Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vorpal
nem vagyok otthon ebben a témában de azért kicsit okoskodom.
http://mtld.mobi/emulator.php - szal egy mobilon ahogy látom teljesen hagyományos módon érhetõek el a tartalmak - igy gyak a felépitésben különböznek csupán - magyarán olyan képlékenynek és egyszerünek kell lenniük, hogy elférjenek a képernyõn és az átvitel és kezelhetõség egyszerü legyen.
A php szerver oldali technológia - nem függ a platformtól és az ehhez tartozó pl. mysql adatbázis sem.

alapvetõ fórumhoz php és mysql tudás kell - erre kell gyurni és gyakorlatilag bármilyen tárhelyrõl elérhetõ ami ezeket támogatja.
ezekhez kell irodalom - számtalan mennyiségben elérhetõ - kérdéseket ide vagy prog.hu ra lehet irni.

ez a link amit adtam, megtalálhatóak rajta a registrarok listája akik mobi hivatalos regek - pl. nekem van domainem a tucowsnál - de viszontelódál lehet ezt a legegyszerûbben megvenni - csak domaint és oda irányítod ahová akarod.
Pl a Joker.com is ad el - az õ rendszerük halálosan kezelhetõ és abszolúte online német regisztrátor - bárki adhat vehet rajta profi módon domaineket és menedzselheti õket.

csak és kizárólag mobilról is gyanitom hogy tehetõ - bár ennek nincs sok értelme - a php rendelkezhet a web-kliens tipusazonositójával és ez alapján szûrhet is.

A felépitése a lapnak ha standard compliant és képlékeny azaz - bármilyen szélességben és magasságban nézhetõ - nem kell azonositani semmilyen böngészõt - ráadásul ezek minimális struktúrák. Az emulátorokon mint fentebb ezeket kipróbálhatod.

Nem vagyok hozzáértõ szal elnézést a pontatlanságokért.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

ZilogR
ok, tehát szeretnék mobiltelefonról elérhetõ fórumot csinálni
ennek az a része érdekel, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani (tehát a szerveren minek kell futnia ahhoz, hogy ha én a mobiltelefonom böngészõjében megnyitom, lássak egy fórum oldalt, ahol hasonlóan, mint az sg kezdõlapon bejelentkezhetek, ezután ott vannak a kedvenc témáim, látom, hány hozzászólás érkezett, nyithatok témát, stb, stb...)
a lényeg, h mindez mobiltelefon böngészõjén át elérhetõ

extra kérdések is eszembe jutottak: lehet-e ezt úgy, h csakis és kizárólag mobiltelefonról legyen elérhetõ?

olyan infók kellenek, h hogyan történik egy felhasználó beléptetése, egyáltalán egy regisztráció, sõt, hogy az oldal megnyitásával kezdjük: hogyan dönti el a szerver, milyen eszköz milyen böngészõje "szólította meg"? (mert egy Nokia N90-nek más felbontású a kijelzõje, más a böngészõje, mint egy Ericsson T20-asnak 😛, sõt, az egyik XHTML tartalmakat is támogat, míg a másik csak WML-t)

persze nem kell ezt szájbarágni (bár ha valaki el akarja magyarázni, állok elébe 😊 😉 ) egy jó könyv is elég!

elõre is köszönöm!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Vorpal
Namost lehet, hogy nemértek itt valamit : fórumprogramozás?
szeretnél fórumot csinálni? vagy szeretnél fórumban csinálni?
a mobiltelefont végképp nem értem - mobil platformra akarsz programozni?
fussunk neki mégegyszer.

ZilogR
sziasztok! olyasmire akarom adni a fejem, h szeretnék a fórumprogramozás bugyraiban megmártózni. kellene némi info arról, milyen nyelven szokás ezt szépen és elegánsan megoldani? annak a nyelvnek jól használható magyar nyelvû leírását, esetleg konkrétan ezt a témakört feldolgozó KÖNYVET tud-e valaki ajánlani? arról némi infót tud-e valaki, h ezt ráaásul mobiltelefon használatával akarom használni, az mennyire zavarja meg a dolgot? laikus vagyok, kezdõ vagyok, láma vagyok, de gyorsan tanulok 😉 😛

ui.: .mobi domaint lehet vhol bejegyezni???

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Fabio Capello
😊

jobban belegondolva, ez igaz, és ez a legegyszerûbb megoldás 😄

Vorpal
Na még egy kicsit várunk és azt is megoldod.DD
Félre a tréfát - nem látsz ilyen megoldást sehol - ez invaziv és a felhasználók utálják a felugró ablakokat - te se használd soha de soha.
Az elküldött - adat után a frissülõ ablakba írd be hogy köszönjük, és/vagy esetleg a formokat is tüntesd el és csak az maradjon.

Fabio Capello
a második részét megoldottam, az elsõre még ötleteket várnék

Fabio Capello
Kérdés:

van egy ûrlapom (email küldõs bizbaz), és szeretném ha a Küldés gombra kattintva egyrészrõl bejönne egy felugró ablak és kiírná hogy köszönjük a véleményedet, másrészrõl pedig hogy elküldje magát az üzenetet egy megadott mailcímre. Viszont ötletem sincsen hogy hogyan kéne megoldani. Help!

Vorpal
Mi a kérdés mégegyszer?

Dj Faustus
"Megint lenne egy kérdésem: az adatküldõ gomb mögé szeretnék egy ellipszis alakú képet berakni"
Adj az adatküldõ gombnak egy azonosítót (id-t, vagy class-t), és az adott azonosítójú elemet formázd.
Háttérkép: background-image:url(kep.jpg);
Szegély: border (border:none; - nem lesz szegélye)

Példa
További példák

Hello!

Megint lenne egy kérdésem: az adatküldõ gomb mögé szeretnék egy ellipszis alakú képet berakni. Az a probléma, hogy nem tudom eltüntetni a gomb szögletességét (ami egyik böngészõben ilyen, a másikban amolyan), így a benne lévõ ellipszis elég durván néz ki. Szóval ennek a megoldása érdekelne.
lol phpt keverem javascriptel!
if ((screen.width=1024) && (screen.height=768))
{
alert ("1024x768 felbontásod van")
}

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

if ((screen.width=1024) && (screen.height=768))
{
echo "1024x768 felbontásod van!";
}

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

passatgt
kérd le a szélességet js-el, és azt írd oda😊

screen.width

hispan2
Ez csudás, de mit írjak a felbontás_szélessége részhez? Vagy csináljak annyi ilyen sort, amennyi féle szélesség van?

pl:

<script language="JavaScript">
body.scrollLeft = 1200/2 - 800/2;
body.scrollLeft = 1200/2 - 1024/2;
stb...
</script>

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Kösz szépen a segítséget!
Dj Faustus
" Hogyan lehet ezt a CSS-szel "lekerekíteni", tehát hogy ne szögletes, hanem lekerekített legyen a háttér?"
Varázsszó a Googlenek: css round border

"A másik kérdésem: háttérszínként hogyan oldható meg áthatásos árnyalat? Tehát pl. kék a háttér, de vannak benne világosabb és sötétebb részek.
Háttérképpel

Sziasztok!

Van pár táblázatom bizonyos háttérszínekkel. Hogyan lehet ezt a CSS-szel "lekerekíteni", tehát hogy ne szögletes, hanem lekerekített legyen a háttér?

A másik kérdésem: háttérszínként hogyan oldható meg áthatásos árnyalat? Tehát pl. kék a háttér, de vannak benne világosabb és sötétebb részek.

Elõre is kösz szépen a segítséget!
Lazarus
body.scrollLeft = olda_szélessége/2 - felbontás_szélessége/2;

Ha meg javascript nemjó akkor bakkfitty
hispan2
Sziasztok!

Volna egy kérdésem: az oldalam fix 1200 px szélességû, a lényeg az, hogy szélesebb, mint amit egy 1024-es monitor meg tud jeleníteni. Azt szeretném elérni, hogy betöltõdéskor a vízszintes tengelyen középre legyen igazítva a site (vagyis a vízszintes csúszka középen legyen alapértelmezetten). Van erre mód?

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

köszi! én is hasonlóra gyanakodtam 😊

Vorpal
abszolúte biztonságos ez a kiértékelés - minden más ami körülötte lesz az halálos veszélyt jelent ránézve.

más változókkal if($loggedin == TRUE){} itt nincs mit félreérteni.

sziasztok! ha csinálnom kell egy jog-rendszert az alábbi megoldás mennyire biztonságos?

if($jog=='admin'){ print "admin vagy!";}

passatgt
<#smile><style type="text/css">
body {
background-color:#000000;
}
</style>
<?php
$fp=fopen("szamlalo.txt","r");
$szam=fgets($fp,8);
fclose($fp);
if (is_null($_COOKIE["sajat_suti"]))
{
$szam++;
setcookie("sajat_suti", 1, 0, "/", "", 0);
}
$fp=fopen("szamlalo.txt","w");
fwrite($fp,$szam);
fclose($fp);
print('Oldal látogatások: ' . $szam .'');
?>

Tudod-e hol élsz?
Kaptár
Kösz,gondoltam erre is de ez írja😛arse error: syntax error, unexpected '}' in

passatgt
<style type="text/css">
body {
}
</style>
<?php
}
$szam=fgets($fp,8);
fclose($fp);
{
$szam++;
}
fwrite($fp,$szam);
fclose($fp);
?>

Kaptár
Sziasztok!
Megint a háttérrel van problémám,a háttérszínt akarom módosítani,de nem jól írtam valamit:
<?php
body {
}

}
$szam=fgets($fp,8);
fclose($fp);
{
$szam++;
}
fwrite($fp,$szam);
fclose($fp);
?>

szerintem nagyon nem - ha az flv-t rakod flash tag-ek közé, nem lesz ami lejátsza, mert az kerül az object value-hoz és embed src-hez is
Az itt található videót be lehet valahogy szúrni a fórumba ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

köszi

MadBence
mktime()-al visszaalakítod idõbélyeggé.
mktime(óra, perc, másodperc, hónap, nap, év)

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

sziasztok<#integet2>

mysqlbõl olvasom ki az idõt:
$ido = $row<'DATE'>;

az eredmény:
2008-05-18 11:51:41

de én szeretném megformázni így: date("Y.m.d. g:i"); csak a manualban sajnos nem találom hogy hogyan tegyem!

mire gondolsz?

és?
passatgt
csak css-ben nem lehet nem?

Az id nem tartalmazhat aláhúzás jelet, visszafelé kompatibilitás miatt.

http://developer.mozilla.org/en/docs/Underscores_in_class_and_ID_Names

Fabio Capello
<#worship><#worship> köszönöm, nagy segítség volt 😊

passatgt
2. találat

passatgt
<ul>
<li>
<a href="#" style="border-left: 1px solid #EFE0B9">Fõmenü 1</a>
<ul style="display:none" id="almenu_ul">
<li><a href="#">Almenü 1</a></li>
<li><a href="#">Almenü 2</a></li>
<li><a href="#">Almenü 3</a></li>
</ul>
</li>
</ul>

így, js-el meg ha a kurzort a linkre viszed, #almenu_ul látszódni fog, googleval könnyen találsz kis js-t hozzá, kulcsszavak:
javascript show hide

Fabio Capello
hmmm... akkor hogy lehet megoldani a dolgot?

A cél ilyesmi menü lenne, vagyis ha a menüpont fölé viszem a kurzort, lenyíljon.

szerk: amúgy azért <ul> tagos, mert ismerõsöm azt mondta, hogy ezzel a taggal lehet megoldani az ilyen jellegû menüket, de akkor csak elszúrtam vmit. hát hiába, még nem vagyok profi 😄

passatgt
ul-ba nem rakhatsz ul-t

deathangel
most az a gond hogy nem közvetlen alatta van hanem el van tolva egy tabulátornyit?

\"Mosolyogj: a holnap rosszabb lesz a mánál :) \"

Fabio Capello
Üdv emberek! Egy menüt szeretnék létrehozni almenükkel, ám amikor megvan a kód, akkor az Almenüket nem teszi be a Fõmenük alá, hanem mellépakolja õket. Pls help!

<table align="center" width="961" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="20" height="30" background="images/menu_left.gif"></td>
<td width="921" height="30" bgcolor="#EFE0B9">
<center>
<div class="suckertreemenu">
<ul id="treemenu1">

<li><a href="#" style="border-left: 1px solid #EFE0B9">Fõmenü 1</a></li>
<ul>
<li><a href="#">Almenü 2</a></li>
<li><a href="#">Almenü 3</a></li>
</ul>
<li><a href="#">Fõmenü 2</a></li>
<ul>
</ul>
<li><a href="#">Fõmenü 3</a></li>

<li><a href="#" style="background-color: #EFE0B9;">Fõmenü 4</a></li>
</ul>
<br style="clear: left;" />
</div>
</center>
</td>
<td width="20" height="30" background="images/menu_right.gif"></td>
</tr>
</table>

passatgt
<style type="text/css">
body {
background:url(imagas/valami.gif);
}
</style>

Kaptár
Sziasztok!
olyan problémám van ,hogy egy php oldalnak kellene csinálnom hátteret,de ezt css-el lehet megcsinálni,és nem tudom hogyan kell hivatkozni a css-re php-ban,milyen kóddal?
A segítséget elõre is köszi!

😄,megvan,volt 1 <p> elõtte,baszki,sorry
http://probawww.extra.hu/szerkezet.html feltettem ide ha nem lett volna érhetõ
üdv!van 1 oldal,és úgy szeretném h van a body háttere,és az oldalt tartalmazó div középen helyeszkedjen el,ez megy is ha positionbe type staticon van,de ebbe szeretnék további diveket tenni,és azt ha staticba teszem akkor az oldal divén belül függõlegesen középre teszi,nem pedig felsõsarokba hiába irom h top:0px ,absoluteba ugye müködik,csak akkor az egész bal oldalt van az képen belül és nem középen,vki tudna segíteni?kösz