22786
Html-, css- és php-help
  • Cat 02 #12181
    Ha van egy 37 megás backup-om azt hogy állítsam vissza ? Elkezdtem menni vele egyenként a fájlban, de 10 perc után is kb ugyanott voltam. 37 megánál meg ilyen felét kijelölöm dolog nem igazán megy, mert notepad ++ ilyenkor görgetni se tud :D
  • Vorpal
    De fel sem merült eddig a CMS használata?

Remélem nem élsz abban a hitben, hogy mondjuk a Joomla túl robusztus lenne neked, mert csak első ránézésre az. Minek feltalálni újra a spanyolviaszt.
  • Voyager5
    Így van. MySQL lenne az igazi megoldás. A sebesség szerintem ilyen szinten elhanyagolható, tulképp mindegy.
    A megoldást az igényekhez kell alakítani. Azért írtam ezt mert viszonylag fapados, viszont egyszerű, de ugyanígy jó az in_array()-es vagy a scandir()-es is
  • Ability
    ... és ugye a kilistázásnál is több lehetőséged van, ha meg lehet jelölni a bejegyzésen különböző adatokat és aszerint szűrni.
  • Ability
    Jó, de ha lenne egy admin felület, és azon keresztül lehetne feltölteni, akkor nem kell másolgatni meg írogatni, adatbázisba el lehetne tárolni a videó adatait is akár, amit feltöltéskor nyerünk ki, ráadásul nem kellene ellenőrizni az állományt, csak megnézni, hogy bent van-e DB-ben, mert feltöltéskor egyszeri alkalommal leellenőrzöd. Meg lehet hozzácsatolni extra adatokat, mint megtekintések száma, stb.
  • Cat 02 #12176
    Nem egyszerűbb ha egy külön mappába rakjuk ?
    És akkor nem kell adatbázist is bevonni, elég, ha végigfutunk a mappán, berakjuk a fileneveket 1 tömbbe és a ciklust 2ről indítjuk. V sql az gyorsabb ?
  • Ability
    Az strtolower jó ötlet, én kifejeltettem. Amúgy akkor már inkább tömbbe tegye és in_array-jal megnézi benne van-e. Meg lehetne mime type ellenőrzést is csinálni. De amúgy ez az egész ott bukik meg, hogy adatbázisban kéne tárolni a videók, állományok adatait. Ez így primitív, kezdetleges és nem tudom honnan fogják tudni a látogatók, hogy mit kell beírni.
  • Cat 02 #12174
    Akkor az valami Linux probléma lehet.
  • Voyager5
    Üdv!
    Én a helyedben a következőt tenném (habár hozzáteszem csak tippelgetek, hogy mit is akarsz :D)
    Szóval gondolom a serveren vannak azok a fileok amik lejátszhatók.
    Csinálnék egy filet ahol külön soronként vannak a filenevek valahogy így:
    ..
    mozart.mp3
    vivaldi.mp3
    akarmi.flv
    ezislejatszhato.wav
    ...

Utánna a file() függvénnyel beolvastatnám az egész állományt egy tömbbe, foreachel végigszaladnék rajta és ha egyezik a 2 string (a foreaches, és a $_GET['mit']), akkor adnék egy változónak értéket.
    Pl. $lejatszhato=true vagy valami hasonló :D
    Ezekután a lejátszást a változó értékétől tenném függővé, gondolom ez már egyértelmű.
    Ha a későbbiekben bővíted a zenéket/mediakat, akkor persze a file-ba is fel kell vinned az új nevet.
    Valamint célszerű lenne az összes file-t végig kisbetűvel írni a serveren és a beolvasandó állományban is (kiterjesztést is).
    a $_GET['mit']-re pedig ráküldeni egy strtolowert.
  • Ability
    Ubuntu 9.04 x64 Chromium daily x64 build (jelenleg: 4.0.203.24088)
  • Cat 02 #12171
    Hm, milyen böngésző alatt ?
    analitycs kód meg automata xP
  • Ability
    Neki is van ott valami pöcök. :D Amúgy analitycs kódot </body> elé kéne tenni Cat.
  • Voyager5
    Nem a BOM az?
    Ha utf-8ban mented (BOM-mal) akkor szokott ilyesmit csinálni, ez egyébként néha a header-es problémák alapja, mert kiírja és az ugye már kimenet tulképp.
  • Cat 02 #12168
    Hát nekem Linuxon van a xammp és ott Quanta-t használok. Azzal eddig nem volt semmi baj. Nem nagyon értek hozzá, de validator az magyarázott nekem valami BOM-ot. Nem lehet h az a baj nálad ?
  • bracsek #12167
    csak nekem szokott néha olyat csinálni az xampp hogy ha a fájlt notepad++ al utf8 ban mentem, akkor a lap elején 2 kicsi kriksz kraksz jelenik meg, és onnan kezdődik az oldal? és ansiban megy tökéletesen?

És ez már rég több telepítésnél is fent állt, úgyhogy nem igen tudok utf8 as fájlt használni, maradok az ansimnál.
  • Ability
    Kicsit frissítettem, elég puritán, de példának jó. Meg annyira nem is "körültekintő", lehetne csavarni, hogy mondjuk az engedélyzetett kiterjesztések tömbbön végigmegy egy foreach és a keresőben a textfield mellett lehetne választani legördülő listából. Meg lehetne regulári kifejezést írni az állománynév formátum ellenőrzésére.
  • Cat 02 #12165
    Ú thnx, Notepad++ ANSI-ban volt:)
  • Ability
    Mert maga a file latin2-be van kódolva.
  • Ability
    Ha rögtön elmondod, hogy pontosan mire kell, akkor előbb kaptál volna használhatóbb választ amúgy. Írtam neked egy kis szösszenetet: ITT
  • Cat 02 #12162
    Tegnap véletlen letöröltem az oldalam, de volt backup, szal visszaraktam, most viszont nem jó a karakterkódolás, pedig minden ua mint volt.
    Illetve a validator is valami hibát dob ki, viszont ennek mintha köze lenne, a problémához. Valami 5let ?
  • boyscout
    fú már csak az a kérdés hogy erre hogy szűrök kiterjesztést.
    talán:
    <?
    $t = mit;
    és ide meg jöhet már a #12146 ?
    ?>
  • boyscout
    nahát. ezt még senkise írta volna ?:)
    tökéletesen megy.

énse értem ők mit nem értettek :)
    köszi skacok!
  • bracsek #12159
    <form action='p.php' method='get' >
    <input type='text' name='mit' />
    <input type='submit' value='Lejatszas' />
    </form>

vagy mi kellene, vagy mit nem értek?
  • Ability
    De én akkor sem értem, hogy a látogatók honnan fogják kitalálni, hogy mit kell odaírni?
  • boyscout
    arra tegnap született egy ellenőrzési megoldás

de linkből nem jó átadni mert az már benne van. ez benne a lényeg hogy a a kód már megvan, csak kéne egy ilyen input mezős cucc hogy beis lehessen írni másikat. :(
  • Cat 02 #12156
    Hát de így is át lehet adni neki a $mit-et (mármint linkkel). Az neki mindegy, hogy hogy került oda neki, form-ból, vagy sima linkből, a lényeg h ott van.
    Az meg hogy egy input mezőbe random találgatva lehessen beírni adatokat, picit parás :D
  • boyscout
    mert nem csak ennyiből áll az egész :(
    akármilyen forrást meg lehet adni, nem csak azt az egyet. ezért kell rá a bekérő cucc.
    a lejátszó sem ilyen egyszerű.
  • Cat 02 #12154
    Az úgy miért nem jó, hogy raksz rá 1 linket ?
    <a href="lejatszooldal.php?mit=zoom.avi">Ez itt a videó linkje</a>

A lejatszooldal.php így kezdődne
    <?
    $mit=$_GET['mit1];
    ?>

html részek

Aztán a lejátszó maga (neked gondolom más van, de ezzel így kellene

<embed
    src="http://www.jeroenwijering.com/embed/mediaplayer.swf"
    width="640"
    height="480"
    allowscriptaccess="always"
    allowfullscreen="true"
    flashvars="height=480&width=640&file=http://oldalam.hu/filmek/<?php print $mit; ?>"
    />
  • boyscout
    ok bocsi.... :(
    van egy lejátszó az oldalon aminek így lehet megadni a forrását

p.php?mit=zoom.avi

p.php az oldal bejön rajta a bekérő box és miután lenyomja az ok -t bejön a p.php?mit=zoom.avi és elkezdődik a lejátszás.
    erről van szó
  • Cat 02 #12152
    Húú, ez nekem kínai.
    Tehát ha beírod h index.php akkor bejöjjön a főoldal, ha pedig azt h index.php?oldal=hirek, akkor meg az index.php köntösében a hírek ? Ha nem ezt, akkor rajzold le vagy nem tom :D
  • boyscout
    hi,
    a printet természetesen kivettem mert írta utánna hogy nem kell.
    olyat szeretnék ami magát hívja meg egy változóval.
    a.php -n van egy kód ami végrehajtja amit kell a megadott változóval amit a példámban a valtozonev-től kap. de mivel nem szeretném két oldalra raknéi mert tök hülyeség lenne hogy lenne egy textbox meg egy ok gomb az egyik oldalon még a másikon lenne az értelmes rész...
  • Cat 02 #12150
    A printet ki kell venni. Nem is értem nekem h ment, elvileg nem kellett volna neki :)
    Ám olyant akarsz amit átirányítja, vagy olyat, hogy van egy fix oldal, és a $p-től változóan mindig más-más tartalom töltődik bele ?
  • cmsworld
    Köszönöm a segítséged, megpróbálom magam. :)
  • Vorpal
    "Az első kérdésem az exportálás módja MySQL adatbázisba.
    Második: A "CodeIgniter" és a "Filemaker" egy-egy program?"

Azt nem gondoltad komolyan, hogy ki sem próbáltad keresni őket a googleben? Az ingerküszöbömnél jársz.

Nem vagyok benne biztos, hogy egy adatbázisszerver szeretnél fenntartani. Nem csakhogy, nem ajánlom, de ne is csináld. Így ebben a formában senki nem fogja leírni neked, ahogy te szeretnéd.

Tudod, ilyenkor kell, ha munkáról van szó, felfogadni egy szakembert.
    Ha nem, akkor elővenni egy könyvet.
  • Ability
    Mondjuk most ez eléggé logikátlan lett így hirtelen. :D Mindegy, az elv ott van, lehet csavarni, nem muszáj die()-nak lennie, akár felülírhatjuk a $p változót előre definiált értékkel, aztá' a header-t mindenképp megkapja...
  • Ability
    Szűrő:

<?php

/*
    ** URI-ben levő 'p' paraméter értékének ellenőrzése:
    ** Ha nem ad át semmilyen értéket, akkor alapból kiosztjuk neki az index.php-t.
    ** Máskülönben a $p változó legyen egyenlő az URI 'p' paraméterében átadott értékkel.
    */

$p = empty($_GET['p']) ? 'index.php' : $_GET['p'];

// Gyűjtsük össze az elfogadott állományok listáját egy tömbbe:

$allowedpages = array('valami.php','dasy.php', 'masy.php','ugacsaka.php');

// Ellenőrizzük, hogy az URI-ben átadott érték megtalálható-e a tömmben:

if(!in_array($p, $allowedpages)
    {
    // Ha nincs benne az engedélyezett lapokban, akkor leállítjuk...
    die('Hacking attempt...')
    }
    else
    {
    header('Location: '.$p.'')
    }

?>
  • boyscout
    na igen az jó lenne egy kiterjesztés szűrő csak én nem értek hozzá :(
    és énse tudom mitől nem megy ez a kód. :(((
  • Ability
    Hát most így ennyiből fáradtan nem esik le, hogy miért van, de amúgy a kód jónak tűnik. Viszont nem igazán értem mire akarod használni, de ha be akarsz vele include-olni más állományokat, akkor előtte csinálj egy tömbböt a lehetséges paraméterként átadott állományokkal, hogy ne tudjanak csak úgy akármit behúzni.
  • boyscout
    ha a php elejére rakom a doctype elé akkor leakarja menteni az oldalt amit átad :(
  • Ability
    Kimenet előtt kell kiküldeni a header információt. Tedd a file elejére, végső esetben az egész elé tedd be hogy ob_start(); és akkor bufferelni fogja.