Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lazarus
köszönöm! 😊 <#eljen>
passatgt
Amikor fixed lesz a gomb, a parent elemnek "eltûnik" a szélessége, 0px lesz, viszont float right van rajta, amirõl teljesen kimegy a szélére. A gombnak meg nincs megadva lef vagy right pozíció, ilyenkor mindig a parentnek a bal széle az alapértelmezett pozíció, mivel a szélesség összeugrott, így annyival ki is tolódik jobbra.

Megoldás: #navbar .reservation_li,#menu_reservation.sticky_booking {width:130px;}

Gladiator
En amugy Muse-ban egesz jo weblapokat tudok csinalni es szoktam is penzert. Es most egy ismerosom akar a szepsegszalonjanak weblapot. Mondtam neki, hogy legegyszerubb, ha nez valamit neten, ami tetszik, es az alapjan megcsinalom. Erre veletlenul egy ilyen templatebe botlott, de szerintem neki fel sem tunt. Mutatta, hogy neki pont ilyen kell, csak a kepeket, meg szoveget valtoztassam meg. Gondolom ez egy par ora alatt megvan. Es fizet erte 120e forintot😄 Szoval nekem tokre megeri ez a 20 dollar😄 Csak remelem nem talal majd ki semmit, hogy meg ezt tegyem hozza, mert akkor csak lesek😄

Lazarus
css guru rá tudna nézni plz miért van elbaszódva a jobbfelsõ sarokban lévõ reservation button pozíciója firefox alatt? Néha chromeban is bebuggol

.sticky_booking {
position: fixed;
top: 0;
}
ezt a classt akkor kapja javascriptben ha lejjebb tekerünk
MerlinW
20 dollár egy public template-ért? Wazz el kell kezdenem template-eket gyártani. Nagyüzemben xD

[merlinw.org]

vafeN
ha nem vetted még meg akkor inkább még keresges es 99% hasonlót birsz találni ingyen is akár

[O_O] (.)(.)

Gladiator
Koszi, akkor megveszem, azt majd meg jovok vissza nyavajogni.

vafeN
- A háttérképet szerintem legkönyebben úgy birod majd hogy felül írod az alap háttérképet ( ált. bg.png ).
- A zöld négyzeteket a .css fileokban kell keresned és ott megadni a zöld szín kód helyett a kéket. ( Itt keresd meg a szín kódot )
- A szöveg átírásához meg kell keresni az adot php vagy (talán) html filet.
pl.: Ha az about ust akarod átírni akkor megtalálod a /salon/aboutus.html/php.
-A imnél meg szerintem az index.php fileba kell majd belenyúlnod és a cím helyére beillesztesz egy képet ( Ugyan ez a szövegen belüli képeknél )

Programnak a Notepad++ ajánlom.

Remélem tudtam segíteni, meg hogy ha tévedtem akkor nem sokat <#papakacsint>

[O_O] (.)(.)

passatgt
sima html/css ez, a jquery csak azt jelzi, hogy össze vissza van animálva, mert a flash 99-ben menõ volt😊

beleírni bele lehet, alap html és css ismeret nem árt hozzá, de egyáltalán nem bonyolult

Gladiator
Hello

Van egy website template, amit szeretnek hasznalni. Elmeletileg valami jQuery nyelven van, amirol fogalmam sincs, hogy micsoda😄 Az lenne a kerdesem, hogy ha meg sosem foglalkoztam ilyennel (weblapot mar csinaltam WordPressben, Adobe Museban, meg az online Wixxszel.) de programozni egyaltalan nem tudok, akkor is szemelyre tudom-e szabni ezt konnyeden, vagy elotte komolyabban bele kene folynom a temaba?

Amit valtoztatni akarok, az a hatterkep, folul a cim helyere egy logot, a zold negyzeteket attenni kekre, meg termeszetesen a szoveget atirni. Valamint a szovegen belul leirasba 1-2 kepet szurni. Meg hogy milyen programmal.

Ez lenne a template: http://www.mojo-themes.com/item/spa-jquery-website-template/

Elore is koszi

vafeN
nvm, a html5 playert nem szereti a chrome 😊

[O_O] (.)(.)

vafeN
Kicsit off: Az miért van, hogy ha megnéznék egy youtube videot akkor nem játssza le a hangot a youtube ? Toroltem mar cookiekat, böngészö history... meg mindent ami létezik.

[O_O] (.)(.)

Igen, miután elküldtem az elsõ hozzászólásom leesett 😊

Ettõl függetlenül szerveroldalról ugyanúgy megoldható, akár utólagosan is (nekem van pl. olyan injektor kódom, ami az OB-n lévõ DOM-ba tud dolgozni, eredetileg debugger felület injektálásához csináltam)
passatgt
szerintem nem mûködik, mert az oldal forrásából szedi le az ikont és a js ilyenkor még nem fut le, de nem próbáltam

Malakai
rel="icon" mutathat egy .ico-ra amiben benne van több felbontás, tehát azokat lehet egy sorba tolni.
iOS meg automatikusan lekéri a megfelelõ png-ket a szerver gyökérbõl, ha nincs bent a html-ben a link, tehát azokhoz elég ha a megfelelõ fileok ott vannak, egyébként elhagyható a html-bõl.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
JS-t az szerintem semmi se parsolja ki rendesen, de Grunt-tal biztos lehet szépen. Amúgy komnentek között pont linkelnek egy oldalt amit úgy néz ki megcsinálja rendesen.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Izé, a JS-es lehet nagy faszságot mondtam...
De a lényeg template-elni kell azt annyi.
Kell írni rá egy JS függvényt ami beszúrja, meg kell egy GD-s script ami legyártja a különbözõ méreteket cache-eléssel, azt kész.
SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

SzirmosSzisza
md5-öt használtál jelszó tárolására <#nezze>

http://yorickpeterse.com/articles/use-bcrypt-fool/

Lazarus
megvan, vesszõ helyett and volt...
Lazarus
Kéne egy kis MySQL help

INSERT INTO Users SET Username = "[email protected]" and PasswordHash = MD5('dasdasadsdas')

Error:

#1062 - Duplicate entry '0' for key 'Username'

Struktúra:

Mit néztem el? <#wow3>
Bercy
Lehet kisse felreerthetoen fogalmaztam. Az API es szabvany dokumenteciokat termeszetessen minden nap hasznalom a napi munka soran, szukseg van rajuk.
Ami erdekelne inkabb olyan blogok (hirek/podcast/whatever) amik a webes vilag esetleges ujdonsagairol, bleeding edge technologiarol szamolnak be, vagy tippeket adnak. A magasabb szintu ismereteket termeszetesen nem innen akarom elsajatitani.

Nekem szemely szerint az angollal nincs bajon, tobb eve angliaban dolgozom fejlesztokent, de gondoltam mivel ez magyar forum ezert a magyar mediumokat reszesithetnenk elonyben.
SzirmosSzisza
Mostanában leragadtam egy framework mellé és azzal csinálgatom a dolgaim, ahhoz meg nem szoktam podcastolni csak hivatalos doksi/stackoverflow, ha valami kell. Illetve redditen szoktam olvasni néha ezzel foglalkozó subredditeket (reddit.com/r/programming, /r/php, /r/python, /r/django)

Malakai
Külföldibõl elég sok van, többnyire rss-ben, de ezek nem tutorial gyûjtemények, vagy ilyesmi, hanem inkább blog szerûek, mint pl az említett smashing. És az ilyenekhez azért a megfelelõ hozzáállás is kell, az ott fellelhetõ anyagokhoz nem tankönyvszerûen hozzáállni. Rendszeres podcastot viszont nem nagyon hallgatok/nézek. Php Town Hallt, ami témába vág, de az nem különösebben informatív, önképzésre még annyira se. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

passatgt
smashingmagazine.com

MerlinW
Nem olvasok magyar nyelvû oldalakat, fórumokat is nagyon ritkán.

php.net, mysql.com, w3c.org, asp.net, jquery.com, postgresql.org és persze a google.

Ezeken az oldalakon minden fent van, amit egy webprogramozónak tudnia kell😊 Egyébként a szakmánk nyelve az angol, így mondhatni kötelezõ legalább az angol szövegértés.

[merlinw.org]

Bercy
Udv kedves fejleszto kollegak,

Gondolom ti is mind tudjatok, hogy a szakmankban az onkepzes az egyik legfontosabb tenyezo hiszen a web/alkalmazas fejlesztes vilaga nap mint nap valtozik. Kerdesem az lenne, hogy ti milyen webes forumokat/portalokat/hireket vagy esetleg podcast es/vagy youtube csatornakat latogattok (elsosorban magyar nyelvueket)?

En a kovetkezoket szoktam:
- Prog.hu
- Webstar Blog
- Weblabor
- Pecs Web Meetup youtube channel
MerlinW
Tárgytalan, Google_Oauth2Service osztály kellett, nem a Plus.

[merlinw.org]

MerlinW
Skacok, hogy kérem le egy google felhasználó nevét?

Ez nem ad vissza semmit:

$person = $this->plus->people->get( $payload<'id'> );

$payload -ban benne van a helyes userid.

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

Sziasztok! Tud valaki esetleg egy egyszerû foci fogadós scriptet? Nem kell több csak 1X2 választás téttel. Felhasználó, tétek, PHP+MySQL

MerlinW
Ez nem éppen a topik témája, de kell neked egy Windows-os alkalmazás, ami a rendszerrel együtt indul és vizsgálja bizonyos idõnként az adott oldal állapotát, majd ha az változott, elindítja neked a böngészõt, vagy amit szeretnél.
Megírható PowerShell-ben is ha Windows 7-et vagy újabbat használsz, de persze bármely Windows-os nyelven is (visual c, basic, delphi, java, stb).

A folyamat:
Egy timer a megadott idõközönként lekéri a html tartalmát, majd eltárolja azt. A következõ lekérdezéskor összehasonlítja az elõzõvel. Ha nem egyezik (változó != változó), akkor indítasz egy böngészõt (egyéb alkalmazást) a kívánt url-el.

[merlinw.org]

Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek mert nekem semmi ötletem!
Adott egy html fájl netrõl elérhetõ!
Egy parancsikont hoztam létre hozzá, és így el is tudom indítani! C:WINDOWSsystem32mshta.exe http://valami.hu/new.html

De azt szeretném hogy ne kelljen rákattinta és az sem jó ha windowsal együtt indul! valami parancs kéne hogy ha valahol valami frissül akkor feljöjjön ez az ablak!
Ötlet?
Remélem érthetõ 😊

Diablo3 Battletag: MoMo#2340 http://eu.battle.net/d3/en/profile/MoMo-2340/hero/39319986

Malakai
Akkor már én is, csak az adat felosztása, kicsit konfigurálhatóbban:
function chunkify($data, $sizes, $keep_keys = false) {

$chunks = [];
$block_size = array_sum($sizes);
$blocks = array_chunk($data, $block_size, $keep_keys);

foreach ($blocks as $block) {
$pos = 0;
$remain = count($block);

foreach ($sizes as $size) {
if ($remain <= 0) break;

$chunks[] = array_slice($block, $pos, $size, $keep_keys);

$pos += $size;
$remain -= $size;
}
}

return $chunks;
}

$chunked_data = chunkify(range(1,11), <2,1>);
Lehet megadni több féle variációban milyen blokkok ismétlõdjenek a fenti csak az alábbi 2 és 1 hosszú példa (<2,1>).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

<?php
$data=array('1','2','3','4','5','6','7','8','9','10','11');

$class="one";

foreach ($data as $k=>$elem){
$idiv=renderdiv($elem,true);
if ($class=="one" || $class=="two" && isset($buffer)){
if ($class=="two"){
$idiv=$buffer.$idiv;
unset($buffer);
}
renderdiv($idiv,false,$class);
$class=($class=="one" ? "two" : "one");
}else{
$buffer=$idiv;
}
}
if ($class=="two" && isset($buffer)){
renderdiv($buffer,false,$class);
}

function renderdiv($content,$return=false,$class=""){
$div="<div" . (empty($class) ? "" : " class='".$class."'") . ">";
$div.=$content."</div>";
if ($return){
return $div;
}
echo $div;
}
sufnituning
<?php
$i=0;
foreach($data as $key=> $element){
$i++;
if($element%3==0)
{
$i=0;
echo '<div class="one">';
}
if($i==1)
{
echo '<div class="two">';
}
echo '<div>'.$element.'</div>';
if($i==2 || $i==0)
{
echo '</div>';
}
}
?>

For sale: thedronewebshop.com

SzirmosSzisza
Valami ilyesmi?

for($i=0; i<count($data); i+=3) {
echo $data<$i>;
echo $data<$i+1>;
echo $data<$i+2>;
}

passatgt
<?php
foreach($data as $key=> $element){
echo '<div>'.$element.'</div>';
}
?>

Ebbõl szeretnék egy olyan loopot csinálni, ami minden 2 elemet és minden 1 elemet egy külön divbe rak. Tehát így nézne ki:

<div class="two">
<div>1</div>
<div>2</div>
</div>
<div class="one">
<div class="3"></div>
</div>
<div class="two">
<div>4</div>
<div>5</div>
</div>
<div class="one">
<div class="6"></div>
</div>
...

SzirmosSzisza
No, ránéztem, annyi volt a baj, hogy www-vel volt, úgy néz ki azóta SG.hu is belépett a 21. századba 😄

Fontos továbbá, hogy amíg nem állítottam be COOKIEJAR-t, addig nem mûködött a dolog (annak ellenére, hogy elvileg az csak a CURL sessionök közötti perzisztenciához kéne, sessionön belül nem)

$logindata=["lnick"=>"[email protected]","lpass"=>"jelszo"];
//Ékezetes jelszavakkal gond van, karakterkonverzióval biztosan fixelhetõ, de abba már nem ástam bele most magam

$c=curl_init();
curl_setopt($c,CURLOPT_URL,"http://sg.hu/forumbejelentkezes.php");
curl_setopt($c,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
curl_setopt($c,CURLOPT_POST,1);
curl_setopt($c,CURLOPT_POSTFIELDS,$logindata);
curl_setopt($c,CURLOPT_FOLLOWLOCATION,1);
curl_setopt($c,CURLOPT_COOKIEJAR,__DIR__."/cookies.txt");
print_r(curl_exec($c));
curl_close($c);

Én ezzel kapok egy fórum kezdõoldalt belépett állapotban, tehát innentõl elvileg minden további dolognak is mûködnie kell megfelelõ lekérésekkel.
SzirmosSzisza
Legutóbb mikor próbáltam nem mûködött az ami régen igen, de nem volt idõm jobban megnézni.

Jim Morrison
Cat: sg scriptjeid már mennek? (Most eszembe jutott, én azóta nem próbálkoztam belépõ scripttel)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

vafeN
koszi, kozbe rajottem hogy 2x csinaltam mysqli_query UPDATEnel es az volt a baj 😄

[O_O] (.)(.)

SzirmosSzisza
OFF:
Dotroll nem tudjátok mit csinál a lejárt domainnel? Magánál tartja még egy darabig? Csak mert új reg 3k, hosszabbítás meg 4k ... Vagy esetleg valaki nem tud oda valami kupont? Azzal talán nem lenne ennyi.

Köszönöm a választ. Sajnos én csak egy mezei felhasználó vagyok, nem értek a PHP-ben való programozáshoz. Nagy közösség volt anno az oldalon, de érthetetlen módon az oldal adminisztrátora tönkretette, regisztrálni sem lehet már rég óta.
Köszi, ezt pl. én sem tudtam 😊
Malakai
Csak egy kis megjegyzés, mert ez félreérthetõ lehet, azért nem érdemes INSERT helyett REPLACE használni úgy általánosan, ahogy az ON DUPLCATE-el is van különbség.

A REPLACE ha azonos PK-t lát, akkor lényegében egy DELETE-t és egy INSERT-et csinál, a régi adat pedig már a REPLACE alatt sem érhetõ el (nem is olvassa be a régi sort, csak a PK indexet, emiatt egyébként gyors), vagy pl minden ON DELETE lefut, ha van FK ami oda mutat, stb. És ezen mellékhatások meglepetéseket okzohatnak.
Az ON DUPLICATE KEY UPDATE az tényleges UPDATE-t futtat, ha azonos PK-be ütközik.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

REPLACE elvileg INSERT vagy UPDATE automatikusan helyzettõl függõen, illetve "on duplicate key UPDATE ..." INSERT után ugyanez testreszabhatóbban, feltéve ha van primary key.