22786
Html-, css- és php-help
-
#11941 kösz :)
szóval a helyezésre nem tudsz megoldást? -
Cat 02 #11940 admin.php
listazos.php
előzőben vesszőkkel szarakodott. -
Cat 02 #11939 admin.php
listazos.php - itt a php kódban ne nagyon változtass :D
És a phpmyadmin-ban az SQL részbe írd be ezt
create table sglista (id int 4 auto_increment primary key, nev varchar(20), pontszam int4) -
Cat 02 #11938 Az okés lenne, de itt akkor lenne nyíl, ha helyezés változik, azt meg nem tárolnám az adatbázisban. -
#11937 Két pontszám mező kell. Egy előző pontszám és egy aktuális. Ha az aktuális nagyobb mint az előző felfele nyíl, ha alacsonyabb lefele. -
Cat 02 #11936 Nyilas nem menne =\ -
#11935 Olyan listát szeretnék.
Be kell jelentkezni, a listában a pontoknál lenne + meg - jel vagy valami, ami megnyomására kap vagy veszít a név egy pontot, a lista mindig pont szám alapján rendezi magát és egyező pontoknál név rendezéssel, és minden új pont kapónak 3 napig egy jelet kap, mondjuk olyat ami most van, és nem csak a pontnál lenne jel hanem a helyezés mellett is, példa
van egy 5 helyezésű játékos akinek van 10 pontja, és van egy 4 helyezésű játékos akinek 11 pontja van, az 5 helyezett kap egy pontot, és megelőzi a 4 helyezettet, így kap egy jelet, a helyezés mellé és a pontja mellé, és az aki lecsúszott az 5 helyre az is kap egy jelet a helyezés mellé de mást mint az aki leelőzte
Ilyet tudnál csinálni? :) -
#11934 Én igazából nem értem a problémát. :) -
#11933 jó az úgy jó lesz :D
csinálj egy accountot és egy példa php amiben kapcsolást írsz hozzá
ebből tudok tanulni :) -
#11932 kínai :P
talán olvasd el a #11925 hszt, nincs semmi példa ara hogy mit hová kell írni, érteni? -
Cat 02 #11931 Kapaszkodj erősebben :) -
Cat 02 #11930 Ha gondolod megcsinálom neked, úgyis kell a gyakorlás. Utána meg átnézed a forráskódot és sztem meg fogod érteni :) -
bracsek #11929 Én még suliban nem tanultam php-t(más programozást igen, de webet nem), és már ha fogom is, már én taníthatom azt aki tanítani akar.
És bármihez van jogom, szabad országban élek, veled ellentétben :)
És az, hogy "milyen kiterjesztéssel írjam azt a phpmyadmint" már nem azért, de mosolygásra ad okot, rövid időn belül te is megtudod, hogy miért, mert a phpmyadmin nem egy fájl, hanem egy weboldal, amely adatbázisok kezelésére lett kifejlesztve, hogy adatok tárolására szolgáló relációkat (táblázatokat csak szaknyelvben reláció) lehessen létre hozni benne, ezen táblákkal lehet dolgozni, keresni benne, kiszedni belőle megfelelő sorrendben az adatokat, rendezni, adatot beletenni, törölni, de ezeket a táblákat létre kell előre hozni, erre jó a phpmyadmin, mert kattintásokkal létre lehet hozni amit szeretnél, míg egy táblázatot úgy is létre lehetne hozni, hogy mysql_query php függvénnyel létrehozod, de akkor meg kell tanulni a create statament kezelését, mondjuk az elmélete legalább nem ártana, hogy tudd azt, hogy mi az a kulcs, mi az a normál forma, stb, de elmélet nélkül is sokáig el lehet jutni, mert az ésszerűség sokat segít benne. -
#11928 ha nincs semmi értelmes mondani valód meg se szólalj, nincs hangulatom a viccedre :P, amúgy nincs is nagyok jogod viccelődni az ilyenen, mert te iskolában tanultad meg a PHP programozást, én meg neten próbálom megérteni azt a szar írás amire még példa sincsen -.- -
bracsek #11927 /me belekapaszkodik az asztalba :) -
Cat 02 #11926 http://extra.hu/sql -
#11925 milyen kiterjesztéssel írjam azt a phpmyadmint? -
Cat 02 #11924 Táblát létrehozod phpmyadmin-ba, a többit meg egy .php fájlba -
#11923 Még mindig kínai nekem, nincs írva mit hová kell írni :S -
bracsek #11922 neviccelj, az referencia, utolsó módosítás is egy éves, a fejlesztés, meg 2, és akkor még hobbiból csináltam. -
Cat 02 #11921 http://www.w3schools.com/php/php_mysql_intro.asp
Itt egész jól le van írva, kattolgass Next-ekre. -
#11920 érthetőben vagy linkelj tutorialt vagy valamit :) -
Cat 02 #11919 Csinálsz 1 SQL táblát, id, név, pont mezőkkel, abba feltöltöd a mostani adatokat.
PHP-val csinálsz egy oldalt ahol kilistázza az összes nevet és mellérak 1 checkboxot, ha a checkbox be van pipálva, akkor növeli eggyel a pontját. (vagy radio, nekem pl csak azzal megy még)
Meg még lehet olyan fícsőr is, hogy mikor hozzáadsz 1 pontot, akkor 1 txt fájlba belepakolja a dátumot és azt kiíratod. -
#11918 így megfelel? lista -
Cat 02 #11917 Hát ha leírnád miből is áll a játékos lista, talán tudnánk segíteni ;) -
#11916 segítsetek valami linkel ahol le van írva mit is kéne csinálnom :) -
#11915 Hali
Szeretném a játékos listám frissítését megkönnyíteni, az egyik ismerősöm azt írta hogy PHPval, ezt megtudom csinálni.
De bárhogy is próbálok keresni tutoriált, nem találok semmit :S -
Cat 02 #11914 http://bracsek.extra.hu/ ? :) -
bracsek #11913 Ide sosem fogok tenni, és remélem más sem, mert vannak olyan dolgok, amiket nem érdemes megtenni, és jogi következményekkel járhat. -
#11912 jaja, ide vele :D (sztem mindenkit érdekel, aki ebbe a fórumba szokott írkálni...) -
#11911 Engem is érdekel! :)
Jöhet ide. :) -
dav1d #11910 aha, egy majdnem jó megoldást már kaptam ami hasonló elven müködik -
#11909 mutass pár referenciát privátban pls. vagy akár itt is. -
bracsek #11908 Én még full time egyetemista vagyok :) ahhoz képest jól viszem, ma volt meg a 22. weboldalam :)(egy se statikus) És jelenleg csak tapasztalatot gyűjtök, majd mikor már azt mondhatom, hogy vérprofi vagyok, akkor majd odalépek :) -
#11907 Ha én csak az alkalmazotti "munkámat" nézném, akkor kevesebb pénz lenne, de jóval kevesebb munka is (napi átlag 4-5 óra) és az tényleg olyan, hogy akkor végzem, amikor akarom, ha nem dolgozok 3 napig akkor nem dolgozok. Csak a heti munkát mindig el kell végezni.
Én azért keresek többet, mert emellett dolgozok mást is - nem titok: főleg webfejlesztés és clearbox. Meg vannak egyéb terveim is, nem csak internet fronton.
szóval a "full time job"-om szempontjából marha szerencsés vagyok, ezért tudok mellette sok időt szentelni más munkára is... -
bracsek #11906 Akkor nekem mégis csak jobb dolgom van, igaz bejárok melóba, 8 ra (1 szer sikerült is az elmúlt 3 hónapban) és 7-8 órát lemelózgatok, és megyek haza, és az engedély kérés meg annyi, hogy szólok, sokszor csak aznap 9 után :), lehet, hogy annyit nem keresek így mint te, de ez mellett még egy másik melót is végezhetnék, mert ez csak egy nappali egyetem melletti meló, nem főállás, de főállásban sem kapnék sokkal többet, de jó ez így ahogy van, e mellé kicsit nekiállok maszekolni, mikor vége lesz az egyetemnek, és minden faca :) -
#11905 az "akkor, amikor akarsz" azért csak részben stimmel. Mert így is néha 18 órát dolgozom, de az igaz, hogy mondjuk ha el akarok menni hét közben 2 napra, akkor ritkán kell engedélyt kérnem rá. -
bracsek #11904 hát ez ahogy leírtad a matematikusoknak is az, mert azért már annyit elvárna egy közember is, hogy ha 90% neo, akkor már csak a többinek 10% maradjon... azaz a 100% ot ozd el közöttük, vagy valamit találj ki rá...
és ezt a százalékokat helyezd fel egy 1-100 as képzeletbeli vonalra, és rá fog férni, és a randomot 1-100 ig képezd, és amelyik szakaszra esik, az a nyertes, és hidd el, akinek 30% a lesz a szakaszból, több eséllyel nyer, mint akinek csak 20%
kicsit érthetőbben,
neo 1-30
trinty 31-55
morpheus 56-70
és akkor random 1-100 ig, és ha 30 nál nagyobb, de 56 nál kisebb trinty nyert.
-
#11903 Otthon dolgozol, akkor amikor akarsz és még jól is keresel? Én is ilyen munkát akarok :D -
#11902 "hajaövök" ? Hmm... asdasd:ASD:AS