22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #11981 nem mondasz igazat, már egy ideje kiszedték... mindig mikor újra teszem be kell tegyem a reg globalst. én még előszeretettel használom, persze csak ahol nem biztonságra kell törekedni, sima bemutató oldalakon. -
#11980 valahogy éreztem :D
akkor nem lesz más megoldás eldugom az admin.phpt valahová :)
csak nem akarja valaki megkeresni az ftpmben :D
vagy megkérek valakit, ara hogy írjon egy ilyen bejelentkezés :)
na akkor beillesztem a listámba a listázo.php adatait :) vagy fordítva -
Cat 02 #11979 Connect.php csupán arra jó, hogy elég egyszer leírni a dolgokat :)
A jelszavazás az már bonyolultabb. -
#11978 rosszul mondom, a listázó.php-ban semminek nem kell legyen, csak a connect.php-ban valami bejelentkező ablak, hogy ne tudjon bárki módosítani a listát -
#11977 <?php
$username = "abrion";
$password = "titok :P";
$database = "abrion";
$hostname = "abrion.extra.sql";
$link = mysql_connect("$hostname", "$username", "$password")
or die ("Nem lehet csatlakozni");
mysql_select_db("$database", $link)
or die ("Nem lehet adatbázishoz csatlakozni");
?>
Most jelenleg így néz ki, mit kell csinálnom hogy legyen a listázó.phpba egy bejeletkezö ablak ami ezek kapcsolodik? és tudjak az admin.phpban modositani? -
#11976 Na végre működik :D
Akkor most megpróbálom a connect.phps témát megérteni :) -
Cat 02 #11975 Olyasmi, de előtte töröld. meg sztem `pontszam`, ha már a többi is úgy van -
#11974 CREATE TABLE IF NOT EXISTS `sglista` (`id` int(11) NOT NULL auto_increment,`nev` varchar(20) default NULL, "pontszam" int20, PRIMARY KEY (`id`)) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
gondolom így lenne jó :) -
#11973 igen azzal csináltam :D
Most gondolom pár dolgot be kéne írnom az sglista ba
-
Cat 02 #11972 CREATE TABLE IF NOT EXISTS `sglista` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`nev` varchar(20) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
ha ezzel csináltad akkor azért nem jó, mert nincs pontszam meződ :) -
#11971 Bárhova. Ahova szeretnéd. A connect.php-t logikusan a header alá/fölé valahova. De csak akkor ha ugyanazt a header-t használod mindenhol.
Egyik megoldás pl ha az index.php-t hívod minden linkben és paraméterben adod meg a tartalmat:
require_once ("head.php");
require_once ("menu.php");
if ($sid==""){
require_once ("main.php");
}
elseif (!strstr($sid, "http") && !strstr($sid, "ftp") && !strstr($sid, "sftp")) require_once ($sid.".php");
require_once ("foot.php");
Itt külön fájlban van minden ahogy látod.
- Ha simán hívod az index.php-t betölti az egész oldalt valamint tartalomnak a main.php-t
- Ha index.php?sid=admin linket használod akkor az admin.php tartalmát tölti be, a head, menu és foot-al egyetemben.
Másik megoldás, pl ha a tartalmi fájlok tetején (esetünkben main.php, admin.php) helyezed el a require_once ("head.php"); require_once ("menu.php"); cuccokat, a fájl végén pedig a foot-ot.
Ezekkel és hasonló megoldásokkal össze tudod legózni az oldalt és ha bármi változás van, elég csak az adott fájlt módosítani egyszer.
Ha okosan csinálod a HTML részt, (és a dizájn elemeket mind css-ben tárolod) könnyen létrehozhatsz olyan moduláris oldalt, amiben rendezgetheted a tartalmat össze vissza (menüt jobb oldalra, dobozokat berakni, stb). Többek között így lehet egy oldalt többször eladni minimális munkával. -
#11970 ezt a parancssort hová kéne beírnom? :D
Más
Sajnálom :) most már biztos, az extra nem akarja hogy könnyen sikerüljön megcsinálni ezt a listát :D
megcsináltam a listázó.phpt, és gondoltam be viszek egy nevet és ponttot az admin.php nél :) és ezt írta ki :(
Nem sikerult, mertUnknown column 'pontszam' in 'field list'
-
#11969 Ha PHP-zol célszerű a különböző modulokat külön fájlokban tárolni, majd pl require_once 'connect.php'; paranccsal importálni oda ahova kell. Igaz ez a függvényekre, header/footer/menü-re és hasonló dolgokra is. Így nem kell minden oldalon módosítanod ha változik valami. -
#11968 oké úgy tűnik most már jó :)
De miért kellett connect.php t csinálnom? az mire jó? -
#11967 De. Ne keverd az int4-et az int(4)-el:)
Integer -
Cat 02 #11966 Yap, vagy mehet a többihez is, végülis mind1.
Arra figyelj azért h a header előtt ne nagyon írogass ki dolgokat. -
Cat 02 #11965 Xaamp használ alapból xP
Ám int4 nem az h 4 biten tárolja a számokat ? -
#11964 ez most melyikre? :D
az admin.phpba? :D
ha igen akkor így?
<?
$function=$_GET['function'];
header('Content-type: text/html; charset=utf-8'); -
#11963 Még jó:) Register globals-t már rég nem használunk:) -
Cat 02 #11962 Mennyi baj van extrával :D
Oldal elejére biggyeszd be h
$function=$_GET['function'];
Igazából én voltam figyelmetlen -
#11961 köszi, js-re pont nem gondoltam, de jó az is:) -
#11960 végre elindult az admin, gondolom most a connect jön mert ha rá klikelek az Új név felvétele re nem csinál semmit :) -
#11959 Kliens oldal:
<script type="text/javascript">setTimeout('',2000)</script>
Syerver oldal:
<? sleep(2); ?> -
#11958 Igen.
connect.php
<?php
$username = "abrion";
$password = "jelszo";
$database = "abrion";
$hostname = "localhost";
$link = mysql_connect("$hostname", "$username", "$password")
or die ("Nem lehet csatlakozni");
mysql_select_db("$database", $link)
or die ("Nem lehet adatbázishoz csatlakozni");
?> -
#11957 sleep(2) -
bracsek #11956 sleep -
#11955 A zárójelbe írt szám a lekérdezésnél a megjelenítendő számjegyek számát jelenti. -
#11954 te mond csak a jelszó helyre azt kell irnom ami az extrán bjelentkezek be? :D
-
#11953 debug-hoz kéne egy olyan php, ami 2 másodpercig tölti a semmit:)
ezt hogy? -
Cat 02 #11952 localhost helyett ha abrion.extra.sql ? -
#11951 kösz nyitott is egy sgtablat :)
Másik probléma :)
módosítottam az admin.php ben azokat aminél írva volt valami pl a root helyére beírtam az abriont és mellé a jelszót
<?
header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
$con=mysql_connect("localhost","abrion","jelszo"); //localhost maradhat szerintem , root a felh. név, az üres meg a jelszó
if (!$con)
{die(mysql_error());
}
mysql_select_db("abrion",$con); //sgs helyett az adatbázis név kell, neked ez abrion talán
és ezt írja ki ha megpróbálom az admin.phpt elindítani :S
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'abrion'@'localhost' (using password: YES) in /nfs/x0102/a/ab/abrion/wwwroot/admin.php on line 3
Access denied for user 'abrion'@'localhost' (using password: YES) -
bracsek #11950 ez az int 11 valami szabvány? mert én is ezt használom, meg mindenki más is, de miért? Mondjuk én nem tagadom a timestamp végett szerettem meg, és minden belefér. -
#11949 phpMyadminban van tábla létrehozás gomb:) Egyénként int(4)
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `sglista` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`nev` varchar(20) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
Táblaazonosítónak kevés az int(4) -
#11948 Mikor pontot szerez egy felhasználó, összeállítod az új helyezés listát. Ezután amikor kell, akár rögtön lekérdezed a régit és az újat, majd a különbségek alapján nyilazod őket. Ha egyenlő a két helyezés akkor nem raksz nyilat. -
#11947 2 int 4 van benne :D melyikre gondolsz? -
#11946 Átírtam a hozzászólást (#11942). -
Cat 02 #11945 Nekem helyi hálózaton megy, esetleg int4 helyett próbáld int-tel, vagy az int4-et a primary key után rakni -
#11944 Próbálom az adatbázisba bevinni ezt a sort "create table sglista (id int 4 auto_increment primary key, nev varchar(20), pontszam int4)" és ezt írja ki :S
SQL-kérés:
CREATE TABLE sglista(
id int4 AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
nev varchar( 20 ) ,
pontszam int4
)
MySQL jelzi: Dokumentáció
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '4 auto_increment primary key, nev varchar(20), pontszam int4)' at line 1 -
Cat 02 #11943 Najó, de mikor ? Mikor változtatom ? Mert akkor mindig csak 1 nyíl lenne :) -
#11942 Egy pontszám mező kell illetve egy régi és egy új helyezés mező.
$helyezés = mysql_query('select * from felhasznalok order by pontszám DESC')
Adott a tömb szépen pontszám szerint rendezve (gyak. helyezések szerint), szépen nyomsz egy update-et minden felhasználóra, majd összehasonlítod az előző helyezését az újjal.
Van szebb megoldás is, de ez az egyszerűbb.