22786
Html-, css- és php-help
  • CattiBrie
    Szerintem ez egy buta következtetés. Miért gondoljuk, hogy az IE6 használók nagy százaléka jutubot néz/használ?
  • pyrohun #11620
    Igen ők hivatalosan is bejelentették, hogy mostantól nem támogatják :) Ami azt jelenti, hogy hamarosan már nekünk sem kell vele foglalkozni, mert a YouTube miatt szinte mindenki, aki még azt a szar őskövületet használja, frissíteni fog :)
  • pyrohun #11619
    Az hogy, az IE-ben és a Firefoxban jó valami, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy az Opera a hibás. Csupán az előző kettő pontosan ugyanolyan szarul követi a szabványokat :)

"optimalizálás firefoxra és explorerre 0% ehhez képest mind a 2 ben jól megy, ellenben az operában küldi el jobbra"

Erre csak egy szót tudok mondani: jquery (mármint ha JS-ről van szó :)
  • Voyager5
    Erről jut eszembe.
    Aki tudja nézze meg a youtube.com-ot IE6-al

"We will be phasing out support for your browser soon.
    Please upgrade to one of these more modern browsers."
  • bracsek #11617
    az enyémnél meg optimalizálás firefoxra és explorerre 0% ehhez képest mind a 2 ben jól megy, ellenben az operában küldi el jobbra... és ennek oka csakis valami opera bug lehet, mert csak olyat írtam, amit tudtam, hogy a firefox és az ie egyformán jelenít meg, az operának meg nem sikerül, de ez is csak a legújabb operában van, az ezelőtti még rendesen megjelenítette.
  • Cat 02 #11616
    Hja, de az a vicc h én csak html-ben írom ^^ Még szerencse h a php nem kliensoldali :D
  • pyrohun #11615
    Welcome to the optimalization! :)
  • pyrohun #11614
    Háát, hozzáállás kérdése. Mondjuk ha a clearbox fejlesztésénél lévő optimalizálás az 100%, akkor ebből az operára kb. 5%-ot sem kellett áldozni, az ie 6, 7 és 8 verzióira vagy 70-et, a firefox 2, 3-ra olyan 15-20-at és a maradékot pedig a safari / chrome-ra. Szóval nem volt igazán munka az operára optimalizálni, mivel az úgy működik, ahogy minden böngészőnek működnie kellene. Safari 4 lett még nagyon jó és gyors, de ott már bizony vannak bugok...
  • Cat 02 #11613
    Én FF-ra megcsinálom, megnézem mennyire szar IE-ben és kidobok egy hírt h töltsétek le a FF-ot :D
  • bracsek #11612
    w3c re fejleszteni, és a böngészők hibáit hozzá kell fixálgatni, szerintem az az igazság, operát meg ha csak 1% használ hülye lennék rá fejleszteni, firefoxban, és sexplorerben menjen, a többi nem számít. csak büszkeség kérdése, de az engem nem érdekel.
  • CattiBrie
    Gondolom, mert örökli, nem?

Nincs olyan opció, hogy a td ne örökölje a hátteret?
  • CattiBrie
    Én úgy csináltam, ahogy írtam, és eddig minden rendben.

JQuerynek vannak hülyeségei, amik nem mennek Opera alatt. De nem igazán értem, miért és hogy hogy lenne helyes. :(
  • passatgt
    chrome-ban egy olyan bug van, hogy tr-nek adok meg hátteret, akkor a td-nél mindig újrakezdi...
  • passatgt
    én ff-ben szoktam, próbálom mindig úgy, hogy ie-ben is jó legyen, úgyhogy végén csak 2-3 hiba szokott lenni és az is csak azért, mert balfasz vagyok:D
  • pyrohun #11607
    Jó csak nem szabad elfeledkezni az opera, safari, chrome hármasról sem.. Ott is vannak ám bugok csúnyán. Pontosabban: Operán kell fejleszteni, mert talán az követi a legjobban a szabványokat.
  • CattiBrie
    Ha FF-re fejlesztesz, akkor IE alatt kell megsasolni, hogy ott is ugyanúgy néz-e ki a mű. Ha IE-re fejlesztesz, akkor FF alatt kell megnézni, hogy ugyanolyan-e.

De akkor vagy igazán jó, ha FF alatt fejlesztesz, és előre tudod, hogy IE alatt is ugyanilyen lesz. .P
  • pyrohun #11605
    azért ez egyik sem igaz :) operára, firefoxra is csomószor kell optimalizálni sajna. w3c validátort meg át lehet bacni :)
  • Lazarus
    És onnantól el is felejtheted a w3c validátort :)
  • Vaxi
    ám annyira szuper, hogy 540000 böngésző van, ebből
    539999 együtt tud működni nagyjából, ha megcsinálsz egy js-t / css-s kb ugyanúgy néz ki, és van 1, az IE, amivel szopni kell még 2 napot mire belövöd :D
  • CattiBrie
    IE6 rulez
  • Cat 02 #11601
    Ez biztatóbb

Viszont lassan el lehet felejteni a png fixet :p
  • Vaxi
    Web Browsers
    1 Internet Explorer 7.0 30.54%
    2 Internet Explorer 6.0 24.01%
    3 Firefox 3.0 19.43%

Szóval azért elkeserítő kicsit :D
  • Voyager5
    <select style="background:#44361C">
    ...
    ...
    </select>

több ötletem nincs :D
  • Vaxi
    igen, így jó, köszönöm :)
    áh, ie-n meg sem lepődök, hogy fosul néz ki :D
  • Cat 02 #11597
    A select-nek adod meg, vagy minden egyes option-nek ?
  • bracsek #11596
    select {
    background-color:#44361C;
    }

ha már nem megy másképp, de explorerben csúnya így is úgy is.
  • Vaxi
    mármint ott, ahol a lefelé nyíl van :D a kijelölt 2009-nek persze jó a háttere :)
  • Vaxi
    ugyan az mint eddig :(

a 2009 még mindig fehér
  • Voyager5
    őő, akkor már felesleges az option rész

#a_select_idje {
    }

próbáld így
  • Vaxi
    #a_select_idje option{
    }
    így próbáltam =)
  • Vaxi
    nem tetszik neki. :D
  • Vaxi
    hm. az option-nak adtam meg, kipróbálom a selectet
  • Voyager5
    Üdv.
    Magának a selectnek adod a backgroundot, vagy az optionnak?
    Mert elvileg ha a selectnek, akkor működnie kell.
  • Vaxi
    select-nek adott már meg valaki background colort?
    működik, berakja a hátteret, de az alapból beállított értéknek nem rak hátteret
  • Vaxi
    és a működő megoldás:

function charset_decode_utf_8 ($string) {
    /* Only do the slow convert if there are 8-bit characters */
    /* avoid using 0xA0 (\240) in ereg ranges. RH73 does not like that */
    if (! ereg("[\200-\237]", $string) and ! ereg("[\241-\377]", $string))
    return $string;

// decode three byte unicode characters
    $string = preg_replace("/([\340-\357])([\200-\277])([\200-\277])/e",
    "'&#'.((ord('\\1')-224)*4096 + (ord('\\2')-128)*64 + (ord('\\3')-128)).';'",
    $string);

// decode two byte unicode characters
    $string = preg_replace("/([\300-\337])([\200-\277])/e",
    "'&#'.((ord('\\1')-192)*64+(ord('\\2')-128)).';'",
    $string);

return $string;
    }
  • Vaxi
    fél győzelem
    utf8 decode
    viszont az őű még mindig ?, mert iso-1be rakja át.
  • Vaxi
    őt még nem ismerem. lehet nekem jó az? :D
    legvégső esetben beteszek egy konvertert, ami az ékezetes karaktereket konvertálja spec. karaktersorozattá, de az milyen undorító már:D
  • pyrohun #11584
    igen azt hiszem arra gondoltam, mármint az iconv-ra
  • bracsek #11583
    legrosszabb esetben iconv lesz, de nem szeretném azt, túl sok meló lenne, de hátha van más megoldás, szerintem kell legyen, csak ilyennel nem szoktam foglalkozni, mert addig párosítom az oldalt az adatbázissal, amíg talál, de ez a mysql4 ez meglőtt, remélem még ebben a hónapban kidobják azt a szervert, már egy éve igérgetik.
  • pyrohun #11582
    Őőő, valahogy azt hiszem lehet konvertáltatni is. Ability-t kérdezd meg, ő már csinált ilyet, ha nem tévedek...