22786
Html-, css- és php-help
-
#12101 És erre nem a legjobb a kopi pészt?
Az Open Office nek van Media Wiki kimenete - kopi ki a pdf ből - be Open Officeba és export ki media wiki markupba. -
bracsek #12100 html base tag
-
Cat 02 #12099 Van egy ilyen mod rewriteos cuccom. Működik is szépen, de a css fájlt nem tölti be valamiért. Simán viszont megy. 5let?
RewriteEngine on
RewriteRule ^news/([^/\.]+)/?$ news.php?hid=$1 [L] -
cmsworld #12098 Egy mediawiki alapú oldalt szeretnék létrehozni. Van egy pdf fájlom, amiben nagy információmennyiség van. Ezt szeretném elérhetővé tenni a wiki rendszer számára. -
bracsek #12097 az nem vicc. de ezt a direktívát egy böngésző se ette meg, az bizonyos, úgyhogy törölheted is. -
Cat 02 #12096 Thnx a helpet. Az a vicc, hogy azt se tudom hol van használva a h5 :D -
bracsek #12095 gyorsabb vagyok és szebb is :P úgyis úgyis :P -
#12094 cmsworld - nem akarok akadékoskodni, de hátha van erre jobb megoldás is - ird körbe légyszives, hogy miért akarod a pdf et wikibe áttolni? -
#12093 oke;D -
#12092 h5
{
.link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }
}
Ez:
h5 .link a {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link a:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link a:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }
? igy ? -
bracsek #12091 h5
{
.link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
.link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }
}
hát ilyet nem lehet leírni te.
h5 .link A {color: #000000; text-decoration: none; font-size: 18px; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link A:visited {color: #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;}
h5 .link A:hover {color: #000000; border-bottom: 1px solid #000000; }
így van értelme vagy h5.link ha a h5 nek a link a class attributuma.
ahogy először írtam az azt jelenti, hogy a h5 ben van valami, aminek a class a link, és ebben a valamiben van az a tag. -
Cat 02 #12090 Ezzel mi lehet a baj ?
-
cmsworld #12089 A kérdésem az lenne, hogyan tudok egy .pdf kiterjesztésű fájlt a MediaWiki motor által felismerhető formátumba alakítani. Arra lenne lehetőség, hogy ez a konverter a fájlokat fel is töltse egyből a MediaWiki alapú oldalba. Válaszaitokat előre is köszönöm! -
phoenix1 #12088 Valami okból kifolyólag a json_decode a string alapú számokat negatív számmá alakítja át. Feltöltve szerveren működik normálisan. -
#12087 HTML5 Drag&Drop -
phoenix1 #12086 Hi. Nem tudjátok véletlenül mi baja van a twitternek. Több honlapon dolgozom és azoknak a profiljait ha lekérdezem jó üzenet id-ket kapok vissza, kivéve egy profilnál. Szerencsére töröltem a profilt, hogy kipróbáljam regisztráltam egy másikot és annál is ugyanaz a hiba, az üzenet ídéje negavít valami -9423123 vagy hasonló és 404-es hibával elszál.
Nem tudjátok meddig nem lehet regelni a twitteren ugyanazzal a felhasználói névvel és e-mailel? Esetleg, hogy mi lehet a gond nála, hogy negavtív üzenet id-ket ad.
Köszi előr is. -
#12085 Tényleg, köszi!!! :P^^ -
#12084 a #page-nek valamiért megadtál egy height:50px-et, azt is vedd ki még:) -
#12083 Hát sajnos így meg csak a menühöz igazodik:\ -
#12082 a container-ből a height:100%-ot vedd még ki -
#12081 A kód sikertelen :\ A helyzet ugyan az.. -
#12080 jajó, kicsit bonyolultabbra gondoltam, de megy, köszi:) -
bracsek #12079 window.onload google. -
#12078 az a gond, hogy egy js-es divlekerekítős cuccot használnék, de nagyon lassú, ha még a dom-ba átirogatja a cuccokat, jobb lenne, ha először betölt szögletesen az oldal gyorsan, majd utána lesz lekerekített -
bracsek #12077 és?
$(document).ready(function(){utasítás vagy függvényhívás});
ez a dom ready de az oldal csak később töltődik be, de ilyenkor már minden manipulálható. -
#12076 jqueryvel szeretnék egy funkciót futtatni akkor, ha már betöltött az oldal teljesen -
#12075 a <div id="page"></div> után:
<div style="clear:both;"></div> -
#12074 Na meg a hír tartalmi része is kilóg FF-ben IE7-ben meg nem :S IE7-be tökéletes az egész oldal FF-ben nem :S -
#12073 Sziasztok!
Akadt egy kis gondom a CSS-el :\
Nem is magyarázkodok, linkelem az oldalt:
A lényeg, hogy a #contanier{} az nem igazodik a tartalomhoz...
Próbáltam: height:auto;
és: height:100%;
Mikor auto-ra állítottam akkor nem látszik, ha viszont 100%-ra akkor csak valameddig... Sose fordult nálam ez a probléma...
Most kivételesen FF-ben nem jó de IE7-ben igen...
Köszi előre is a helpet!
Most az oldal 100%-on van!!!!..::[LINK]::.. -
#12072 első pár találat adja is..
vagy
hotscripts.com -
Midas #12071 Hello tudna nekem valaki adni egy linket ahonnan le lehet tolteni kesz php galeriakat nem kell hogy sokat tudjon koszi. -
bracsek #12070 az embed és az object tagoknak css ből adj display inline css direktivát. -
tiberrio #12069 sziasztok
Az oldalamat csak most néztem meg IE alatt és a divem szétesik(a menü függőleges lesz bal oldalon). Firefox alatt jó, és olyanra szeretném IE alatt is. Nemtudom átalakítani, pedig sokat vesződök vele, kissé feladtam már. Esetleg aki ért tudna segíteni? Elküldjem a html kódot?
az oldal : oldal -
#12068 Szerintetek 50 kulcsszó már sok? -
#12067 webfejlesztő puskák -
#12066 Ami persze szart sem ér, ha nem vizsgálod a $_GET tömböt is, mert írok szépen az url-be egy ügyes kis szösszentet, aztá' posolásnál véletlen hozzáfűzök az adatbázis kérelemhez egy kis extra akciót. :D -
#12065 Pár tanács: ha azt akarod ellenőrizni, hogy egy változó kapott-e értéket, vagy hogy van-e benne tartalom, arra az empty() fv-t használjuk, és nem a $valami !== '';-t. példa: if(!empty($_POST['nev'])). + használd kreatívabban az ellenőrzéseket, legyen kötelező minimális karakterszám, legyen meghatározott maximális karakterszám, stb. A $_POST tömbböt berakhatod egy ciklusba ellenőrzésekért, szűrd ki az esetleges káros tartalmakat pl. a mysql_real_escape_string fv-nyel, szedd ki belőle a HTML kódokat is, stb. Arra vigyázz, hogy pl. egy foreach fv futás alatt "letükrözi" a tömbböt, tehát az eredeti példányban kell felülírnod, és nem a ciklusban futó éppen aktuális elemen.
A form-nak kötelező attribútum az action is, ha nincs a böngésző lekezeli, és ugyan arra az oldalra küld, de amúgy kötelező megadni.
A submit mező is el lesz küldve a $_POST tömbbe, tehát ne azt vizsgáld, hogy a $_POST bír-e tartalommal, mert több ürlapnál azonos oldalon bajod lesz. Helyette: if(isset($_POST['kuldes'])).
Textarea-nál kötelező megadni a row attribútumot is.
Tüzetesebb vizsgálat nélkül ennyi, amúgy ez csak ilyen kezdőlökés, a biztonságot meg társait lehet variálni, de az alap, hogy legalább a fent emíltett mysql_real_escape_string-et belerakod. -
#12064 -
bracsek #12063 Nekem igen. Nekem még elveim vannak, de a mai fiatalság már alapból romlott, sok divatbuzi, és még a rendesek is... sokan vannak, és én félek. -