22786
Html-, css- és php-help
  • MerlinW
    Ennek is utánanézek, köszi.
  • MerlinW
    rabbit nem jó, mert nem mindenhol lehet telepíteni, viszont resque-t megnézem. Mondjuk jobban örülnék egy normális pdf generátornak ami képes 100 oldalt emberi időn belül összelapátolni:)
  • SzirmosSzisza
    Én ezt anno Pandoc-kal csináltam, markdown-ból pdf-be kb 15 másodpercig tartott. Ahogy nézem LaTeX-on keresztül csinálja, lehet azzal lenne a leggyorsabb.
  • j0nNyKa
    Tedd be queue-ba a fajl generalast, rabbitmq-server pl jo, en azt hasznalom (amqp libbel tudod phpbol vezerelni)
    masik ami meg jo, az a php-resque, ot konnyebb kezelni egy fokkal
    ezeknel a pdf generator mar mind1, mpdfet en szerettem anno

Rabbithoz tudok adni peldakodot holnap, ha gondolod

(Sorry linkelni nem tudok, meg cseten valaszolni se, nem vagyok ma gepnel)
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.02.25. 15:57:23
  • MerlinW
    Valaki renderelt már PDF-be realtime (php-pdf) 5-6000 táblarekordos tartalmat? Kéne hozzá valami hint. Tegyük fel, hogy nem érdekel a memory limit, viszont 1-2 perc alá kellene vinni az időt. Valami normális chunk megoldásra lenne szükségem, illetve hogy melyik library-t érdemes erre használnom. (jelenleg mdpf és tcpdf van a rendszerbe építve)
  • MerlinW
    .content {
    background: #fff;
    -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased;
    }
  • strabo1515
    Üdv mindenkinek,

CSS transform-mal forgatok egy képet hover állapotnál, és transition-t tettem rá, hogy animációs hatást érjek el. A problémám az, hogy amíg tart az animáció, a weboldalon bizonyos betűk elvékonyodnak, majd az animáció végére visszaállnak eredeti állapotba. Olvastam, hogy vannak text smoothing és aliasing problémák szöveg forgatásánál, de én egy képet forgatok, és ennek ellenére az egész weboldalon villannak bizonyos szövegrészek. A szövegeken nincs semmi olyan class vagy property ami közös lenne, vagy megegyezne a forgatott képpel. Tudtok erre valami orvosságot?
  • Bercy #21859
    En azt javasolnam, hogy probalj ki minel tobbet. Ingyenesek, nem veszthetsz semmit. Telepitsd fel akar lokalis webszerverre (xampp).
    Igy biztos meg fogod talalni azt ami nektek a legmegfelelobb.
  • Blum
    Mintha magamat olvasnám...:)

Mi is most állunk neki egy webshop fejlesztésének (végül nem hagytam ott az iskolát), adatbázist már előkészítettük, jövő héten nekiállunk hegeszteni.
  • Szeki26
    Igen , rendelés nélküli oldal lenne, de lényeges, hogy gyorsan tudjuk a termékeket átárazni.
    Én lennék a webfejlesztő :) Csináltam már joomla oldalt külső scriptekkel, fordítással stb.. valamennyire értem a weboldal felépítését, html, css, php nyelvet,de programozónak nem tartanám magam.
  • Bercy #21856
    Katalogus alatt azt erted, hogy arakat megjelenitesz de NEM webshop azaz nincs online rendeles?
    Dolgozik nalatok (esetleg te magad) webfejlesztoi affinitasokkal megaldott kollega (php es adatbazis elsosorban)?
    Rendelkeztek sajat szerverrel, vagy valami jol konfiguralhato hosting elofizetessel?
  • Neocortex
    opencartal van tapasztalatom, csak ajánlani tudom. Jól működő, átlátható rendszere van. Nem egy wordpress szintű, de egész elfogadható support van mögötte. Nemrég jelent meg a 2. verziója
  • Szeki26
    Sziasztok !

Elérkezett az idő, hogy lecseréljük az egyedileg programozott elavult oldalunkat lecseréljük valami ingyenes cms-re.
    Szeretném a véleményeteket kérni, mit ajánlotok.Az oldal egy bútorboltnak a weboldala lenne, de csak katalógusként szolgálna.
    Lényeges, hogy az admin felület ne legyen túl bonyolult, és a termékeknek lehessen azért több opicót adni (szövet,szín,méret),és a lehető leggyorsabban tudjuk az árakat frissíteni, csv-ből feltölteni. (valahogy a mostani oldalból kellene átvinni az adatbázist)
    Szóval joomla, opencart, prestashop, magento ? Elég sok fajta van, de nem tudom melyikkel érdemes gondolkodni. Bár a magento szerintem sok ehhez, de az előbbiek közül nem tudom melyik nyújtaná a legjobbat ?
    Utoljára szerkesztette: Szeki26, 2015.02.19. 21:39:50
  • SzirmosSzisza
    DigitalOcean VPS-t ad (rendes shell akkount, legolcsóbb csomagból 1.5 év jön ki asszem).
  • MerlinW
    Minden szolgáltatásnak van külön weboldala, ami leírja micsoda.
    Bitnami lényegében annyit, viszont mindezt felhőszolgáltatással együtt. DigitalOcean felhőtárhely a különbség a többitől, hogy kizárólag fejlesztőknek, sok tool-al, beállításokkal.
  • Jim Morrison
    A helyzet az, hogy elfogadták a Github Backpack kérelmem. Igazából csak az unreal engine érdekelt jobban, de ha már megkaptam a többit is...
    igazából nem tudom, hogy pontosan mit takarnak ezek az alapból fizetős szolgáltatások, még ha el is olvasom, hogy mit tud az oldal...

Bitnami lényegében annyit tud, hogy gombnyomásra telepít nekem egy CMS-t?
    DigitalOcean lényegében meg egy webhosting szolgáltatás? mitől más mint a többi?
    crowdflower, orchestrate, travis ci...

valaki leírná nekem 1-1 mondatban hogy ezek mire is jók?
  • Jim Morrison
    igen, bejelentkezés 1 modul, user profil 1 modul... mondjuk lehet kicsit korán pánikoltam, mert lehet kis trükkel mégiscsak meg tudom majd csinálni.
    Viszont valami jó kis frameworköt jó lenne már megtanulni, csak előnyömre válhat (úgy érzem)-
  • SzirmosSzisza
    Itt azért elég szépen szét lehet választani a feladatokat. (openid login, zip feldolgozás, diffelés).
  • Jim Morrison
    steam openid login + mindegyik user tölthet fel zip fájlokat, amiket szerver oldalon először kicsomagolok, majd újra zipelem, ezeket le lehet tölteni + mikor megnézzük a felhasználó profilját akkor megnézhetjük az általa feltöltött zipben lévő fájlokat és azok tartalmát összehasonlítjuk + generálható kép minden profilhoz
    +

www.olda.hu/user/felhasznalonev
    (meg szép url ek)
  • SzirmosSzisza
    Mit szeretnél csinálni? Amúgy alapvetően, ha jól dolgoztál akkor a dolgok nagy része újrafelhasználható.
  • Jim Morrison
    Ma rájöttem, hogy amin az utóbbi időben dolgoztam, nem valósítható csak meg azzal, hogy plugineket írok hozzá (pedig már majdnem kész lett).
    Ha egy kicsit is más oldalt szeretne az ember csinálni akkor muszáj tök nulláról kezdenie mi? :(
  • Spészgószt
    thx
  • Neocortex
    nem, ha nem akarod hogy könnyen lenyúlják rakd tele vízjellel inkább
  • Spészgószt
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet e oldani azt, hogy ha valaki printscreent használ egy adott weblapon, akkor csak egy fehér képet kapjon, ne tudjon lementeni a weboldalról képet....
    thx
  • Jim Morrison
    http://fuckinggodateformat.com/
  • Neocortex
    asszem mandrillapp.com jó lesz
  • Neocortex
    Olyan gondom van hogy aol.com, hotmail meg pár nagyobb email service provider spam listába rakja a hostról küldött emailjeim. Bármi tipp jó smtp szolgáltatásra? 2-3000 order meg shipping confirmation email megy ki havonta
  • QuippeR
    dehogynem.

őszinte leszek, észre se vettem eddig, hogy attól kaptam a pontot, akivel vitázom. ez így kifejezetten etikátlan lépés volt, egy szakmai fórumon a mondanivalót támadom, nem az embert, erre ő visszaél a moderátori jogkörével.
  • MerlinW
    Nem:)
  • Jim Morrison
    ugye nem ezért kapott büntipontot?
  • Blum
    1-2 hétig használtam FreeBSD-t, egészen emészthető volt.
    Ha nem egy szutyok laptopom lenne és nem kellett volna 1-2 órákig néznem ahogy fordul valami nagyobb program akkor simán megtartottam volna. Telepítés utáni 14 órás xorg fordítás azért kemény volt :D
  • MerlinW
    BSD az Unix és nem dektop-ra való. Ott szükséges a forrásból telepítés.
  • Blum
    ArchLinux telepítése Evo/Lution Installerrel kb. 15 perc...xorggal, DE-vel, VGA driverrel, fstab beállítással együtt. Restart után van egy teljesen használható rendszered. Persze ha custom kernel is kell akkor már más az egész de sokkal-sokkal gyorsabban betudom lakni az Arch-ot mint anno a Windowst.

A Gentoo-tól mondjuk én is téptem a hajamat, az ugye egy forrásból telepítgetős disztró de szerintem nagyon csúnyán elvan az cseszve, FreeBSD ilyen forrásból telepítgetős perverzeknek (no offense) sokkal jobb választás.
  • MerlinW
    Miért fáradna bele? Workstation-re 2 fődisztró (debian, redhat - perverzeknek arch, gentoo és slackware is -) jöhet szóba. Telepítesz egy natúr debian-t és mindent megkapsz, ami a munkához kell a legstabilabb csomagokkkal. Ubuntu LTS mint debian rendszer talán a legkényelmesebb, frissebb csomagokkal. Akinek a Unity-vel van baja (ami egyébként 14.04 óta teljesen jó), az lecseréli Gnome 2-re, vagy amire akarja.

Olyan, hogy "célnak megfelelő disztró" nem létezik. A Linux = kernel + csomagkezelő + repo. Azaz bármiből összeállíthatsz bármit. Az aldisztrók többnyire csupán időspórolás céljából készülnek. Kevés mögött van saját repobázis. Gyakorlatilag minden debian alapú rendszer a debian és a canonical repóit használja, az összes redhat rendszer a redhat és centos repóit, stb. Innentől minden disztró X/Y alkalmazással előretelepített fődisztró.

"Nemrég nekiálltam a céges laposomra összerakni egy Arch-ot, bele sem merek gondolni mikor lesz abból desktop szinten is használható rendszer."

Aki egy ideje foglalkozik Linux-al, annak nem okozhat problémát összerakni Arch, Gentoo, Slack desktop rendszert. Ugyanannyi idő mint bármelyik mást. A könyvtárstruktúra többnyire ugyanaz, 1-2 apróságban különböznek (pl Arch esetében az initd és a networking) Megmondod a csomagkezelőnek mit telepítsen és annyi. Életem első Arch telepítése, konfiggal, dektop-á avanzsálása nem tartott 3 óránál tovább.

A Windows pedig 100%-osan nélkülözhető, ha nem játszol valamint nem vagy MS/Adobe termékekhez kötve.

"illetve a root fájlrendszer könyvtárszerkezetét és annak a csomagok általi elég szabadon értelmezett belakását sem tartom egy túl egészséges dolognak."

Nincs szabadon értelmezve semmi, mindennek megvan a helye és oka. Ennek inkább olvass utána, mert hosszú. Tudod mi van szabadon értelmezve? A Windows-ban való gányolás. Hogy minden alkalmazás a registry és a documents teljesen különböző pontjaira írhat minden szabály és rendszer nélkül.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.01.23. 19:33:18
  • Dodo55
    A Linuxszal az a baj, hogy belefárad az ember mire megtalálja a célnak megfelelő distro-t és beconfigol megfelelően mindent (mivel a legtöbb dolgot tök máshogy kell eltérő distrokon, egy csomó tapasztalat kuka).

Annak idején én a VPS-emmel el tudtam egy hónapig játszani, mire úgy éreztem, hogy használható lett.
    Nemrég nekiálltam a céges laposomra összerakni egy Arch-ot, bele sem merek gondolni mikor lesz abból desktop szinten is használható rendszer.

Azt hiszem ezt nevezik a bőség zavarának, és azt hiszem ennek a brutális mértéke gátolja a Linux-ot a megfelelő elterjedésben (értsd: akkora kompatibilitás és támogatás kiépülése, hogy a Windows teljesen nélkülözhető lehessen bármilyen célra), bármennyire is jó rendszer más szempontokból.

Meg azért vannak még bőven hiányosságok desktop téren (nem találtam még mindig olyan GUI-t, ami out-of-the-box olyan gördülékenyen használatba vehető lenne, mint egy Windows desktop), illetve a root fájlrendszer könyvtárszerkezetét és annak a csomagok általi elég szabadon értelmezett belakását sem tartom egy túl egészséges dolognak.
  • QuippeR
    eh?
  • j0nNyKa
    nyilvánvalóan a webfejlesztés egyenlő a phpval és a .nettel
    :DDDD
  • QuippeR
    egy fejlesztői környezetre bármelyik Windows képes, nem kell nyomatni a hülyeséget. termelési közegben meg nem PHP hostolásra való (bár azt is tudja, 7 évig csinálta előző munkahelyemen), de nyilván aki Windows szerverekre tolja a szolgáltatását, az nem PHP-ben utazik, hanem ASP.NET-ben.
  • Bercy #21828
    Most arrol vitatkoztok, hogy termelesi szervert lehet-e uzemeltetni windowson vagy arrol, hogy fejleszteni lehet-e rajta?
    Persze tudom, fejleszteshez is kell egy szerver, de az sehol nincs megkotve, hogy a helyi pc-dnek es a szervernek ugyanannak a fizikai masinanak kell lennie. Ezen kivul vannak virtualis gepek is. Vagranttal pillanatok alatt fel lehet allitani egy, az adott alkalmazasnak megfelelo, virtualis kornyezetet. Innen kezdve meg, hogy a helyi gepeden eppenseggel milyen op rendszer fut az csak es kizarolag izles kerdese.
  • SzirmosSzisza
    Ez igazából attól függ mivel foglakozol, nekem az rémlik, hogy pl Ruby-t eléggé macerás belőni winen, Python viszonylag szépen megy (virtualenv-ekvel van szopás, anélkül meg nem állunk neki fejleszteni), PHP-ra viszont tényleg vannak szép megoldások.

Amúgy én pl hozzászoktam ahhoz, hogy ssh-zok devenv-re/fun gépre, ott megnyitok egy screent ahol első ablakban szerver logok, többiben vim aztán ezt lehet mindenről használni, nem OS függő (illetve nem a saját gépemet szemetelem tele).