22786
Html-, css- és php-help
  • QuippeR
    de ez ugye nem komoly, hogy a jelszót elküldöd emailben az adminnak?
  • Antiga
    oh köszi :) pedig az elején még ott volt :)
  • Ability
    Nem zártad le a karakterláncot egy apszotróffal, illetve sor végi pontosvessző ami tudatja a fordítóval, hogy az utasítás véget ért.
  • Antiga
    az emailcime helyére az adminisztrátorunk e-mailja kerül
  • Antiga
    Sziasztok !
    Egy egyszerű regisztrációs scriptet írtam, ami egy e-mailba küldi el az adatokat, az adminisztrátornak, hogy ki tudjuk szűrni azokat, akik nem töltik ki a mezőket rendesen, vagy a több regisztrációt egy embertől.
    A kód így néz ki :

<?php
    $nev = $_POST [ 'username' ];
    $jelszo = $_POST [ 'password' ];
    $email = $_POST [ 'E-mail' ];

mail ("emailcime", "Aktíválásra vár : Név: $nev", "Jelszó: $jelszo", "E-Mail címe: $email");

print'
    <html>
    <p align="center">
    Regisztrációd elküldve !<br> Nemsokára az adminisztrációs operátor érvényesíti, erről,<br> a megadott e-mail címeden értesítünk !<br>
    Ha valami problémád lenne,<br> lépj kapcsolatba a regisztrációs adminisztrátorral !<br> <a="href=emailcime">E-Mail küldése</a>
    </p>
    </html>
    ?>

de mindig egy ilyen errort dob :

Parse error: parse error, unexpected $ in /regisztracio.php on line 15

mi lehet az oka ? h ajól szálotam az 15.sor tartalma :

?>

tehát a php vége.
  • pyrohun #12296
    azóta már meg is írtam :D
  • Cat 02 #12295
    http://wordpress.com/ ? :)
  • pyrohun #12294
    Wordpress témában kellene nekem segítség.
    Először is jó lenne valami ingyenes blog oldal, ahova tudnék regelni és amin Wordpress fut, mert WP alá kellene behekkelni a clearboxot, mint plugint. És egyelőre közöm nincs hozzá és nyilván nem azon az oldalon fogok próbálkozni, amin majd élesbe kell működjön :)
  • MerlinW
    and, or feltétel? :)
  • passatgt
    köszi, de mobil+vezetékes egybe nincs?:)
  • rooney8
    azmi? :D
  • MerlinW
    style="background: transparent;"
  • Easy Rider
    mobil: "^[237]{1}0[\s]{0,1}[\-]{0,1}[\s]{0,1}[0-9]{3}[\s]{0,1}[\-]{0,1}[\s]{0,1}[0-9]{4}"
    vezetékes: "^[0-9]{1,2}[\s]{0,1}[\-]{0,1}[\s]{0,1}[0-9]{3}[\s]{0,1}[\-]{0,1}[\s]{0,1}[0-9]{3,4}"

én ezeket használom, nem biztos, hogy minden ellen véd :)
  • passatgt
    valaki tudna nekem adni egy magyar vezetékes és mobil számhoz való regexpet?
  • Cat 02 #12287
    A div-nek beraksz egy transparent gif-et háttérnek. iframe, meg frame ha jól tudom nem támogatja átlátszóságot.
  • cmsworld
    Lenne egy kérdésem ehhez a témához: HTML oldalnak hogyan lehet átlátszó hátterert állítani, tehát például egy beágyazott keret esetén Joomla-ban az alatta lévő oldal színét kapja meg.
  • passatgt
  • Malakai
    No itt egy példa, ez se biztos, hogy a legelegánsabb, de működik. :)
  • passatgt
    de ha a linkre rárakok egy out-ot, hogy csukja be, akkor mire áthúzom a lenyíló részre, becsukódik
  • Malakai
    Hovernek nem adtál meg outos functiont. Azért csukja be mégis az almenüt, mert egy másikra ráhúzod és azt a parancsot adtad ki, hogy minden overneél menjen végig az összes submenu classon és nyomjon egy slideUpot.
  • cmsworld
    Azt hogy tudnám megcsinálni , hogy Joomla-ban fűző típus esetén, a megjelenő beágyazott lap háttere átlátszó legyen?
  • passatgt
    Egy legördülő menüt akarok csinálni, nagyjából meg is van, viszont nem tökéletes, ugyanis ha a pl a Főoldalra mutatok, legördül a legördülni való, majd az egeret felfelé lehúzom a linkről, akkor ott marad a legördült rész. Hogyan lehetne ezt megoldani?

http://passatgt.i-host.hu/proba/
  • pyrohun #12279
    rakj be egy relatív kicsi, mondjuk félig átlátszó png képet ismétlődő háttérnek :) az a gáz, hogy nekem a nagy felbontás (1920x1200) miatt alapból jobban szaggat minden. Ha a böngésző ablakot nem nyitom fullscreen-re akkor persze nem :)
  • pyrohun #12278
    Igen de a png-k esetében kell neki egy átlátszó gif kép is, stb. valójában ezzel kell a png-ket is hekkelni, nekem ne mondd, mert én nagyon jól tudom. :)
  • bracsek #12277
    na na... az a nem ember nem épp úgy igaz bammeg, ember vagyok :P és már tettem be ismétlődő png háttért, és nem volt vele gond, mert olyan oldal volt, hogy fix magasságú, max fél oldalt scrollozhatott, azzal meg nem volt gond sehol, még ie6 ban sem, 5 oldalas bemutató oldal volt, ajaxal össze raktam.
  • Ability
    Webkit motoroknak nem akadály, amúgy meg a CSS-sel kiosztott átlátszóság szaggat nagyon, nem a png képek. Legalábbis nálam.
  • MerlinW
    Erre való a css:)

-ms-filter:"progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=50)";

Ráküldöd az ojjektumra és lehet benne bármilyen kép:)
    (oké, IE6-on még nem néztem, működik-e...:))
  • pyrohun #12274
    a többi png fix meg semmit nem von le a sebességéből - lásd clearbox ie6 alatt.
  • pyrohun #12273
    bocs de aki átlátszó, vagy félig átlátszó png-t rak be háttérnek az szerintem nem ember. nincs olyan böngésző / gép, amin az ne akadná magát fossá scrollozás közben - nem csak ie alatt :)
  • bracsek #12272
    de az ie6 sebességéből vonj le még egy png fix sebességcsökkentőt mert anélkül nem lehet már modern weboldalt készíteni... és akkor minden megveri már, ha egy jobb png fixet választasz, ami a png ismétlődést is engedi háttérnek :P
  • pyrohun #12271
    a 8-ashoz képest igen, de az ie6 mindent ver js-ben :D
  • Flamer
    ejj bazmeg. hát.. nem and hanem or kellett volna. :| !!! AH! picsába!
    de akkor empty marad.

htx.
  • Ability
    De ez alapból hibás, azt akarod, hogy mindhárom ki legyen töltve, de azt vizsgálod, hogy az összes egyenlő-e a semmivel. Ha az egyiket kitöltik, akkor már nem igaz a feltétel.

Így kéne:

if(empty($_POST['datum']) || empty($_POST['ido']) || empty($_POST['hely']))
    {
    // Nincs minden mező kitöltve, figyelmeztetés
    }
    else
    {
    // Minden ki van töltve, művelet...
    }
  • Flamer
    3 feltételt nem lehet összetolni? :| nemár.
  • Flamer
    ok bocsi azt benéztem.

if($_POST['datum']== "" && $_POST['ido']== "" && $_POST['hely']== "")

de ez.. még most is szar. mindet kikéne tölteni akkor lehetne hogy elfogadja ez megis van irva. de nemmegy.
    hogy kell hogy mind a 3 feltételt megvizsgálja? próbálkoztam már sok zárójellel de fos :|
  • Cat 02 #12266
    2 if ? Így max...
    Ám van olyan is h empty :p

if($_POST['datum']== "" && $_POST['ido']== "")
    {
    if($_POST['hely']== "") {}

}
  • Flamer
    if($_POST['datum']== "" && $_POST['ido']== "" && if($_POST['hely']== "")

ez mért nem jó? :o
  • passatgt
    felesleges nézned, mert nem a végleges csak próbálgatom:)
  • Cat 02 #12263
    Fura ez a kiemelkedés effekt :o Picit rázoomol a képre, azt az aljához hozzábiggyeszti az alját.
  • bracsek #12262
    elképesztően gyors a firefox js motorja az explorerhez képset :)