22786
Html-, css- és php-help
  • boyscout
    a cucc az megy csak ezt a hibaüzit kidobja és ez így meg nem jó :'(
  • boyscout
    Cannot modify header information - headers already sent by blablabla
  • Cat 02 #12139
    Ezt a cuccot rakd be egy proba.php-be. Ezután beírod h valami.html és átirányítja a cuccot a proba.php-re, ha van, ha nincs.
  • boyscout
    ok header már ok de honnét tudja hogy mi az oldalam címe meg stb? azt honnét fogja szedni? hogy most éppen mi az ol címe meg hol az a.php (jelen esetbe a proba.php)?
  • Cat 02 #12137
    Hát azt akarod hogy átirányítsa az oldalt, vagy h beleágyazza ? header, php.net

header-nél az a lényeg, hogy még az elé kerüljön, mielőtt valami kiíratna az oldal, tehát ajánlott (inkább muszáj) még a <html> tag elé berakni. Az a print igazából nem is kell oda, nem tudom minek raktam ki :D
  • boyscout
    nos a felső részt nem értem.
    tudod elég sokminden van még az oldalon.... vagy nem baj? nem egy üres lapra megy ez
    vagy nem számít?
  • Cat 02 #12135
    <?
    $oldal=$_GET['oldal'];
    print $oldal;
    if (!empty($oldal))
    {

header("Location: ".$oldal);

}

?>

<form action="proba.php" method="GET">
    <input type="text" name="oldal">
    <input type="submit" value="mehet">
    </form>
  • cmsworld
    Valaki The Hosting Tool használt már? Nekem az lenne vele a bajom, hogy nem tudok regisztrálni a megadott csomagokra. Beállítottam csomagot és aldomain-t, valamint az access key-t. Mi lehet a baj?
  • boyscout
    hi srácok. kéne egy kis segítség.. nagyon alapszintű de fogalmam sincs hogy álljak neki.
    szóval lenne egy oldal.
    a.php

a lényeg hogy kéne rá egy text bekérő box ahova meglehet adni egy urlt majd kéne egy ok gomb amit ha benyomnak a megadott text-et átdobja az oldal egy változóba (ami szerintem a textbox neve jó is lesz) és azzal hívja meg saját magát az oldal.

példa:
    textbox: b.html
    oldal ami bejön az ok lenyomása után: http://oldalam.hu/a.php?valtozonev=b.html

előre is köszi.
  • cmsworld
    Az első kérdésem az exportálás módja MySQL adatbázisba.
    Második: A "CodeIgniter" és a "Filemaker" egy-egy program?
  • Vorpal
    Na most figyi - írd le és megbeszéljük az előzőben melyik nem volt érthető?

Röviden - az Access adatbázis nem érhető el webes felületről, más adatbázis elérhető. Amennyiben el szeretnél érni adatokat, az Access adatbázisod exportálnod kell más fajta adatbázisba.

cms - megkérlek olvasd el rendesen amit előbb írtam, mert közérthető volt, amennyiben számodra nem - abban az esetben nem is nagyon kéne azon gondolkodnod, hogy adatbázis szervert telepítesz.
  • cmsworld
    Tehát ha nekem már van készen egy MS Access adatbázisom, ahhoz hogy elérhető legyen webes felületről is mit kéne tennem? Légyszi lépésenként és egy kicsit közérthetőbben. Köszönöm!
  • Vorpal
    Én ilyen megoldásról nem tudok.

Az Access is komolyabb adatbázisokra - minden ami 2 Gb felett van, több embernek kell használnia és megbízhatóan! egyéb adatbázist használ - mivel mi szeretjük a MySQLt, akkor mi azt.

Tehát a megoldás, nem az, hogy az Access adatbázis elérhető legyen, hanem az, hogy az Acces adatbázist migráljuk mondjuk egy MYSQL szerverre és az Access használjuk fel front-end ként, ha nagyon muszáj, de egy olyan keretrendszerrel mint a CodeIgniter mondjuk, pillanatok alatt lehet felületet is keriteni hozzá.

Általánosságban tehát, ha megbízható, megosztottan is gyorsan és stabilan működő és kakaóbiztos adatbázist szeretnénk üzemeltetni - nem használunk Accest.

Ha már muszáj ilyen szoftveres front-end(titkárcsajnak) - akkor a Filemakert ajánlom - rettentően hiányzik belőle az SQL könnyedsége és az Access modularitása, de kifejezetten kis üzleti igényekre van méretezve.
    Ja és klienseknek is könnyen átadható - KIOSK módban korlátozni lehet mit érhetnek el - ez Accessnél nincs.
  • cmsworld
    Ha van egy MS Access adatbázisom, hogyan tudom elérni azt, hogy az webes felületről is elérhető legyen, tehát lehessen végrahajtani benne lekérdezéseket például.
  • ldavid
    kösz! gondolhattam volna rá
    a kezdőbetűs megoldást választottam végül én is
  • passatgt
    a betűméretet állítsd be 0 px-re (font-size:0px;)

csak szám meg azért nem lehet, mert:)
    betűvel kell kezdeni és utána mehet
  • Cat 02 #12125
    Valaki használ 000webhostot ? Illetve azon modrewritetot ? Mert nekem localhoston megy, felraktam és ott meg nem. Pedig van mod_rewrite modul.
  • ldavid
    IE-ben lehet valahogy 19px-nél kisebb magasságú elemet létrehozni?
    mert ez rohadt érdekes:

és CSS ID/class miért nem állhat csak szám karakterekből? pl.: .1234 #1234
  • passatgt
    mootools-t nem ismerem, viszont egy virtuemart/joomla webshopban ez van alapból, ezért nem rakok be mást, viszont baromira idegesít, hogy ez nem megy:

$('ul.virtuemart_tabs li a').addEvent('click', function(){
    alert('clicked!');
    return false;
    });
  • bracsek #12122
    unatkozik :) valaki adhatna nekem is erre időt, mert nekem nincs :( én is akarok játszani :)
  • Cat 02 #12121
    lego :o
  • bracsek #12120
    nem fele az az idő, hanem ha 2 szer kell átlátni, akkor már megtérül az indentálásra szánt idő.
  • Cat 02 #12119
    Picit ellentmondasz magadnak.

Egyébként persze h átlát a zseni a káoszon, de ha identálsz (aka tab-ot nyomkodsz), akkor lehet hogy fele annyi idő kell neki. Én a kommentelésre akartam magam rávenni, de egyszerűen sose megy, majd max ha nagyobb dolgokat készítek.
  • bracsek #12118
    én nem az vagyok, nem vagyok tökéletes, de nem is az a fontos, sok 1 napos weboldal által nem az aprólékosság, hanem az ár érték sebesség viszonyát nézem. és ezen nem is vitázom, legalább megtanultam indentálni, és ez már tőlem sok, mert azt csak esztétika végett végzem, és jó szándék a kollégáimmal szemben akik majd javítani módosítani kell, mert én a gányolt kódom is hamar át szoktam látni, mert nem gányolt, csak nem szépített... ami nem ugyanaz.
  • Vorpal
    Nem, ezt nem tudhatom, én is itt kezdtem el és sok kérdésem volt.
    Tulajdonképpen mindegy, hogy banki oldalt ír, vagy sajátot, ugyanolyan érzékenyen érinti, hogy összeomlik az egész egy apró tévesztés miatt.

És ha már zavar:
    "nem zavart okoz, a rendetlenség a zsenik erőssége, mert átlátják a káoszt. De azért lehet a globállal is csinján bánni." - ezt a mondatot nem is nagyon értem.

Kiegyensúlyozott és nyugodt gondolkodásmódot kívánok neked is és minden kódírónak.
  • Cat 02 #12116
    Hát valahol el kell kezdeni ^^
  • bracsek #12115
    jobbnak jobb, de te is tudod, hogy mennyivel egyszerűbb a global mint a globál nélkül. És én neked garantálom, hogy aki itt kérdezősködik, soha nem fog banki oldalt írni. sőt remélem webshoppot sem.
  • Vorpal
    Nem jobb a konzekvens tanulás?
  • bracsek #12113
    Használd csak nyugodtan a globalt, amíg nem írsz atomerőműbe vezérlőt, vagy banki átutalást, addig írd nyugodt szívvel, de nem én mondtam, mert az okosabbak levágják a fejem, és php6 ban nem fog menni 10 év múlva de ha ezeket leszámítjuk tökéletes, és akinek nem tetszik, térdelhet le :)

nem zavart okoz, a rendetlenség a zsenik erőssége, mert átlátják a káoszt. De azért lehet a globállal is csinján bánni.
  • Vorpal
    "futottam vissza" - hehe - össze vissza na;D
  • Vorpal
    Nos igen - returnal ugy müködik, hogy arrayt adsz vissza.

függvény()
    {
    $valami[]=$elso;
    $valami[]=$masodik;
    return $valami;
    }

erre-föl:

$változó = függvény();
    // arrayt ad vissza, ezután:
    echo $változó[számok];

de ez igy rettentően nem elegáns és moduláris - nem is nagyon futottam vissza még ilyen függvénnyel.

A globalt NE HASZNÁLD - zavart okoz, és ami zavart okoz az nem biztonságos. Maradjon minden a függvényben ami oda való és a visszatérő értéket add át egy változónak.

• Cat 02 #12110
    Globallal megy.
    return az milyen lenne ?
    $valami[1]=$elso
    $valami[2]=$masodi
    return $valami

$fuggveny()[1] ? :D
  • bracsek #12109
    LoL

nem azt mondtad, hogy a beimportált fájlban függvényben van a 2 változó, de ezek szerint abban van, ilyenkor két lehetőséged van az első az, hogy global kulcsszóval a függvény elején 2 változót deklarálsz, és ezekbe rakod a függvény végeredményét, ez ellen van n+2 érvem, de működik, és egyszerű, a másik, hogy a return el 2 változót adsz vissza egy tömbben.
  • Cat 02 #12108
    Ha van egy php fájlom amit require-ölök és abban van 2 változó, amit a főphp-ban akarom kiírni, akkor azt h lehetne ? return az ugye csak egyre vonatkozik.
  • Vorpal
    Nem.
  • cmsworld
    Esetleg olyan nem lenne, ami átkonvertálja és fel is tölti így automatikusan?
  • Cat 02 #12105
    Köszi, megy.
  • Voyager5
    Talán mysql_errno()-val de nembiztos.
    if (mysql_errno($sqlkeres)==XY) {print "van már ilyen user";}
  • Cat 02 #12103
    Lehet valahogy egy bizonyos mysql hibára if-ezni ?
    Tehát pl ilyesmi h if (mysql_error()==Duplicate entry) {print "van már ilyen user";}

Vagy esetleg más mód ?
  • Vorpal
    http://www.appropedia.org/Help:Porting_PDF_files_to_MediaWiki