22786
Html-, css- és php-help
-
#12221 php/uzentek.lkt
php/feldolgoz.php
feldolgoz.php 25. és 26. sor:
$tomb = "uzenetek.lkt";
$tarol = file($tomb);
Warning: file(uzenetek.lkt) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in [utvonal] on line 26
na hát mostmár elmehet az annyába. -
Cat 02 #12220 "../uzenetek.lkt"
"http://localhost/mappa/uzenetek.lkt"
Notepad++, de szerintem más is tud olyat, hogy csere az összes megnyitott dokumentumban. -
#12219 de ha beírom a localhostot meg minden.. több fájlba is használom ezt a cuccot. és már megvan írva majdnem minden csak nem kezeli le ez a szar.
nem vettem fel főváltozónak (igen hiba volt de hát ez van) és mindenhol más váltózóban kezelem a fájlt. :(
amikor feltöltöm akkor
1 átkéne írni mindent
2 nem másolható ide oda mert mindig átkell írogatni
mi az a biztonsági ok amiértn em használható a ../ ? nem értem.
odateszem a fájlt mindjárt mellé de ezt valaki magyarázza el mert nem értem. köszi -
#12218 Apache lokálisan is úgy működik, mint a szerveren:) -
Cat 02 #12217 Írj teljes útvonalat. "http://localhost/mapppa/szoveg.txt" -
#12216 dehát még csak lokálisan tesztelgetem a cuccot
localhoston nézem..
nem értem én ezt. -
Cat 02 #12215 Csináld azt amit a Youtube ;) -
#12214 lol, megnéztem 6 és 7 alatt és valóban.
De ezt nem is értem: tök egyértelmű a css és a js kód is. az összes böngészőben pontosan ugyanúgy működik. Kivéve ie6 és 7, de látszólag megkapja a helyes pozicionálási értékeket a javascript-től és mégis teljesen máshova teszi a layereket. Na mindegy, ez úgyis csak egy teszt jellegű történet volt, de azért megpróbálom majd kijavítani... -
#12213 Jaja IE7. Nyomj az IE8-ban egy kompatibilitás gombot (címsor végén)
kép -
#12212 Legyeb benne, kifele nem lát a webszerver relatív útvonallal niztonsági okokból. Vagy bemásolod az oldal könyvtárába, vagy abszolút útvonalat használsz (ip/localhost) -
#12211 csak 8-as IE-m van, 6 és 7 alatt nem megy? -
#12210 hmm, ez egyáltalán nem rossz ötlet :) -
#12209 a php a php mappában van és azért van ott a ../ mert az lkt fájl meg nincs a phpba.
ezért nem értem a hibaüzentet. mert minden a helyén van és a envek stimmelnek. -
Cat 02 #12208 Rossz az útvonal. Mindig ahhoz kell viszonyítani, ahol a php fájlod van. -
#12207 hi
Warning: file(../uzenetek.lkt) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in [utvonal] on line 26
a 25. és a 26. sor ez:
$tomb = "../uzenetek.lkt";
$tarol = file($tomb);
mi a hiba? -
#12206 Fölső rétegeket halványítani menüpontra kattintva?:) -
#12205 Klassz:) IE alatt halott:) -
#12204 Ebbe? Szerintem kizárt :) JS-nek azért megvannak a határai :) -
Cat 02 #12203 Rakj bele szép lapozás effectet :p -
#12202 lol, kb. 1000 <span>-ból áll :) -
#12201 Ide is, csak mint érdekesség:
sok JS és CSS + pár óra időelb@szás :) -
#12200 Nem tudom, hogy fog-e, de ASP+VBasic+Ajax jó trió. Egyetlen hátránya a Windows platform, bár manapság már nem annyira hátrány az sem (pl myspace is vidáman megy probléma nélkül:))
Előnye a baromi jó VLC-s fejlesztőkörnyezet és a support. Nameg igen jól meg is fizetik az ASP programozókat, nincs velük tele a duna mint a PHP fejlesztőkkel:) Windows-os intranetes alkalmazásokhoz feltétlenül ajánlani tudom. -
#12199 joomla a világ legszarabb cms-e -
#12198 Joomla... -
#12197 Az szép, már látom, ahogy ezekkel dolgozik.
Ne bántsd a Joomlát - van amikor jót is csinál:) -
#12196 Joomla... -
#12195 Access adatbázis használat IIS Webszerverrel ASP nyelven ADO kapcsolaton keresztül:
<%
'Változók definiálása
Dim adoCon 'ADO adatbázis kapcsolad handler
Dim lsAccestabla 'recordset, azaz az Acces tábla handler
Dim lsSQL 'SQL lekérdezést tesszük majd bele
'Adatbázishoz kapcsolódás
Set adoCon = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
adoCon.Open "DSN=AccessAdatbazis"
Set lsAccesstabla = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
'Lekérdezés
lsSQL = "SELECT tblAccesstabla.Mezo1, tblAccesstabla.Mezo2 FROM tblAccesstabla;"
'Eredmény lekérdezése
lsAccesstabla.Open strSQL, adoCon
'Kiírás
Do While not lsAccesstabla.EOF
Response.Write (lsAccesstabla("Mezo1"))
Response.Write ("<br>")
Response.Write (lsAccesstabla("Mezo2"))
lsAccesstabla.MoveNext
Loop
lsAccesstabla.Close
%>
----------------------------------------------------------------------------------
'Insert:
Figyelj arra, hogy manuális tranzakció van, azaz neked kell kezelned a rekordmutatókat (CursorType, LockType).
lsSQL = "SELECT tblAccesstabla.Mezo1, tblAccesstabla.Mezo2 FROM tblAccesstabla;"
lsAccesstabla.CursorType = 2
lsAccesstabla.LockType = 3
lsAccesstabla.Open strSQL, adoCon
lsAccesstabla.AddNew
lsAccesstabla.Fields("Mezo1") = "érték" - HTML Form esetén: Request.Form("input neve")
lsAccesstabla.Fields("Mezo2") = "érték"
lsAccesstabla.Update
lsAccesstabla.Close
----------------------------------------------------------------------------------
Update ugyanúgy mint az Insert csak AddNew nélkül.
Delete ugyanúgy mint az Insert csak CursorType nélkül és lsAccesstabla.Delete az Update helyett.
Ez alapján már mennie kell az insert/update/delete-nek is. Remélem segítettem:)
ASP doksi
Microsoft Web Platform (IIS Szerver)
-
#12194 visszavonva, atw-vel volt a gond^^ -
#12193 megkérdezem itt is, mert flash topikban még nem kaptam választ soha egy kérdésemre sem, ellenben itt igen :)
hi
az mitől lehet, hogy csináltam egy tök egyszerű kis bannert CS4-ben, de itt sg-n egyszerűen nem tudom beüzemelni. sem a flash makró nem szereti, sem bannernek nem tudom berakni
erről lenne szó: http://users.atw.hu/progabe/avatar.swf
ill: http://progabe.atw.hu/avatar.php, itt természetesen megy
kód meg ennyi van benne:
stage.showDefaultContextMenu = false;
logo.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_DOWN, mouseDownHandler);
function mouseDownHandler(event:MouseEvent):void {
navigateToURL(new URLRequest("http://www2.avatarmovie.com/"));
} -
bracsek #12192 from tábla -
Cat 02 #12191 select * from adatbázis
order by id asc, date, title
limit 5;
asc a növekvő, desc a csökkenő -
#12190 Thx, és még egy valami:
Hogy tudom azt megoldani, h az adatbázisból max 5(vagy egyéb) sort olvasson csak ki, és időrendbe tegye őket, vagy valamilyen más módon rendezze őket... (pl abc szerint, vagy ID szerint)
Valami ilynsmi elrendezésre gondoltam:
ID | date | title -
bracsek #12189 természetesen van.
Könnyen le is tesztelheted pl:
$j = 6;
echo ($i=$j++);
echo ($i=++$j);
Az első kiírás 6 ot míg a második 7 et fog eredményezni. -
Cat 02 #12188 PHP-ban van olyan h
$i=$j++ != $i=++$j ?
-
#12187 for ciklussal még csak hozzáadogatni sem kell, csak cikluson belül elvégezni amit akarsz...
for($counter = 0; $counter < 6; $counter++)
{
...
}
Amúgy a változó egy értékkel való növelése így néz ki: $valtozo++; Ha ki is akarod íratni, és fontos, hogy az új értéket adja vissza, akkor a két plusz jelet az elejére rakod. Ugyan így néz ki a csökkentés is. -
#12186 A szintaktikai, és helyesírási hibákat nézzétek, el, de mindjárt elalszom a gép előtt... -
#12185 Régebben találtam egy leírást, hogy hogyan lehetett megcsinálni azt,h:
van egy feltétel pl ha $run = "0", akkor addig fut a pr, amíg mondjuk 5 nem lesz az értéke... Ezt kellene nekem valahogy megcsinálni, de sehogy nem akar összejönni... Csak persze kicsit ki kellene bővíteni, hogy ne csak növelje a változót, hanem más dolgokat is csináljon...
De lehet, h azt a tutort eredetileg ASP-re írták(anno azzal is foglalkoztam, de az nemigazán teccet, mert sok helyen nem támagtják...)
De phpban, ezt meg lehet valahogy valósítani?
Én pl ilyesmikkel gondoltam:
$run='1';
if ($run<=5)
{print "akarmi: $run";
$run ++1};
blabal
Csak ezzel az a baj, h csak 1* nézi+h mennyi a $run értéke... Meg lehet oldani, h minden lefutás után, az ismétlődés előtt ellenőrizze a $run értékét? -
#12184 for (i = 0; i <= kepek; i++)
{
$('#jelzo').append('<a class="" href="#i_'+i+'"></a>');
} -
#12183 megvan:) -
#12182 javascript kérdés:
var kepek = 12;
var html = '<a href="i_0"></a>';
ezek alapján szeretnék az oldalba beszúrni 12 db linket, úgy, hogy a href változik: i_0-tól egészen i_11-ig:)