22786
Html-, css- és php-help
  • Antiga
    azt nem figyeltem h valami jó-e ed akkor írhatom újra utállak :D
  • Vorpal
    És ebbe a scriptbe valami működik? - nem dob egy akkora errort? Rengeteg hiba van benne - ezeket a php is visszadobja - sok oda nem való pont pl.
  • pyrohun #12059
    2009-ben baj az? :D:D:SADASASDASD
  • Antiga
    halihó ! lenne gy kis problémám.
    megírtam egy html kódot ami egy mySQL adatbázisba küldi el az üzenetet majd lekérdezi és megjeleníti azt és mindez szép és jó működik is de a gombra klikk után nem küldi el a mySQLbe. mi lehet a bibi ? (lekérés még nincs benne)

kód :

<?php
    $_conn = mysql_connect("sql4.ultraweb.hu", "koliminyon", "jelszavam");
    mysql_select_db("koliminyon");
    if(empty($_Post)){
    echo '
    <html>
    <head><br>
    </head>
    <body bgcolor="000000"><br><br><br><br><br>
    <font color="#FFFFFF">
    $query = mysql_query("SELECT * FROM chat");
    while($a=mysql_fetch_assoc($query)){
    echo '
    Írta : '.$a['nev'].' <br> $a['Ido']-kor.' <br> Ezt: '.$a['uzenet'].'';
    </font>
    }
    <form method="post">
    <p align="center"><input type="text" name="nev" size="20" value="Ide írja a nevét !"></input></p>
    <p align="center"><textarea name="uzenet" cols="20" value="Ide irja az üzenetet !"></textarea></p><br>
    <p align="center"><input type="submit" name="kuldes" size=20" value="Küldés"></input></p><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
    </form>
    </body>
    </html>';
    }else{
    if($_post ['nev'] ! == "" && $_post ['uzenet'] ! == "")(
    mysql_query("INSERT IGNORE INTO chat (nev, uzenet, ido) VALUES ('" .$_POST['nev']."', '".
    $_POST['uzenet']."', NOW () ) ");
    header("Location: .$_server['PHP_SELF']));
    }
    }
    ?>
  • bracsek #12057
    én nem lökdöslek, még melegnek néznek, menj csak egyedül :P
  • biomage
    adtál egy kis lökést, most már jó.
    kösz
  • bracsek #12055
    http://localhost/ize.php

és az ize.php az xampp mappájába a htdocs mappába

és a phpmyadmint eléred http://localhost/phpmyadmin urln
  • biomage
    fel telepíttetem ezt az xamppt de nem tudom elindítani a phpkat ami mysqlt használ, még az elérést is megcsináltam az adatbázisba, mégsem indul el FFben a fájl :S

Segítsen valaki :S
  • passatgt
    Javascriptes letisztult bolt sablon psd-vel, dokumentációval, innen tölthető:

http://passatgt.i-host.hu/tf/

Demo pedig itt:

http://passatgt.i-host.hu/tf/premiumstore/
  • bracsek #12052
    soha, mivel úgy értékelték, hogy biztonsági rés, és ezért tiltották, php6 ban már egyáltalán nem lesz lehetőség se bekapcsolásra.
  • biomage
    és mikor lesz vissza kapcsolva?
  • bracsek #12050
    most már a register globals ebben is ki van kapcsolva, úgyhogy nagy különbség nincs, azt hiszem.
  • biomage
    rendben akkor azt telepítem, csak jó legyen az extrának a végeredmény :)
  • bracsek #12048
    xampp, minden van benne, és a htdocs mappába tegyél mindent.

phpmyadmin is van mysql is apache és php is, és nem nagy erőfeszítéssel a mail is megy.
  • biomage
    Na minden fájl a weblapon átírtam phpra és includeoltam a menü részét. De most lenne egy kérdésem.
    Szeretnék szervert telepíteni a gépre, apacst meg mindent, hogy eltudjak indítani egy olyan phpt ami mysqlt használ.
    Mit telepítsek a gépre?
  • bracsek #12046
    Amíg nincs/nem volt html5 specifikáció, addig nem is volt mit támogatni, és hogy a firefox mennyit támogat, az lehet hogy 75%, de az explorer szerintem soha nem is fogja támogatni a html5 szabványt, és ez nem meglepő, mivel már rég óta ők maguk mondottak le az explorer fejlesztéséről, elismerve az explorer alapból nem megtartani való mivoltát, és nekiáltak Gazellát vagy mit fejleszteni, és merem állítani, hogy az már 99% ban támogatja a html5 microsoft version 7.3 at, amit a böngészőjük mellé készítettek... csak hogy nekik saját legyen :) és ne legyen nekünk semmivel se jobb, na de mind1 én nekem már előre kivan a nemi szervem a Gazellával, már előre félek, mert tudom, hogy mennyire képesek saját szabványt írni, inkább mint azt használni, amit mások is.
  • Ability
    A menü minden oldalon betölt, nem? Akkor a CSS-hez hozzá sem kell nyúlnod, ugyan úgy hagyhatod, ahogy eddig. Elég csak behúzni. Az include-ot kb. úgy képzeld el, hogy kimented a menü HTML kódját egy külön állományba, aztán ahova beinclude-olod, ott megjelenik. Ergó annyi a dolgot, hogy a menühöz és a bannerhez tartozó HTML kódot kimásolod, külön fájlba teszed, az oldalról meg kivágod, helyére megy az include. Az meg csak annyit fog csinálni, hogy ami a fájlban van tartalom azt oda bemásolja. De ha belegondolsz ez csak HTML kód. Ez nem egy iframe, nem egy külön "oldalt" tölt be a helyére, a CSS-t ugyan úgy értelmezni fogja rá, egyszerűen csak "szöveget másol be".
  • Malakai
    Elég csak logikusan gondolkodnod. Kb úgy képzeld, mintha be copy-pastelnéd arra a pontra az includeolt filet (php kód esetén azt le is futtatja).
    Lazarus meg szerintem megértett, csak azért ajánlotta azt, hogy a tartalmat includeold, mert az egy logikus megközelítés, hogy az legyen a változó, ami az oldalon is az.
  • biomage
    >Egyszerűbb ha a design elemeket egy fileban tárolod és inkább csak a tartalmat includeolod.

Látom nem olvastad el rendesen, a menü teljes réssze Cssbe van írva, és jelenleg htmlt használok.

Ja és ara gondoltam elsőként, hogy a Css fájl elérését hová írjam, a fájlba vagy oda ahová az include ot íróm

• Lazarus
    Egyszerűbb ha a design elemeket egy fileban tárolod és inkább csak a tartalmat includeolod.

> Ezzel a megoldása mi lenne a probléma, például lassabban jön be a Banner meg a menü?
    Elhanyagolható mértékben
    > van a Bannernek meg a legördülő menünek Cssje azt hová írjam?
    ugyan oda, az include (már ha php-vel csinálod) szerver oldalon lefut, tehát a lényegen nem változtat semmit.
  • biomage
    Lenne kérdésem.

Ara gondoltam hogy, fogom a Bannert meg a legördülő menüt és egy külön fájlba rakom, és minden egyes phpba include al érem el a fájlt.
    A kérdés
    Ezzel a megoldása mi lenne a probléma, például lassabban jön be a Banner meg a menü?
    Ha nem a válasz, hogy csináljam meg a szét vágást? van a Bannernek meg a legördülő menünek Cssje azt hová írjam?
  • pyrohun #12040
    opera, ff, safari már elég régóta rengeteg olyan dolgot támogat, amely a html5 specifikációjában fog szerepelni
    szerintem durván a 75%-át már tudják. ie meg mondjuk 1-át. talán.
  • bracsek #12039
    nem az extra hibája, hanem az előnye, de ezen vitát lehetne nyitni de a reg globals egy ingyenes tárhelynél már nem olyan nagy biztonsági rés, de ha így akarják akkor legyen úgy
  • Ic3 m4n
    Hmm tényleg csak extran szarakodik, köszi!
  • bracsek #12037
    az extra.hu n nincs register globals, tehát a tip változó a $_POST['tip'] ként lehet megtalálni.
  • Ic3 m4n

Kérdés: itt van ez a kis php progi (a php köny alapján) és eddig működött hibátlanul, de véletlen kitöröltem.
    Megírtam újra, de most nem akar működni.
    A lényege az lenne hogy beírok 1 számot és a progi megmondja hogy kisebb vagy nagyobb a kódban elhelyezett számtól.
    De most beírok bármilyen számot, nem működik..
    itt a kód
    valami ötlet?
  • bracsek #12035
    html 5 be sokat nem rondít :) meg a többibe sem sokat rondít a html5 mert csak beta cipőben támogatják, opera támogatja a legjobban de az is siralmas.
  • pyrohun #12034
    hmm, jóféle.. :) persze az ie mindenbe belerondít, dehát ez van.
  • joebacsi
    HTML5 - CSS3 tutorial-ok
  • MerlinW
    ALTER TABLE `felh_tabla` ADD UNIQUE (`felh_nev`)

Oszt máris lehetetlen kétszer ugyanazt a felhasználónevet beszúrni. Valamint olvasgass az SQL indexekről is.

• joebacsi
    - ellenőrzöd akkor is, mikor bele írod a táblába
    - diszkrét javascript
  • solikka11
    Javascriptes ellenőrzéseim vannak, csak ott van gond ahol azt akarom ellenőrizni hogy mondjuk egy felhasználói név foglalt-e már. Persze, betölthetném php-ból a teljes felhasználólistát egy javascript tömbbe, de akkor az a tömb nem tartalmazza azoknak a neveit akik időközben regeltek :) Jó, tudom hogy nagyon kicsi az esély hogy ez gondot okozzon, de inkább megnézem hogyan is működik ez az Ajax. Bocs hogy ennyit kérdezek, de az Ajax ugye tulajdonképpen javascript. Mi van akkor ha valakinél nincs engedélyezve a Javascript? Vagy az olyat be se engedjem az oldalra? :D
  • Cat 02 #12029
    Hát jah, de én ilyenhez nem értek, szal maradt ez. Annyiból jobb h egyből kiírja mellé ha valami nem stimmel.
  • MerlinW
    Nem kell jquery ahhoz. Egyetlen javascriptes feltétel az egész:

function ellenoriz()
    {

if (document.urlap.email.value=='')
    {
    alert(error_email1);
    document.urlap.email.focus();
    return false;
    }

}
  • Cat 02 #12027
    Mondjuk én kerestem neten ilyen alap jquery-s valamit, ami submit gombra nyomáskor csekkolj.a
  • MerlinW
    A form POST-ol, ami nem url paraméteres. $_POST-al vissza tudod írni őket. Ajax-ot használva újra sem kell töltened az oldalt submit-kor, szerver választól függ mit csinálsz.
  • Cat 02 #12025
    Session-nel szerintem.
  • solikka11
    Köszönöm a válaszokat.
    De most már kezdek összezavarodni, mert időközben elolvastam egy erről szóló cikket a weblaboron és ott azt írták hogy a sok paraméterrel rendelkező URL-eket nem szereti a google mert fél hogy végtelen ciklusba kerül stb... Bár én általában csak 1-2 paramétert biggyesztek az URL végére. Szóval akkor érdemes vagy nem átalakítanom Rewrite-os megoldásra?

Még egy kérdésem lenne:
    - Tegyük fel van egy Form-om 10 db input mezővel. Ha valaki elküldi a formot akkor egy másik fájl feldolgozza, majd ha hibát talál egy header("Location...")-al visszairányítom. Hogy lehet egyszerűen visszaküldeni a beírt értékeket a Form-ot tartalmazó oldalnak? (Hogy a felhasználónak ne kelljen mindent újra kitölteni.) $_GET paraméterekkel lehet, tudom, de az kicsit hosszú URL-eket eredményezne, vagy esetleg Javascript-el lenne érdemes?

• nieman
    Pontosítok, elírtam az első mondatomat: "rövid" helyett "szép"-et akartam írni...
  • nieman
    Hát, a "rövid" webcímek nem feltétlenül keresőbarátok. Sőt, egyáltalán nem azok. Ellentétben a dinamikus url-ek, amik jelenleg sokkal keresőbarátabbak.

Viszont tény, hogy igen elterjedt ez a megoldás (htaccess, mod_rewrite)...

Az, hogy melyiket akarod használni, egyéni döntés.