22786
Html-, css- és php-help
-
#11342 hm. érdekes amit írtál, hidd el, hogy a drupalban nem könnyű biztonsági rést találni. =) -
#11341 Én a legfree-bb tárhelyen teszteltem a 2 cms-t. (Localhost sweet localhost)
Mint írtam, nem használom, csak tesztelem őket. És a tesztemen mindkettő meg is bukott => így nem is javaslom senkinek a használatukat. Ilyen elemi hibák mellett azt is el tudom képzelni, hogy minden második user szabadon adminolja a felületet, egy-két (esetleg 10-20) biztonsági rés miatt. -
#11340 khm. a free tárhelyek szoktak szopózni a drupallal, alább tettem egy linket, ahol telepítve kapod. btw ha nem tetszenek ezek a cms rendszerek, akkor ne használd :D
[én spec nem szeretem őket, max e107/drupal] -
#11339 Én nem állítok semmit. Én nem használok cms-t, csak tesztelem. Ott meg: nehogy már állítgassam a firefoxot... A saját oldalaimat is úgy rakom össze, hogy a látogatónak minél kényelmesebb legyen - szerintem ez lenne a lényege a webfejlesztésnek... -
#11338 LOLpal:
(Asszem a e107 mégis alulmúlható, bár nem sokkal)
-
Cat 02 #11337 Nézet/Karakterkódolás/Unicode(UTF-8)
Firefoxban legalábbis mennie kéne így. -
#11336 Hogy lehet egy cms ennyire igénytelen?
(Ez nálam az első látásra "kösz, de nem kell" kategória)
-
ldavid #11335 itt van egy rakás CMS amit kipróbálhatsz -
#11334 A drupal nagyon jó, rengetek smink, és modul van hozzá, ráadásul könnyű vele lapot csinálni.
http://www.neobase.hu/
Itt ha regisztrálsz, előre telepített drupalt kapsz a tárhelyedre, érdemes próbálgatni -
#11333 Tegnap jatszogattam a Joomla-val. A Nuke utan kb olyan volt, mint egy Trabantbol atulni egy Mercibe. :P
Kis munkaval es tanulassal szerintem el tudnek benne jutni egy olyan szintre, amivel mar hasznalhato dolgokat tudok csinalni. De mielott belekezdenek, gondoltam megkerdezem az itteni szakertok velemenyet is. Ti mit gondoltok a Joomla-rol (azt mar tudom, hogy Cat 02 nem szereti :)? Mennyire bizonsagos, vagy ami meg fontosabb, el tudja latni egy nagyobb latogatottsagu (tegyuk fel egy SG meretu) portal futtatasat? Nekem az uj tartalom hozzaadasa kicsit korulmenyesek tunt, bar annyira nem melyedtem bele...
A masik, hogy barmerre neztem mindenhol a Drupalt emlitik a legjobb CMS-nek. Arrol mi a velemenyetek? -
Cat 02 #11332 Az biza flash.
Ám Windows Media Player viszi. -
Orionk #11331 Ezt most lehet, hogy nem ide kellene irni: :S
Tudtok valamilyen lejátszót, ami meg tudja nyitni ezt a stream-et?:
http://streamer.carnation.hu/mtvonline1
Vlc media player néha megnyitja, néha nem.
köszi -
Orionk #11330 Ez a weboldal mivel készülhetett, hogy amikor megnyitjátok, akkor beúsznak egyes képek?, frissitsétek, hogy lássátok, hogy hogyan uszik be minden:
http://www.cpanel.hu/weblap.html -
Cat 02 #11329 Meg jogvédett tartalmat se ajánlott felrakni.
Ingyenes szolgáltatónál meg meg kell nézni h mit enged és mit nem.
De az a jogvédett cucc is olyan h kutyát se érdekli. -
#11328 nincs ilyen törvény, azt raksz rá amit akarsz, esetleg a tárhelyszolgáltató tilthatja le a sjaát szabályzata alapján
de publikus pedofil/terrorista/bűnözői weblapot nem érdemes készíteni -
Orionk #11327 értem, köszi
egyébként vannak valamilyen törvények a honlaptervezéshez?, hogy mit lehet rájuk pakolni, egyes országokban, stb...
van valamilyen ilyesmi oldal, ami ezeket leírja?
köszönöm -
#11326 simán kirakhatod, csak ha tartalmat is veszel át róluk, akkor érdemes a forrást megjelölni, amúgy senkit nem érdekel:) -
Orionk #11325 Sziasztok!
Lassan megtanulom a honlapkészítést.
Több nyelvet tanulok, html, php, mysql, css. Jól haladok, még pár hét, és rendes honlapokat készíthetek.
Lenne egy kérdésem, légyszives segítsetek:
A honlapomra szeretnék linkeket kihelyezni. Linkeket, amelyek több oldalakra hivatkoznak. Sport oldalakra, pl. formula1.com, vagy más szemlyes emberek honlapjaira.
Azt nem tudom, hogy jogilag ezt megtehetem-e, kirakhatom, a hivatalos honlapokat, vagy más személyes emberek honlapjai linkjeit? Van-e valamilyen honlap, amely hivatalosan összefoglalhatja azt, hogy miket helyezhetek ki a honlapra?
előre is köszönöm
-
#11324 Na ez mar valami! Funkcioiban en is valami hasonlot keresek. Ra is fogok nezni az altalad emlitett motorokra. -
Cat 02 #11323 Igazából mindenből meglehet mindent csinálni, csak sok idő, keresgélés.
Ez az oldal pl Joomla, de e107 is tud ilyet. -
#11322 Majd utananezek ezeknek is. -
#11321 Ti mit ajalnatok egy olyan portal site elkeszitesehez, ami tobbe-kevesbe hasonlo funkciokkal rendelkezne mint ez?
Tehat:
Hirek / cikkek (archivummal, etc).
Top stories igenyesen megoldva flash-el (mint a linkelt oldalon)
Egy normalis forum motor (avatarokkal, rangokkal, uzenetkuldesi lehetoseggel, etc.)
Reklam-blokkok manadgelese
Esetleg meg egy aprohirdetesi szekcio illetve masodlagos domain hosting
Persze mindez ugy, hogy eleg szabadsagot nyujtson ahhoz, hogy kedvemre testre tudjam szabni!
Letezik ilyen vagy csupan almodozom es inkabb kezdjem sporolni a milliokat a professzionalis kivitelezesre...? :P -
Cat 02 #11320 Én mindig e107-et használtam, ahhoz rengetek téma is van. Vagy Joomla is eléggé híres, de az pl nekem nem jön be =\ -
#11319 Sikerult beuzemelni a Nuke-ot egy ideiglenes tarhelyen.
Ami elsore feltunt, hogy borzasztoan fapados az egesz. Nem ad megfeleloen szabad kezet (legalabbis latszolag) arra, hogy tenyleg izlesem szerint atszabhassam a kinezetet. Arra jo, hogy teljesen atlagos egy kaptafara keszult tucat-oldalakat lehessen vele kesziteni, de ha az embernek komolyabb igenyei vannak, azt (ismet csak latszolag) keptelen kiszolgalni.
A kerdesem adott: tevedek ezzel kapcsolatban vagy a Nuke tenyleg ennyire fapados? Amennyiben az elobbi all fent, van valami tutorial a Nuke alapu weboldalak testreszabasarol? -
#11318 Vindózzal tolom :-)
Kb 1 hónapig használtam linuxot fejlesztésre. Akkor határoztam el, hogy soha többé, mikor olyan melóm volt, aminek a layoutja Smartyval volt megoldva. 2-3 óra alatt nem bírtam megoldani, valami (beszerezhetetlen) apróság mindig hiányzott. Le is gyalultam a 10.2-es Susét... Meg eldöntöttem: fejlesztésre Suse: sose. -
Cat 02 #11317 Te hallod, visszalapoztam egyet és megkerestem Faustus hozz szólását, állati jó vok :p
Ám ha valamiért olyan elvetemült vagy, hogy Linuxod van akkor XAMPP-ot pakolj fel. -
#11316 Cat02 jól tolja, a pdf-hez annyit tennék, hogy én vindóz alá Appserv-et javaslok. Ez apache-ot, php5-öt, mysql szervert, phpmyadmint tartalmaz. A telepítés menete: next->next->next->user/pass beír->next->next->finish.
Amúgy erről "Lenne egy "kicsit" lama kerdesem (megertem ha par embernel kiveri majd a biztositekot :)." az a véleményem:
Hát mélységesen szégyelld magad, hogy nem tudsz php-ul, meg tök lámaság, hogy eddig csak a lúzer html-lel foglalkoztál, nincs itt igazi helyed... Ebben a topicban mindenkinél kimaradt a kezdő-fázis, mi anyatejjel szíttuk magunkba a forráskódot anno, szóval tök ciki, meg minden -
#11315 Koszi! -
Cat 02 #11314 Ez elég jól leírja. -
#11313 Lenne egy "kicsit" lama kerdesem (megertem ha par embernel kiveri majd a biztositekot :).
A helyzet az, hogy szeretnek csinalni egy PHP-re epulo oldalt (csak szepen lassan, eloszor tyuklepesekben). Azonban mivel eddig csak html alapu oldalakat csinaltam, igy nekem az egesz PHP dolog kicsit magas es addig nem is akarok belekezdeni a dologba, amig nem ertem meg az alapveto mukodeset a rendszernek.
Megneztem en mar kismillio tutorialt a neten (tobbek kozt itt is), de mind telepitessel es hasonlokkal kezd, tehat alapbol feltetelezi, hogy az ember ugy fog bele, hogy mar tudja mit csinal (ami az en esetemben nem igaz).
Tehat valami alapveto ovis(!) magyarazat kene nekem arrol, hogy pontosan mi is az a MySQL, PHP, szerver progi (Apache pl.), hol kell ezeknek lennie, pontosan mit csinalnak, hogyan dolgoznak ossze, minek mi a feladata, etc. -
phoenix1 #11312 body {
text-align: center;
}
div#kozepen {
margin: 0 auto;
} -
#11311 Nekem IE6-ban középre rakja azzal, amit írtam. A 7-et meg 8-at meg nem szoktam tesztelni. -
Cat 02 #11310 Hm, div-et mintha IE-ben nem lehetne középre rakni =/ Nekem legalábbis még nem sikerült, pedig sokmindent kipróbáltam.
(sokminden = margin 0px, margin auto =]) -
#11309 Bocs, most látom a nickedet :D
Akkor ezt "középre rendezés != pozícionálás" visszavonom... -
#11308 margin: -9px auto 0px auto; pl. a középrerendezés.
amúgy már régen próbáltam, de szerintem ha pozíciónálni akarod (top:161px; left:0px;) akkor position: relative; kell arra a divre, meg szabványos bottom és right paraméterekről nem tudok (szerintem csak a top és a left az). Megj: a középre rendezés != pozícionálás.
De majd jön egy pro, és ráerősít. Vagy ellenkezőleg. -
#11307 CSS-ben kéne egy kis segítség. Firefoxban az alábbi kód:
position:absolute; top:161px; bottom:130px; left:0px; right:0px;
a divet remekül berakja az oldal közepére, a tetejéből és az aljából kihagyja a megadott hosszúságot. IE viszont teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy lehetne megcsinálni hogy mindkét böngészőben rendesen működjön? -
#11306 Igazából ilyen mindenre jó cucc kellene neki, pont mint a php-nuke.
Na jó, egyelőre lesz neki a nuke próbának, utána meg majd meglátjuk. -
#11305 Hali!
Ha a phpNuke-ben nem bízik, akkor nem sok maradt, amiben bízhat. Attól függ, mire kell neki. Blognak szerintem tökéletes a Wordpress. Szinte minden népszerű blog ezzel készül, és ha a motor törhető lenne, akkor pl. a napisz..r.com-osok sem lennének olyan vagányak... -
bracsek #11304 PHP motor most a legnormálisabb a PHP 5.2.10, ha cms ről beszélsz, az már egész más kérdés. -
#11303 Üdv. Mi most a legnormálisabb ingyen PHP motor? Az akinek kellene nem bízik a PHP-nukeban, mert úgy tudja vannak benne biztonsági rések.