22786
Html-, css- és php-help
  • Bercy #22026
    Az tiszta sor de a webszervert (apache, nginx, node, whatever) is egy isten konfiguralta be? :)
    Nem lehet, hogy meg azelott redirectel, hogy eljutna a request a backend alkalmazasig?
  • j0nNyKa
    sima controllerben
  • MerlinW
    Nem tudom a választ, viszont én $resource-t használok, azzal nincs ilyen problémám mobilon. Hol küldöd a requestet? form submit, service, resolve, stb?
  • Jim Morrison
    Most hála a jó chrome://inspect-nek, kiderült, hogy ott csücsül a
    Cookie:redirectToMobile=1

És az a sanda gyanúm, hogy emiatt kerülök folyamatosan mellékvágányra. Viszont nem tudok megszabadulni tőle, se átírni 0-ra, mert ha headerben küldök neki setcookiet, akkor már vinnyog, hogy "Refused to set unsafe header "Cookie""
    Így most aztán fogalmam sincs, hogy hogy lehetne ezt "kivédeni"
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.02. 15:32:11
  • j0nNyKa
    a szerver nem okozhat redirectet, mert az apit egy isten irta
  • Bercy #22021
    CORS-nak igy ebben a formaban sok koze nem lehet. Ha asztalirol mukodik. Az API (illetve az azt futtato server) meg az elott redirectel mielott az alkalmazasod (API) elindulna? Szoval a szerver maga okozza a redirectet vagy az altalad irt alkalmazas?
  • Jim Morrison
    Legtöbb helyen ilyen válaszokat olvasok: "The problem is in CORS You should make configure your server side to allow Authorization in header. "
    Viszont ugyanaz működik gépen és nem mobilon, ami tényleg nem tudom miért lehet, ennyire nem vágom a témát.
  • Jim Morrison
    nem jött be.
  • Jim Morrison
    POST nál van valami, hogy kihagyja a headerből, de azt orvosoltam. Mindegy, akkor megint megpróbálom, hogy manuálisan beírok mindent, hátha.
  • Malakai
    Raw requestben nincs különbség?
    Lehet mobil kihagy valami headert pl.
  • Jim Morrison
    folyamatosan asztali chrome 'device mode'ját használtam, ráadásul a telefonom szerepel a listában is, de itt jó, mobilon meg nem.
    'Próbáltam, hogy beállítok más UA t de úgy sem lett jó
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.02. 12:01:56
  • Bercy #22015
    Probald meg azt, hogy megnezed mi a mobil bongeszonek a user_agent stringje. Ezutan megprobalod aszatli bongeszobol kuldeni egy requestet az API-ra a mobil user agenttel. Chorme pl tudja ezt kapasbol.
  • Jim Morrison
    Ti milyen hibára gyanakodnátok, ha egy project ami angularjs-t használ, tökéletesen működik, ha gépen teszteljük, de mobilon nem megy?
    Az angularjs $http-vel kapcsolatban lépnek fel gondok. Míg gépen tesztelve mennek a GET és POST kérések (API-k irányába), addig mobilon nem kapom meg a JSON tartalmát amit szeretnék, helyette redirectel és annak az oldalnak a forrását adja vissza, ahova átirányít.
    Ha nem jó az API lekérés akkor 400-as hibát kéne hogy dobjon (JSON ban) igaz (kipróbáltam és nagyobb APIk nál így megy legalábbis)?
    De akkor miért redirectel, szerverbeállítás (htaccess) lehet a hiba?
  • Gladiator
    Koszi, de ez is erdekes, mert pl. tobb ezres lakosu faluk nincsenek benne, viszont a patakok, folyok igen...
  • MerlinW
    http://download.geonames.org/export/dump/
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.06.18. 19:39:31
  • Gladiator
    Hello

Weblapra szeretnek ilyen legordulo menube ilyen orszag, azon belul allam, azon belul pedig varos valasztos listat angolul. Mar egy csomot megneztem, de olyan igazan faszat meg nem talaltam. Az a baj, hogy vagy olyan lista van, ami annyira egyszeru, hogy hianyzik belole tobb orszag is, vagy pedig annyira reszletes, hogy meg a Blaha Lujza teret is kulon varosnak veszi (itt most tuloztam). Nem ismer valaki egy igazan jo, bevalt listat, ami pont jo reszletesseggel listazza az orszagokat?
  • j0nNyKa
    btw ha van egyetemi emailcímed, a jetbrainsnél regelj vele, kapsz student licence-t, és meg tudod nézni a phpstormot pl
  • Jim Morrison
    sajnos még mindig nem használok ide t :( azért majd kipróbálom. majd. valamikor.
  • j0nNyKa
    dehát ezt minden normális IDE tudja évezredek óta, és ebben még projektet sem tudsz kezelni
    wat
  • Jim Morrison
    Úgy érzem itt az idő megint feltelepíteni ATOM ot.
  • vafeN
    Sziasztok, esetleg valaki tudna ajánlani egy olyan ingyenes hostingot ami php 5.3-on vagy az felet futt ? (tudom, mai világba érdemesebb már megvenni egy saját tárhelyet, de az majd későbbre tartogatom ;))
  • Blum
    Veszekedtem már vele eleget, ezt az 1-2 hónapot már kibírom. :)
  • SzirmosSzisza
    Nyugodtan szólj neki, md5 nem jelszó tárolására lett kitalálva.

Amúgy ha megnézed pont az üres sztring adja azt a hasht amit írtál pár hozzászólással lejjebb :)
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2015.05.10. 19:21:14
  • Blum
    Oktatómnak kéne ezt elmondani, ő tanította :)
    Ezt a beadandót megcsinálom úgy, ahogy ő elképzeli aztán majd utána helyre pofozom. Egyelőre még veszekedek vele, hogy MySQLi-t varázsoljon a csoda fejlesztő környezetére mert ha amiatt rossznak titulálja a munkám akkor gubanc lesz :D
  • Blum
    Igen :)
    Bahh, most hogy így elkezdtem kimásolni a releváns részeket a kódból, meglett a hiba. Jó nagy barom vagyok...:)

<input type="password" name="password"...

Túloldalon

$passwd = md5($_POST['passwd']);

Whoops...
    Ha jól sejtem akkor így random generált magának valamit
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.05.10. 19:17:10
  • SzirmosSzisza
    Tippre hardkódoltad véletlen a passwordot az insertben.

Amúgy 2015-ben felejtsük már el az md5/sha-t jelszó tárolásra :/
  • j0nNyKa
    ték
    also: specifikáld már micsinálsz, php md5 függvény?
  • Blum
    Üdv!

Megint elakadtam. Regisztrációval/bejelentkezéssel van problémám. Egy ideig azt hittem, hogy a bejelentkezés rossz de végülis rájöttem, hogy már magával a regisztrációval/adatbázissal nem stimmel valami. Teljesen mindegy, hogy milyen jelszót adok meg regisztrációkor MINDIG mindegyik user ugyanazt az md5 hash-t kapja meg.

pl.
    Regisztrációkor megadom jelszónak azt, hogy "password" akkor az adatbázisba így kerül be (de tényleg mindegy, hogy mit adok meg jelszónak, ugyanezt kapom):
    d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Ehhez képest ha bejelentkezéskor echoval kiiratom a bevitt - password - jelszót akkor:
    5f4dcc3b5aa765d61d8327deb882cf99

Bejelentkezéskor látszólag hibátlanul működik a cucc mert ha mást írok be akkor más értéket is vesz fel. Mi lehet a probléma?
  • j0nNyKa
    grunt > gulp /thread
  • Malakai
    Gulp
  • Jim Morrison
    köszi srácok, első körben lehet akkor adok egy próbát gruntnak.
  • passatgt
    cloudflare
  • j0nNyKa
    grunt uglify fasza
  • SzirmosSzisza
    Én régebben játszogattam a grunt-tal, alapvetően tetszett. Ami problémás volt, hogy ha van több JS fájlod és egyberakod őket akkor a HTML-ben is egy script tag kell csak és ha jól rémlik a HTML fájl módosítás a picit körülményesebb volt már (főleg verziókezelés mellett zavaros).

Amúgy Djangohoz van fasza django-pipeline nevű könyvtár ami mindent nagyon szépen megcsinál, pár ms-es overheaddel
  • MerlinW
    grunt vagy koala. Előbbi parancssoros, paraméterezhetőbb, utóbbi egyszerűbb guis cucc.
  • Jim Morrison
    Ti használtok valamit arra, hogy a project js/css fájlokat valami összetömörítse mikor felnyomjátok az új verziót a weboldalra?
    Vagy nem használtok ilyesmit/manuálisan "nyomjátok össze" a fájlokat?
  • MerlinW
    Ott a jquery .promise és .when timeout-ot/delay-t amatőr dolog használni:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.05.09. 23:21:30
  • Dodo55
    Ami még jó lehet, hogy nevesített setTimeout-ba rakni az AJAX kérést, és minden billentyűleütéskor clearTimeout-ot nyomni az előzőre, így ha az még nem futott le (gyorsan gépel valaki), akkor nem lesznek felesleges lekérések.

Rengeteg oldalon tapasztalni, hogy a validáció kissé késve történik (valószínűleg hasonló megoldás lehet a háttérben), így ez a mellékhatás teljesen elfogadható, megszokták már az emberek.
  • passatgt
    ininet.hu-n regisztrált egyik ügyfelem és egy közepes forgalmú(200-300 látogató / nap) wordpress+woocommerce shop oldal simán megy rajta

tarhelypark.hu-val is volt már jó tapasztalatom
  • kifli
    keresnék valami olcsó magyar szolgáltatót ami megbízható is. Domaint szeretnék regisztrálni és tárhely is kellene. Külföldről nem lesz látogatottsága az oldalnak, úgyhogy magyar szolgáltatót szeretnék