Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[/spam]™
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Talált, süllyedt.
"Vagy mi?Nem mindegy, hogy hanyas php-t tanulok, miben kölönbözne?"
Különbségek
"0 tudás szintrõl CSS-t melyik könyvbõl lehet jól megtanulni?"
Itt már kaptál választ - egy topikban elegendõ egyszer feltenni a kérdést.
"szeretnék egy "lenyíló menüt" csinálni"
Keresõbe írd be: dropdown menu. Sok megoldást találhatsz.
"Tudom, hogy a flash utf-8-at használ, de nem tudom megoldani, hogy az ékezetes karakterek megfelelõen jelenjenek meg.
Valaki tudna erre egy egyszerû megoldást?"
A levél fejlécében meg kell adni, hogy UTF-8 kódolású.
Itt egy példa errõl.
Adott egy topik itt sg-n, utólagosan js-el beállítok, illetve átállítok dolgokat a fejlécben, stb. Azt szeretném megoldani, hogy a weboldal NE jelenjen meg, míg ezek a kódok is le nem futottak és meg nem változtatták az oldalt, mert betöltõdés után sajnos még látszik valameddig az eredeti állapot és ez így nem jó.
Köszönöm a választ elõre is.
púúúúú
egy adatbázist kell készítenem, és a php-t választottam a megjelenítésnek.
Azaz PHP-MySql ben fogom csinálni.
Le is töltöttem és könyvet, amibõl tanulgatni fogok a neve: PHP5 and MySQL bible 2004
Kérdésem az lenne, hogy mi az, hogy php5? Én azt hittem, hogy php nyelv egy van csak. Ezek szerint öt van?
Vagy az 5-ös a nevében csak a verziószám?
Vagy mi?Nem mindegy, hogy hanyas php-t tanulok, miben kölönbözne?
Elõre is Köszönöm
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
szeretnék egy "lenyíló menüt" csinálni,ugytudom hogy ezt javascriptel kell,de nemnagyon jön össze...
ha segít van egy kép hogy nagyából hogy szeretném itt
elõre is köszi
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van egy ilyen levélküldõ scriptem, amely egy flash-bõl kapja a változókat.
<?php
$message = $HTTP_POST_VARS<'Message'>'Message'>;
$name = $HTTP_POST_VARS<'Name'>'Name'>;
$email = $HTTP_POST_VARS<'Email'>'Email'>;
$name = stripslashes($name);
$email = stripslashes($email);
$message = stripslashes($message);
$rec_email = "[email protected]";
$subject = "Üzenet a weboldalról";
$msg_body = "Üzenet érkezett: $SERVER_NAME \r\n";
$msg_body .= "------------------------------------------\r\n";
$msg_body .= "Az üzenet küldo neve:\r\n $name \r\n";
$msg_body .= "E-Mail címe: $email\r\n";
$msg_body .= "Üzenete: $message\r\n";
$header_info = "From: ".$name." <".$email.">";
mail($rec_email, $subject, $msg_body, $header_info);
?>
N
Tudom, hogy a flash utf-8-at használ, de nem tudom megoldani, hogy az ékezetes karakterek megfelelõen jelenjenek meg.
Valaki tudna erre egy egyszerû megoldást?
Köszi!
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
color: #2865A3; - kicsi nagy nekem számitott
egyébb elvileg ül ja
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
p {font-family: arial,verdana,serif;
color: #2865a3;}
AMD Athlon x2 4200+, 1,5 Gb ram, nVidia GeForce 9600,Samsung SP0802N,BenQ FP71G, www.ls2009.atw.hu
1. definiáld az elején a $ke, $keres, $keres1 és $query változót
2. a mezõneve ezt bekell helyettesíteni.
3. $keres változó az elküldött ûrlap (POST-al) mezõ értékét kapja meg.
4. a $keres az az érték lesz amit a POST-ból kap meg, mivel a $keres1 nem kap értéket legalább is amit kiolvashatunk a kódból, a $keres1-t használva bár már defináltuk (1.-es pont) üres lesz. Lényegében a $keres1 felesleges.
... remélem nem hagytam ki semmit. :S
Vagy ha írtam tegnap, akkor már csak egy hét múlva írhatok ide megint? Vagy mi?
Egy kérdésemre kaptam választ, arra is csak azért, mer' tök egyértelmû volt. Még én is rájöttem, pedig halvány lila fingom nincs a témáról.
Ha ráérnék hetekig várni, akkor nem írnék ide. Annyi idõ alatt megtanulom..
Kicsit többet kellett volna az én kérdésemre írni, mingyá' nem válaszolt senki...
Amúgy leszarom, vannak, akik segítenek szívesen és nem érzik magukat kiskirálynak, mert tõlük kérdeznek...
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Látom a szigedbõl hogy a K öcsög K ommandó tagja vagy de azért mégsem kéne átmenni gumimaciba.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
a kérdések legitimek voltak - ugribugri helyett válaszolgathatnál,
elvégre neked kell segitség.
Ennek van valami elõzménye vagy te csak igy kódtöredékeket dobálsz be aztán ki mit akar megvenni?
Ennyi az egész vagy van hozzá több sor is? - mert ebben igy semmi sem ül.
eleve - keresg és keres az elsõ két sorban - a többire nem is térek rá.
Most akarok elkezdeni tanulni honlapot készíteni.
Szerintetek mit lenne érdemes tanulni html programozást, vagy php-t? VAgy hogy is megy ez?
Amit tudok, hogy ha html ben csinálod, akkor 1db. index fájl lesz, és az a nyitóoldal, és az összes többi oldal aból indul majd ki.
A php-nál, meg egy adatbázisból tölti be az összes oldalt?
Segitség plz.
Köszi
Üdv.,
if (isset($_POST<'keresg'>'keresg'>)){
$ke=addslashes(trim($_POST<'keres'>'keres'>));
if($ke!=""){
$keres="%".$ke."%";
if($keres1!=""){ $keres=$keres." and mezõneve like %".$keres1."%"; }
mysql_query("SET NAMES 'latin2'");
$query="SELECT * FROM lista l, ossz o WHERE l.hallgid = o.id";
$query=$query." and l.vezeteknev like '$keres' and l.vezeteknev like '$keres1'";
egy menüben ha háttérképet teszek be, akkor a képek (bal szélen) csak késve állnak vissza, miután a kurzort elhúzom a menüpontokról (IE6-ban)
ha hover helyett, a tartalmazó elemnek állítom be ugyanazt a háttérképet, akkor jó, de csak egy elemnél, ha több van egymás mellett (mint a menüben) akkor már nem hajlandó normálisan mûködni
van erre valami gyógyír, vagy marad ez a baloldalt összefolyt keretes, de mûködõ cucc? más ötletem nem volt
A PHP a nyelv neve, a PHP4 a nyelv négyes verziójára utal.
Bõvebben a hivatalos dokumentációban.
<script type='text/javascript' src='dawson/swfobject.js'></script>
<div id='preview'>A lejátszáshoz Flash PLayer szükséges.</div>
<script type='text/javascript'>
var s1 = new SWFObject('dawson/player.swf','ply','470','20','9','#ffffff');
s1.addParam('allowfullscreen','true');
s1.addParam('allowscriptaccess','always');
s1.addParam('wmode','opaque');
s1.addParam('flashvars','file=dawson/Dawsons_Creek_I_dont_want_to_wait.mp3&autostart=true');
s1.write('preview');
</script>
az mp3-at nevezd át arra amit zölddel kiemeltem, vagy valami másra, csak ne legyen benne szóköz
Régebben mûködött rendesen a zenelejátszó a honlapomon (köszi mégegyszer a kódot😊 de azóta a kissebb változtatások után mindig szétesik a kód, és elfelejtettem mi is a jó. A mentés után egy ilyesmit kapok:
<script type='text/javascript' src="dawson/swfobject.js"></script>
<div id='preview'>This div will be replaced</div>
<script type='text/javascript'>
var s1 =
new
SWFObject('http://www.dawsonscreek.atw.hu/dawson/player.swf','ply','470','20','9','#ffffff');
s1.addParam('allowfullscreen','true');
s1.addParam('allowscriptaccess','always');s1.addParam('wmode','opaque');s1.addParam('flashvars','file=dawson/Dawsons%20Creek%20I%20dont%20want%20to%20wait.mp3&autostart=true');
s1.write('preview');
</script>
Mi a különbség a PHP és a PHP4 között. Persze csak nagyjából:
Ingyenes link, akinek nem lenne meg:
http://skorpioo.uw.hu/docs/php24/php24.htm
ÜDv.,
\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"
Létezik olyan program (esetleg kiegészítés) ami egy adott oldal html kódjait megjeleníti? Szóval szedje szét kódokra az oldalt teljesen.
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek...
\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"
Ha egyébb domainrõl van szó pl .eu .com stb stb akkor ahol vetted a domain nevet ott elõfordulhat hogy van ügyfélkapu ahol álíthatod ezt, viszont ez sem mindenhol van valószinüleg mailban kell kérned a névszerver átálítását! Igazából én is feleslegesnek tartom a névszerver álításának jogát ügyfél körben hisz egy névszervert nem naponta álítunk át max ha gond van egy szolgáltatóval....
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Addig eljutottam, hogy csináltam beviteli mezõket, keres gombot.
Hogyan oldom azt meg, hogy ezekre keresni is lehessen? Persze sql lekérdezés formájában.
Ez nagy szó, mert fingom nincs az egészrõl. :-)
Szal mostmár kiírja, amit szeretnék, csak valahogy keresni kellene 2-3 oszlopban....