Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maco13
legalább olvad végig az oldalt ha már segítettek. El tudom képzelni mennyire életbevágóan fontos hogy az EB meccsei megjelenjenek az oldaladon
dragon11
Fizetõs..a trial meddig fog mûködni a honlapomon?

Lazarus
A szerkesztõ teljesen mindegy, ehhez programozni kell. PHP-vel vagy javascriptel tudod megoldani... nem kezdõ feladat. Viszont találtam neked egy ilyet. Remélem valami ilyesmire gondoltál
dragon11
Okés, de attól help plz😄 nagyon fontos, nagyon.

Maco13
emiatt nem kell dreamwaver, programozás viszont annál inkább
dragon11
Regisztrált Web Page Makerem van, de ha nem jó most lehúzom az Adobe dreamawaret és azzal megpróbálkozom.(utóbbit soha nem használtam.) nagyon kezdõ vok "programozásba" szal ha lehet, szálybarágósan, azt sem tom h kell elindulni..:-s

dragon11
Hogyan tudnám megcsinálni saját oldalamra azt, hogy A csoport ott van, sorolja a meccseket, marad A csoporton, de van olyan gombom h az eredménytáblát mutatja a csoporton belül, s ez magátol megfordítja csak rá kell klikkelni a gombra.Adok képet..

Fontos volna ez a mûködõ képdolog..thx.

Ha van rá lehetõsége és engedélyezett a .htaccess használata "átlátszóan" tudod kezelni az egész letöltés dolgot.
A letöltés szabályozásán kívül még mondjuk arra is használhatod pl. a felhasználók csak akkor tölthetnek le fájlokat ha regisztráltak és be vannak jelentkezve. A scripten belül leellenõrizheted, hogy be-e vannak jelentkezve és csak akkor kapja meg az emberke a filet.
Az elõnye az, ahogy fent is említettem, hogy "átlátszó" mert a böngészõ címsorába nem jelenik meg a user_down.php, helyett hivatkozhatsz közvetlenül a fájlra pl. http://www.domain.com/downloads/the_file.zip 😊

vafeN
David köszi a linket, tökéletes.
phoenix1 neked is köszönöm, próbálkozok akkor majd vele^^

[O_O] (.)(.)

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(<^.>+\.)?domain\.com/
RewriteRule (^.*\.(bmp|gif|jpe?g|png)$) /user_down.php?file=$1
</IfModule>

a user_down.php -be pedig megírod, hogy beolvassa a filet a tárhelyrõl és kiküldje a kliens gépére. Itt lehet(ne) használni a sleep() PHP funkciót?!

Hasonló próbálkozás
fpassthru fügvény
Még egy kis érdekesség
Bandwith control with pure PHP

sok sikert!

"...ha ráviszük a kurzort akkor egy buborék felugorjon és valami magyarázatott fûzön hozzá?"
ez jó?
vafeN
Valaki tudna segíteni? Annak a scriptnek mi a neve amivel olyat lehet csinálni hogy egy bizonyos szóra,szövegre, vagy képre ha ráviszük a kurzort akkor egy buborék felugorjon és valami magyarázatott fûzön hozzá?

Meg még az érdekelne hogy azt meg lehet-e csinálni vmelyik programnyelvvel hogy a letõltéseknek a sebbességét szabályozuk? Pl ha regisztrálva van az ember akkor tudjon tölteni 300kb/s-mal de ha nincs akkor meg csak 10kb/s-mal

[O_O] (.)(.)

Rincewind
Koszi. Kozben talaltam egy ingyenesen valaki mas altal megirt, de tokeletesen testre szabhato es beagyazhato verziot. Marcsak a rendszergazdammal kell megdumalni, hogy adjon php tamogatast es le is van tudva a dolog. Meg nehany nap fonomhangolas kell a weboldalhoz aztan kesz leszek nagykozonseg ele tarni... 😛
Maco13
file kényszerített letöltése:

<?php
header("Content-type: 'application/octet-stream'");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$filename\"");
$fp = fopen("$path/$filename","r");
fpassthru($fp);
fclose($fp);
?>

a változókba pedig igy kell berakni az értékeket:
$path = "main/docs";
$filename = "proba.pdf";
huha köszi de nem találta a file t vagy nem tudom leszedn ivalami miatt... :/ nem találja az acrobat readert vagy mi de nem megnyitni akarom hanem elszedni ez meg egybõl nyitná :/

MerlinW
Vagy nem adsz 5px padding-ot neki, hanem a belsõ diveknek (amelyeknek nem kell végigérnie) adsz 5px margin-t

[merlinw.org]

Rincewind
SG-s web-gurukhoz lenne egy kerdesem:

Letezik-e barmifele weblapba implementalhato message forwarding megoldas. Ugyanis most probalom osszerakni a szemelyes weboldalamat (jovobeli munkavallalasi celokra) es szeretnem, ha az esetleges latogatok tudnanak nekem uzenetet kuldeni, anelkul, hogy tenylegesen meg kene adnam az e-mail cimem.

Valami olyasmire gondolok, hogy van egy mezo, ahol a delikvens megadja az e-mailjet (hogy vissza tudjak neki irni), egy tenyleges uzenet rublika, meg egy "mehet' gomb, es a plugin automatikusan atforwardolja a beirt uzenetet az email-emre, anelkul, hogy a tenyleges e-mail cimem egyszer is elokerulne.

Jah es meg valami. Alap html-hez ertek, ami annal bonyolultabb azzal mar problemak lehetnek. Forumokat, message board-okat berakni egy weboldalba meg nem akadaly, de hamar valami komolyabb programozast igenyel az baj. Tehat nem art, ha van hozza valami reszletes tutorial, hogyan kell beagyazni a weblapba.

Letezik valami ilyesmi?
a -5px-et próbáltam de nem mozdult, a position-t viszont még megpróbálom, kösz!
passatgt
vagy 5px paddingos divnek position:relative;
benne lévõnek postition:absolute; és top:-5px; left:-5px;

passatgt
margin-left:-5px

van egy div-em aminek adtam 5px padding-et
hogyan lehet azt megoldani, hogy egy benne lévõ div-re ez ne vonatkozzon, szóval kiérjen az 5px padding-es div széléig?
Maco13
olyan editort használj, ami képes kezelni formátumokat. Tudom ajánlani a PSPad-ot, amivel én nyomom, vagy a Notepad++ -t. Továbbá érdemes php-ból headert küldeni szigoruan bármilyen kiiratás elõtt, amiben benne van a formátum.
UTF8-hoz:
<?php
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
?>

Második kérdésedre, ha futtatható progikat akarsz használni php-ból, akkor ismerkedj meg ezzel a tutoriallal (csak most csak neked töltöttem fel 😊 ): Munka kiszolgálói környezetben
Lazarus
Állítsd át a txt file kódolását.
Hello egy gyors kérdésem lenne...

Miért van az, hogy php vel txt filebol beveszem a tartalmat az oldalra, viszont az ékezeteket ugye kérdõjellel helyettesíti... hogyan tudom belõni az utf8 kódolást, vagy egyáltalán hogyan tudom ezt a problémáût kiküszöbölni?
Valamint lehet e nem txt file t beolvasni? ami már nem csak szöveget tud tartalmazni?

Dj Faustus
CSS-ben a background-repeat tulajdonság no-repeat értékre állításával
Bõvebben
Példa
Ha szét akarod nyújtani

megoldottam a problémát.másik kérdés:
a háttérképemet mozaikszerûen teszi be. hogy kell egészben betenni??
milyen kóddal?
Sziasztok!

Lenne két hibám amit ki kellene javítani, de nem tudom hogyan, meg hogy mit jelentenek.
- Doubled float margin bug
- Three pixel text jog

Mit jelentenek? Mi lehet rájuk a megoldás?

mike0013
köszi mindenkinek, sikerült minden😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Maco13
könyvtárszerkezet pontosan ugyanolyan mint a gépeden?
heloka van egy tárhelyem az extrán és feltettem a lapomat(index, képek ,szöveg,stb.) a netre.
A képekre és egyéb htmlekre meg ilyenekre relatívan hivatkoztam de amikor megnézem a neten a lapomat, a képek stb nem jelennek meg mintha nem jol hivatkoztam volna. pl háttér sincs ott.
a saját vinyomon mindem müködik. lécci help
Lazarus
<input id="szoveg_doboz" type="text" />
<input type="button" value="nyomj meg!" />
stevenson1988
nos mike, mivel tegnap msn-en ezt a kattra új inputot tõlem is megkérdezted és mondtam is rá megoldást, úgy vettem, hogy nem mûködött, szal gondoltam egyet és megcsináltam, és mûködik: Katt ide!
de ha valami gond van ezzel akkor írjad (vagy bárki más)

ASUS M2N-SLI | AMD Athlon64 X2 6000+ | 2x2GB Kingston DDR2-800 RAM | Galaxy 9600GT 512MB OC | Windows 7 Pro x64 Games for Windows LIVE blog - http://gamesforwindows.try.hu/

mike0013
végülis sikerült megoldani az "elrejtõs" módszerrel😊 Köszi a segítséget mindenkinek!

Viszont itt egy újabb kérdés: javascriptbõl php-be át lehet adni valahogy értéket, vagyis azt szeretném, hogy amikor megnyomok egy gombot, akkor az általam beállított input értékét adja hozzá egy php-ban lévõ változóhoz! És fontos, hogy nem submit, hanem button a típusa, annak a gombnak, amit megnyomok! Köszi elõre is!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Mondtam egy szóval is?

"... ha rányomok a "hozzáad" gombra, akkor az oldalra (újratöltõdés nélkül) megjelenít egy újabb input-ot, ..."

Basszuskulcs, csak kiindulópontot adtam. Miért kell mindjárt rámförmedni. 😞

passatgt
mondtam, hogy nem az?😊

asz is dom...
passatgt
szerintem egyszerûbb egy sima elejtés/megjelenítéssel megoldani-.-

dom -.-
Vorpal
a
...
ban van az AJAX elrejtve

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

MadBence
Ebbe egy darab AJAX nincs már bocs 😊

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

mike0013
köszi, de valamit rosszul csinálhatok, mert nem igazán jelenít meg semmit:S

mflex
Hali!

Az IPS DRIVE ERROR hiba az IPB fórumon mit jelent?
Nem mindig csinálja, de most egyáltalán nem éri el az adtbázist..

kösz

What about the forests?

Ajax a megoldás vagyis XMLHttpRequest() (ff és opera).

var content = document.getElementById('div-content'); // ahová akarod a betöltött tartalmat tenni

var input = document.createElement('input');
input.setAttribute('name','');
input.setAttribute('id','');
...
content.appendChild(input);

mike0013
Sziasztok!
Nem igazán találtam rá megoldást neten és jelenlegi tudásommal sem tudtam megcsinálni😊
Szóval az a gondom, hogy javascriptben szeretnék csinálni egy olyat, hogy ha rányomok a "hozzáad" gombra, akkor az oldalra (újratöltõdés nélkül) megjelenít egy újabb input-ot, vagy akármit! Ezt hogy lehetne megoldani? Próbálgattam, de nem jött össze, mert egy teljesen új lapon adta ki a függvényem kimenetét!
Elõre is köszi a választ!

Maco13
echo
CSS
hajrá
kezd egyszer html lel <#idiota> majd a print vagy echo függvényeket nézd meg és már készen is vagy.
aham köszi nagyon segítõkész vagy 😄 ebbõl sokat megtudtam... 😛 tudom hogy html el de ne mtalálom, hogy html kódot php be hogyan tudok belenyomatni de amugy a font colorral igaz?...

köszi