg tényleg nagy terhelésű rendszert kell írni, akkor én is dobok mindent, és az utolsó bájtot is én írom, mert muszáj.
  • bracsek #11494
    mondtam, hogy nem lett ugyanolyan, de működik, és 1 nap alatt lett, amilyen olyan, tudom a hibáit, és én tökéletesen tudom is használni.

és nem olyan rossz hozzáállás, ha biztosíthatom a klienst, hogy bármikor módosíttatni szeretne a képmegjelenítőn, lehetséges, míg ha bármit megveszek, vagy felhasználok, nem tudom ezt garantálni, mert nincs ahogy egy olyan kódot átlátni, ami egy ilyen képmegjelenítőben van, főleg ha még packerrel csomagolva is van.
  • passatgt
    jquersy-vel sokkal goyrsabban lehet dolgozni, ezen kár is vitatkozni
  • pyrohun #11492
    azért ugye nem azt akarod mondani, hogy 1 nap alatt ugyanolyat irsz.... :)
    meg lehet nézni a többit, 1-1,5 éve fejlesztik mindet és mégis kb. semmit nem tudnak. Én meg kb. 3 havonta rááldozok egy hetet és... megvan az eredménye.

a fizetésed nem kell nekem adnod :) de amugy ez szerintem rossz hozzáállás.
  • bracsek #11492
    ezt a két másik megoldást is kipróbáltam, de mivel a cégnél én vagyok egyedül ennyire ilyen library párti, így még a többieket is meg kellett volna győznöm a használatukra, és a jquery volt az egész közül a legegyszerűbb így ezt megszoktattam a többiekkel is, az ajax végett jó szerintem a jquery.

pluginokat csak akkor használok, ha nincs időm megírni. Sok másodosztályú programozó ír sajna plugint.
  • passatgt
    olyan plugint kell használni, ami megy mindenbe
    szinte mindere lehet találni 2-3 féle plugint, ami tapasztalatom szerint mindenhol működik, de ha neadj isten az egyik nem megy, még minidg ott van 1-2 alternatíva legalább:)
  • bracsek #11490
    talán az lehet az oka, hogy mint az enyém legtöbb 1 nap alatt készül, és nem több hónapos fejlesztő munka eredménye, de nem vagyok hajlandó a fizetésem neked adni, inkább megírtam a sajátom, amit garantálok, hogy ie6 opera chrome firefoxban és safariban megy, a többi böngészőnek mag alma.
  • pyrohun #11489
    nézd meg a clearbox 3-at és sok sikert a jquery-ben való megírásához :) nem mintha nem lehetne, csak éppen ott mér igen erősen rá kell menni az optimalizálásra minden téren, 1000+1 dologra figyelni és sajna a jquery sem tökéletes, bár azt elismerem, hogy jobb mint a semmi, legalábbis az átlagemberek életét nagyban megkönnyíti.

bár ha már valami, akkor én inkább prototype + scriptaculous vagy mootools párti vagyok...
  • passatgt
    fuu és tényleg, köszi, akkor eldobom ui-t megint:D
  • bracsek #11487
    egy olyan képmegjelenítőt írtam benne, mint a tied, és nagyon minimális amivel néha rosszabbul megy, de nekem csak 1 napom volt az utolsó változatra, mert az azelőttit kidobtam, abban nem volt még jquery, de galléria, és slideshow se, de ebbe egy nap alatt az is benne van nem tökéletes, mint a tied, de az enyém.
  • pyrohun #11486
    az lehet, hogy nem vagy hajlandó...
    de ezek szerint más sem, ezért van ennyi jquery-alapú script, ami minden böngészőben máshogy működik :( főleg a lightbox klónokról beszélek - abban van tapasztalatom.
  • bracsek #11485
    nem vagyok hajlandó jqueryn belől hibákat keresni, kivéve egyet, mikor megjelent a chrome a browser felismerést meghackeltem, mert nem ment rendesen, de azután beupdatelték azt is.

passatgt problémájára meg annyit, hogy az üres mousemove függvény nem törli az az előtt hozzáadott függvényt, törölni az unbind el lehet.
    Láttam, hogy valami nem stimmel azzal, de csak most jöttem rá, hogy mi, mert ez az izé verembe rakja a handlereket is.
  • pyrohun #11484
    ...gondolod te :)

láttam már olyan scriptet, nem is egyet, jquery alapokon, ami olyan bugos volt 1-2 böngészőben, hogy öröm volt nézni :)
  • passatgt
    jquery az megy mindenbe:)
    inkább beraktam ui-t, úgyhogy probléma megoldva.)
  • pyrohun #11482
    egy a baj: ha bonyolultabb scripteket fejlesztesz és véletlenül nem megy (vagy nem ugyanúgy működik) egyik-másik böngészővel, na akkor van a szívás mert akkor kezdhetsz a jquery-n belül hibát keresni, stb :(
  • bracsek #11481
    jah, az más, akkor sok sikert hozzá, tényleg nem olyan bonyolult, de én már olyan jól megszoktam a jqueryt, mindenütt ha kell ha nem azt használom, tudom, hogy ezzel néha vesztek is, néha meg nyerek, de szerintem többet nyerek, mint vesztek, amíg magam írtam a scripteket, addig mindig kellett néznem minden böngészőben, most firefoxban fejlesztek, és ritka, amikor meglep vagy az explorer vagy a chrome.
  • pyrohun #11480
    akkor felejtsd el a jquery-t, kb. 10 sorból összedosz egy sajátot ami működik is
    :)
  • passatgt
    mert én sajátot akarok:)
  • bracsek #11478
    de neked miért nem felel meg a jquery ui ból a slider (hamár jquery) ? ott ez egész jól meg van csinálva, csak le kell designelni, és megy mint a kisördög.
  • passatgt
    ott van már, csak elfelejtettem feltölteni
  • pyrohun #11476
    mondjuk rühellem a jquery-t de nem látom azt, ahol törlöd a mousemove-ot...
  • passatgt
    logikát értem, így van nálam is, csak nálam nem megy:D

mindegy, köszi azért
  • pyrohun #11474
    Én így csináltam anno a sajátot:

document.getElementById('CG_slider').onmousedown = function(){ document.onmousemove=CG_getmouseXY; };
    document.onmouseup = function(){document.onmousemove='';};

Amikor rákattintasz, akkor létrehozza a mousemove-hoz a függvényt, amikor elengeded, akkor pedig törli a fv-t...
  • passatgt
    így van, de nem megy:)
    mármint megy, de mouseup után kattintás nélkül lehet húzkodni
  • pyrohun #11472
    Kell mousedown, mousemove és mouseup :)

amikor mousedown-t nyomsz a gombon, akkor végrehajtódik egy fv, ami már mousemove-ot néz, egészen addig, amíg nem lesz mouseup :))))
  • bracsek #11471
    szerintem a mousedown helyett használj mousemove-t az végrehajtódik minden mozdításnál. de lehet rosszul látom a probléma lényegét.
  • passatgt
    na jó, mégse megy, hogyan kell ilyent csinálni?:D
  • Cat 02 #11469
    Hm, van 1 raklap képem, viszont a php közli velem, hogy ez nem valid kép és emiatt átméretezni se hajlandó. Van erre valami megoldás ? (imagecreatefromjpeg a függvénynyel csinálom az pedig mintha gd packot használna)
  • passatgt
    bocs, én voltam balfasz:)
  • CattiBrie
    Nem tudom, de egy észrevétel: Amikor odébb húznám, akkor már képként kezeli. (Nem tudom ez segít-e.)
  • passatgt
    Szerintetek ez miért nem megy?

http://passatgt.i-host.hu/proba.html

A kis pöcköt simán kéne húzkodnia balra jobbra, de nem akarja, csak egy picit:)
  • passatgt
    abba jó a sima margin 0, meg xhtml strict-ben is, többiben nem, asszem
  • CattiBrie
    Én XHTML 1.0 Transitional-lal dolgozom.
  • passatgt
    doctype függő, hogy működik e, a text-align:center-es a garantált megoldás:)